Vi avslutar som vanligt rapporteringen från helgen med våra division 7-serier:

 

FREDAG 14/9

7A

Angered SK – Gothenburg Celtic FC 4-1 (2-0)

ASK kunde vinna hemma på Lövgärdesplan mot gästande Celtic med 4-1. Efter den första 45 hade ASK med sig en 2-0 ledning efter mål av Siciid Abdiqadir (hans 15:e för säsongen) och Hamse Mohamed. I mitten av andra kom även 3-0 (Bile Diiriye) innan Celtic reducerade (målskytt Joris Le Coq). ASK stängde dock matchen när de gjorde 4-1 strax efter genom Mohamed Oog

Celtics målvakt Tor Berggren sa så här om förlusten:

”Det är en konstig känsla. En bra kämparinsats från vår sida speciellt med tanke på att vi ligger under stora delar av matchen. Vi saknar dock spets i avgörande lägen framåt och bakåt som Angered har. Hade vi fått spela mer av matchen utan pressen att jaga ikapp mål hade vi nog kunnat hämta minst en poäng här. Istället gör vi enkla misstag; markeringsmiss på Angereds 1-0 när en av deras gubbar bara får vandra in i straffområdet och avsluta på volley; passivitet vid 2-0 när Angered redan innan i sekvensen har ett skott i stolpen – vi inte får bort bollen – sedan inte sätter någon press alls på deras skytt som kan placera in bollen i bortre. Vi lyckas pilla in en boll och känner att vi har kontakt vid 3-1 men sedan kommer fyran i baken som dödar matchen. Angereds mål i första gör att dom kan spela på ett sätt som gynnar dom, ett snabbt, bolltryggt och kontringsstarkt lag. Vi skapar en hel del framförallt på fasta situationer och borde fått in minst en boll till men effektiviteten finns inte där. Angered har även matchen igenom 3-4 fler farliga chanser att göra mål. Hemmasegern rättvis men siffrorna kunde varit jämnare. En eloge till domaren också som höll humöret uppe i ösregnet och tog bra kontroll över någon enstaka situation som kunde spårat ur.”

ASK är femma i tabellen och Celtic är tia.

 

7B

IFK Hindås – Elisedals IS 1-1 (1-1)

Det blev kryss på Fagervallen i fredags när Elisedal var på besök för att möta Hindås. Alla målen kom i den första halvleken där Oscar Larsson satte 1-0 för hemmalaget och Anton Johansson kvitterade för EIS strax efter.

EIS tränare Maria Svenningsson sa så här till bloggen:

”Vi gjorde en riktigt dålig match. Vid spelade inte runt bollen som vi ska, enkla misstag osv. Det här regnet gagnade inte oss och vårt spel.”

Hindås ledare Björn Klafver hade följande att säga om matchen:

”En match vi skulle vunnit med lite skärpa framför mål. En blöt plan som gjorde det svårt att behandla bollen vilket gjorde att vi kunde sätta hög press på deras backlinje. Ett lag på plan i andra halvlek.”

EIS tappade lite i kampen om andraplatsen och är nu fyra. Hindås är nia.

 

LÖRDAG 15/9

7B

Solväders FC – Menisken IF 3-2 (0-1)

Solväder kom till matchen med bara en poäng på de tre senaste matcherna och var nästan tvungna att vinna för att hålla sig kvar i toppen. Det skulle även bli seger mot Menisken men det satt långt inne. MIF ledde i paus efter mål av Maoda Soltani Dash Balagh. SFC fick sedan ett rött med halvtimmen kvar men lyckades ändå göra tre raka mål strax efter. Léon Blomstrand gjorde både 1-1 och 3-1 och däremellan satte Mohammed Jelil 2-1. Menisken fick också avsluta matchen med tio man efter ett rött och i slutet kom även en reducering fram till 2-3 (Jakob Lorentzson) men närmare än så kom inte MIF.

MIF:s Johan ”Bolivia” Anäng sa så här om matchen:

”En tung förlust idag. Lite tunnare trupp än vanligt då det är svårt för oss att få ihop folk på lördagar. Vi inleder bra och känns som vi har hyfsad bra koll på matchen i hela första halvleken. I en period i andra tappar vi det fullständigt och det ramlar in några enkla mål i häcken så att säga. Vi orkar inte riktigt hålla upp koncentrationen och försöker spela svårare än vad vi behöver. Två röda kort speglar inte matchen då det inte upplevdes som tuff eller grinig samtidigt rätt beslut av domaren.”

SFC är tvåa i tabellen men lagen bakom har matcher tillgodo. MIF är femma.

 

Högaborg Kärralunds FC – BK Björkåsen 3-0 (WO)

Björkåsen fick inte ihop folk och fick lämna WO. Alltid tråkigt.

 

SÖNDAG 16/9

7A

Inter Linné IF – Lekstorps IF 2-1 (1-0)

Toppmöte i 7A när Lekstorp begav sig till Heden 2 för att möta Inter Linné FCBraulio Rodriguez gav Linné ledningen i den första halvleken men en bit in i andra kvitterade Marcus Gylling för LIF. Med kvarten kvar blev sen Armando Smedberg Dalence matchhjälte när han satte 2-1 för Inter Linné! 

Inter Linnés Carl Demirtas Sjödin sa så här om segern:

”Returmöte alltså mot Lekstorp som vann mot oss komfortabelt tidigare på säsongen med 3-0 och var obesegrade i serien fram till idag. Första halvlek börjar vi bra. Vi har ett massivt bollinnehav och skapar en del farliga lägen bland annat ett skott i stolpen. Tillslut gör vi 1-0 genom ett vackert långskott eller om det möjligtvis var ett misslyckat inlägg av Braulio, vem vet?
Vi går till pausvila med 1-0 i ryggen och vi var nöjda över att Lekstorp skapade väldigt lite chanser i första halvlek. I andra halvlek fick Lekstorp vinden i ryggen och började spela väldigt mycket långbollar. De är väldigt starka i huvudspelet och vi hade svårt att hitta vårt eget spel. Kvitteringen kommer rättvist en bit in i andra halvlek. Men vi lyckas kämpa oss tillbaka och vår magiska anfallsduo kombinerar sig fram till ett skönt 2-1 mål med 10-15 minuter kvar av matchen. Sista delen skapar Lekstorp en del tryck med sitt raka spel men vi håller undan till 2-1 och ikväll lyckades vi spräcka Lekstorps förlustnolla.

En tuff match och starkt av Lekstorp att resa sig trots att de var rätt utspelade i första halvlek. Extra roligt att vår back/mittfältsgigant Guillermo gjorde comeback efter en längre knäskada idag.”

LIF:s Daniel Jonasson sa så här om förlusten:

”Ja, tyvärr åkte vi på vår första förlust. En aning svängig och hård och tuff match. Linné är bättre än oss första kvarten sen tar vi över, men då i slutet på första halvlek så får de iväg ett turligt långskott som letar sig in över Calle i bortre hörnet. I andra halvlek trycker vi på bra och får in en ganska tidig kvittering och fortsätter att skapa en del farliga chanser. Vi trycker på, sen äter de sig tillbaka och gör 2-1 med en kvart kvar. Vi försöker hitta en kvittering med några bra chanser. Men tyvärr blir det inga fler mål. I det stora hela tycker jag att det är än jämn och hård match. Så vi får gratulera Linné till vinsten. Så får vi ta nya tag. Tror starkt på detta nya LIF, men många duktiga spelare och en härlig lagmoral.”

Det är en rejält haltande 7A-tabell som faktiskt toppas av Croatia som har samma poäng (40) som både LIF och Linné men bättre målskillnad. Croatia har dock två matcher mer spelade än Linné och tre mer än Lekstorp. Fyran Gunnared ska inte heller räknas bort och vi kommer får en spännande avslutning i 7A!

 

Kareby IS – Rödbo IF 2-3

Rödbo går mot sin bästa säsong på mycket länge och är sexa i tabellen. I helgen blev det 3-2 hemma mot Kareby.

RIF:s Marcus Hasselblom sa så här om matchen:

Kareby borta en mycket rolig match på förhand. Vi kommer ju från en del plockade poäng dom senaste matcherna så självförtroendet är bra för tillfället. Det kändes också väldigt bra på uppvärmning men när matchen väl började så var all geist som bortblåst. Vi var helt passiva i vårt försvarsspel, men skapade som vanligt ett gäng högoktaniga målchanser som vi dock inte lyckas sätta i nät. Istället är det Kareby som trycker på och skapar ett antal hel och halvchanser men inte heller dom är effektiva i sina avslut. När vi kommer ut i andra så känns det som vi trycker på en knapp och helt plötsligt så är det ett helt annat Rödbo som gör tre snabba och segern är klar tror dom flesta. Sedan trycker vi på knappen igen och går ner oss fullständigt igen och släpper även in både ett och två innan vi kommer till sans igen och börjar ta för oss. Men det som är plus med den här matchen är att vi skapar chanser hela tiden men lyckas inte förvalta dom särklit väl. Dagens prestation i stort står Karebys 14-årige målvakt för när han faktiskt räddar Kareby kvar i matchen i första halvlek. Debut gjorde han också. Vi är glada för tre goa poäng och ser nu fram emot mötet med Inter Linné på söndag hemma på ett riktigt slirigt Rödbovallen!”

RIF alltså sexa i tabellen och KIS är elva.

 

Geesguud UF – Santos Cruz Azul IF 4-0

Fortfarande ingen seger för jumbon Santos Cruz Azul. Det blev 0-4 mot Geesguud i helgen och så mycket mer från den matchen har tyvärr inte bloggen i nuläget.

Geesguud är i allafall åtta och Santos Cruz Azul sist.

 

/Rasta