Det spelades bara en match i bloggens definition av lokalfotboll (herrar division 4-7) igår tisdag men det räcket gott och väl!

 

TISDAG 18/9

4B

Dalen/KFF – Mölnlycke IF 0-3 (0-1)

Serieledarna Dalen/KFF tog emot jagande Mölnlycke IF hemma på Krokslättsvallen. Lagen möttes faktiskt bara för några veckor sedan där Dalen/KFF vann med matchens enda mål. Det täta dubbelmötet berodde på att gårdagens match var flyttad från omgång 7. Det var iallafall gästerna som inledde målskyttet i matchminut 25 då Marcus Vogel satte 1-0 efter ett fint väggspel och kyligt avslut. Detta resultat stod sig en bit in i andra då Carl Borg höll sig framme och slog in en retur till 2-0. Det skulle även bli ett tredje mål för MIF när Andreas Larsson hittade rätt med ett skott utifrån. En riktigt imponerande seger för Mölnlycke!

MIF:s Sabahudin ”Sudo” Sulejmanovic sa så här till bloggen om den sköna segern:

”Vi var rejält revanschsugna med tanken på att vi ägde matchen hemma mot dem men förlorade med 0-1 trots alla frilägen vi hade. Idag kom 1-0 genom ett snyggt väggspel och kliniskt avslut av Vogel & Seth. Vi har med oss ledningen in i halvtid och känner oss trygga. Andra halvlek blir ännu mer öppen då Dalen försöker skapa något framåt men det blir för tamt då Bita får stångas med vår backlinje som gör en klockren insats. 2-0 kommer på en retur som Borg drar till på halvvolley och inte så långt efter placerar Acke in 3-0 strax utanför straffområdet. Nu väntar ny utmaning på lördag, vi är inte nöjda än!”

MIF:s matchreferat hittas HÄR.

Segern spetsar till toppstriden med bara några omgångar kvar. Dalen/KFF leder fortfarande 4B och har sex poäng ner till tvåan KF Velebit. Velebit har dock en match tillgodoDalen/KFF.

Känslan är väl ändå att Dalen/KFF löser detta då de har, i tur och ordning, kvar att möta jumbon Finlandia/Pallo AIF hemma, mittenlagen Kärra KIF och Eriksbergs IF borta. Tvåan Velebit har kvar att möta Björkö och Kärra hemma och sen en resa ut till Öckerö innan serien avslutas mot GFF hemma.

Velebit i sin tur jagas av tre lag. Trean Göteborgs FF och fyran Mölnlycke IF ligger två poäng bakom och femman Öckerö är tre pinnar efter. Det ska då tilläggas att alla i den trion har en match mer spelad än Velebit.

 

Av de matcherna som är kvar blir då dessa extra intressanta med tanke på toppstriden:

21/9 Göteborgs FF – Öckerö IF

29/9 Öckerö IF – KF Velebit

6/10 KF Velebit – Göteborgs FF

 

En riktigt spännande avslutning i toppen på 4B alltså.

 

/Rasta