Imorgon fredag (21/9) är det dags för seriefinal i 5B när ettan Sandarna BK tar emot tvåan IF VästerGröna Vallen 18.15!

 

Med fyra omgångar kvar av serien leder SBK tabellen, tre poäng före Väster. Då Väster dock har bättre målskillnad (+44 mot SBK +38) så går Väster om vid en eventuell seger. Trean Balltorp är med och smyger bakom också, tre poäng bakom Väster och sex bakom SBK.

Det är två riktigt formstarka lag som möts. Sandarna har inte förlorat på 17 matcher (1-2 mot Styrsö BK i premiären) men har två kryss efter sommaren som gjort att Väster hakat på. Väster har åtta segrar och ett kryss på sina senaste nio matcher.

Offensivt har Väster imponerat med 63 mål hittills (bäst i 5B) och laget har både Gabriel Cederborg (13 mål) och Felix Hermansson (12 mål) i toppen av skytteligan. Sandarna har imponerat stort defensivt och har bara släppt in 13 mål18 matcher! Det ska väl tilläggas att Väster är seriens näst bästa lag defensivt med sina 19 insläppta och att SBK är seriens näst bästa offensiva lag med sina 51 mål.

 

Inför mötet har bloggen faktiskt tagit ett snack med några andra tränare i 5B för att höra vad de hade att säga om toppduon!

Balltorps Fredrik Magnusson och FC Hedens Tobias Larsson.

 

Vi inleder med BFF:s Magnusson:

Vad är det som imponerat mest på dig när det gäller Sandarna respektive Väster i årets 5B?

Sandarnas press med forwards och mittfält vilket gör att många lag inte når deras backlinje. Västers offensiva styrka är imponerande plus en väldigt smart tränare.

Är det några särskilda spelare i lagen som du tycker varit extra viktiga eller som man ska hålla ett öga på?

Anton, Tom och Robin i Sandarna. Felix, där går det undan, och Cederborg och Arijan i Väster.

Vad tror du vi får se för matchbild på fredag?

Vi kommer att få se ett ställningskrig där båda lagen kommer vara rädda att sälja sig. Båda lagen har snabba kanter och jag tror att målen kommer via dem.

Hur slutar matchen? 

2-1  till Väster.

Stort tack!

__________________________________________

Vi kör samma frågor till Hedens Larsson:

Vad är det som imponerat mest på dig när det gäller Sandarna respektive Väster i årets 5B?

Först och främst innan vi tar lag för lag så ska det sägas att det är två lag med väldigt mycket kvalitet och spets och välförtjänt slåss om seriesegern (Balltorp lurpassar också så man inte glömmer det). Ska vi börja med Sandarna så är det ett stabilt gäng med bra spelare på samtliga positioner. Spelar kanske inte den roligaste fotbollen men vet vad de ska göra och tror på sin idé. Tunga spelare att lyfta in frisparkar och inlägg på i boxen. Väster är kanske motsatsen till Sandarna med enormt mycket speed och lite mindre spelartyper. Gör väldigt mycket mål och öser på framåt.

Är det några särskilda spelare i lagen som du tycker varit extra viktiga eller som man ska hålla ett öga på?

Jag är väldigt förtjust i Tom som spelare i Sandarna som är kraftfull och rejäl i sin spelstil. Spelar enkelt och gör det som är bäst för laget. Har inte mött Anton Hysén själv då han inte varit med mot oss men sett lite andra matcher med SBK och då har han varit väldigt vass när han varit något av en höger ytterforward och skurit in i banan.

I Väster vimlar det av matchvinnare och i vårt första möte dominerade Arijan från sin kant (anfallsposition?) med grym bollkontroll i hög fart och tog sig snabbt till målchanser. Under höstmötet var det främst yttern Felix som stack ut och hotade gång på gång med sin speed och lite aviga spelstil.

Vad tror du vi får se för matchbild på fredag?

En match där Sandarna kommer försöka styra tempot och kanske ha lite mer tålamod och försöka spela sig igenom Västers lagdelar medans Väster kommer kontraslå lite mer och komma i farliga kontringar. Gör Väster första målet tror jag det kommer matas in bollar i boxen från SBK:s högerback med den fina dojjan men kanske lite trögare löpsteg. Är det tvärtom om att Väster måste kliva på så är det en hög press med lite mer riskchansat spel bakåt för att sno åt sig bollen högt upp i banan.

Hur slutar matchen?

2-2 där Sandarna kvitterar i slutet på en luftpastej från högerback till Tom.

Stort tack!

 

Bloggen tackar herrar Magnusson och Larsson och hoppas på en rolig seriefinal på Gröna Vallen på fredag!

 

/Rasta