Igår onsdag spelades det tre matcher runtom i Göteborg och så här gick det:

 

ONSDAG 19/9

5B

FC Heden – Näsets SK 1-0 (0-0)

Nykomlingen FC Heden tog en viktig seger mot Näsets SK och klättrar längre och längre ifrån bottenstriden. Matchen bjöd bara på ett mål och det var Kim Nordström som höll sig framme strax efter pausvilan.

Hedens kapten Toni Cessay sa så här oms segern:

”En otroligt viktig seger för oss då det är ett riktigt getingbo i botten av serien. Första halvlek präglas av en hel del bollinnehav av gästerna och det är även de som har de bästa chanserna. Vi kan tacka vår storspelande målvakt Ralle som varit väldigt bra nu på hösten att det inte står 1-0 eller 2-0. Även vår mittback Murre som storspelat räddar en boll på mållinjen. Till andra halvlek så ändrar vi lite i våran press vilket gör att Näset inte har så klara målchanser som i första halvlek. I mitten av andra halvleken gör vi ett riktigt IFK GBG mål med långboll från målvakt, skarv och en frispelad Kim som inte gör några misstag och sätter kanske inte helt rättvist 1-0. Vi får verkligen kriga oss till denna segern då Näset är ett bra lag. Som du och jag har nämnt tidigare så förtjänar man inga segrar utan dom tar man och det gjorde vi idag, vi tog segern.”

Hedens matchrapport hittas HÄR.

Segern gör att Heden nu är sjua och har sju poäng ner till elvan Styrsö. Alla lagen bakom har dock en match mindre spelad än Heden. FC Heden bland annat kvar att möta just Styrsö men även Mossens BK, som också kämpar på den undre halvan.

Näset, som var med i toppstriden under våren, har fallit ifrån och efter uppehållet har laget tre förluster, två segrar och ett kryss. Laget är fyra i tabellen med tre matcher kvar att spela. NSK kan dock fortfarande påverka toppstriden ordentligt då de har kvar att möta både ettan Sandarna och trean Balltorp.

 

6C

Ösets BK -SK Argo 1-2 (1-1)

Viktig derbymatch i hjärtat av Majorna i jakten på nytt kontrakt i 6C. Ösets BK var i störst behov av poäng och det märktes inledningsvis då laget tog ledningen omgången efter att Fadil Aliu stött in ett inlägg förbi Argo burväktare Robin Staaf redan efter fem minuter. Argo var trögstartade men vaskade ändå fram ett par frilägen, som dock missades, och en boll i stolpen. Trots att Argo blev mer bollförande ju längre halveken led så var inte ÖBK ofarliga och kvitterade bland annat i stolpträffar. I slutet av halvleken kunde dock Argo få in en kvittering när Kristoffer Jonsson lobbade in 1-1. Båda lagen tröttnade i andra där Argo hade mycket boll men fick inte ut så mycket av det medan Öset låg på kontring men de fick inte ut mycket heller. Med kvarten kom segermålet när vane matchhjälten Magnus Andersson mycket kyligt satte dit 2-1 med en tåfjutt. Sista kvarten öppnade spelet upp sig ordentligt och båda lagen skapade chanser men det blev inga fler mål.

Argos matchrapport hittas HÄR.

Argo är sjua och har hela nio poäng ner till åttan Vrångö. Ö-laget har dock två matcher mindre spelade. Värre för ÖBK som är tia.

 

7B

Rambergets SK – Järnbrotts IF 3-7 (0-4)

Serieledarna Järnbrott bjöd på en GP-sänd målfest när de tog sin 15:e seger på 15 matcher i årets 7B. Målen började trilla in i mitten av den första halvleken och det var bara minuter mellan Filip Sollenbys 1-0 och skyttekungen Petter Fagerbergs 2-0. Henrik Lundh ökade på till 3-0 och Fagerlund satte fyran strax innan paus. Ramberget ryckte upp sig lite i början av andra med två raka mål (Pontus Blomquist och Nana Kwase Addai-Mensah Piesie). JIF höll dock undan och gick även ifrån där Fagerlund satte matchens sista två mål och alltså blev fyramålsskytt. Med sina 34 mål hittills är Fagerlund lokalfotbollens målfarligaste spelare. 

Rambergets Mikael Helier sa så här om förlusten:

”Om matchen igår så inget att säga om. Järnbrott körde på från början med mycket rörelse och fint passningspel så riktigt jobbigt samtidigt som vi tyvärr hade mycket bolltittande istället för att ligga tätt inpå dom. Vi hade ett ordentligt snack i halvlek och tycker vi gör det bra där men som sagt rättvis seger.”

Järnbrott går självklart mot serieseger i 7B och leder tabellen med 14 poäng! Ramberget är sjua.

 

/Rasta