Vi avslutar rapporteringen från gårdagen med tre målrika 7B-matcher:

 

TORSDAG 20/9

Elisedals IS – Käringöns FC 4-3 (2-2)

Det svängde flera gånger när Elisedal tog emot Käringöns FC på Kviberg. EIS tog ledning omgående genom Anton Johansson men KFC svarade genom Ole Kristian Tveit innan Tobias Andersson åter gav hemmalaget ledningen. Den ledningen varade dock bara i någon minut innan Markus Fällman kvitterade. 2-2 stod sig halvleken ut innan Viktor Andersson satte 3-2 för KFC i mitten av andra. Matchen led mot sitt slut men då klev en annan Andersson fram, nämligen Tobias. 2-1 målskytten satte nämligen både 3-3 och 4-3 under matchens sista tio minuter och blev därmed stor matchhjälte!

EIS tränare Maria Svenningsson sa så här som segern:

”En riktigt bra match från vår sida där vi spelar runt bollen fint och tar kommandot, framförallt i första halvlek. De har bollen två gånger under hela första halvlek, och lyckas båda gångerna göra mål. Vi tappar lite fart och inledningen av andra ser inte lika bra ut, men hämtar ändå upp oss. Lite tråkigt att vi släpper in målen, samtidigt är vi nöjda med att vi spelade runt bollen bra och låg tajt med laget samtidigt som vi hjälpte varandra. Inget snack om att vi var värdiga vinnare, dock mycket cred till Käringön för att de sätter i princip alla sina chanser. Rolig match att spela och väldigt schysst spel lagen sinsemellan.”

EIS är trea i tabellen och är med i fighten om uppflyttning. KFC är sexa.

 

Menisken IF – IFK Hindås 7-6 (5-2)

Full fart framåt – håll inte tätt bakåt! Menisken besegrade till slut Hindås i en galen match som bjöd på inte mindre än 13 mål! MIF hade greppet om matchen efter 5-2 i paus och i mitten andra kom även 6-2. Hindås svarade sedan för fyra raka mål på 14 minuter och plötligt var det 6-6! I matchens sista minut kunde dock Maoda Soltani Dash Balagh sätta dit segermålet 7-6! Maoda Soltani Dash Balagh och Sermed Reda Taki blev tvåmålskyttar för MIF. Safar Hazani svarade för ett hattrick för Hindås. 

MIF:s Calle Petersson kommenterade direkt från Plain Kitchen och sa så här om matchen:

”Var ska jag börja? Hindås var inte bra men lyckades få in en boll mot oss efter 5 minuter, jag var på väg att kissa och fattade inget. Hindås gjorde två baljor på två chanser i första halvlek. Effektiva var de om något. Menisken ledde med 4-2, eller 5-2 i halvtid…kan inte minnas rätt. Det var mer som Federer-Djokovic än en fotbollsmatch. Det som hör till är att Menisken fick slänga in Skrokk i målet efter att Johan ”skadat” sig efter två insläppta. Skrokk räddar omgående ett givet mål och cementerar sig som Nr 1 för all framtid. Men, men, Menisken kan inte hantera det där fyramåls överläget utan ger bort en straff och släpper sen in helt otagliga mål och matchen väger vid 6-6. Wimbeldon. Men i sista minuten kliver Meniskens nya hjälte Maoda fram och trycker in osannolika 7-6. Sermed var skit, satte bara två, missade öppet. Får spela med P2012 nästa år.”

Hindås tränare Johan Viktor sa så här om matchen:

”Händelserik match där vi gör 0-1 vårt första anfall. Menisken kvitterar strax efter. Sen är de bättre än oss i första och rycker ifrån målmässigt. Andra halvlek tycker jag att vi är bättre. De har ledning 6-2 och då gör vi en grym upphämtning till 6-6. Känns som vi har tryck på 6-7, de får en omställning där deras anfallare gör det riktigt bra och trycker undan två av våra försvarare och pillar dit 7-6 när två minuter återstår. Delad pott hade nog vart mest rättvist, men grattis till Menisken. Trevliga att möta, schysst men tufft. Bådas försvarspel hade inte den bästa dagen idag vilket siffrorna visar.”

Menisken är femma i tabellen och Hindås är nia.

 

BK Skottfint – Högaborg Kärralunds FC 5-0 (2-0)

Topplaget Skottfint hade inga större problem att besegra Högaborg hemma på Bravida och har greppet om andraplatsen i serien. Gustav Nilsson och Elias Lamptey Jonsson såg till att BKS ledde med 2-0 i paus. Tidigt i andra ökade Johan Karlsson på till 3-0 och det blev även 4-0 (Nilsson igen) och 5-0 (Stephen Egne).

Skottfints tränare Daniel Åman sa så här om segern:

”Femte raka segern i serien, men så som jag räknar det med alla tillbaka efter sommaren är det tre raka segrar och en målskillnad på 21-1. Först och främst skönt att vara tillbaka på hemmaplan och Bravida Arena efter tre raka bortamatcher. Inför matchen var jag och det jag förmedlade till killarna väldigt ödmjuk inför uppgiften. Högaborg Kärralunds FC var det första motståndet i våras som störde oss med sitt presspel och i vårmatchen ledde de med 2-1 i paus. De hade 3-3 med en kvart kvar, men vi kunde utnytja en yta de bjöd på kanterna och vi vann med 5-3. Inför det här mötet visste jag dock att de fortsatt ha en tung säsong, medans vi har gått lite bättre. Högaborg Kärralunds FC är dock ett bättre lag än vad tabellen visar. Matchen då? Förutsättningarna var bra plus de obligatoriska återbuden. Bara tre den här gången så vi hade matchtrupp på 14 man. Snabb summering och känsla så direkt efteråt är att vi vinner övertygande, men kändes stundtals som vi bara gick på halvfart. Vi utnyttjar inte hela ytan och possesion som är ett måste på en stor plan som Bravida Arena. Efter fem minuter får vi en frispark nära mål som svårstoppade Jonas Taube fixar fram. Vänsterfotsläge och då stiger Gustav Nilsson fram och dunkar in 1-0. 2-0 kommer först 30 minuter senare även om vi skapar chanser. Det är många matcher i höst där vi inte sätter de mest klara målchanserna utan hittar andra vägar till mål. Precis inbytta Elias Lamptey kan sätta 2-0 efter 35 minuter. Förarbetet från Gustav Nilsson. 2-0 står sig till paus.

Efter 51 minuter får Skottfint straff. Vi försöker gå runt på folk som inte kommit med i målprotokollet i serien så den är gången fick Jakup Jakupovic chansen. Jakup var med första säsongen 2000 redan. Trots 39 år och en massa rutin blir det en mindre bra straff och målvakten kan rädda och situationen leder till hörna. Hörnan slås av André och Johan Karlsson kan nicka in 3-0. Målet var Johans 9:e för året. I matchens 73:e minut kan Gustav Nilsson göra sitt andra mål för dagen. Ett fint anfall där vi väggspelar oss fram på vänsterkanten och André kan driva in bollen och passa Gustav som står helt öppen framför mål. Fotbollsgodis! Matchens sista mål kommer efter 82 minuter och det kommer efter en fin djupledsboll från inbytta Tobias Carlefall som Stephen Egbe kan hugga på. Stephen som även har visat sig vara en helt lysande målvakt själv borde veta hur man rundar en målvakt. Det är precis det som Stephen gör och trots uppvaktning från förförsvare i HKFC kan Stephen hålla emot och göra sitt första mål för BK Skottfint. Extra kul att två nyförvärv som kom efter sommaren får ligga bakom ett mål.

Extra plus till domaren som löpte bra och var nära de flesta situationer vilket vi inte är bortskämda med i dessa serier. Då är det lättare att glömma en andra straffsituation som var mer solklar är den vi fick straff för. Nu väntar en tuff sexpoängsmatch borta mot Solväders FC.”

Skottfints matchrapport hittas HÄR.

Skottfint är tvåa i tabellen och har två poäng ner till trean Elisedal och har dessutom en match tillgodo.

HKFC är åtta.

 

/Rasta