Det börjar hetta till ordentligt på sina håll i lokalfotbollen och det spelades en hel del matcher med nerv igår:

 

TORSDAG 20/9

4A

Gårda BK – Nol IK 4-0 (2-0)

Det var ett pressat Gårda BK som klev ut mot Nol hemma på Överåsvallen med två raka förluster i ryggsäcken. Svackan har släppt in de jagande lagen bakom och den serieseger som för några omgångar sen kändes given var plötsligt hotad. Gårda gjorde dock det de skulle och Christian Gustavsson satte 1-0 redan efter tolv minuter. Precis innan paus kom även 2-0 genom Maksim Pajovic. Tio minuter in i andra kom även 3-0 (Lukas Walberg Wesström) och det blev till slut även ett fjärde mål för de vinröda efter att Tim Engström nätat i sista minuten.

Gårdas spelande sportchef Josef La Carrubba sa så här om segern:

”Väldigt skönt att vinna igen. I dagens match kommer vi ut med en energi som vi saknat större delen av hösten. När vi spelar med hög energinivå och stort engagemang är vi väldigt svårslagna.”

Nols Boban Ilic sa så här om förlusten:

”De gick in i matchen med en inställning som gjorde så de vann matchen. Målen de gör kommer från våra egna misstag men det är en välförtjänt seger för Gårda.”

Gårda har nu bara hemmamötet med FC Komarken kvar av säsongen och i nuläget leder laget med tre poäng före Semberija och fyra före Guldeheden. Båda jagande lagen har dock två matcher kvar men de möts även i nästa omgång. Vinner Gårda sin sista match och Semberija vinner båda sina slutar båda lagen på 44 poäng och målskillnad avgör. I nuläget har Gårda +41 och Semberija +27. Semberija har Kortedala borta i sista matchen.

Nol är femma och avslutar sin säsong borta mot topplaget Guldheden.

 

Guldhedens IK – Floda BoIF 6-0 (4-0)

GIK har fortfarande allt att spela för i toppen av tabellen och vinstlösa jumbon Floda hade inget alls att säga till om på Guldheden Södra igår. Svante Möller satte 1-0 efter sex minuter och GIK hade 4-0 i paus efter mål av Tobias Petersson, Möller igen och Philip Svensson. Andra halvlek spelades mest av och GIK ökade på till 5-0 (Nicholas Kakonge) och 6-0 (Svensson igen).

Tvåmålsskytten Svante Möller sa så här om segern:

”Ett avhängt Floda på schemat idag och i ärlighetens namn låg nog en hel del fokus redan på nästa veckas drabbning mot Semberija. Dagens match skulle bara städas av. Så blev det också efter 4-0 i paus och en första halvlek där Floda inte har ett avslut, trots att vi inte spelar på topp. I andra halvlek sjunker vi något i tempo men lyckas ändå göra ytterligare två mål till 6-0. Sammanfattningsvis en okej insats och nu blir det en brutalt rolig match mot Semberija nästa helg där allt ska avgöras!”

Flodas Hjalmar Holgersson sa så här om förlusten:

”Tre timmar innan match visste vi inte om vi fick ihop lag. Till exempel fick vi ställa en juniortränare i mål. Med det sagt är de oss överlägsna idag samtidigt som vi utifrån förutsättningarna kämpar på bra.”

På frågan om det var ok med en kommentar till bloggen efter ännu en förlust sa Holgersson så här:

”Jo, självklart, är ju inte VNL!”

Tummen upp till Holgersson då förluster har en förmåga att påverka antalet svar på förfrågningar om kommentarer till bloggen.

GIK:s matchrapport hittas HÄR.

Guldheden är med ordentligt i toppen med två matcher kvar av säsongen. I nuläget trea med en pinne upp till tvåan Semberija och fyra till Gårda i toppen. Nästa lördag är det toppmöte mot tvåan Semberija och seger där så har Guldheden greppet om kvalplatsen och har även chans att vinna serien om Gårda skulle snubbla i sista matchen. Förlust och kvalplatsen är körd. Guldheden har sen Nol hemma i sista matchen.

För Floda är det redan klart att det blir spel i femman nästa år. Laget avslutar med Kortedala hemma och Lunden Överås borta och det återstår att se om första segern kan komma i någon av de matcherna.

 

5A

Angered MBIK – IK Zenith 2-1 (1-0)

Många toppstrider i lokalfotbollen har hettat till och igår stod 5A på tur! Serieledarna Zenith förlorade senast i slutet av april men igår föll de borta mot Angered MBIK! Matchrapporten är inte inne ännu men Angered hade med sig 1-0 från den första halvleken och vann till slut alltså med 2-1.

Zeniths tränare Cihan Köse sa så här om förlusten:

”Tung förlust! Vi är riktigt dåliga i första halvlek. Angered har boll men är inte så farliga sista tredjedelen. Halvleken slutar med 0-1 efter inlägg och bollen studsar på några av våra gubbar och Angered får avslut läge som sätts i mål. I andra halvlek är vi lite bättre och lyckas göra 1-1 efter en frispark. Sedan bränner vi ett jätteläge för ledning och i anfallet efter gör Angered 2-1. Vi ger inte upp och är riktigt nära 2-2 efter två frilägen. Matchen är riktig Hawaii sista 10 minuterna. Vi får skylla oss själva men vi leder fortfarande och tar direkt nya tag nästa vecka!”

Angereds Berat Deniz sa så här om segern:

”Otroligt viktiga tre poäng! Vi är egentligen mycket bättre än Zenith idag och det är rättvist med 2-1 till oss.”

Zeniths matchreferat hittas HÄR.

Zenith leder fortfarande 5A och har i nuläget fyra poäng ner till tvåan Björndammen. Då har dock BBK en match tillgodo. Laget har tre matcher kvar och möter i tur och ordning Hönö (hemma), Öjersjö (borta) och Romelanda (hemma). Zenith har alltså fortfarande allt i egna händer.

Angered är femma men har samma poäng som fyran Ytterby och bara en pinne upp till trean Utbynäs.

 

5B

Balltorps FF – Härryda IF 5-1 (1-0)

BFF är trea och har inte gett upp hoppet om serieseger. Det blev till slut hela 5-1 mot HärrydaFörbovallen igår efter att målproduktionen lossnade i andra halvlek. BFF hade dock med sig 1-0 in i andra efter mål av Parosh Mohideen. Härryda kvitterade dock via ett självmål i början av andra. Balltorp höjde sig dock igen och avslutade med fyra mål sista halvtimme. Malband Mohideen satte 2-1 på straff, Niclas Sandell nickade in 3-1 och Anton Nordbye gjorde de två sista målen.

BFF:s assisterande tränare Bawan Mohideen sa så här om segern:

”Tre goa och viktiga poäng mot ett lag man aldrig skall underskatta, med sina snabba offensiva spelare är de ett hot mot de allra flesta försvar. Vi gör dock en riktgt bra match tycker jag, vi skapar flera superchanser i första halvlek och skall leda med klart mer än 1-0. Men det står 1-0 i halvtid och läget kändes ändå bra. Vi börjar andra halvlek med att missa ytterligare en bra målchans, och någon minut senare kvitterar Härryda. Det tar bara några minuter innan vi får ett psykologiskt väldigt viktigt mål, 2-1 från straffpunkten. Sedan tar vi över helt igen och tar en komfortabel seger. Nästa vecka väntar vad som då kommer att vara serieledarna (host host Dalla) 😉. En intressant match imorgon mellan Sandarna och Väster, som vi naturligtvis håller ett extra öga på.”

Balltorp är nu uppe på samma poäng som tvåan Väster och är tre poäng bakom ledande Sandarna. Just de två lagen möts ju ikväll på Gröna Vallen om inte stormen Knut förstör. Balltorp har kvar att möta Väster och och slår Väster Sandarna idag samtidigt som BFF slår Väster i nästa omgång kan det bli en riktigt delikat slutspurt! Litet minus för BFF som har betydligt sämre målskillnad än toppduon.

Härryda är inne i en svacka och har bara två inspelade poängfem höstmatcher. Den fina våren gör dock att laget ligger på en stabil sjätteplats.

 

/Rasta