Vi kollar vidare på gårdagens matcher i lokalfotbollen i division 6:

 

TORSDAG 20/9

6A

Bergsjön SK – Bergsjö IF 0-4 (0-1)

Derby på Bergsjövallen och Bergsjö IF:s fullpoängar-höst fortsatte! Laget tog nämligen sin sjätte seger på lika många försök när Bergsjön SK besegrades med 4-0. Mohamed Abuukar satte 1-0 i mitten av första och Hadi Mahdi gjorde både 2-0 och 3-0 i inledningen av andra. Adnan Vreto avslutade sedan målskyttet med sitt 4-0 mål i slutet av matchen.

BIF:s ena tränare, Pelle Lagerqvist, sa så här om segern:

”En stabil seger utan att vi spelar sådär jättebra. Två såna vinster i rad nu och det är ju skönt att vi nu har en sån grundtrygghet i vårt spel att vi löser uppgiften trots att vi inte får träff riktigt i presspelet eller att vi riktigt kan hålla linjerna i det egna spelet. En extra eloge till de tre som kommer in nya från start samt de fyra som kommer in från bänken. Samtliga gör helgjutna insatser! Hadi och Dec fortsätter vräka in mål och idag står även Adnan född 02 för 1+1 så produktionen kommer från flera håll också. Nu är det lurig match mot Surte nästa vecka och vi dras med en del skador så slickar såren och omgrupperar igen i veckan och går såklart för sjunde raka!”

Bergsjö IF är  trea i tabellen. BSK är åtta.

Bilden till inlägget är lånad från Bergsjö IF:s Facebook-sida men är faktiskt från förra omgångens seger mot Tollered.

 

6B

Fässbergs IF – Sjövalla FK-Mölnlycke IS 5-2 (2-1)

Fässberg kom från en riktigt tuff 0-4 förlust i toppmötet mot Härlanda men studsade tillbaka och besegrade jumbon Sjövalla-Mölnlycke igår. Det var dock lite trevande då Sjövalla-Mölnlyckes Niklas Norling satte 1-0 efter tio minuter. Visserligen vände FIF innan paus när Erik Jonasson först kvitterade innan Henric Johansson gjorde 2-1 men sex minuter in i andra var det 2-2 (målskytt John Gelotte). Fässberg svarade dock omgående med 3-2 (straffmål av John Lindergren). I slutet av matchen kom även 4-2 (Axel Lindergren) och 5-2 (Anton Oddstig).

FIF:s kapten John Lindergren sa så här om segern:

”Botten mot toppen är alltid lurigt och vi pratade inför matchen om vikten av att inte ställa ut skorna utan istället ånga på från start. Tyvärr är vi inte riktigt på tårna ändå och Sjövalla tar ledningen efter några minuter. Målet fungerar som en väckarklocka och vi vaknar till och tar tag i taktpinnen. Kvitteringen kommer logiskt på en blixtrande omställning signerat firma Rico-Axel-Erik och strax innan paus tar vi även ledningen via en imponerande cykelspark från Olof. 

I andra halvlek kontrollerar vi matchen, våra kanter hotar ideligen och 3-1 hänger i luften. Men istället kommer 2-2 på ett av deras få uppstick. Känslan är dock med tanke på matchbilden att vi kommer ta hem detta och bara några minuter senare förvaltar vi en straff och leder på nytt. Vi har sen flera gyllene lägen att öka på målskörden men det dröjer till sista tio innan vi stänger matchen helt med två snabba mål från Axel och inbytte Anton.

Nu laddar vi för de återstående matcherna, La Viola har varit i serieledning sedan maj månad och har inga planer på att släppa den nu!”

Sjövalla-Mölnlyckes John Gelotte sa så här om förlusten:

”Fässberg var väldigt duktiga idag, rullade mycket boll och hade flera vassa chanser! Vi kämpade på och hade hoppet uppe när det stod 2-2 men sen rann det iväg och Fässberg var helt klart värda tre pinnar, men jag tycker ändå vi gjorde en bra insats!”

FIF:s matchrapport hittas HÄR.

Fässberg är tvåa i tabellen, en poäng bakom Härlanda, men då har FIF en match tillgodo. Riktigt spännande alltså när bara några omgångar återstår. FIF har fyra matcher kvar och Härlanda har tre. Fässberg kommer att ställas på prov ordentligt i nästa match då formstarka FTU står för motståndet.

Sjövalla-Mölnlycke kommer att åka ur 6B. Även om det varit det troliga scenariot ganska länge så är det inte längre någon chans ens teoretiskt. Med tre matcher kvar har nu Sjövalla-Mölnlycke tolv poäng upp till åttan Chalmers.

 

Chalmers Studentkårs IS – FC Härlanda 3-6 (3-2)

Även Fässbergs toppkonkurrent Härlanda var alltså i farten igår och även i den här matchen blev det mycket mål! Det var ”Fångarna” som inledde bäst då Toni Micevski satte 1-0 redan efter fem spelade. Chalmers svarade dock rejält och satte tre raka mål! Petter Andersson kvitterade till 1-1, Martin Hansson gjorde 2-1 några minuter senare och med dryga halvtimmen spelade satte Gustav Burman 3-1. Martin Victorin reducerade för Härlanda som ändå låg under inför starten på andra. Härlanda gasade dock på ordentligt i andra och 3-3 kom nästan direkt genom Henrique Souza Boturão och minuter senare ledde FCH igen efter mål av Anton Svensson! Av bara farten kom även 5-3 (Gabriel-Marcel Wehling) och 6-3 (Jason Davies).

Härlandas ledare Jonatan Hellman sa så här om segern:

”Stor brist på innermittar inför matchen. Det gjorde att vi fick stuva om lite på flera positioner och bidrog till att det inte riktigt blev någon ordning på saker och ting första halvtimmen. 1-3 låg vi under med, efter en rätt kaosig tillställning. Reducering innan halvlek och i andra trummade vi på gött och dunkade in tre bollar första tio. Bra moral och gött driv i boysen bäddade för en go målfest!” 

Chalmers kapten Victor Engdahl sa så här om förlusten:

”Försöker vara opartisk. Tycker vi gör en bra första halvlek där vi kontrollerar matchen och tyvärr får de in några lätta bollar genom bra kantspel inför andra. Sedan i andra halvlek märks det att de leder serien och har en spelidé som håller i 90 minuter. Vi höll inte i 90 minuter, sista 35 är vi söndersprungna och orkar inte riktigt, då tar de över matchen.”

Härlanda toppar 6B, en poäng före Fässberg men med en match mer spelad. Chalmers är åtta men har rejält med marginal till lagen bakom.

 

6C

Azalea BK – FC Linné 1-5 (0-3)

Det är derbytätt i 6C och igår var det dags igen. Serieledarna FC Linné ställdes mot Azalea BK på Majvallen. Linné visade klassen direkt och hade 2-0 redan efter en kvart efter dubbla mål av Robert Lundström. Innan paus kom även 3-0 genom Teodor Sandklef. Målen fortsatte att trilla in i andra och Sebastian Andersson gjorde 4-0 innan Lundström fullbordade sitt hattrick. Han är nu uppe i 24 fullträffar, flest i 6C. Azalea fick ett tröstmål i slutminuterna genom Johannes Mohlin Rutström.

Just Mohlin Rutström sa så här om förlusten:

”Torsk mot ett lag som välförtjänt leder serien med bravur, de har lokalfotbollens bästa innermitt i 45:an och när han har sin dag är det omöjligt att stoppa Linné. Känns konstigt att säga att man inte är allt för besviken när man har förlorat med 1-5, men vi gör vårt bästa dig och det räcker tyvärr inte till.”

FC Linnés Olle Johnels sa så här om segern:

”Ja, en fin seger. Vi är i väldigt bra form just nu och spelar fantastisk fotboll. Tror aldrig att vi varit bättre. Idag saknade vi ett gäng gubbar och det kändes lite nervöst innan då vi visste att Azalea kommer kriga i 90 minuter. Redan på uppvärmningen känner Calgaro att han inte kan spela och Justus kommer fem minuter in i matchen till Majvallen. Ingen optimal förberedelse. Dock visade sig farhågorna vara helt obefogade då vi direkt tar tag i taktpinnen och går upp i en stabil ledning tidigt i matchen. Azalea försöker komma i omställningar men vi stänger ner dem relativt enkelt. Vi är alldeles för bra idag för att det ska vara nära att bli match. Robert gör tre mål och är både en fantastisk target och skoningslös djupledsforward. Teo gör vad han vill. Sedan gnuggar kapten Rox och Andy sönder vilket mittfält som helst. Oskar Gottfridsson på högerbacken har äntligen toppat formen och är magnifik. Sedan får vi inte glömma Wamid i mål som tar det han ska och sprider lugn. Extra kul för diagonallöpningarnas okrönte kung Sebastian Andersson som fick belöning och gjorde ett av säsongens vackraste mål med en skruvad vänster in i krysset. Nu laddar vi för Tynnered nästa vecka. Skål!”

FC Linné leder 6C med åtta poäng före tvåan Önnered och går mot serieseger. Azalea återfinns på en sjätteplats.

 

/Rasta