Vi kastar oss över helgens 4A & 4B:

 

FREDAG 21/9

4A

Kortedala IF – Kode IF 0-9 (0-5)

Mittenmöte i 4A när KIF gästades av KIF. Det blev uppenbart vilka som ville avsluta säsongen snyggt och vilka som mest ville att den skulle ta slut. Gästerna Kode fullständigt körde över hemmalaget Kortedala. Efter en halvtimme hade Kode 3-0 på  Kortedalavallen efter mål av Rasmus Haraldsson, Oscar Gustafsson och Christian Gustafsson. Precis innan paus kom också 4-0 (Valdemar Nyrkvist) och 5-0 (Haraldsson igen). Den andra halvleken fortsatte i samma mönster. Haraldsson satte 6-0 direkt innan Mohammad Hussain Sharifi satte både sjuan och åttan. Det skulle bli fyra mål för kapten Haraldsson då han även avslutade målskyttet med 9-0.  

Fyramålsskytten själv sa så här om segern:

”Skönt att vända föregående veckas fadäs till match med en stabil seger i denna omgång. Psykologiskt viktiga mål idag göra att vi kan hålla uppe energin över 90 minuter och många i laget snuddar vid preststionsbästa för säsongen. Kul med första målen för flera junisar samtidigt som det var stabila insatser av de nytillkomna spelare som anlänt under sommaruppehållet.”

Segern gjorde att Kode nu är sexa och de puttade ner just Kortedala till en sjundeplats. Kortedala får passa sig då en tiondeplats kan betyda kval för att hålla sig kvar. Mer om det längre ner i inlägget.

 

4B

IF Mölndal Fotboll – Eriksbergs IF 3-3 (1-0)

Det blev riktigt spännande på Åbyvallen när hemmalaget IF Mölndal och gästerna Eriksberg jagade nytt kontrakt i fredags. Mölndal hade med sig 1-0 från den första halvleken efter mål av Niclas Högfeldt. En bit in i andra hade dock Eriksberg både kvitterat (Anton Efraimsson) och tagit ledningen (Jan Tengwall). Matchen svängde igen och Ackim Mumba satte 2-2 innan Efraimsson gjorde 3-2 till gästerna med bara minuter kvar! Hemmalaget fick dock sista ordet då Filip Nilsson gjorde 3-3 i 88:e!

Mölndals poängräddaren Nilsson sa så här om matchen:

”En match med två helt skilda halvlekar i stormen där vi har medvind i första och de i andra. Det märktes både i spelet och resultatet. Vi får med oss 1-0 precis innan paus. Sen börjar andra halvlek och Eriksberg med medvind vänder på steken. Det blir aldrig riktigt ordnat spel men vi krigar på och kvitterar på slutet till 3-3. Vi hade velat ha tre pinnar men får nöja oss med en. Två viktiga matcher kvar för vår del för att hålla oss kvar i fyran till nästa år.”

EIF:s tvåmålsskytt Anton Efraimsson sa så här om matchen:

”En match som verkligen kunde säkra vårt kontrakt i division 4 som jag förstod det vid vinst. En stormig match i dubbel betydelse som jag anser att vi bör kunna ”döda” men lyckas tyvärr inte denna gång heller. Spelmässigt så är Mölndal bättre men chansmässigt anser jag att vi har övertaget helt klart. Där vi tyvärr går bort oss väldigt lätt som leder till två mål för Mölndal. Vill ge en extra shout out till Omar Bah som jag tycker gör en riktigt bra match. Ständigt hot på vänsterkanten som ligger bakom väldigt mycket i det offensiva!”

I nuläget är Eriksberg sjua och Mölndal åtta i tabellen. Tack vare poängen så är det klart att EIF inte kan bli elva eller tolva (alltså åka ur direkt). Då elvan Donsö och tian Björkö möts i nästa omgång så är det omöjligt för båda lagen att gå förbi EIF poängmässigt. Eriksberg kan dock fortfarande sluta tia och den placeringen kan ju leda till kval om det vill sig illa.

Mölndal kan fortfarande åka ur direkt men har ju bra utgångsläge inför avslutningen och har sitt öde i egna händer då de möter nian Mölnlycke-Sjövalla och tian Björkö!

 

LÖRDAG 22/9

4A

United Africa FC – FC Komarken 1-1 (1-0)

Viktigt möte på den undre halvan och det var hemmalaget som tog ledningen via Saikou Sidibeh efter en kvart. I början av andra decimerades UAFC till tio man efter ett rött och med dryga kvarten kvar kom 1-1, målskytt Carl Gustafsson. UAFC fick ännu ett rött i matchens slutskede men matchen slutade med kryss. 

Det oavgjorda resultatet gör att Komarken är åtta och UAFC är tia.

Det är sen tidigare klart att Floda lämnar (tillsammans med nedlagda Lärje-Angered) men det kan även bli så att tiorna i de två fyrorna får kvala mot varandra för att hålla sig kvar. Detta blir scenariot om alla tre Göteborgslagen som kommer kvala till (eller för att hålla sig kvar i) division 3 misslyckas. Det är fyra lag i 4A som riskar att sluta tia och just nu ser det ut så här:

7. Kortedala IF (17 matcher) 21 p -16

8. FC Komarken (18 matcher) 19 p -10

9. Lunden Överås BK (17 matcher) 18 p -10

10. UAFC (17 matcher) 16 p -16

Det ska tilläggas här att just United Africa och Kortedala möttes för några veckor sedan och den matchen fick ju avbrytas. I det första beslutet tilldelades UAFC segern men KIF har överklagat. Står sig förbundets beslut kliver ju UAFC upp på 19 poäng med 18 matcher och Kortedala är kvar på 21 poäng med 18 matcher. Helgens 0-9 förlust för KIF gjorde ju också att laget har sämst målskillnad av de inblandade.

 

4B

Mölnlycke IF – Kärra KIF 3-0 (2-0)

Mölnlycke IF fortsätter att övertyga och följde upp segern mot serieledarna Dalen/KFF med att besegra Kärra KIF hemma på Mölnlycke IP. Isak Gerth slog till redan efter fyra minuter och bara minuter efter det satte Sabahudin ”Sudo” Sulejmanovic 2-0! Resultatet stod sig till matchens näst sista minut då Oscar Nilsson satte MIF:s tredje mål för dagen.

MIF:s tränare Jonathan Gerth sa så här om segern:

”Vi har haft en hyfsad vecka. Tre segrar, 10-0 i målskillnad och fortfarande en liten möjlighet till kval uppåt. Tidig tvåmålsledning idag och bra kontroll i första halvlek. Vi mattas något i andra halvlek pga det hårda matchandet men håller tätt bakåt och stänger tillställningen med 3-0 i slutminuterna. Mycket pannben på killarna idag! Spännande slutskede i tabellen då Kärra som gjorde en bra andra halvlek idag tar sig an både Velebit och Dalen/KFF kommande vecka. Grattis till Eriksberg, som i och med Donsös förlust idag, säkrade kontraktet.”

Kärras Niclas Reitz hade följande att säga om förlusten:

”De gör 2-0 på första tio där vi inte är vakna alls. Sen efter det kontrollerar vi matchen men skapar inte speciellt mycket farligt. De gör det bra och gör även 3-0. Denna matchen speglar hela våran säsong. Men vinner inte matcher när man släpper två mål direkt. Bara att acceptera att hela säsongen sett ut såhär!”

MIF:s matchreferat hittas HÄR.

Med två matcher kvar är Mölnlycke IF trea, två poäng bakom tvåan Velebit och fem bakom ledande Dalen/KFF. Båda lagen framför har dock tre matcher kvar att spela. MIF får alltså hoppas på att lite andra resultat går deras väg.

Kärra är sexa.

 

KF Velebit – IFK Björkö 5-2 (1-1)

Velebit har greppet om kvalplatsen till trean och har inga tankar på att släppa den. Bottenlaget Björkö besegrades på Tuvevallen med 5-2 men inte helt utan problem. Emilio Rossi slog förvisso till direkt med 1-0 men Björkö svarade genom att göra både 1-1 (Fredrik Augustin) och direkt i andra även 2-1 (Fabian Påhlman). Velebit höjde sig dock och 2-2 kom via Adam Reggiani och minuter senare även 3-2 (Igor Utkovic). Franjo Ladan ökade till 4-2 innan Mohammed Ibrahim avslutade målskyttet i 89:e med sitt 5-2 mål.

Velebits Emilio Rossi sa så här om segern:

”Vi kom till plats och var redo för en grym kamp mot ett Björkö vi visste skulle vara revanschsugna efter förlusten mot oss ute på ön! Vi tar ledningen tidigt genom mig, men vi hinner knappt fira innan 1-1 kommer från ingenstans! I andra gör dem 2-1 men sen vänder vi och vinner rättvist! Men jag ska verkligen ge Björkö ett stort plus att deras unga killar gav oss en bra kamp och all lycka sista matcherna! Kul att även italienarna börjat leverera i laget! Jakten på 3:an fortsätter! Blir en grym avslutning på denna serie!”

KF Velebit är tvåa i serien och är tre poäng (dock med bättre målskillnad) bakom Dalen/KFF. Laget får helt enkelt köra på i de tre sista matcherna och se hur långt det räcker. I nuläget är det två pinnar ner till jagande Mölnlycke IF, som även har en match mer spelad.

Björkö är tia och får kämpa vidare. Nyckelmatch i nästa omgång mot elvan Donsö!

 

Donsö IS – Mölnlycke-Sjövalla IS FK 0-3 (0-2)

Det är som sagt ett riktigt getingbo i botten på 4B och två av de inblandade lagen möttes igår på Donsövallen. Hemmalaget DIS försökte ta sig upp över strecket och Mölnlycke-Sjövalla försökte klättra upp mot säker mark. Jonathan Mattias Vinberg gav gästerna ledningen på straff i mitten av den första halvleken och strax efter kommer även 2-0 (Niklas Blomgren). Innan paus hann även hemmalagets Albert Hansson att missa en straff. Det var Mölnlycke-Sjövallas match och i andra kunde Petter Allansson tryckte in en hörna till 3-0. 

Mölnlycke-Sjövallas Robert Kálmán sa så här om matchen:

”Inför dagens match var det extremt många bortfall och Donsö borta är det inte alltid helt lätt match, att få till en vass trupp till. Till denna match saknar vi ca åtta stycken som vanligtvis spelar, men vi lovade varandra att vi ändå skulle ge det en chans. Matchen är ju extremt viktig för fortsatt överlevnad. Vi tar fram det gamla Mölnlycke IS-spelet som fört oss genom seriesystemet på kort tid och alla vet var som gäller. Vi utför matchplanen till punkt och pricka och segern är odiskutabel . Jag är själv sjukt nöjd att som 44-åring gå in med fyra träningar i ryggen under året och vara delaktig i vinsten! Alla killar gjorde precis vad man kan förvänta av dem och vi bärgade 3 viktiga pinnar. En extra eloge till vår taktiskt drivna coach Berntsson som alltid ligger steget före och får ut 100% av sina idéer och killarna.”

DIS Albert Hansson sa så här om förlusten:

”En match där mycket stod på spel. Matchen börjar i regn och blåst där vi är laget som trycker på bäst inledningsvis och skapar några halvchanser. Detta vänder dock snart och Mölnlycke-Sjövalla tar kommandot. Mölnlycke-Sjövalla får med sig två mål innan pausvilan. I andra halvlek spelar vi stundvis bra men kommer aldrig upp i någon hög nivå och lyckas därför inte vända matchen. 0-3 förlust på hemmaplan och tre poäng till en av våra största motståndare i bottenstriden var ju absolut ett mardrömsscenario och en stor besvikelse.”

Bilder från matchen hittas på Skärgårdsfotboll (HÄR) och även bilden till inlägget är lånad därifrån.

Segern gör att Mölnlycke-Sjövalla nu är nia, två poäng före elvan Donsö. Mölnlycke-Sjövalla har dessutom en match tillgodo på lagen runt omkring.

DIS har en ödesmatch nästa omgång mot tian Björkö och Mölnlycke-Sjövalla ställs mot ett annat inblandat lag, nämligen IF Mölndal!

 

/Rasta