Fortsatt spännande i både 5A och 5B! Så här gick det i helgen:

 

FREDAG 21/9

5A

FC Bosona – Bergums IF 2-0 (1-0)

Bottenmöte i 5AGamlestadsvallen mellan Bosona och Bergum. I matchminut 25 kunde Eldar Razanica ge Bosona ledningen och den stod sig nästan hela matchen. På övertid i andra kunde sedan Romano Berisa sätta dit 2-0 och ge FCB tre viktiga poäng!

Segern gör att Bosona nu är tia, tre poäng före elvan Bergum. Båda lagen har tre matcher kvar av säsongen.

En intressant notis är att Alexander Zakarian dök upp hos Bergum igen. Anfallaren var riktigt tongivande för några säsonger sedan men har sen dess haft ett uppehåll.

 

5B

Sandarna BK – IF Väster 4-0 (1-0)

Seriefinal på ett blåsigt Gröna Vallen i fredags då ettan Sandarna BK tog emot tvåan IF Väster. Inför matchen skiljde det tre pinnar men Väster hade bättre målskillnad och seger hade alltså betytt serieledning. Det var dock Sandarna som skulle spänna musklerna och i slutet av den första halvleken satte Martin Bergvall 1-0 för SBK. Ganska tidigt i andra kom även 2-0 genom Mikael Johansson och varken han eller Sandarna var nöjda där. Johansson satte nämligen även både 3-0 och 4-0 och Majornas Milan stormar vidare mot ännu en serieseger!

SBK:s tränare Lars Olsson sa så här om segern:

”Ja, vi gjorde årets starkaste laginsats! Ett enormt defensivt arbete samtidigt som vi ändå varierar bra mellan att hålla boll och slå om väldigt snabbt! Väster är ett riktigt bra lag och att vi vinner med 4-0 är fantastisk starkt. Jag tycker killarna håller sig till taktiken 100 procentigt! Sedan gäller det ju att vara effektiva när chanserna ges, för så många blir det inte. Micke har saknats en del, denna hösten. Han missade tre matcher och mot Balltorp hade han precis kommit hem. Då hoppade han in och gjorde 2-2, sedan två mot Härryda och hattrick idag. Men det var verkligen en grym laginsats där alla var bra!”

Västers motsvarighet Daniel ”Dalla” Natanaelsson gav följande analys av förlusten:

”Sandarna vinner rättvist. En jämn första halvlek där de gör mål fem minuter innan paus där jag tycker vi gör det bra. I andra har vi två bra lägen att kvittera innan Sandarna gör 2-0 efter en hörna. Då dör vi. Sandarna är i särklass seriens bästa lag. Har en defensiv organisation som är klart bättre än de jag stött på i femman sen jag tillhört 5B. Dvs sedan 2013. Framåt finns det spets och Tom Martinsson är oerhört kompetent på centralt mittfält. Seriens i särklass bästa spelare. Vi har flera spetsspelare hos oss men de som skiljer är deras organisation, det får jag ta på mig som tränare att de är så stor skillnad på lagen. 1-8 på två matcher där vi övrigt gjort ganska lika resultat mot de andra lagen. Grattis till Sandarna, vi får försöka ladda om till tisdag då vi möter Balltorp i kampen om andraplatsen.”

Sandarna leder nu 5B med sex poäng med tre matcher kvar. Väster är tvåa men endast på målskillnad före Balltorp. Just Väster och Balltorp möts i nästa omgång.

 

LÖRDAG 22/9

5A

Partille IF FK – Romelanda UF 1-0 (0-0)

Partille tog en fin hemmaseger mot formstarka Romelanda och bröt därmed RUF:s svit på fem raka segrar! Matchens enda mål kom i början av den andra halvleken och målskytt var Nicklas Jensen.

Partilles målvakt Dennis Nithander sa så här om segern:

”Sol, vind och vatten. Två ”gräs”lag som möttes på en blåsig konstgräsplan. I första halvlek började vi med motvind, och utan att vara allt för färgad tycker jag att vi är det bättre laget och skapar mest målchanser. Det vi släpper till är lite skott utifrån samt ett friläge, men det avslutet går en 5-6 meter över ribban och var aldrig riktigt farligt. Andra halvlek inleder vi ganska bra, och efter ca 5-6 minuter lyckas vi göra 1-0 genom Niclas Jensen. På en hörna dessutom. Efter det känns det som vi har fullständig kontroll på matchen. Vi tillåter inte Romelanda att skapa något mer än ett och annat skott utifrån. Men Romelanda har ju inte tagit så många poäng utan anledning. Så från ingenstans så skapar de ett riktigt tryck i matchens sista minut, och borde i ärlighetens namn fått med sig en straff på tilläggstiden då det är en väldigt tydlig och medveten hands. Men fotboll är ju en bedömningssport och domaren upplever situationen annorlunda och väljer att fria. Helt rättvis seger som blev 2-3 mål för liten. Nu har vi dessutom tagit poäng mot samtliga lag i serien, och sånt är ju alltid lite kul.”

Båda lagen ligger stabilt i mitten av 5A. RUF är sexa, en poäng före sjuan Partille.

 

Öjersjö IF – Ytterby IS 1-1 (1-1)

För jumbon Öjersjö är goda råd dyra och tiden börjar så smått rinna ut. Det blev iallafall en poäng i hemmamötet med Ytterby. Ett Ytterby som därmed tappade viktiga poäng i toppen. Matchens båda mål kom i den första halvleken där Anders Hoffman första satte 1-0 för ÖIF innan Adam Hurtig kvitterade för gästerna.

Öjersjös Mattias Gidlöf sa så här om matchen:

”Vi gör en bra match! Ytterby dominerade matchen men är ineffektiva, vi ligger lågt och kontrar. Båda lagen har heta chanser i andra halvlek utan att ta ledning, tycker vi förtjänar en poäng idag.”

YIS tränare Robert Tartagni hade följande kommentar:

”En riktig käftsmäll idag tyvärr när vi inte alls når upp till vår kapacitet och är direkt svaga i såväl passningsspel och i båda boxarna. Trots detta skapar vi åter tillräckligt med chanser för att vinna matchen. Å andra sidan skall det nämnas att hemmalaget har en boll som vår kapten mirakulöst får undan då vår målvakt är överspelad i andra. Summa kardemumma orkar vi inte riktigt dra upp bolltempot av egen kraft och börjar spela ett spel där vi inte tar tillvara på våra styrkor och då blir mänskliga. Kommande omgång vankas det derby, så vi siktar på att studsa tillbaka direkt.”

ÖIF fortfarande sist men som vanligt med ett par matcher tillgodo på lagen framför. YIS är trea men har nu sex poäng upp till Björndammen och sju till Zenith.

 

Älvängens IK – Björndammens BK 0-2 (0-1)

Serieledarna Zenith föll i torsdags mot Angered och det öppnade upp för jagande Björndammen. Men då gällde det att leverera i bortamatchen mot Älvängen. Det såg till en början bra ut då Pontus Börjesson satte 1-0 i mitten av första. I mittens av den andra halvleken fick dock målskytten Börjesson lämna efter sin andra ostskiva och BBK fick alltså avsluta med en man mindre. Istället för en kvittering kom dock 2-0 för gästerna när Anton Linde målade i 84:e!

BBK:s tränare Edmond Shala sa så här om segern:

”Väldigt skönt att vinna igen. Har gått lite trögt nu på hösten. Innan matchen så fick man en del återbud. Så jag åkte med en väldigt tunn trupp (två avbytare). Sen var det ju inte jätteroligt väder heller. Så vi börjar första halvlek i kraftig motvind. Där vi trots det försöker rulla boll. Efter klapp-klapp spel så gör vi 1-0 mycket välförtjänt. Väldigt svårt att spela fotboll en sån här dag. Men jag tycker ändå att första halvlek dominerar vi. I paus så sa vi att sätta ännu högre press med medvinden, och gå för fler mål framåt. Andra halvlek börjar lite dåligt från våran del. Men det är en jäkla omställning från kraftig motvind till medvind. Vi börjar hitta rätt sakta men säkert, men som förra matchen så åker vi på en utvisning. Första känslan man fick var inte igen. Men vi hade bestämt oss att inte göra samma misstag som mot Romelanda (backa hem). Så vi fortsatte att sätta hög press trotts en man mindre. Och det gav resultat mot slutet där vi gör 2-0 på en omställning. Sett till 90 minuter så är vi det bättre laget. Nu är vi ikapp igen, och den här gången kommer vi vara hack i hälarna på Zenith ända in i slutet.”

ÄIK:s Kenny Rosén hade följande kommentar till bloggen:

”En jämn match på ett stormregnigt Älvevi. Björndammen är snäppet bättre i första då vi kommer inte alls upp i nivå. I andra halvlek tar vi över matchen men som trenden har vart för oss i höst så får vi ingen utdelning. Tråkigt då jag tycker vi spelar bättre fotboll än i våras då vi tog mer poäng, inget flyt för oss nu.”

BBK är tvåa, en poäng efter Zenith. Båda lagen har tre matcher kvar att spela.

Älvängen är nu nere på en åttondeplats.

 

5B

Hovås Billdal IF – Mossens BK 2-1 (0-0)

Den nedre halvan av 5B-tabellen är riktigt tight och två av de inblandade lagen mötte igår på Hovåsvallen. Efter en mållös första halvlek var det hemmalaget Hovås Billdal som inledde målskyttet genom Adam Kling. Carl Österström ökade sedan på till 2-0 men bara minuter senare reducerade Abraham Kjellberg för Mossen.

Matchen bjöd inte på några fler mål och Hovås tog en viktig trepoängare. Hovås klev förbi bland annat just Mossen och är nu åtta i tabellen och MBK är tia. En tiondeplats som kan betyda nedflyttning.

 

/Rasta