Dags att kolla till helgens matcher i 6A & 6B:

 

FREDAG 21/9

6B

Landala IF – BK S:T Jakob 2-0 (1-0)

Landala har tappat mot toppen efter tre raka kryss men laget tog en trea i fredags mot bottenkämpande BK S:T Jakob. Ett mål i vardera halvlek räckte och Patrik Larsson nätade efter dryga halvtimmen och i 87:e gjorde Axel Stål 2-0.

LIF:s Theo Widmark sa så här om segern:

”Vi för matchen med självförtroende och siktet är inställt på tre pinnar, efter många målchanser så lyckas Patrik lugnt lobba in en boll in i mål, efter det har vi även något mål som döms och något offsidemål men det nerviga resultatet 1-0 håller i sig. BK S:T Jakobs ytterkant Ludvig skjuter en farlig frispark från dålig vinkel som går ribba ut och detta är BK Jakobs överlägset vassaste chans i matchen. Vi avslutar sista fem minuterna med två snabba mål då BK Jakobs försvar inte riktigt orkar med. En stark insats av Landala där vi plockar poäng och skapar många målchanser trots att vi inte genomför en av våra bästa matcher.”

LIF:s matchreferat hittas HÄR.

Resultatet betydde att det är klart att BK S:T Jakob spelar i sjuan nästa år. Med nio poäng kvar att spela om har tiondeplacerade S:T Jakob tio poäng upp till åttan Chalmers.

Landala är trea men har sju poäng upp till tvåan Fässberg och åtta till ettan Härlanda.

 

Göteborgs City FF – Hällesåker IF 3-1 (0-1)

City har inte gett upp hoppet om nytt kontrakt i 6B och tog i helgen en viktig seger hemma på Heden mot Hällesåker. Det var dock gästerna som ledde i paus efter ett tidigt mål av notoriske målmaskinen Johan Gunnarsson. Kvitteringen kom inte förrän i mitten av den andra halvleken (målskytt Navid Fard Taheri) innan Moutassem Rafeh gjorde både 2-1 och 3-1 och blev matchhjälte!

Citys burväktare Kim Jonasson sa så här om segern:

”Blåsigt. En match präglad av vinden som gjorde spelet svårbemästrat, särskilt höga bollar. Vi hade motvind i första halvlek och de leder med 0-1 i paus. Vi har medvind i andra och gör tre mål utan respons. Sista lilla, tunna halmstrået att hänga kvar – ett mirakel krävs dock fortfarande. Spelet är egentligen jämnt matchen igenom, de har mer boll men vi lyckas göra en hel del med dem när vi har den, särskilt i andra. Gunnarsson gör tidigt mål när han rakar in en retur i öppet mål efter att jag räddat ett närskott. Kanske gör det tidiga målet att de känner sig lite för trygga och blir lite för bekväma. De får även strax efter en straff men jag räddar Gunnarssons försök den gången. Vi växer in i matchen och har något läge i första, de pumpar på med långa bollar ut på kanterna och genom mitten, Gunnarsson har en boll till i ribban i första efter nick. Det är svårt för oss att flytta upp laget i motvinden. Andra halvlek fortsätter som den första och det känns egentligen inte så farligt från vår sida även om vi långsamt äter oss in i matchen och har ett ribbskott faktiskt. Lite plötsligt får vi ett läge och petar in bollen, egentligen ur ingenting. Vi får lite luft under vingarna och gör relativt snabbt två mål till efter varandra. Alla tre målen inom kanske 20 minuter. Tvåmålsskytten Moutasem, som gör en kanonmatch i övrigt också, gör sista med ett snyggt skott över målvakten. Target player Navid bygger både upp med fin assist för första och sätter själv andra efter att ha bufflat sig fram (tror jag minns målen i rätt ordning). De blev nog lite chockade och hade väl inte så mycket att spela för. De trycker på med bollar ut på sin högerkant och genom mitten, jag gör någon räddning eller två och Gunnarsson sätter ett friläge i ribban mot slutet. Men för ovanlighetens skull denna säsong viker vi inte ner oss mot slutet, vi håller ihop laget relativt bra, Gabriel och KG på mittbacken är trygga och stabila. Många tar mycket löpningar i pressen matchen igenom och vi lyckad kämpa till oss tre pinnar med en imponerande vändning efter den tuffa starten. Många bra insatser både tekniskt och kämpande idag! Så här skulle vi spelat fler gånger innan under säsongen, kul att vi gör mål och nu ska vi kämpa ända in i kaklet. Stundtals är det en del tuffa tacklingar från båda sidor, domaren gör en bra match under svåra förhållanden. Men bägge lagen tycker nog att de andra borde fått ett rött kort. Kul match och lag att spela mot iallafall!”

HIF:s sportchef Jesper Lönn sa så här till bloggen om förlusten:

”Tyvärr har vi sjukstuga just nu och har turen att kunna ringa in trotjänaren Fredrik Karlsson som är vår enda avbytare. Vi gör en riktigt bra första halvlek. Rullar runt boll fint och håller ihop lagdelarna, City har det lite jobbigt och får springa mycket, vi har det mesta bollinnehavet. Går till halvlek med 1-0 ledning och gött snack i paus. Men sen händer nåt, vi får tvärtom en hög press emot oss och alldeles för långt mellan lagdelarna, så City skapar mycket chanser på våra misstag som resulterar i tre mål i andra. Nu hoppas vi få tillbaka typ åtta man till nästa match hemma mot Studenterna.”

City är nia i tabellen och det ser fortfarande tufft ut. Åttan Chalmers är sex poäng före men har hela fem matcher kvar att spela mot Citys tre. City behöver alltså i stort sätt vinna sina resterande medan Chalmers måste falla ihop helt.

Hällesåker är femma.

 

LÖRDAG 22/9

6A

Real Maskin BK – Götaholm BK 3-4 (0-2)

Real Maskin kämpar för nytt kontrakt men kom stärkta till matchen mot Götaholm efter 6-2 senast mot jumbon Partille. Götaholm å andra sidan kom från en svag prestation mot Syrianska/Arameiska (förlust 1-3). Det var dock GBK som tog kommandot och kunde i mitten av den första halvleken göra både 1-0 (Mohamed Omar Aday) och 2-0 (Fenan Zemui). Real kom dock tillbaka starkt i början av andra då Lukas Wallmander först reducerade och sedan nickade Jacob Casimiro in 2-2! Slutet på matchen blev händelserikt och med dryga kvarten kvar satte Zemui 3-2 till Götaholm men bara minuter senare var det 3-3 efter att Fredrik Vanhanen hittat rätt! Zemui var dock inte klar utan avgjorde matchen med sitt tredje mål i matchminut 89

Matchhjälten Zemui sa så här om segern:

”Tyvärr var det svårt för oss att få ihop ett lag inför denna match pga. skador och en del bortresta. Vi hade en bänk med Tobbe som ställde upp fastän han var sjuk och inlånade Rida från P-04. Det var en svårspelad match då de både blåste kraftigt och ösregnade. Vi gör en helt ok insats, där vi egentligen skapar chanser matchen igenom och borde ha gjort fler mål. Sedan slarvar vi även i markeringen på deras fasta situationer. Men vi var det bättre laget idag och vi vann rättvist. Sen måste jag berömma Rida som kommer in och gör två assist.”

Reals målvakt Mattias Kitterfeldt sa så här om förlusten:

”Tung förlust! Vi har bara oss själva att skylla. Götaholm är givmilda och bjuder in oss två gånger men vi var inte alls med idag och bjuder tillbaka istället. Vi var tyvärr inte riktigt där idag och Götaholm vinner utan att behöva imponera. Bryta ihop och försöka samla lite mod inför avslutningen.”

Reals syn på matchen hittas HÄR.

Götaholm är fyra och är bara tre poäng bakom trean Bergsjö IF och har dessutom en match tillgodo.

Real Maskin är nia och har fyra poäng upp till åttan Bergsjön SK. BSK har dock en match mindre spelad. Lagen möts för övrigt i den sista omgången.

 

Tollereds IF – Partille IF SC 13-0 (6-0)

Det blev en rejäl målfest på Spinnarvallen när hemmalaget Tollered körde över ett decimerat Partille IF SC. Bortalaget kom nämligen till spel med bara nio man denna lördag. Inte så konstigt då att målen trillade in i en jämn takt hela matchen. Björn Mellberg blev målbäst med sina tre fullträffar och Anders Danielsson, Anton Holmberg, Martin Persson och Jesper Jansson blev tvåmålsskyttar.

TIF:s tränare Fredrik Persson sa så här om målkalaset:

”All heder till Partille som kom med nio man och försökte så gott de kunde utan gnäll. Vi kunde med tanke på det rulla boll och styra spelet från minuter ett. Skönt med vinst efter många tunga förluster. Dock tar det bort glädjen lite då vi inte mötet elva man.”

Partilles kapten Joakim Säyläs hade följande at säga:

”Väldigt många återbud redan i förra veckan så vi var inställda på en tunn trupp, elva man hade vi hoppats på men det blev värsta möjliga scenario som i ärlighetens namn hade kunnat vara värre. Nio man på samlingen gjorde att vi hade två alternativ: att ta den för laget men även för serien och spela av matchen trots att vi visste hur det skulle bli, eller lämna en andra W.O, bli uteslutna och därmed sabba för både våra egna gubbar i truppen men även andra lag i serien. Alla var överens om att matchen skulle spelas, alla hade ändå ”offrat” en fredagkväll och en sovmorgon så det var inget snack. Ett drömscenario i bilarna på väg till matchen var att den goda karman skulle hjälpa oss att få matchen avbruten pga väderförhållanden men så blev icke fallet. Behöver inte säga så mycket om matchen då det inte finns någon mening med att göra en rättvis analys. Tollered imponerar med en jäkla diciplin, de följer sin matchplan till fullo trots att målen trillar in, imponerande att behålla den fokusen. Är trots allt otroligt stolt över dom av oss som ställde upp idag, många som inte har gjort 90 minuter på hela säsongen som ställer upp och gör ett hästjobb. Vi håller humöret uppe och jobbar för varandra. Om det fanns ett fairplay-pris hade jag velat ge det till samtliga av mina åtta lagkamrater!”

Tollered är nu sjua och för Partilles del är det redan klart med nedflyttning och en sistaplats. All heder dock för att de ställde upp och genomförde matchen.

 

Sveakurd FC – Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg 3-0 (WO)

Sveakurd fick sin tredje seger på WO den här säsongen då Syrianska/Arameiska inte kunde få ihop folk till lördagens match. Alltid beklagligt när matcher inte spelas.

Sveakurd leder 6A-tabellen med fyra poäng före Gamlestaden FF med tre matcher kvar att spela. En av dessa är dock mot just GaFF!

 

Surte IS FK – Gamlestaden FF 2-4 (1-1)

GaFF var tvungna att vinna borta mot Surte för inte tappa kontakten helt med ledande Sveakurd och det blev till slut tre poäng. Hemmalaget tog dock ledningen när Rade Radovic satte 1-0 redan efter sex minuters spel. GaFF:s Robin Forsberg vände dock på matchen med mål precis innan (minut 44) och precis efter (minut 53) halvtidsvilan. Michel Antonio Alfaro Pardo gav hemmalaget hopp med sitt 2-2 mål bara minuter efter Forsbergs ledningsmål. Seriens skyttekung Tobias Bui klev då fram och avgjorde matchen med mål nummer 24 och 25 för säsongen och räddade GaFF:s gulddrömmar.

GaFF:s assisterande tränare Senad Kocan sa så här om matchen:

”Vi har en tydlig plan att spela lite mer direkt idag då plan inte tillåter rull. Sen pratar vi om att inte ge bort onödiga frisparkar i närheten av straffområdet. Så klart det första vi gör är att gå upp i ryggen på Rade och han går i backen. Tydlig frispark som Radovic förvaltar som gamle gode Mihajlovic och knorrar in bollen efter backen förbi muren i mål. Tung att bli så straffade direkt men vi reser oss kvitterar innan paus och trummar på och vinner med 4-2. Surte och alla runt om kring var trevliga och vi önskar de lycka till de sista matcherna.”

GaFF:s matchrapport hittas HÄR.

Gamlestaden är alltså fyra poäng efter ledande Sveakurd med tre matcher kvar och får hoppas på några skrällar samtidigt som man själva går fullt. Lagen kommer dessutom att mötas i den näst sista omgången. Seger för GaFF kan öppna upp för en spännande sista omgång där båda lagen har luriga matcher. GaFF möter Bergsjö IF och SFC ska bege sig till Tollered. Sveakurd har även kvar att möta Real Maskin och GaFF ska möta Bjurslätt.

 

6B

FTU – Göteborgs SIF 2-3 (1-1)

Formstarka FTU (tre raka segrar, åtta raka utan förlust) föll i lördags lite oväntat mot GSIF. Sefer Yurdagül inledde dock målskyttet och gav FTU ledningen direkt i matchstarten. Strax innan paus kom dock ”Studenternas” kvittering (Martin Sidaway). Yurdagül visade dock att målformen är riktigt bra då han även satte 2-1 för FTU. Målet var hans sjätte på två matcher! GSIF avslutade dock matchen starkast, Oskar Jonsson Löfbom satte 2-2 i mitten av andra och bara minuten efter kom även segermålet, målskytt Hampus Martinsson

GSIF:s Victor Jansson sa så här om segern:

”Oerhört skön seger först och främst! FTU är ju det laget som under vårsäsongen imponerade mest på oss så vi visste det skulle bli en tuff match och att vi inleder med att släppa in ett mål efter ca en minut gjorde ju inte det hela bättre. Vi käkar oss dock in i matchen och kapten Wångblad har ett skott i ribban innan han efter ett stenhårt förarbete serverar Martin bollen och 1-1 är ett faktum, vilket sedan stod sig halvleken ut. FTU kommer sen ut hårt i början av andra och trycker ner oss, vi är dock inte ofarliga och har ett flertal bra kontringar som vi tyvärr är för heta på och vinkas av för offside. FTU får sedan in 2-1 efter att en av deras gubbar slagit Anders i en nickduell (vilket är en ovanlig syn), nicken skarvas perfekt till en medspelare och det rasslar till bakom William i målet. Vi lyfter oss dock igen och gör båda 2-2 och 3-2 strax därefter. Målen är nästan identiska med tilltrasslade situationer i straffområdet där Oskar och Hampus (riktigt tung och jobbig idag, härligt) är hetast och vispar in bollen i mål. Vi släpper sen inte till någon egentlig målchans i slutet av matchen och hinner även med ett stolpskott innan andra segern i rad är ett faktum. Segerölen och pizzan efteråt satt som ett smäck! Nu ser vi fram emot första gräsmatchen på flera år nästa vecka mot Hällesåker samt att avsluta säsongen genom att förlänga segersviten med ytterligare fyra matcher.”

FTU:s tränare Romeo Vidovic sa så här om förlusten:

”Frustrerande eftermiddag på Krokängsplan. Vi tar ledningen efter knappa två minuter och det känns som om allt går som det ska. Studenterna äter sig sakta men säkert in i matchen och kvitterar också så småningom. Vi kommer ingen vart och passningspelet är uruselt. Enkla tre meters passningar är plötsligt svåra att slå. I andra ser det ungefär likadant ut. Vi lyckas äntligen slå tre passningar i rad och det står 2-1 till oss. Kort därefter slår motståndaren till med två snabba mål efter katastrofala misstag i försvarsarbetet. Misstagen fortsätter och vi skall va glada att dom inte gör några till. En eftermiddag där vi underpresterade och som jag snabbt vill glömma. Nästa vecka får vi göra bättre ifrån oss.”

FTU är fyra i tabellen och får väl sikta in sig på att sno åt sig tredjeplatsen från Landala.

GSIF, som står för en ovanligt svag säsong, har spelat upp sig lite och är nu sexa.

 

/Rasta