Här kommer helgens 6C & 6D:

 

FREDAG 21/9

6D

Diseröd SK – IF Vardar/Makedonija 1-4 (0-2)

I fredags tog IF Vardar/Makedonija ännu ett steg närmare serieseger i 6D. Laget besegrade Diseröd SK borta med 4-1. Sladjan Ilievski inledde målskyttet redan efter fem minuter och Ismer Bilajbegovic satte tvåan precis innan paus. I andra kunde sedan Bilajbegovic göra sitt andra mål fram till 3-0 innan Filip Karlsson reducerade för DSK. Vardar fick dock sista ordet när Petar Dukanovic satte en frispark fram till 4-1 med åtta minuter kvar.

Vardars Martin Trpkovsi sa så här om segern:

”Vi har kontroll på matchen i stort sett hela tiden. Diseröd hade några kontringar och fasta situationer som blev ganska farliga. Avgörande blev att vi ägde mittfältet samt att vi lät spelet flyta på istället för att trampa på bollen och söka avgörande passningar. En bra genomförd match trots stormen Knud.”

DSK:s Gustav Fuxling sa så här om matchen:

”Det var väll egentligen en ganska ensidig historia. Inte spel mot ett mål, men på grund av blåsten hade båda lagen svårt att spela vacker fotboll. Mycket långbollar och ett snabbt underlag resulterade i att vi nästan inte kom till några avslut alls, och de satte sina chanser.”

Vardar leder nu 6D med tio poäng och snart kommer guldhattarna att åka på!

DSK är femma i tabellen.

 

LÖRDAG 22/9

6C

Slottsskogen/Godhem IF – Önnereds IK 1-2 (1-2)

Önnered fortsätter att jaga FC Linné i toppen av 6C och tog ännu en seger borta mot Slottsskogen/Godhem i helgen. Det var dock SG som började bäst och Giovani Lupu gjorde 1-0 redan efter fyra minuter. ÖIK svarade dock ganska omgående när Jesper Jonsson kvitterade och innan paus kom även 2-1 till gästerna, målskytt Hadi Namro. Matchen bjöd inte på några fler mål (dock tio gula) efter det och ÖIK tog sin elfte seger för säsongen.

SG:s kapten Albin Westerlund sa så här om förlusten:

”Jämn match, i ett väder som skiftade under matchens gång. Vi har många chanser i första halvlek men bränner de flesta och då vinner man inte.”

Önnereds Arthur Oresjö hade följande kommentar till bloggen:

”Matchen rivstartar med att vi har 2-3 farliga halvlägen de första minuterna. Men redan i femte minuten har matchbilden vänt en aning och SG gör 1-0 efter ett fint skott utanför straffområdet. Vi kvitterar dock inte allt för långt efter. De första 30 minuterna är en ganska bra match från båda lagen. Vi gör 2-1 efter en halvtimme. Sen kommer domaren in i matchen. Det går från att ha varit en schysst match till att bli en grinig och tråkig stämning. Andra halvlek forsätter och är jämn. Båda lagen skapar lite chanser men inget direkt spel av något lag. Vi vinner med 2-1 vilket är skönt dock blir den ganska dyrköpt då vi fick fyra spelare avstängda till nästa match och en del skador.”

ÖIK:s matchrapport hittas HÄR.

Önnered är tvåa i tabellen men har hela fem poäng (och en match mer spelad) upp till ledande FC Linné.

SG är femma.

 

Vrångö IF – Fröjdens FK 0-3 WO

Vrångö jagar nytt kontrakt men fick tyvärr inte ihop folk till helgens match hemma mot Fröjdens FK och fick lämna WO. VIF är åtta i nuläget och Fröjden är fyra.

 

6D

Hälsö BK – Bosna IF 3-3 (1-2)

Det var en händelserik inledning på Stuvö Backe där gästerna Bosna tog ledningen redan efter tre minuter och där sedan Hälsö åkte på ett tidigt rött redan efter nio minuter! Trots detta kan Casper Petersson kvittera för HBK i mitten av första. Ajdin Smajlovic ger dock Bosna ledningen igen innan pausvilan. Hälsö kommer dock tillbaka i andra genom dubbla mål av Rasmus Kolenda och plötsligt ser det ut som hemmalaget ska bärga tre pinnar! I 83:e minuter kommer dock 3-3 när Smajlovic gör sitt andra mål för dagen och matchen slutar med ett kryss.

HBK:s målvakt Johnny Svensson sa så här om matchen:

”Oerhört jobbigt att spela i vinden. Vi börjar i motvind och som om inte vinden vore nog så får vi en man utvisad tidigt. Bosna är bättre i första halvlek och leder rättvist i halvlek men vi ger tyvärr bort två mål som lätt hade kunde undvikas. I andra halvlek vänder vi på matchen och tar ledningen men Bosna kvitterar på en frispark ganska direkt efteråt och vi kryssar för andra matchen i rad. Två tunga tapp två matcher i rad. Tuff match nästa helg mot Vardar som blir en måstematch för vår del om vi ska kunna ta andraplatsen.”

HBK är fyra men har bara en poäng upp till andraplatsen. Tuffare för Bosna som är tia.

 

Neutrala IF – Backatorp IF 4-1 (2-1)

Backatorp inledde bäst på Länsmansgårdens IP och Linus Holmgren satte 1-0 redan efter nio minuter. Neutrala svarade dock och det var Hussein Farah som låg bakom vändningen. Farah gjorde nämligen både 1-1 och 2-1, ett resultat som stod sig till paus. För att vara på den säkra sidan satte Farah även 3-1 en kvart in i andra. Abdikaafi Mahamud Diiriye avslutade sedan målskyttet med sitt 4-1 mål. 

BIF:s Vishnu Nair sa så här om förlusten:

”En match som vi snabbt lägger till handlingarna. Inledningen var den enda ljuspunkten där vi har en bra period och gör 1-0 i samma veva, efter målet var det ridå ner för våran del. Neutrala dominerar totalt och vi hänger på en skör tråd. Kvittering och ledningsmål trillar in innan halvtid. Andra halvlek, mer av samma vara, Neutrala äger bollinnehav, vinner fler dueller och kommer till farliga målchanser. Slutresultatet skrevs till 4-1 vilket speglar matchen rättvist. Neutrala numret större än oss idag, samtidigt som vi gör en plattmatch. Det som brast enligt mig var det kollektiva försvarsspelet där våran backlinje och målvakt blev överbelastade och exponerade alltför många gånger. Även problem med att vårda boll vilket ledde till att vi fick jaga i stora delar av matchen. 4 poäng på 5 senaste efter uppehållet innebär tyvärr att inblandning i en toppstrid definitivt är utom räckhåll men vi får se till att avsluta så snyggt som möjligt.”

BIF är sjua i tabellen medan Neutrala är tvåa.

 

SÖNDAG 23/9

6C

Tynnered FC – AIF Göteborg 5-1 (2-0)

Tynnered har haft en liten svacka efter sommaren med bland annat 2-9 mot Fröjden, 1-1 mot AIF och 0-1 mot Azalea. Nu var det dags för returmöte mot bottenlaget AIF och då gick det bättre. Mohammed Ali Khan satte en straff efter elva minuter och lite senare gjorde Naser Aziz Rahman 2-0. Detta stod sig till paus och strax efter utökade Ali Khan till 3-0 på en frispark. Robert Smolander gjorde sedan 4-0 innan han blev utvisad. I samma minut fick även TFC:s kapten Kemal Coskun syna det röda. Med två man mer kunde AIF reducera (Saadi Mahmoudi) men Ali Khan fullbordade sitt hattrick tre minuter från slutet.

TFC:s Haris Hadzic sa så här om segern:

”Vi kommer från fyra matcher utan vinst och det har varit lite svajigt i laget då spelare saknas. Men vi taggar till och går ut för att vinna, det fanns inte mycket annat att tänka på då vi behövde tre poäng oavsätt vad. Vi går ut och spelet rullar på, vi rullar bollen och lyckas göra 1-0 på straff som Mak sätter dit. Kommer ej ihåg vad det stod i halvlek men tror att vi ledde 1-0, kanske 2-0. Andra halvlek är igång och vi är nog det lite bättre laget då vi spelar på få tillslag och gör mål. Vi brände några frilägen som man inte får missa egentligen. Men vi utökar ledningen till 4-0, sedan reducerar AIF till 4-1 och vi får två röda kort. Men vi lyckas ändå hålla där bak och vi släpper ej in mer mål med två man mindre utan lyckas göra ett istället. Bra kämparinsats och matchens höjdpunker får la bli:

1. Naser Sergio Azizi’s cykelspark

2. Maks frispark som han tydligt visade vart den skulle gå in.”

Tynnered är trea i tabellen men är hela nio poäng efter ledande FC Linné, som de för övrigt möter i nästa omgång.

AIF är elva och kommer med största sannolikhet åka ur 6C om de inte rycker upp sig något oerhört sista matcherna.

 

/Rasta