Så här gick det i våra sjuor i helgen:

 

LÖRDAG 22/9

7A

Gunnared KIF – Geesguud UF 7-0 (4-0)

Topplaget Gunnared hade inga problem alls att besegra Geesguud i helgen och laget ledde med 3-0 redan efter dryga kvarten. Mohammed Al-Kadasi satte ettan, Sadam Abdifatah utökade till 2-0 och 3-0 var ett självmål. Al-Kadesi gjorde även 4-0 innan halvtid och matchen var avgjord. I andra fortsatte målen att trilla in och Mustafa AmiriAvni Hadja och Chiaco Aslani såg till att det blev 7-0 till slut.

Gunnareds Robert Veres sa så här om segern:

”Tre viktigta nya poäng för att vara med i tabelltoppen. Nollan var skönt att äntligen hålla.”

Gunnared är tvåa i tabellen, en poäng bakom ledande Lekstorp.

Geesguud är åtta.

 

Lekstorps IF – Lövet/Johannebergs IF 8-0 (2-0)

Lekstorp förlorade sin första match för säsongen i förra omgången när laget föll mot Inter Linné IF med 1-2. Laget kom dock tillbaka till vinnarspåret direkt med en rejäl överkörning av Lövet/Johanneberg. Hemmalaget hade 2-0 i paus efter mål av Nissan Svensson och Henrik Larsson. I andra rann det sedan iväg med inte mindre än sex mål fördelade på tre tvåmålsskyttar: Daniel Jonasson, Eric Svensson och Joakim Remler.

Lekstorps Johan Hedström sa så här om segern:

”Lördagsmatch med en väldigt blöt gräsplan på sina håll efter Knuds framfart. Vi har en väldigt bra känsla i laget även efter förlusten senast för vi visste att vi gjorde en bra match där ändå. Vi startar iallafall denna match med motvind och det satte sina spår men vi höll nere bollen mestadels, det är lite kamp på den svårspelade planen men vi har bra koll. Vi gör 1-0 på en frispark efter 15 och 2-0 ganska snabbt efter. 2-0 i halvtid och medvind i andra så gör vi 3-0 och 4-0 snabbt i andra sen rullar det på och blir 8-0 tillslut på ett tröttkört Lövet med bara en avbytare hade inte mycket att sätta emot på den tunga planen. Gött att studsa tillbaka starkt efter våran första förlust senast, starkt lag och ett gött gäng är vi alla inblandande!”

Lekstorp leder 7A, en poäng före Gunnared.

Lövet/Johanneberg är sjua.

 

SÖNDAG 23/9

7A

Santos Cruz Azul IF – Kareby IS 0-8 (0-2)

Det blev en storseger för Kareby i bottenmötet med Santos Cruz Azul. KIS hade 2-0 i paus på Sälöfjordsvallen efter mål av Wilmer Ejderfalk och Filip Jansson. Andra inleds sedan med ett hattrick av Gustav Nilsson innan Theodore Rintel satte sexan och sjuan. Ejderfalk avslutade målskyttet med sitt andra mål.

KIS tränare Morten Eriksen sa så här om matchen:

”Ingen bra match. Två lag på nedre halvan. Vi gör en riktig usel första halvlek mot ett riktigt dåligt lag. Ändrar om lite till andra för att få lite mer fart och bollvinnande högre upp på plan. Vi gör sex mål i andra men vi bränner även bort 5-6 frilägen. Borde ha vunnit med 15 istället. Men roligt med en vinst äntligen. Stor eloge till Santos som håller ut match efter match med storförluster.”

Santos har nu 17 raka förluster och är självklart sist i tabellen. En placering framför på en elfteplats återfinns Kareby men de har nu bara två poäng upp till Celtic framför.

 

7B

Hjuviks AIK – BK Björkåsen 4-1 (1-0)

Hjuvik har gått tungt i år men det blev iallafall seger i jumbofinalen mot BK Björkåsen. Linus Olausson gjorde matchens första mål och såg till att hemmalaget ledde i paus. BKB kvitterade dock en kvart in i andra (målskytt Rohan Nunes) men Hjuvik avslutade starkast. Under matchens sista tjugo minuter gjorde laget tre raka mål. Kalle Svensson satte 2-1, Calle Rendahl 3-1 och 4-1 gjordes av Andréas Svensson.

Björkåsen är sist och fortfarande utan poäng. Hjuvik återfinns på placeringen framför men segern gav lite kontakt med lagen framför.

 

/Rasta