måndagar brukar det vara tämligen lugnt med lokalfotboll men helgens oväder gjorde bland annat att det flyttades lite matcher. Så gårdagen bjöd på tre kamper:

 

MÅNDAG 24/9

4B

Dalen/KFF – Finlandia/Pallo AIF 1-0 (1-0)

Matchen skulle ha spelats i helgen med Knud ställde till det. Det var verkligen toppen mot bottenKrokslättsvalllen när serieledarna Dalen/KFF tog emot redan klara jumbon Finlandia/Pallo AIF. Det blev dock betydligt jämnare än vad tabellen visade och matchen bjöd bara på ett mål. Det var dock hemmalaget Dalen/KFF som gjorde då Mikael Hysén var sist på bollen redan i sjunde minuten.

Dalen/KFF:s Jim Olli sa så här om matchen:

”1-0 seger! Men det fanns lägen på ett par baljor till i både första och andra. Tre pinnar men all cred till Finlandia som trots läget i tabellen körde på och bjöd upp dans. De hade ett skott i ribban men annars hade vi koll på läget. Nu får vi hoppas att de skadade/sjuka är åter mot Kärra på fredag som vi självklart ser fram emot! Vill passa på att tacka Petson (Hysén) som röjde runt som att det var 2005 igen med första matchen för i år!”

Finlandias André Kapella sa så här om förlusten:

”Bra match ifrån vår sida. Kul att kunna stå upp emot serieledarna på deras hemmaplan. Men Dalen är tunga och de vet hur man vinner matcher. Så det är bara att gratulera dem till segern!”

Dalen/KFF:s matchrapport hittas HÄR.

Dalen/KFF leder 4B, sex poäng före tvåan Velebit. Dock har Velebit tre matcher kvar att spela mot Dalens tvåa.

Finlandia är sist och kommer sluta sist i årets 4B

 

5A

Hönö IS – Öjersjö IF 1-2 (1-0)

Superviktig match i botten på 5A där jumbon Öjersjö tog en riktigt viktig trepoängare borta på Hönö Arena. Det var dock hemmalaget som hade med sig 1-0 från den första halvleken efter mål av Henrik Sörensen strax innan paus. Med kvarten kvar av matchen kunde dock gästerna vände när först Mikael Kubic satte 1-1 och sedan blev Anders Hoffman matchhjälte två minuter senare med segermålet!

ÖIF:s tränare Pierre Högberg sa så här om segern:

”Otroligt viktig match. Första halvan av första halvlek var väldigt böljande spel med chanser åt båda håll, inte direkt något lag som hade spelövertag, Hönö skapade nog lite vassare chanser mot vår lite för höga backlinje. Dock justerades detta till och vi fick ordning på detta och kunde börja ta över spelet, ändå så är det Hönö som gör 1-0 när vi tappar boll i fel läge, även om vi ropar på frispark så står det 1-0 till Hönö halvleken ut. Vi snackar ihop oss i halvtid och visar direkt i andra att vi inte tänker ge oss, vi börjar få ett kraftigt spelövertag och skapa väldigt bra chanser, men vi får inte in bollen. Hönö skapar till en början lite halvfarliga chanser på våra misstag innan vi tar över och det är Öjersjö för hela slanten. Sen kommer det tre magiska minuter och vi får full utdelning och gör två snabba mål. Sista kvarten blir vi givetvis lite mer passiva och Hönö försöker slå lite långt men tycker aldrig riktigt de skapar de där farliga lägena och vi kan ta färjan hem med tre jävligt goa och otroligt viktiga poäng. Än är vi inte uträknade och lagen precis ovanför skall känna vårt flås nu.”

Bottenstriden är nu stenhård i 5A med fyra lag inom tre poäng. Hönö (9:a) och Bosona (10:a) står på 16 pinnar medan jagande Bergum (11:a) och Öjersjö (12:a) har 13. ÖIF och Hönö har dock en match tillgodo på de andra två lagen.

Av dessa lag möts Hönö och Bosona i näst sista omgången och i den avslutande rundan ställs Öjersjö mot Bosona!

 

7B

Järnbrotts IF – IFK Hindås 3-1 (2-1)

Serieledarna Järnbrott tog sin sextonde raka seger igår när IFK Hindås besegrades med 3-1 hemma på Ruddalen.

JIF:s spelande tränare Carl-Johan Svensson sa så här om segern:

”Vi börjar bra, äger mycket boll och får också 1-0 ganska tidigt. Vi skapar en hel del lägen men missar mycket. De kvitterar sedan efter en fast situation. Vi lyckas dock ta ledningen igen innan halvlek. Första halvlek är godkänd men inte mer än så. Vi saknar hjärta och gör det lite svårt för oss själva emellanåt. Andra halvlek tappar vi ytterligare. Vi har många chanser men missar alldeles för mycket. Hindås mittfält är bra men hotar inget framåt, så ledningen känns aldrig hotad. Vi lyckas till slut stänga matchen med 10-15 minuter kvar. Ett riktigt klassmål av Fredrik Pettersson som återigen kliver fram när Petter saknas i laget. ”

Hindås tränare Johan Viktor hade följande att säga till bloggen efter förlusten:

”En riktigt bra kämparinsats från vår sida, mot ett bra Järnbrott som vann rättvist. De fick hål på oss ganska snabbt i en omställning. Efter det så fortsätter de att trycka på, men vi rider ut den värsta stormen. Sen har vi en del halvchanser och spelar riktigt bra trots sex startspelare borta. Får 1-1 på en fast situation där Oscar Rolfsson skallar in den. Sen tar Järnbrott över och gör två baljor till. Vi sticker upp lite då och då. Stor eloge till alla i laget som verkligen krigar idag, och vår yngling Tobias Paulin Hugo på 15 år som tar för sig och går in i närkamper. Riktigt kul att se!”

JIF kommer självklart att vinna 7B även om det inte är klart rent poängmässigt då tvåan BK Skottfint rent tekniskt skulle kunna hinna ifatt.

Hindås är nia.

 

/Rasta