Fotbollsveckorna brukar inte inledas med så många matcher men det flyttades ju en del från helgen och igår spelades faktiskt inte mindre än sex matcher!

Så här gick det:

 

TISDAG 25/9

4A

Lunden Överås BK – Stenkullen GoIK 2-1 (2-0)

Lunden Överås tog ett riktigt stort kliv mot nytt kontrakt då Stenkullen besegrades hemma på Överåsvallen igår. Lundens båda mål kom tidigt då Amar Zubcevic slog till redan efter två minuter och Adam Vilhelmsson ökade på till 2-0 tio minuter senare. Stenkullen fick lite kontakt tidigt i andra efter en reducering av Martin Nilsson Faal men matchen bjöd inte på några fler mål.

Stenkullens sportchef Ingemar Holm sa så här om förlusten:

”Motivation slog klass, men ett oavgjort hade väl varit rättvist. Tyvärr saknade vi en del bra spelare samt att vi får ytterligare på det skador under matchen på viktiga spelare så blir det inte riktigt bra denna match där Lunden kämpar sig till en viktig seger för att undvika kval, bara att lyfta på hatten .”

Lunden är nu sjua och det är ju tiondeplatsen (som alltså kan betyda kval) som ska undvikas. I nuläget ligger UAFC där och det skiljer fyra poäng just nu mellan Lunden och UAFC.

Stenkullen är fyra och kommer att sluta fyra i årets 4A.

 

4B

KF Velebit – Kärra KIF 3-0 (0-0)

Med två matcher kvar på 4B-säsongen så har Velebit satt sig i ett riktigt bra utgångsläge. Seger mot Kärra KIF igår gör att laget har fem poäng ner till trean Mölnlycke IF och tre poäng upp till ledande Dalen/KFF (dock har Velebit bättre målskillnad). Känslan är ju att det blir minst kval för Velebit.

När det gäller segern igår sa Velebits  Adam Reggiani så här:

”Vi möter ett bra Kärra faktiskt som försöker rulla boll och har ett par riktigt duktiga spelare ! Men vi är starka just nu, efter att haft lite problem med anfallsspelet under första halvlek kom vi in i andra och tog över helt, vi skapade lägen och efter att jag haft en boll räddad på mållinjen, Igor ett skott på insidan av stolpen så kunde Emilio Rossi sätta dit ettan , jag sätter 2:an och Emilio sätter spiken i kistan 3-0. Extra roligt att det är italienarna som levererar i Velbitalia ! Jag tror Kärra kommer ge Dalen en match! De var riktigt duktiga stora delar av matchen. Helt klart ett lag som jag blivit positivt överraskad av. Två matcher kvar för oss och det är nu det är roligt att spela matcher som betyder något hela tiden!”

Velebit som sagt tvåa och de avslutar med matcher mot Öckerö (borta) och GFF (hemma). Då Velebit har bäst målskillnad i serien så bör det räcka med en poäng till för att säkra andraplatsen och kval till trean. Dock möter de ju två lag som också är inblandade i den fighten.

Kärra är sexa i tabellen.

 

5B

IF Warta – Kungsladugårds BK 0-3 (0-0)

IF Warta jagar nytt 5B-kontrakt och de åkte på en tung förlust hemma mot Kungsladugård igår.

Ingen matchrapport inne men KBK:s Martin Vallin sa så här om matchen:

”Matchen skulle spelats i fredags men blev flyttad pga stormen. Och pga ny dag blev det även ny plan, Sälöfjordsvallen istället för Bravida Arena, ett riktigt nerköp. Blåser ju alltid på Sälöfjordsvallen. Vi väljer att spela i motvind i första men startar trots detta väldigt starkt och trycker ner Warta, mycket via vår högerkant och spel in i straffområdet. Har ett par chanser som vi borde utnyttja bättre. I slutet på första börjar Warta ta över lite och har lite mer spel på vår planhalva, men skapar inte så mycket. I andra får vi medvinden och sätter vår press riktigt bra vilket lockar fram misstag i Wartas uppspelsfas och vi kan göra 1-0 genom Agge. Efter detta slår vi av på takten och Warta tar över mer och mer. De har ett par chanser efter lite kommunikationsmissar i försvaret men vi reder ut det. När Warta sen får en spelare utvisad går luften ur dom och vi lyckas göra både 2-0 och 3-0. Väldigt skön seger. Vi fortsätter vår starka höst!”

KBK är på en fin femteplats och har nu även kontakt med fyran Näset.

Warta är nia och får kämpa vidare.

 

IF Väster – Balltorps FF 3-3 (1-0)

Toppmöte mellan tvåan Väster och trean BalltorpÖnneredsplan. Det såg länge ut som Väster skulle kamma hem tre poäng då laget hade med sig 1-0 ut i den andra halvleken (målskytt Niklas Pettersson i nionde minuten) och dessutom ökade till både 2-0 och 3-0! Båda målen kom tätt efter pausen och båda målen gjordes av Arvid Liljedahl. Balltorp gav sig dock inte och Mathias Pringle reducerade till 1-3 med en halvtimme kvar och med kvarten kvar satte Anton Nordbye 2-3. Sex minuter från slutet kom också 3-3, målskytt Niclas Sandell!

BFF:s tränare Fredrik Magnusson sa så här om matchen:

”Var väl en ganska jämn match där Väster börjar bäst. Man söker bollar ut på kanterna där de är snabba, sen fyller de på med folk i straffområdet. Tycker vi äter oss in i matchen och är bättte sista 25 än de då vi lyckas spela oss ur deras första press. Väster tar dock ledning lite surt med 1-0. I andra halvlek så gör Väster både 2-0 och 3-0 varav 3-0 är ett otroligt snyggt mål. Vi gör om lite i laget flyttar upp Pringle brevid Jetmir och vi gör sista 25 jäkligt bra då jag tycker vi tar över rätt rejält. Vi gör 3-1 genom Anton. Pringle gör 3-2 och i det läget flyttar vi upp Sandell från backlinjen som gör 3-3! Vi är väldigt nära 4-3 men matchen slutar 3-3. Väster är starka i sina snabba omställningar men tycker vi är lite tyngre och starkare än dem men 3-3 är nog rättvist idag.”

Västers Nozad Kurdali hade följande att säga om matchen:

” Tuff och jobbig match där vi behövde poäng och fick med oss vilket är surt när vi hade 3-0 och tre poäng. Matchen startar i högt tempo och ett läge där Balltorp borde gjort 1-0 efter typ två minuter. Vi är väldigt farliga framåt via kanterna och det är via ett inlägg som Niklas gör 1-0 som står sig till halvlek. Andra halvlek är vi bra i ungeför 15 minuter där vi gjort 2-0 och 3-0 via Arvid, sistnämnda är ett fantastiskt mål och prestation utav Arvid, skorpionen på ett inlägg som letar sig in i nät. Sedan sätter Balltorp press och lyckas kvittera till 3-3 som blir slutresultatet.”

Väster är kvar som tvåa och Balltorp som trea men gladast för resultatet måste serieledarna Sandarna vara. SBK leder serien med fem poäng och då har laget tre matcher kvar. Jagande Väster och BFF har bara två. Detta betyder att om Sandarna vinner sin match mot Näsets SK på söndag så är seriesegern klar!

 

6B

Sjövalla FK-Mölnlycke IS – Chalmers Studentkårs IS 2-1 (0-1)

Sjövalla-Mölnlycke har redan åkt ur 6B men vill självklart ändå avsluta snyggt och de besegrades Chalmers igår med 2-1 hemma på Djupedalsplan.

Sjövalla-Mölnlyckes John Gelotte sa så här om segern:

”Riktigt gött med seger! Vi hade med oss ett starkt lag och viljan fanns där! Vi rullade mycket boll men chanserna ville inte riktigt in i mål, vi behöver vässa till sista tredjedelen! Chalmers fick in en märklig konstspark i första halvlek, ett mål som ställde målvakten men vi snackar igång oss i halvlek och sen kommer ju målen! Helt rättvist resultat!”

Chalmers Marcus Berghamn Claesson hade följande att säga om förlusten:

”Vi kom till matchen medvetna om att en vinst skulle sätta oss på säker mark. Men precis som förra matchen mot Sjövalla så får vi inte igång något vidare spel, vi är bara 13 man, många med förkylningar. Dock för vi i första och lyckas efter ett par riktigt bra lägen få in 1-0. Andra halvlek börjar med en straff som de sätter snyggt. Vi tar tillbaka spelet men får inte in bollen och blir tröttare och tröttare. Det slutar med att vi är så desperata att vinna så vi glömmer försvaret och de kan istället kontra in 2-1. En riktigt tung förlust.”

Det enda av bottenlagen som hade chansen att gå om Chalmers var Göteborgs City men de föll idag (0-1 mot Landala) och Chalmers som alltså kommer sluta sämst åtta.

Sjövalla-Mölnlycke är elva och kommer alltså att åka ur, även om de skulle kunna klättra upp till niondeplatsen.

 

Solängens BK – BK S:T Jakob 1-3 (0-2)

Två lag som inte har så mycket att spela för då det redan är klart att S:T Jakob får lämna 6B och Solängen kommer sluta i mitten någonstans. Det var S:T Jakob som inledde hetast och spelande tränaren Roni Mezo satte både 1-0 och 2-0 runt kvarten spelad. Joakim Cruce ökade sedan på till 3-0 nästan direkt i andra och SBK:s reducering dröjde till matchens sista minut (målskytt Nichlas Cox). 

S:T Jakobs Mezo sa så här om segern:

”Vill börja med att tacka Solängen som gick med på att flytta matchen som skulle egentligen spelats på lördag pga. manfall. Och till segern – skönt! Pratat tidigare om att vår säsong har varit mycket stolpe ut så ikväll var det skönt att vi kunde få lite stolpe in. Matchen står och väger en bit men vi är taggade och känns piggare. Det dröjer inte länge innan en Solängen-spelare petar hem bollen men jag är där före målvakten och vi får med oss första målet. Kombinationen Solängen som inte kommer upp i sin vanliga nivå och vi som är taggade och spelar bra gör att 2-0 kommer också efter ett fint anfall, skott från Ludde, målvakten släpper returen framför mig, mål. I paus pratar vi om att behålla fokuset och köra hela vägen. Avspark, hörna, mål Joakim Cruce! Matchen slutar med en misskommunikation från min sida och vi bjuder Solängen på mål i matchens sista spark, stolpe-stolpe in från 35 meter. Innan dess har Solängen många målchanser men vi står upp och tar bort det mesta. Tumme upp till domaren också som höll matchen i bra nivå och var där innan det eskalerade. Nu har vi två veckors vila innan matchen mot City och vi ska fortsätta kriga för varje poäng.” 

S:T Jakob är tia och kan inte komma högre upp än niondeplatsen.

Solängen är sjua.

 

/Rasta