Vi ska kasta oss över onsdagens matcher i lokalfotbollen men innan dess kommer det lite mer från tisdagens kamper.

I 4A tog Lunden Överås BK en viktig seger mot Stenkullen (2-1) och lagets Erik Alvhede sa så här om matchen:

”En oerhört viktig match för oss som får en oerhört bra start. Vi gör 1-0 redan i den första minuten efter troligen säsongens bästa anfall. Bollen går som på ett snöre innan den når vår anfallare Amar som vänder bort backen och dunkar in den i första krysset, á la Zlatan mot Ungern för en herrans massa år sen. Efter detta fortsätter vi matchen bra och vi skapar en del halvlägen. I halvlekens halvtid kommer bollen ut till undertecknad som slår in bollen och hittar Adam Wilhelmssons högerlår. 2-0. Fin avslutning i dubbel bemärkelse av Adam, då han efter matchen meddelade att hans fotbollsspelande kommer hitta nya utmaningar i vår huvudstad. Lycka till Adam! Efter 2-0 börjar vi bli lite sådär bottenlagsfega och Stenkullen börjar ta över. Lägligt nog går strömmen på Överåsvallen i deras värsta press. Stenkullens fina skottläge förvandlas till en nattsvart historia. Vad eller vem som orsaka den lägliga mörkläggningen kommer det spekuleras länge i. Men ryktena börjar redan gå på stan… Vi går till paus med 2-0 och det är vi nöjda med och halvtidssnacket handlar mycket om att inte bjuda in Stenkullen i matchen. Det är då inte så märkligt att vi bjuder in dom i matchen en kvart in i andra efter några minuters av evigt felpassande av oss. Vår målvakt som egentligen brukar husera ute på plan har inget att göra på ett rent friläge. 2-1. Resten av matchen är mycket ångest för oss då Stenkullen flyttar fram mer och mer spelare och vi lyckas inte stänga igen matchen genom dom ströchanser som uppstår i deras press. Stenkullen får några halvchanser men tillslut blåser domaren av. Otroligt skönt och nu räcker det troligen med 1 poäng dom två sista matcherna för att klara kontraktet!”

 

Vi kör vidare med matcherna från i onsdags:

 

ONSDAG 26/9

5B

Masthuggets BK – Härryda IF 2-3 (1-1)

Efter ännu en förlust är nu Masthuggets BK ytterst nära division 6-spel nästa säsong. Det blev 2-3 hemma på Majvallen mot Härryda IFPontus Dahl Vallin gav gästerna ledningen på straff efter dryga kvarten men Love Svanqvist kvitterade innan paus, även det från elva meter. David Johansson gav sedan Härryda ledningen igen direkt i andra men Huggets hopp tändes när Spiro Sinani satte 2-2 med mindre än kvarten kvar. Det hoppet släcktes dock när Johansson satte sitt andra mål som gav HIF alla tre poängen!

MBK:s Roberto Lans sa så här om förlusten:

”Ja, först och främst var domarna var riktigt bra. Tycker man kritiserar domarna mycket och de förtjänar även beröm. Ja 2-3 i en böljande match. Denna matchen var en bra match för ögat. Deras målvakt gör en jävla superräddning likt Jääskälänien mot Aston Villa för herrans många år sedan. Sen gör Sebbe några riktigt starka räddningar han med. Utan målvakternas form hade siffrorna i matchen blivit större. Matchen i sig är jämn, vi får jaga resultat hela matchen och tyvärr drar Härryda det längsta strået efter avgörande med fem minuter kvar. Tycker vi förtjänar mer idag och även mot Balltorp senast. Många uddamålsförluster som gör att vi ligger där vi ligger. Nu måste vi gå fullt i poäng och hoppas på andra resultat, annars blir det 6:an nästa år tyvärr.”

Masthugget är sist i 5B och har tre matcher kvar och sju poäng upp till tian Mossen och nian Warta. Det är alltså tre segrar som gäller för Hugget samtidigt som de andra resultaten går vägen. Det ska tilläggas att tiondeplatsen inte är helt säker heller beroende på hur det går i kvalet till trean.

För Härryda var det första segern efter sommaren och laget är sexa.

 

6B

Landala IF – Göteborgs City FF 1-0 (0-0)

Landala har kryssat sig bort från den absoluta toppstriden men följde upp 2-0 segern mot BK S:T Jakob i förra omgången med en 1-0 seger mot City i onsdags. Rasmus Johansson blev matchhjälte med sitt mål nio minuter från slutet.

LIF:s tränare Viktor Ohlsson sa så här om segern:

”Skön seger men den satt lite för långt inne. Vi bränner allt för mycket lägen men dominerar matchen rakt igenom. Defensiven är näst intill felfri, passningsspelet blir allt bättre så det lovar gott inför derbyt nästa vecka och Fässberg veckan därpå! Vill slänga in beröm till dagens domare.”

Citys tränare Niklas Järlström sa så här om matchen:

”0-1 i den 81:a minuten, synd men vi behövde ju vinst för att klara oss kvar och ha en teoretisk chans och hänga kvar. Vi försöker lyfta fram i slutet men vi har inte krafter nog till och göra det. Landala har mycket boll men jag tycker de skapar inget direkt och det gör inte vi heller, ett kryss hade väl varit rättvist. Vi kämpar på men vi var inte riktigt där idag, tyvärr. Vi sliter och sliter men får inget flyt med oss. Nu ser det ju kört ut för att komma upp en placering till men vi har sagt att vi kämpar på för att behålla vår plats. Vi får avsluta med flaggan i topp.”

LIF:s matchrapport hittas HÄR.

Landala är trea och har fyra poäng upp till Fässberg och fem upp till Härlanda. LIF och Härlanda har tre matcher kvar av säsongen och Fässberg har fyra. Landala och Fässberg möts i näst sista omgången.

För City blir det spel i sjuan nästa år. Laget är nia och med två matcher kvar att spela är det sju poäng upp till åttan Chalmers.

 

6C

FC Linné – Tynnered FC 7-1 (1-0)

Toppmöte i 6C men serieledarna FC Linné kunde till slut vinna med hela 7-1. Det var dock match ganska länge och Linné hade bara 1-0 i paus (målskytt Teodor Sandklef). I början av andra kvitterade också Tynnered genom Mohammed Ali Khan. Linné återtog dock ledningen genom Robert Lundström och sista kvarten kunde laget göra inte mindre än fem mål! Lundström blev tvåmålskytt, Sandklef slutade som tremålsskytt och övriga mål gjordes av Johan Calgaro och Oskar Gottfridsson.

Just Lundström sa så här om segern:

”Det märktes från början att det var en viktig match för båda lagen och Tynnered var på tårna och vi nervösa. Sett till hela matchen är det ett missvisande resultat, Tynnered började bra och var under första kvarten överlägset det bästa laget vi mött i år. Vi fick inte igång något spel i motvinden i första halvlek. Däremot var vår backlinje stabil och släppte ändå inte till något direkt farligt under deras spelövertag. Vi arbetar oss sedan in i matchen och har en del lägen och med Teo i laget som gör vad han vill när han vill så gör vi första målet, och det står sig till andra halvlek. Andra halvlek börjar lika dåligt från vår sida och Tynnered gör 1-1 välförtjänt. Efter detta vaknar vi åter och börjar återigen lira det spel som gör att vi ligger högst upp i serien! Efter 3-1 så går luften ur Tynnered och vi kan komfortabelt göra några enklare mål när de gör en sista satsning framåt. En bra match från båda lagen och 7-1 visar mest på vilket gott flow vi har i laget då vi fortsätter springa för varandra hela matchen, även att Teo gör tre mål och två ass idag gör sitt!” 

TFC:s tränare Ibbe Maruvge hade följande att säga om förlusten:

”Tycker vi gör en riktigt bra match och presser Linné totalt första kvarten. Sen fortsätter vi att spela bra samtidigt som Linné jobbar in sig i matchen. Precis innan halvtid lyckad Linné göra mål och 1-0 står sig i halvtid. Direkt i andra fortsätter Tynnereds fina spel. 1-1 kommer ganska omgående. Därefter har vi även två stolpträffar. Iställer gör Linné 2-1 efter slarv i försvaret och luften går ur direkt. Sen trillade det in en del bollar baklänges med 20-15 kvar. En fartfylld och underhållande match iallafall första 60 minuterna.”

FC Linné leder 6C med åtta poäng före tvåan Önnered med tolv poäng kvar att spela om. Linné har förvisso kvar att möta just Önnered men laget kommer självklart inte att tappa detta.

Tynnered är trea.

 

7A

Hermansby IF – Angered SK 2-3 (1-0)

Hermansby föll hemma på Kärnavallen igår mot Angered SK.

HIF:s tränare Jonnie Pettersson sa så här om förlusten:

”Vi går in med inställningen att ligga lite lågt och väldigt tätt, för att sedan satsa lite på omställningar då deras försvar är ganska dåligt men de är bra på att anfalla. Vi följer detta väldigt bra i första som vi vinner med 1-0 kunde lika gärna varit både 2-0 och 3-0 men vi missar öppet mål. Ganska tidigt i andra så sätter vi tvåan. Sen blir nivån ganska konstig med väldigt mycket frisparkar till Angered där vi knappt får gå in i dueller. Efter en stund reducerar de till 2-1 på standard Angered vis, ner till kortsidan in med bollen snetbakåt. Vår backlinje är inte alls med utan springer mer eller mindre in i eget mål. 2-2 kommer på ett horribelt sätt, vår mittback försöker glidtackla iväg bollen, missar den så den tar lite lätt på benskyddet och går till egen målvakt som plockar upp den. Indirekt frispark. Angered känner vittring vi viker oss lite och dom lyckas göra 3-2. Positivt att ta med är att ytterligare en match så kommer våra unga killar in och gör det riktigt bra! Och att vi faktiskt har 2-0 med chans till mer mot ett bollskickligt och duktigt lag.”

ASK är femma i tabellen och HIF är nia.

När det gäller just Angered SK så har de tilldömts förlust i vårmatchen mot Gunnared KIF från omgång 6. Matchen slutade 2-2 men ändrades förra veckan någon gång till 3-0 för Gunnared. Enligt säkra källor handlar det om att ASK ska ha spelat med otillåtna spelare i matchen. Det som dock inte hör till vanligheterna är att ASK själva anmälde detta till förbundet, oklart dock när anmälan skedde. Gunnared fick alltså två extra poäng i toppstriden och är nu med riktigt bra inför avslutningen.

 

Rödbo IF – Inter Linné IF 2-5 (2-1)

Inter Linné jagar uppflyttning och det blev seger mot Rödbo IF i onsdags på den lite oväntade spelplatsen Lövgärdesplan. Linné vände underläge 1-2 till seger 5-2 och Inter Linnés Carl Demirtas Sjödin sa så här om segern:

”Första halvlek spelar vi i motvind och vi försöker rulla bollen efter marken. Vi skapar några halvchanser men Rödbo ligger bra i sina positioner. Rödbo gör sen 1-0 på en frisparksretur men vi lyckas kvittera på straff. Sen bjöd jag själv dem på ett mål eftet en riktigt usel passning (en av många av mig under kvällen). Vi gnäller en jäkla massa på varandra i första halvlek men i andra tar vi tag i matchen. Vi kvitterar rätt snabbt genom ett bra anfall och gör 3-2 lite turligt på frispark. Efter det orkar inte riktigt Rödbo stå emot och vi kan göra två mål till. En rätt dålig insats av laget och en ännu sämre insats av mig själv men det räckte till tre poäng. En stor eloge till Mario som kom in i andra halvlek och brillierade på topp. Vi tackar Rödbo för en hård batalj och tar nya tag mot Cruz Azul på söndag.”

Inter Linné leder 7A på målskillnad före Lekstorp, men då har Linné en match mer spelad.

RIF är sexa.

 

7B

Käringöns FC – Menisken IF 0-1 (0-0)

På Heden 3 knep Menisken tre poäng mot Käringöns FC efter att ha gjort matchen enda mål. Calle Petersson blev matchhjälte en bit in andra.

MIF:s Rabih El Mir sa så här om segern:

”Svår spelad match, blåsigt och så. Men vi är jävligt solida och släpper inte många målchanser alls. Sen gör vi ett mål framåt och det räcker.”

MIF är femma och KFC sjua.

 

Solväders FC – BK Skottfint 4-3 (2-3)

Toppmöte i serien där båda lagen slåss om andraplatsen efter Järnbrott. Det blev till slut Solväder som kunde vinna den svängiga matchen!

Skottfints tränare Daniel Åman sa så här om förlusten:

”Jag vet inte riktigt var jag skall börja? Jag tror jag inte upplevt en sådan total genomklappning i BK Skottfint sedan Fässbergs IF borta i division 3 för fyra år sedan. Vi följer matchplanen och får en pangstart med ledning 3-0 efter 35 minuter. Sedan får de ett viktigt mål plus ett till innan paus som totalt punkterar allt i vårt spel. Vi tappar mer eller mindre allt som vi pratade om innan matchen. Vi stänger inga ytor centralt och vi slarvar med jobbet hem på kanterna. Två av deras mål skulle jag kalla en kombination av tekniska misstag och närmare självmål. De två andra målen beror på trötthet och är ett bevis att alldeles för många ligger efter med träningen och det märks när man möter unga och tekniska killar. Bara att bryta ihop och komma igen. Vi har fortfarande en eventuell uppflyttningsplats i egna fötter. Jag kommer inte dra en hårtork nästa träning, men det är dags att samtliga i laget att visa vad de verkligen vill så att det syns i prestation även mot de lite tuffare lagen i serien.”

Skottfints matchrapport hittas HÄR.

Solväder är nu två i tabellen, en poäng före just Skottfint. Skottfint har dock en match tillgodo.

 

Rambergets SK – BK Björkåsen 4-2 (2-1)

Mittenlaget Ramberget besegrades jumbon Björkåseni onsdags med 4-2 på Bravida Arena men det var med tio man i 80 minuter! Rohan Nunes gav BKB ledningen redan efter sex minuter och fyra minuter senare fick Mathias Ivestig rött för RSK. Innan paus hade dock Ramberget både kvitterat (Jakhub Davudov) och tagit ledningen (Pontus Blomquist). Efter dryga tjugo spelad i andra kom även 3-1 genom Sam Kalin. Björkåsen fick dock lite poängvittring när Carl-Michael Glader reducerade på straff strax efter. I slutet av matchen kunde dock Darin Bahmani sätta dit 4-2 och ge Ramberget tre poäng.

Björkåsen är sista i 7B och RSK är sexa.

 

/Rasta