Lokalfotbollshösten snurrar vidare och vi fick vår första seriesegrare igår!

Så har gick det igår:

 

TORSDAG 27/9

4A

Gårda BK – FC Komarken 2-0 (1-0)

Gårda BK har nu spelat klart 4A-säsongen 2018 och frågan är självklart hur långt det räcker? Det är bara två alternativ och det ena är serieseger och det andra är kvalspel till division 3. Efter 2-0FC Komarken igår leder Gårda serien med sex poäng före tvåan Semberija. Semberija har två matcher kvar och behöver alltså vinna båda för att ha chans att snuva Gårda på seriesegern. I nuläge så har Gårda +43 i målskillnad och Semberija har +27. Det är alltså 16 mål som Semberija ska ta in på två matcher och då är en av de matcherna mot Guldheden (som har chansen att gå förbi Semebrija). Semberija möter sedan Kortedala i sista matchen. Stor fördel till Gårda alltså. När det gäller själva matchen mot Komarken satte Jonatan Bäckdahl 1-0 på straff och i början av den andra halvleken gjorde Sven Elverfors 2-0.

GBK:s tränare Stefan Runeman så här om segern:

”Efter sommaren har vi haft en sämre period där vi inte riktigt kom ihåg vad som gjorde oss bra i våras. Förlusten mot United Africa för ett par veckor sedan blev en vändpunkt. Vi pratade mycket om att gå tillbaka till grunderna och lägga ner jobbet som gör att vi får ut vår kvalité. Skillnaden våra två sista matcher mot Nol och Komarken har varit påtaglig. Jag är stolt över hur snabbt laget förändrade sin mentalitet och började att jobba tillsammans igen. När vi spelar med den intensiteten vi har idag så är det förmodligen inget lag i serien som slår oss. 2-0 segern borde varit betydligt större men vi är nöjda med prestationen och att vi kontrollerar matchen på ett jättefint sätt.”

För Komarken har hösten varit svag och laget kan faktiskt sluta tia, vilket kan betyda att de behöver kvala för att hålla sig kvar. I nuläget är laget nia med en match kvar att spela (Stenkullen hemma).

 

4B

Mölnlycke-Sjövalla IS FK – IF Mölndal Fotboll 3-2 (1-2)

På den nedre halvan i 4B tog Mölnlycke-Sjövalla en riktigt viktig seger då de besegrades IF Mölndal med 3-2. Det var dock Mölndal som öppnade hetast och som gjorde både 1-0 (Filip Nilsson) och 2-0 (Robert McDermott). Mölnlycke-Sjövalla fick in en reducering innan paus genom Joacim Johansson och i mitten av andra kom även 2-2 (Niklas Blomgren). Med bara fem minuter kvar av ordinarie speltid kom sen segermålet, inprickat av Oscar Berntsson!

Mölnlycke-Sjövallas ena tränare Christian Bevenäs sa så här om segern:

”Väldigt skön seger. Mölndal är klart bäst första 25 minuterna och och vi har svårt med deras fart och snabbhet. Killarna där ute sliter hårt och jobbar med stort tålamod samt med en grym inställning så kommer chanserna. Vi får det viktiga 1-2 målet strax innan paus och vi känner att vi har vi börjar få grepp på Mölndal. Andra halvlek så kämpar vi ner Mölndal och kvitterar och sätter segermålet 3-2 med 7-8 minuter kvar. Aldrig tränat ett lag med så mycket hjärta för sin klubb. Grym insats av samtliga och Daniel Berntsson, min tränarkollega, har stor del i detta då han är en taktiker av rang.”

Mölndals assisterande tränare Joakim Andersson hade följande att säga om matchen:

”Ja, vi börjar bra och spelar som vi ska med fart i spelet och leder med 2-0 efter 20 minuter . Sen är det som killarna tror att det är klart. MIS får turligt in reduceringen efter en stund och sen matar de så långt de kan. Andra halvlek, trots medvind för oss så vänder de och vinner.”

Segern gör att Mölnlycke-Sjövalla nu är åtta, två poäng framför just IF Mölndal. Mölnlycke-Sjövalla har två matcher kvar att spela medan Mölndal har en.

 

5A

Utbynäs SK – Öjersjö IF 2-1 (0-0)

Det var två lag som fortfarande har mycket att spela för som möttes på Lemmingvallen igår. Hemmalaget Utbynäs har fortfarande en teoretisk chans att vinna 5A och Öjersjö slåss för att hänga kvar. Efter en mållös första halvleken var det USK:s Robert Hedelin som öppnade målskyttet med sitt 21:a mål för säsongen (bäst i hela 5A). Viktor Gustafsson nickade sedan in kvitteringen för ÖIF och det såg ut att bli ett oavgjort resultat. I matchminut 92 dyker dock Omar Kurtovic upp och frälser hemmalager med sitt 2-1 mål!

Målskytten Hedelin sa så här om segern:

En match i svåra förhållanden. Vi har enorm medvind i första och trycker tillbaka Öjersjö men får inte utdelning. Skapar några halvchanser men Öjersjö är kompakta och gör det bra defensivt. I andra får vi utdelning tidigt och gör 1-0 helt rättvist. Efter detta flyttar Öjersjö fram och drar nytta av medvinden. Skapar väl inte jättemycket men får in 1-1 på hörna. Vi trycker på och gör 2-1 i 90:e. Otrolig viktig seger som sätter lite press på BBK och Zenith men man lider med Öjersjö, hoppas verkligen de kämpar sig kvar. Måste även ge domaren beröm. Tycker han håller en bra nivå hela matchen. Trots att han gav mig en ostskiva i andra.”

Segern gör att USK är trea i tabellen, sex poäng bakom ledande Björndammen. Då har dock BBK bara två matcher kvar medan USK har tre.

Öjersjö är fortfarande sist i 5A men har kontakt med lagen framför med ett par omgångar kvar.

 

6A

Götaholm BK – Tollereds IF 4-1 (1-0)

Götaholm slåss om tredjeplatsen i 6A och tog en fin hemmaseger mot Tollered igår. Charlie Bengtström inledde målskyttet för hemmalaget och 1-0 stod sig fram till paus. Mohamed Omar Adam ökade sedan på till 2-0 tidigt i andra innan GBK:s främste målskytt Fenan Zemui stängde matchen helt med två raka mål. Zemui skuggar nu GaFF:s Tobias Bui i toppen av skytteligan med sina 21 mål (Bui har gjort 25). I slutet kunde Anton Holmberg tröstmåla på straff för gästerna.

Götaholms tränare Richard Petersson sa så här om segern:

”En riktigt bra insats av oss med undantag för första tio då Tollered är tunga att möta i kraftig motvind för vår del. Vi får dock balans i det med att vi kan gå på kontring och såra dem med våra farliga spetsspelare längst fram. Allt kan hända med Osman, Fenán och Charlie där framme. Täcker motståndarna den ena går den andre eller den tredje loss. Vår målvakt Rikard gör också en kolossal räddning i slutet av första (med lite hjälp av vårt för dagen utmärkta försvar som inte släpper till speciellt mycket) som gör att vi kan gå till vila med 1-0. I den andra halvleken gör vi sen ett hästjobb med vårt presspel och får igång ett bättre offensivt passningsspel som gör att vi kan luckra upp Tollered. Tollered får aldrig tid och ro att spela sitt spel när vi pressar, stressar och jagar vilket leder till att vi istället får tillbaka bollen och får spela anfallsfotboll. Helt enligt planen. Det rasar iväg till 4-0 innan de får en straff i slutet och reducerar till 4-1. Jag är väldigt nöjd med killarnas insats och med hur vi genomför matchen denna dag.”

TIF:s Anders ”Lillis” Danielsson hade följande att säga om förlusten:

”Blåsigt och konstgräs något som Götaholm bemästrade mycket bättre än oss! Rättvis och klar seger. Inget roligt men det är sanningen.”

Götaholm alltså trea i tabellen medan TIF går mot sin sämsta säsong i 6A sen laget åkte ur femman 2013. Säsongen 2014 slutade TIF sexa och just nu ligger laget sjua.

 

6C

SK Argo – Slottsskogen/Godhem IF 6-2 (2-1)

När lagen möttes i våras var det nykomlingen Slottsskogen/Godhem som tvålade dit Argo med hela 6-2! I gårdagens match på Gröna Vallen blev det ombytta roller. Det var dock SG som började hetast och Albin Westerlund satte 1-0 på ett friläge nästan direkt. Argo jobbade sig dock in matchen och kunde både kvittera (Gustav Dovstad) och innan paus även ta ledningen när Philip Boffey Lindberg köttade in bollen i mål efter en frispark. Det blev dramatisk i andra när först Dovstad ökade till 3-1 innan Oscar Lindmark Häggström reducerade. Lagen fick sedan varsin straff där först SG brände sin innan Magnus Andersson rullade in Argos fram till 4-2. Direkt efter kom även 5-2 (Kendal Ulusoy) och matchen var vunnen för Argo. Andersson höll sig även framme och petade in 6-2 (hans elfte för säsongen).

Argos matchrapport hittas HÄR.

I och med segern så säkrade Argo i praktiken kontraktet. Laget är sjua just nu och kan som sämst bli åtta men då måste jagande Vrångö IF vinna fyra av sina fem kvarvarande matcher samtidigt som Argo inte tar några fler poäng. Vill det sig illa så kan åttorna i sexan behöva kvala för att hålla sig kvar.

SG är femma i tabellen.

 

7B

Högaborg Kärralunds FC – Hjuviks AIK 1-2 (0-1)

Både Högaborg och Hjuvik har gått tungt i årets 7B och när lagen möttes på Heden 4 igår var det till slut Hjuvik som drog det längsta strået. Laget hade med sig 1-0 in i pausvilan efter mål av Filip Dahlin. I mitten av andra kvitterade dock Nikolaj Lagström för HKFC men det var alltså Hjuvik som skulle få sista ordet. Bara minuter efter 1-1 målet satte Dahlin sitt andra mål och det blev även segermålet!

Hjuviks Ola Hofmiller sa så här om segern:

”Kalle Svensson, Hjuviks spelande coach (när han är sugen), var på 75 års kalas och lämnade laget i sticket. Hans första kommentar var ”Det trodde jag INTE på förhand” när han hörde att vi tog hem segern, det säger lite om uppladdningen – kort med folk och en ny stjärna i målet. Men vi krigade på ordentligt, fick hjälp av medvinden i första och lyckades få en balja men bud på fler. Det är en fin mottagning och skott direkt från Filip Dahlin – efter pass från Andreas Wijk som nöjer sig med den insatsen och hämtar tennisracket och lämnar planen för en annan match. I andra så pressar de på, då får de i sin tur hjälp av medvind. De är farliga på hörnorna och har en hel del sådana att jobba med, mycket riktigt så får de in ett mål på hörna också när det är drygt hälften av andra kvar. Filip (igen) får dock tag i bollen minuten efter och sätter in ett drömmål efter en fin pass från vår ordinarie målvakt som spelade ute då han för dagen varit och tatuerat sig. Filip är nära hattrick med en stolpträff en stund senare. Bra laginsats och härlig attityd på planen, vi vinner rättvist.”

Både Hjuvik och Högaborg har nu spelat ihop 13 poäng i årets 7B. Hjuvik dock före som åttaett plusmål och Högaborg är följaktligen nia i tabellen.

 

Järnbrotts IF – Elisedals IS 2-0 (0-0)

Serieledarna Järnbrott har fortfarande inte tappat poäng i årets 7B. Det var dock en tät match på Ruddalen igår när Elisedal var på besök. Det var mållös efter första 45 och en ganska bra bit in i andra innan JIF:s spelande tränare Carl-Johan Svensson satte en frispark fram till 1-0. Med tio minuter kvar kom även 2-0 (Fredrik Petersson). Segern betydde att Järnbrotts IF säkrade seriesegern med tre matcher kvar! Stort grattis från bloggen!

JIF:s Petter Fagerlund sa så här om segern:

”Vi har ju lägen borde haft en 2-3 bollar inne i första, men får inte bollen. Calle kliver upp som en sann kapten & nätar en frispark som är sjukt viktig, Fredrik & David tycker jag står upp riktigt bra med! Men summa sumarum vi vinner & säkrar serie vinsten! Verkligen skitkul!”

EIS tränare Maria Svenningsson sa så här om matchen:

”Jag är oerhört nöjd med vår insats. Vi spelade precis så som vi sa innan matchen, stängde av deras försök till långbollar mellan våra backar, spelade runt bollen när vi hade den och framför allt så gav vi aldrig upp. Deras första mål kom en bit in i andra halvlek på en frispark, och andra målet var en stolpe ut där det var lite rörigt framför mål. Trots deras bollinnehav var det inte så många klara målchanser för deras del ändå. Vår backlinje gjorde ett fantastiskt jobb ikväll, och hela laget gör en stark kollektiv insats där vi krigar på fast vi är riktigt trötta på slutet. Vi pratar och hjälper varandra hela tiden. Så det känns som en förlust vi kan ta och gratulera Järnbrott till ännu en vinst.”

JIF har alltså säkrat avancemang till sexan då de har ett ointagligt försprång till lagen bakom. 17 segrar på 17 matcher är otroligt imponerande och vi får se om det blir 20 av 20.

EIS är fyra och får kämpa vidare om den andra direktplatsen upp.

 

Vi har även lite till från onsdagens match i 7A mellan Rödbo IF och Inter Linné IF.

RIF:s Olle Mildén hade följande att säga om 2-5 förlusten:

”Rödbo går mot sin bästa säsong på flera år vilket för oss är otroligt roligt och stort, men än är ej säsongen klar och denna kväll var motståndet Inter Linné IF. Ett väldigt spelskickligt lag med många bra spelare som är duktiga på att hålla bollen inom laget. I våras vann Inter med uddamålet så vi visste att detta skulle bli en otrolig tuff drabbning. Vi hade en ganska enkel och rak spelidé denna kväll, att försöka förhindra deras inspel från mitten genom att ligga tätt på deras gubbar så dom tvingas till långbollar. När matchen blåses igång så är det Inter som tar kommandot direkt och börjar rulla bollen inom laget. Dom försöker att hitta fram till deras snabba anfallare men vi gör nog en av våra bästa halvlekar någonsin. Vi är otroligt kompakta och gör det svårt för ett bollskickligt Inter. Man märker att dom börjar bli frustrerade och det leder till att dom tappar mer å mer boll på mitten och vi sätter igång och kontrar. Vi gör 1-0 på en retur från en friskark som vi får utanför deras straffområde efter att vi vunnit boll på mitten och kontrat. Hasselblom är framme på returen. Inter svarar direkt med full fart och får med sig en straff efter några minuter när deras spelare blir nerdragen. 1-1. Men vi ger oss inte. Vi utnyttjar åter igen ett misstag från deras uppspel och vi får in ett ledningsmål innan halvleken efter en långrusch av vår ytter som hinner före deras försvarare och som kan rulla in 2-1 för Rödbo. I andra halvlek kommer Inter igenom mycket lättare än i första och skapar mer lägen mot oss. Dom gör 2-2 efter ett klapp-klapp spel. Vackert anfall. 3-2 kommer efter en omtagen frispark, som styrs på vår spelare. Där tar dom över helt och vi orkar inte hålla upp laget längre. Det rinner iväg och 5-2 slutar matchen. Jag är stolt över grabbarna som aldrig viker sig utan vi krigar på ändå. En stor eloge till domaren för kvällen som jag tycker var oroligt bra och tog tag i munhuggen som var under matchen samt höll en väldigt bra nivå.”

 

/Rasta