Helgens matcher gav oss klara seriesegrare i både 4A & 4B men det är fortfarande mycket att spela om.

Så här gick det:

 

FREDAG 28/9

4B

Kärra KIF – Dalen/KFF 0-3 (0-1)

I fredags vann Dalen/KFF bortamatchen mot Kärra KIF och det skulle senare under helgen visa sig räcka för att säkra seriesegern och avancemang till division 3!

När det gäller själva matchen inledde Jim Olli målskyttet för Dalen/KFF halvvägs in i den första halvleken. David Lundin ökade sedan på en bit in i andra innan Bita Bångens satte 3-0 i slutminuterna!

Dalen/KFF:s kapten Jonas Hylén sa så här om segern:

”Vi gör en riktigt stabil insats och ligger rätt i defensiven hela matchen. Kärra har mest boll har duktiga spelare men skapar inte någon målchans. Det var en hörna som blev lite farlig men i spelat har vi full koll. Vi känns giftigare när vi går framåt och vi tar vara på de chanser vi får. Skön seger och nu laddar vi för nästa lördag!”

Kärras tränare Jim Holmelin sa så här om förlusten:

”Första halvlek är en jämn historia, vi äger mer boll och Dalen spelar en rakare fotboll. Dalen bör nog faktiskt ha en straff i första halvlek. De leder i halvlek med 1-0. I andra halvlek äger vi inte bara mer boll än, vi spelar stundtals en riktigt fin fotboll…fram till straffområdet. Där är vi alldeles för uddlösa och tar inte betalt för ett kraftigt spelövertag. Dalen som är skickliga på att ta tillvara sina möjligheter trycker dit 2-0 och på övertid får de även en straff till 3-0. Dalen är tuffa att möta, men detta borde vi resultatmässigt göra bättre. Två linjemän gör en bra insats, vad deras huvudaktör håller på med i 90 minuter är en gåta.”

Segern skulle alltså visa sig räcka till serieseger för Dalen/KFF då tvåan KF Velebit föll i sin match (mer om den längre ner). Stort grattis till Dalen/KFF som senast var i division 3 säsongen 2015.

Kärra är sjua och har två matcher kvar, Mölnlycke-Sjövalla nu i veckan och Finlandia/Pallo AIF nästa helg.

 

Eriksbergs IF – Mölnlycke IF 2-1 (1-0)

Ett riktigt formstarkt Mölnlycke IF kom till matchen mot Eriksberg med tre raka segrar, 10-0 på de tre matcherna och vittring på kvalplatsen. Efter 90 minuter på Rosenhill så var det dock hemmalaget EIF som stod som segrare och MIF:s dröm om spel i trean nästa säsong försvann. Matchen inleddes med ett rött för hemmalagets John Ekström redan efter 19 minuter men trots detta var det 1-0 till EIF (målskytt Jan Tengwall på straff) efter första 45. Nästan direkt i andra fick även MIF:s Isak Gerth lämna efter sin andra ostskiva. MIF fick dock in en kvittering genom Carl Borg men i matchens sista minut gjorde Drilon Haxhijaj 2-1 för Eriksberg

EIF:s tränare Josip Baric sa så här om matchen:

”En mycket konstig match där domaren hamnade i fokus både före och under matchen. Mycket kontigheter som komma att prägla matchen. I matchens inledning för Mölnlycke spelet och efter 19 minuter får vi en spelare utvisad som gör att spelbilden förändras något till vår fördel. Vi får en straffspark i slutet av halvleken som får göras om och total kaos utbryter då domaren anser att det istället skall var indirekt frispark istället för att gå om. Till slut blir det straffspark som vi sätter för andra gången. Båda sidorna snackar ihop sig och när andra halvlek knappt startat får Mölnlycke en spelare utvisad. Därefter tar Mölnlycke över nästan allt och vi kommer i ströanfall. De kvitterar och har bud på ett ledningsmål eftersom vi nu är rejält trötta. I matchen sista minut får vi en omställning där Drilon blir friställd och inte gör något misstag. En något orättvis seger men vi har också haft några matcher där marginalerna inte varit på vår sida i år. Heder åt alla våra spelare som gav allt under dessa förutsättningar och MIF spelare som inte tappade humöret idag.”

MIF:s tränare Jonatan Gerth sa så här om förlusten:

”En match med två helt olika halvlekar. I första vill Eriksberg mer, och med en man mindre leder man med 1-0. I andra halvlek utjämnas antalet spelare. Vi dominerar halvleken och skapar massor med chanser. 1-1 efter en kvart och sen går vi för segern. Deras målvakt är mycket bra och bollen vill inte in i mål. Istället för en rättvis seger sticker hemmalaget upp och gör 2-1 när det är tio sekunder kvar av matchen. En ruskigt onödig förlust.”

EIF:s matchrapport hittas HÄR.

Förlusten gör alltså att Mölnlycke IF inte längre kan sluta tvåa och få kvala till trean. Laget är fyra och avslutar säsongen med ett derby mot Mölnlycke-Sjövalla IS FK.

Eriksberg är sexa och spelar sin sista match mot redan klara seriesegrarna Dalen/KFF.

 

Göteborgs FF – Finlandia/Pallo AIF 4-1 (2-1)

GFF gjorde sitt i fighten om kvalplatsen och slog redan nedflyttningsklara Finlandia med 4-1 i fredags. Samuel Andersson och Carl Aldebert såg till att GFF ledde med 2-0 efter en halvtimmes spel. Nästan direkt efter kom dock en reducering signerad Nima Farahbakhsh-Fard och resultatet stod sig till paus. En bit in i andra kunde sedan Charles Palmborg öka på till 3-1 innan Andersson avgjort helt med sitt andra mål med kvarten kvar.

GFF:s Rami Kurdali sa så här om segern:

”Vi gör en bra match där vi maler ner Finlandia och vinner rättvist. Vi slappnar av någon gång och de får springa igenom våra lagdelar lite enkelt men skapar inga målchanser. Vi borde kanske gjort något mer mål i första halvlek där vi har mycket chanser annars en mycket stabil match av oss. Nu får vi hålla tummarna att resultaten går med oss lite så det lever tills sista omgången och vi får chansen på kvalplatsen.”

Finlandias tränare Kenneth Lindfors sa så här om matchen:

”En rättvis seger för GFF, utan tvekan, men jag är ändå otrolig stolt över grabbarna som spelade idag. De visade upp en kämpaglöd och hjärta för klubben och laget som är beundransvärd. Vi kom till spel med endast 11 spelare och med ett lag som innehöll spelare som knappast skulle orka 90’. Taktiken blev ju att spara på krafterna med ett lågt försvarsspel och GFF hade mycket boll och en hel del halvchanser. Vi står ändå upp ganska bra och sliter för varandra. 1-2 underläge i halvlek var vi nöjda med. I andra orkar vi inte hela vägen och GFF vinner ganska komfortabelt till slut.”

GFF är trea och har två matcher kvar. Om GFF vinner veckomatchen mot Öckerö blir det en direkt avgörande match om kvalplatsen nästa helg mot tvåan KF Velebit!

Finlandia är sedan innan redan klara som jumbo i tabellen och avslutar säsongen med att möta Kärra KIF hemma på Tuvevallen.

 

LÖRDAG 29/9

4A

SKIF Semberija – Guldhedens IK 2-3 (1-1)

Det var upplagt för dramatik på Bergsjövallens gräsmatta denna lördag då tvåan Semberija tog emot trean Guldheden i den näst sista omgången. Inför match hade Semberija en poäng tillgodo på GIK. Det var hemmalaget Semberija som började bäst och Dzengis Samir Sali höll sig framme inne i straffområdet och skickade in bollen via stolpen redan i den nionde minuten. Semberija fortsatte att oro med bland annat en stolpträff men ganska sent i halvleken kunde Isac Boukachabia nicka in kvitteringen! Båda lagen skapade sen lite chanser innan paus men den första halvleken slutade alltså 1-1. I början av andra kunde sedan Svante Möller dunka in 2-1 från nära håll framför GP:s kamera. Hemmalaget blev sen reducerat till tio man efter ett rött kort på Salifu Manneh. Trots det numerära underläget kunde Amar Peric kvittera på en mycket vacker frispark med kvarten kvar! Med fem minuter kvar kom sedan GIK:s spektakulära segermål. Tobias Petersson drog iväg en hög boll från nästan halva planen som med hjälp av vind och en studs till slut hamnar i nätet! 

GIK:s kapten Simon Möller sa så här om segern:

”Det var en match som betydde mycket för båda lagen, vilket alltid är roligt att vara en del av. Motståndarna var hetare första halvtimmen, de gjorde 1-0 tidigt och det kunde blivit en större ledning för dem. Vi kvitterar precis innan paus och det är väldigt viktigt för oss och vi får momentum innan och efter halvtidsvilan. Vi öppnar andra halvlek bra och gör 2-1 innan de får ett solklart rött kort. Efter det tar Semberija över matchen och gör 2-2 via en väldigt fin frispark! Sen i 85:e minuten gör Tobias Petterson ett inlägg som överraskar deras målvakt och resulterar i ett fantastiskt mål som ger oss segern. Nu återstår en väldigt viktig match mot Nol för att knipa en kvalplats till trean.”

Semberijas tränare Marko Babic sa så här om förlusten och Semberijas säsong:

”Allt som allt en bra match kan man säga. En av de bättre i serien om man kollade själva matchen. Många chanser. bra kamp och två bra lag. Första tio minuterna skulle vi punkterat matchen. Vi gör efter ett fint inspel (1-0) och efteråt har vi två jättebra lägen där vi skulle sätta in bollen och då hade matchen varit klar. Istället låter vi Guldheden komma mer och mer in i matchen och efter ett fin inlägg lyckades de göra 1-1. Matchen blev ganska jämnt under denna perioden. Halvek 1-1: vi har första 25 minuterna och Guldheden resten av halvek.

Andra halvek började tufft på nästan samma sätt. De gör andra målet och några minut efter det får vi en utvisning. Vår bästa målskytt Salifo Manneh gör en dum grej och får rött kort direkt. Killarna blev chockade men reagerade positivt. Även om vi har en man mindre så tar vi över matchen helt. I 75:e minuten gör vi ett fantastisk mål av Amar från frispark (2-2). Killarna får en kick och vill mer och vi har en till 100% chans men vi gör inte mål. Istället i 86:e minuten gör Guldheden sitt tredje mål (tror inte att man gör såna mål på FIFA ens) och vinner matchen.

I den här förlusten finns bra och dåliga saker. Dåligt är självklart att vi har inte vunnit och att killarna hade inte den vilja som de har haft de senaste tio matcherna, men bra grejer är att även om vi har en chans fortfarande att kvala så blir det inte bra för Semberija att spela division 3 nästa år. Många tycker kanske att jag är dum men jag menar de för att jag vet att det inte blir bra. Först och främst skulle man vara tvungen att hämta in 5-6 rutinerade spelare och detta betyder att killarna som spelar nu skulle få mindre speltid och samtidigt tappa lusten för att spela kvar. Och även om vi skulle hämta de ”rutinerade spelarna” är det inget som skulle garantera att vi skulle stanna kvar (bästa exemplet är Kozara) och då skulle föreningen direkt riskera att de inte har alla i truppen året efter. När de ”rutinerade” försvinner då och många unga inte heller stannar då blir det jättesvårt för klubben att överleva även i fyran.

De här killarna har talang och man måste bara jobba med dem och de måste ha matcher i sig så att de kan utvecklas och sen efter 2-3 år satsa på högre divisioner. De flesta av de har spelat sitt första år i seniorfotboll. Vissa har inte ens sina fotbollsskor, de får låna istället av varandra. Jättemånga som fick känna på första gången vad betyder fotbollspress och innan matchen så visste 90% inte vad är skillnaden mellan 3-5-2 och 4-4-2 formation. För dem var det bara siffror innan osv. Bara jag vet hur mycket kraft man måste använda att få ihop laget då jag lyckades (22 spelare i snitt på träningarna) spela bra fotboll (tycker jag och jag är 100% säker att vi spelade den bästa fotbollen i serien) och vinna hur många poäng. Det gjorde vi, vi ligger trea med en omgång kvar innan serien är slut. Och till slut lyfta upp och utveckla några spelare, det gjorde vi. Frank har spelat högerback hela sitt liv och i år blev han assistkung och topp-3 bästa spelarna i serien som anfallare. Salifo Mannen, vår junior, blev bästa målskytt och en av de bästa spelarna i serien. Adnan Abdi kom från 3 års semester från fotbollen, senaste P15 spelare i Sävedalen blev en riktig stabil högerback.  Zakarya, Sandigi, Darvan, Dzevad och många andra utvecklades jättemycket. Men jag är mest stolt över att varje vecka jag för minst 3-4 sms av olika unga killar som bor i denna delen av stan men spelar i andra klubbar i Göteborg som vill komma och spela hos oss, detta betyder att vi gör ett bra jobb!”

GIK:s matchrapport hittas HÄR.

Resultatet innebar att Gårda BK kan titulera sig seriesegrare i 4A 2018 då inget lag nu kan hinna ifatt! Gårda BK är redan färdigspelade då de skulle ha mött nerlagda Lärje-Angered i sista matchen.

Inför sista omgången ligger nu Guldheden tvåa och har alltså grepp om kvalplatsen. Semeberija är trea, två poäng efter. GIK avslutar mot Nol hemma och Semberija möter Kortedala på bortaplan.

Bilden till inlägget är lånad från GIK:s hemsida.

 

Kode IF – Lunden Överås BK 3-1 (1-1)

Kode har haft en tuff säsong men går iallafall mot en positiv avslutning. Förra omgångens 9-0 överkörning mot Kortedala följdes upp av 3-1 mot Lunden Överås i helgen. Det var dock LÖBK som tog ledningen genom Patrick Figoni efter 13 spelade minuter. Det sista som hände i den första halvleken var dock att Oscar Gustafsson kvitterade för KIF. I andra stänkte sedan Rasmus Haraldsson in sitt 18:e mål för säsongen innan Valdemar Nyrkvist avslutade målskyttet med sitt 3-1 mål. 

Kodes Markus Anderberg sa så här på bloggens förfrågan om kommentar:

”Jag kan sammanfatta matchen kort med ett fåtal ord; höstväder, gegga, kamp och uteblivet skönspel. Men om ni vill läsa lite mer överflödigt babbel så håll till godo: Lunden fick en bra start med 1-0 på en fast situation, föga förbluffande. Inget nytt under molnen idag. Blåsigt som vanligt. När man som vi i vanliga fall ofta har påtagliga tekniska brister fanns givetvis sådana även idag. Man visste ju aldrig hur bollen skulle studsa fram på geggan eller ens hur ens fotfäste skulle bli i något endaste steg. Mycket svårläst och svårbemästrat. Gynnade absolut inget finspel på marken. Mycket gick därför trögt men vi hade ändå en del fina framstötar i första halvlek. Vi hade åtminstone ett guldläge som brändes, men mot slutet av halvleken serverar vi in ett fint inlägg som trycks in i mål med ett benskydd. Utjämnat och halvtidspaus. Vissa kanske tog en värmande kaffe. Jag själv tog en dusch, och missade därför Rasmus ledningsmål. Från sidan såg jag dock hans assistering till Walles punkterande 3-1. Vi kämpar fram den här segern. En god lag-kämpa-insats tillslut, trots den lite jobbiga inledningen. Alla kan väl kvittera ut ett godkänt betyg tycker jag, några t.o.m. bra betyg. Men kräsen som jag är kan jag ändå inte sträcka mig längre än att vi sammantaget endast gör det ”ganska bra”. Vi kan bättre, så även Lunden antar jag. Men man kan ju bara jobba utefter de förutsättningar och fotfästen som finns, och inte finns. Lunden ska ha tack för kampen!”

Lundens kapten Mattias Alfredsson sa så här om förlusten:

”Idag kom vi inte upp till den nivå vi har gjort tidigare under hösten. Leran och blåsten hanterade Kode betydligt bättre än oss. När vi dessutom begår ett par rejäla misstag där undertecknad står för det grövsta tar man inga poäng. Grattis Kode!”

Bilder från matchen hittas på Kodes hemsida (HÄR).

Med en match kvar är Kode femma och Lunden Överås återfinns på en åttondeplats. KIF avslutar mot United Africa FC och Lunden Överås möter Floda.

 

Floda BoIF – Kortedala IF 4-5 (3-2)

Jumbon Floda jagar fortfarande första segern i årets 4A och det var ytterst nära i hemmamötet med Kortedala IF i helgen! Det var förvisso Kortedala som tog ledningen genom Ihab Yasin men sen svarade Floda för tre raka mål! Emil Hjortsberg kvitterade, David Einarsson satte 2-1 och Mio Hopkins utökade till 3-1. Alla målen inom loppet av tjugo minuter i mitten av den första halvleken. Innan paus reducerade dock Idiris Ahmed och på andra sidan pausen satte Ahmed även 3-3! Bara minuter senare kom även 4-3 för gästerna genom Libaan HussenFloda gav dock inte upp utan Hopkins gjorde 4-4 med sitt andra mål. Det skulle dock bli Kortedala-seger och Gabriel Garis blev segerskytt med sitt 5-4 mål med kvarten kvar! KIF lyckades även med bedriften att få fyra gula och ett rött på övertid.

Flodas Hjalmar Holgersson sa så här om matchen:

”Svängig match där inte minst de lägger mest fokus på offensiven. Vi försöker vara mer balanserade. Precis innan paus får de in 3-2 (vi leder alltså i halvtid) och det ger dem mer ”ben att tugga” på inför andra. De går sen upp till 4-3 innan vi kvitterar och de ändå lyckas få sista ordet. Ja, en match som denna kan ju gå lite hursomhelst men efter de vänt har de nog mer krut än oss. Med detta sagt, vill du se mål, gå på BoIF!”

KIF:s spelande tränare Mouhammed Omeirat sa så här om segern:

”Skönt med seger men vi var inte bra idag! Vi släppte in Floda i matchen, de gjorde enkla mål mot oss idag och vi har släppt in massa mål senaste matcherna och det blev samma idag men vi lyckades göra fem mål och gör så att vi vinner matcherna. Det är det viktigaste!”

Jumbon Floda har en chans till att vinna en seriematch 2018 och den kommer i sista omgången mot Lunden Överås.

Sjuan Kortedala avslutar mot kvaljagande Semberija men väntar även på det slutgiltiga beslutet i den avbrutna matchen mot United Africa FC. Förbundet tilldömde UAFC segern med KIF har överklagat.

 

Stenkullen GoIK – United Africa FC 7-2 (0-1)

Stenkullen kom från en 1-2 förlust mot Lunden Överås men repade sig snabbt och vann över bottenlaget United Africa med hela 7-2 i lördags. Det tog dock ett bra tag innan målskyttet kom igång och UAFC ledde i paus med 1-0 efter mål av Alika Osito.  Henrik ”Foppa” Forsberg kvitterade i början på andra och det var oavgjort tills sista kvarten! Stenkullen bjöd på tre raka mål när Marcus Liljevall satte 2-1, Christoffer Lundén gjorde 3-1 och Martin Nilsson Faal utökade till 4-1. Osito reducerade till 2-4 innan UAFC sedan fick ett rött med fem kvar. På de sista fem gjorde sedan Stenkullen tre mål där Alexander Lång satte både 5-2 och 7-2 och Forsberg blev tvåmålsskytt med sitt andra mål. 

Stenkullens ledare Håkan Bernhed sa så här om segern:

”Dagens match mot Africa skulle bli speciell på flera sätt. Vi börjar som de senaste matcherna, alltså kassa de första 30. Fattar inte varför vi alltid ska ge handikapp till alla andra. Hur som helst så jobbar vi oss in i matchen men i halvtid står det 0-1. Andra startar som första slutar med en klar dominans från de röda eleganterna men inga mål. Tillslut kommer 1-1 och det är proppen ur. Vinst med 7-2 är alltid gött men dagens höjdpunkt är när Mr Goiken Acke kommer in i minut 80 och får göra sin sista hemmamatch för sin älskade klubb. 28 år i samma klubb skojar man inte bort. En ikon i klubben avslutar sin karriär som den kapten han varit i många år. Pådrivare, säker och alltid positiv. Sen måste man nämna Lång som kommer in sista sju och gör två assist och ett riktigt snyggt mål.”

Stenkullens matchrapport hittas HÄR.

Stenkullen kommer sluta fyra i årets 4A och avslutar säsongen med en bortamatch mot FC Komarken.

UAFC ligger på en tiondeplats men seger i den sista omgången (mot Kode IF) samt tre poäng från den avbrutna matchen mot Kortedala skulle kunna skicka upp laget några placeringar.

 

4B

Öckerö IF – KF Velebit 2-1 (1-1)

Inför matchen hade Velebit chansen att sätta lite press på ledande Dalen/KFF inför sista omgången men då krävdes det seger i den svåra bortamatchen mot Öckerö. Det var oavgjort i halvtid efter att Franjo Ladan gett Velebit ledningen och Daniel Larsson kvitterat. Med dryga kvarten kvar av matchen kunde sedan Simon Olsson avgöra matchen på straff för hemmalaget!

ÖIF:s tränare Andreas Larsson sa så här om segern:

”En tuff match där vi möter ett väldigt bra Velebit som dominerar matchen i första halvlek. De tar ledningen på ett fint anfall i mitten på första och har sen också chansen att utöka på straff men skjuter den i stolpen. Vi jobbar dock bra i försvaret och trots övertaget för Velebit så släpper vi inte till de där stora chanserna. Precis före paus kvitterar vi också när Christian Karlsson snor bollen av deras sista gubbe och kan servera DD Larsson ett öppet mål. I andra halvlek ändrar vi lite i försvarsspelet och det ser mycket bättre ut för vår del, succesivt tar vi över matchen och skapar bra chanser och med kvarten kvar får vi straff efter att inhoppande Simon Olsson blivit fälld, han dunkar själv in straffen med kraft i närheten av krysset och det blir segermålet. Stark insats av oss att vinna mot ett bra lag trots att vi idag saknade en del tongivande spelare och får testa bredden i truppen.”

Velebits Paolo Rossi sa så här om förlusten:

”Vi inleder matchen strålande på alla punkter, springer och håller i bollen samt skapar chanser. Vi gör välförtjänt 1-0 genom Franjo runt minut 30 tror jag. Vi får sedan en straff vi tyvärr bränner och bara någon minut senare ger vi bort ett mål från ingenstans. Så väldigt snöpligt står det 1-1 i paus. I andra halvlek händer dock något och vi tappar allt spel. Öckerö tar över helt och där vill jag verkligen ge kredd till deras tränare som gjorde några nödvändiga korregeringar för deras del (samt även spelarna som utförde dom). De gör 2-1 målet på en straff och i ärlighetens namn så äger de andra lika mycket som vi äger första. Så ja, kampen om plats 2 och kval lever, så vi har 1 eller 2 spännande omgångar kvar att se fram emot. Tack Öckerö för en trevlig match och lycka till!”

Velebit är fortfarande tvåa och har i skrivande stund fem poäng ner till trean GFF med en match kvar att spela, mot just GFF! GFF har två matcher kvar och möter just Öckerö nu i veckan och behöver alltså vinna den. Öckerö själva är femma och har en teoretisk chans att sluta tvåa men det ska laget ta in sex poäng och 20 plusmålVelebit och det kommer ju inte att hända. Öckerö avslutar säsongen med ett skärgårdsderby mot Donsö nästa helg.

 

IFK Björkö – Donsö IS 8-1 (4-0)

Det är inte bara runt kvalplatsen uppåt som det är spännande i 4B, bottenstriden är rejält tight också. Båda ö-lagen Björkö och Donsö är inblandade och när de möttes i lördags blev det en förkrossande seger för Björkö! Hemmalaget grundlade segern med fyra mål i den första halvleken där Jimmy Olausson satte både 1-0 och 2-0 och även Fredrik Augustin och Fredrik Påhlman blev målskyttar innan paus. Påhlman fortsatte sedan i andra med att göra både 5-0 och 6-0 innan Augustin satte en straff till 7-0! DIS Albert Hansson fick sedan göra ett tröstmål, även det på straff, innan Augustin fullbordade sitt hattrick med kvarten kvar.

DIS tränare Mikael Schagerlind sa så här om förlusten:

”Ja, vad ska man säga? Vi spelar jämnt och plockar en del poäng mot topplagen men de matcherna vi måste vinna och de lag som vi ska plocka våra poäng, det liksom låser sig och vi är inte med. Då går det som det går och vi har inte i division 4 att göra. Vi är för tunna i många lägen med vårt unga lag. Den här matchen mot Björkö jobba vi i uppförsbacke redan från början. Jag tycker egentligen inte att vi var så mycket sämre än dem, utan de gjorde mål i stort sätt på alla sina anfall. De gjorde två mål ganska tidigt på hörna. Följt av något inläggsmål som vi släpper in. Tror det stod 4-0 i halvlek. Vi hade inget att förlora, gjorde lite ändringar för att skapa med tryck framåt och det gjorde vi till att börja med. Sedan fick de straff som de gjorde mål på sedan var det rullgardin ner. Vi fortsätter ändå att hålla uppe spelet men varje kontring som de fick gjorde de mål på. Det är bara att gratulera Björkö till en välförtjänt seger och önska dom lycka till i 4:an. Vi får ta nya tag, först ska vi göra vad vi kan för att slå Öckerö nu på lördag sedan blickar vi framåt mot nya möjligheter i division 5 nästa år.”

DIS matchrapport hittas HÄR.

Förlusten gör att Donsö har tre poäng upp till tian IF Mölndal men hela tio måls sämre målskillnad. Visst finns det en teoretisk chans att hänga sig kvar men även vid seger mot Öckerö måste alltså Mölndal förlora sin sista match (mot Björkö) och det behöver göras en hel del mål i rätt kassar i de matcherna. Nej, Donsö kommer att åka ur direkt tillsammans med Finalndia.

För Björkö ser det lite bättre ut och laget är nu nia. Tiondeplatsen är inte säker och där ligger just nu IF Mölndal, en poäng bakom Björkö. I sista omgången möts just de två lagen!

 

/Rasta