Vi kastar oss över helgens 6A & 6B:

 

FREDAG 28/9

6A

Bergsjö IF – Surte IS FK 6-1 (4-0)

Bergsjö IF:s hysteriska höstform fortsätter i 6A och laget tog sin sjunde raka seger efter uppehållet. Matchen var i stort sätt avgjord efter en halvtimmeBIF redan hade 4-0 efter mål av Islam Miree, Brwen Fatah Kokharaza, Niklas Hjalmarsson och Victor Calming. Den andra halvleken blev mest en transportsträcka där Mohamed Abuukar och Lamin Kanteh gjorde mål för Bergsjö IF och Michel Antonio Alfaro Pardo gjorde Surtes tröstmål.

BIF:s ena tränare Valon Hetemi sa så här om segern:

”Ännu en seger där vi inte imponerar så mycket förutom första halvtimmen där vi spelar riktig fin fotboll och får bra utdelning dessutom. Första halvtimmen hade inte Surte mycket att sätta emot men när vi drar ner på tempot så får också Surte möjlighet att hitta lite eget spel men utan att egentligen hota oss. Första halvlek slutar 4-0 till oss där vi spelar drömfotboll men har dock lite förståelse att vi går ner i tempo när vi är så överlägsna. Andra halvlek startar vi riktigt bra igen och fokusera på att hålla ett högt tempo i matchen och låta bollen göra jobbet istället för att stampa på bollen och dra ner på tempot. Tyvärr orkar vi inte hålla fokuset uppe utan är lite för ojämna i andra halvlek där vi har perioder där vi spelar riktigt bra och vi har perioder där vi håller sämre klass. I andra halvlek gör vi ytterligare två mål innan Surte gör sitt första och enda mål. Sammanfattnings så avgör vi matchen de första 30 minuterna där vi spelar bra fotboll och vinner vår sjunde match.”

Bergsjö IF är nu uppe på en tredjeplats och Surte är tia och kommer få det riktigt svårt att hänga kvar.

 

LÖRDAG 29/9

6A

Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg – Real Maskin BK 4-3 (2-1)

Real Maskin kämpar för sin överlevnad i 6A men fick lämna Bläsebovallen tomhänta. Det var hemmalaget Syrianska/Arameiska som öppnade starkast med två mål direkt av Dali Hirmiz. Magnus Wästlund gav Real lite kontakt innan paus men i början av andra gick hemmalaget ifrån igen, trots att de fick en man utvisad precis i slutet på första. Ivan Tavares Rodrigues satte en frispark till 3-1 och Elias Abdalla låg bakom 4-1. Real försökte men kom inte närmare än två reduceringar. Tim Pukari gjorde 2-4 och slutminuterna nickade Lukas Wallmander in 3-4. 

Tvåmålskytten Dali Hirmiz sa så här om segern:

”Vi börjar matchen med fint spel och fina kombinationer genom laget. Första målet kommer efter fint spel genom mitten och hittar en fin boll ut till Louay Halabi som sedan hittar en fin boll till en rörlig striker i boxen, Dali Hirmiz. Sedan sätter Real Maskin hög press och Syrianska löser det bra och gör ytterligare ett mål genom en hårt arbetande anfallare som pressar Real Maskins målvakt och vinner bollen som sedan går in i mål. Deras första mål kom genom en fast situation via en bra nick. Strax därefter får vi en utvisad. Andra halvlek börjar vi med att utöka till 4-1 och sedan kämpar man till slutsignalen. Matchen slutar 4-3.”

Maskinens Timmie Löfgren sa så här om matchen:

”Nattsvart! Vi har lägen att vinna matchen men bollen vill inte in. Kombination mellan bra försvarsspel och dåliga avslut gör att vi förlorar. Känns så jävla tungt att vi inte tar vara på möjligheten idag. Det är väl så det är att vara ett bottenlag, inget går med en. Vi har bara oss själva att skylla. Vi får avsluta säsongen på bästa sätt och hoppas att vi har turen på vår sida.”

Syrianska/Arameiska är femma i tabellen medan Real Maskin är illa ute. Laget är nia och med tre matcher kvar är det sju poäng upp till åttan Bergsjön SK.

 

6B

FTU – Fässbergs IF 0-3 (0-1)

Fässberg och Härlanda växelkör i toppen på 6B och Fässberg behövde leverera i den svåra bortamatchen mot FTU för att återta serieledningen. Henric Johansson såg till att FIF kunde gå till halvtidspaus med en 1-0 ledning och Emil Krenauer satte tvåan i början av andra. Fässberg gjorde även ett tredje i slutet, målskytt Erik Jonasson.

FIF:s Tommy Olsen sa så här om segern:

”En tuff men rolig match att spela. FTU äger mycket boll i första halvlek men skapar inte jättemånga målchanser. De har ett skott i stolpen och ett strax utanför. Vi tar ledning med 1-0 genom Olof som står sig halvleken ut. FTU startar andra halvlek med en anstormning och får även med sig en straff. Straffen räddar Erik och returer skjuter de utanför. Vi vaknar till och får in både 2-0 och 3-0. Nu blickar vi fram mot nästa vecka där Hällesåker väntar i ett tufft derby!”

Fässbergs matchrapport hittas HÄR.

Segern skickade upp Fässberg i toppen igen, två poäng före Härlanda.

FTU är fyra i tabellen.

 

Hällesåker IF – Göteborgs SIF 2-2 (2-1)

Ett mittenmöte mellan två lag som inte har så mycket kvar att spela för i år. Christofer Hermansson gjorde iallafall 1-0 för hemmalaget efter dryga kvarten men Mattias Wångblad kvitterade strax efter. HIF kunde ändå gå till pausvila med en ledning då Hampus Eriksson satte 2-1. I mitten av andra kom sen 2-2 målet (Oskar Jonsson Löfbom) och det skulle visa sig bli matchens sista.

GSIF:s Mattias Wångblad sa så här om matchen:

”Kul att få spela en match den här säsongen på riktigt gräs. Märks att Hällesåker har lite mer vana på underlaget och de klarat att hålla i bollen bättre än oss. Vi har ändå ett par bra perioder i matchen där vi kvitterade två gånger och dessutom fick ett mål bortdömt. I slutet av matchen är det många som börjar känna av den hösttunga planen och Hällesåker har bra tryck så i slutändan får vi vara nöjda med en poäng.”

HIF:s tränare Stefan Kling sa så här om matchen:

”Spelmässigt gör vi en ganska bra match, men med en oförmåga och en otur som skrattade oss lite i ansiktet fick vi inte in mer än två mål. Spelmässigt är vi klart det bättre laget. Skapar en väldig massa chanser men vi kan inte sätta våra lägen. Ett plus till deras målvakt som gör några riktigt bra räddningar och håller dem kvar i matchen. För oss är det bara att fortsätta utveckla det spel vi börjar hitta tillbaka till. Det spelet som gjorde oss så framgångsrika under vårsäsongen.”

HIF är femma och GSIF återfinns på en sjätteplats, fyra poäng efter.

 

SÖNDAG 30/9

6A

Gamlestaden FF – Bjurslätts IF 6-1 (2-1)

GaFF fortsätter att jaga Sveakurd i toppen och i helgen blev det en säker 6-1 seger mot Bjurslätts IF. Gamlestaden hade 2-1 i paus och kunde sedan trampa ifrån i andra. Tobias Bui blev tremålsskytt, Robin Forsberg svarade för två och Saman Sadeghi satte också ett för Gamlestaden.

GaFF:s tränare Christian Brile sa så här om matchen:

”Sista gräsmatchen på Gamlestadsvallen i år och tur är väl det när man ser på skicket på plan. Vi startar mycket bra, har mycket energi och trycker ner Bjurslätt. Skapar en hel del chanser och gör också 1-0. Bjurslätt kvitterar på ett inlägg och det känns onödigt då vi borde ha dödat matchen vid det laget. Men vi tar tillbaka kommandot genom att göra 2-1 innan paus. När vi får in 3-1 i andra så har inte Bjurslätt orken eller motivationen att komma tillbaka. Det rinner iväg och vi kostar också på oss att missa en straff. Många i laget levererar bra insatser när det behövs som mest. Skönt att göra vår kanske bästa insats denna höst. Säsongen lever fortfarande och det är väldigt roligt!”  

Gamlestaden är nu bara en poäng efter Sveakurd i toppen, men då har SFC en match tillgodo.

Bjurslätt är sexa.

 

Partille IF SC – Bergsjön SK 3-4 (1-2)

Det är redan klart att Partille åker ur 6A medan Bergsjön SK är mitt uppe i en fight om nytt kontrakt. Möjligen var det detta som avgjorde när lagen möttes i helgen. BSK kunde iallafall vinna med 4-3 men det var Farid Runklint som gav PIFSC ledningen i mitten av första. Innan paus hade dock Mahad Awil Mohamud både kvitterat och satt 2-1 för BSK. Det dröjde sen till matchens sista tio minuter innan det blev mål igen. Först kunde Bashir Ahmad och Abdishukur Abdulkadir Osman se till att BSK gick upp till en 4-1 ledning innan Robin Christensen och Robin Jillesjö reducerade för Partille

Partilles Farid Runklint sa så här om förlusten:

”Jämn match som står och väger i första halvlek. Båda lagen försöker komma runt på kanterna. Vi gör 1-0 på hörna i 20 minuten, men Bergsjön SK gör två mål på tilltrasslade fasta situationer där vi inte riktigt är på tårna. I andra dras tempot ner och orken hos oss börjar tryta då vi återigen knappt är fullt manskap. Bergsjö drygar ut ledningen med två mål på två minuter. Men vi biter ihop och krigar till slutet där vi också får in ytterligare två baljor. En rolig match med god stämning på plan som hade kunnat sluta hur som helst precis som ett flertal andra matcher i år.”

Partille som sagt redan redan klar jumbo och BSK är i nuläget åtta.

 

/Rasta