Dags för helgens 6C & 6D där vi fick ännu en klar seriesegrare!

 

FREDAG 28/9

6C

AIF Göteborg – Pushers BK 1-1 (0-0)

På den undre halvan av 6C spelade AIF och Pushers 1-1, ett resultat som nog inget av lagen var nöjda med. Matchen var mållös fram till mitten av andra då Ludvig Frishammar satte 1-0 för Arbetarna. På övertid kom dock kvitteringen för PBK, målskytt Joakim Jonsson.

AIF:s Erik Entin sa så här om matchen:

”Det var väl ett resultat som var ganska rättvist trots allt efter alla omständigheter med tanke på att det var de som fick den första riktigt bra chansen när de knorrade en frispark i kryssribban och ut. Men vi jobbade oss in i matchen och trycker på framåt där bland annat Milan sätter dit en boll men blir suspekt avblåst för offside. Sedan tycker jag att deras spelare likväl kunnat få det röda när han skulle börja bråka vilket kanske blivit lite tråkigt för matchen men ack så viktigt för våran poängskörd. 0-0 står sig i halvtid men vi fortsätter att skjuta på deras annars duktige målvakt som räddar ett långskott från Ludde. Lite senare i matchen får Ludde ett nästintill identiskt skottläge och letar nu fram ännu djupare aggresioner och dunkar in den i mål vid stolproten. De hotar med lite omställningar och crossbollar. Vi blir lite stressade på slutet när de trycker på och tappar spelet lite, varpå när det är bara några minuter kvar så gör vi ett bolltapp på mittplan som de kontrar och vinner ett inkast nära straffområdet på. De nickskarvar ut till halvcirkeln varpå deras spelare lite väl ostörd får dunka in 1-1. Vi försöker desperat sista minuten men tycker att domaren blåser lite tidigt, dock får vi skylla oss själva som inte satte dit 2-0 efter flera fina lägen i straffområdet. Allt som allt så inkasserade vi ändå en poäng, spelade helt okej och lyckades hålla nere gnället på acceptabla nivåer.”

AIF är elva och har förvisso fortfarande en mikroskopisk teoretisk chans att hänga kvar men då måste laget mer än fördubbla sin poängskörd samtidigt som alla andra resultat ska gå AIF väg. Nej, AIF kommer spela division 7 nästa säsong.

För Pushers, som är nia, ser det lite ljusare ut. Laget har nämligen kvar båda matcherna mot åttan Vrångö (som i nuläget är två poäng före).

 

6D

Bosna IF – Knippla IK 4-1 (1-1)

Streckstriden i 6D tätnar mer och mer och i fredags tog Bosna en viktig seger över KnipplaElvir Culum satte 1-0 för Bosna men KIK:s Peter Arvidsson kvitterade precis innan paus. I andra var Bosna dock starkare och Ajdin Smajlovic gjord både 2-1 och 3-1 innan Beno Gvozdar avslutade målskyttet med sitt 4-1 mål.  

Bosnas Emir Skandric sa så här om segern:

”Vi saknade en hel del spelare idag men hade inget att förlora. Vi visade att vi kan och vill vinna. Vi öppnade matchen på ett bra sätt och gör mål ganska fort men Knippla hade sina stunder också och lyckas reducera i första halvleken. I andra går vi ännu mer framåt och lyckas vinna tre pinnar till slut.”

KIK:s kapten Isak Torgersson sa så här om matchen:

”Ja, hösten brukar vara mörk och bara seg om man snackar naturen, men nu är det även på fotbollsplan för vår del. Vi får göra om en hel del i laget inför matchen av olika anledningar, men det är inget vi kan skylla på då Bosna hade samma problem. Men de var bättre än oss idag så segern var rättvis. Var väl ingen vidare välspelad match utan mer Hawaii-lir. Nya tag i derbyt mot Hälsö, hoppas på att trenden bryts!”

Knippla är nia, en poäng före tian Bosna.

 

Hisingen FC – Nödinge SK 0-3 (0-2)

Två andra lag som också återfinns på den nedre halvan är Hisingen FC och Nödinge SK. När lagen mötte i helgen blev det till slut en viktig trepoängare för NSK. Jesper Johannesson slog till redan efter åtta minuter och innan halvlek hade även Wshyar Kotani gjort mål för NSK. Jesper Garvetti punkterade sedan matchen med sitt 3-0 mål.

NSK:s Emanuel Kollén sa så här om segern:

”Vi kommer dit alla är taggade vi gör en bra uppvärmning alla är på tårna. Vi få 1-0 ganska tidigt via Jesper Johannesson som lägger bollen enkelt över målvakten som kommer ut i full fart. Detta gör att vi kan slappna av och spela mer säkert, det går fram och tillbaka de får några chanser och vi får några chanser innan Wyshar sätter tvåan. Sen spelar vi av matchen vi har ett antal väldigt bra läget att göra fler mål men det är bara Garre som lyckas med det han sätter sista bollen till 3-0.”

Nödinge är nu åtta i tabellen och laget har bara två poäng upp till sjuan Hisingen.

 

LÖRDAG 29/9

6C

Fröjdens FK – Ösets BK 9-2 (5-1)

Det var inget snack om vilket lag som skulle vinna när Fröjdens FK tog emot Ösets BK i lördags. Fröjden rivstartade när Magnus Svantesson gjorde både 1-0 och 2-0. Förvisso reducerade Fadil Aliu till 1-2 men innan paus hade Naser Rahimi, Ludvig Jonasson och Svantesson igen gjort mål för hemmlaget. Rahimi satte 6-1 i början av andra innan Svantesson gjorde mål nummer fyra och fem för dagen. Florian Zuta putsade siffrorna på straff innan Jonathan Mattsson satte 9-2, även det på straff.

Femmålsskytten Svantesson sa så här om segern:

”Vi har bra flyt just nu och jag lyckades sätta en frispark efter bara några minuter, vilket inte tillhör vanligheterna. Sen kom 2-0 och vi började slappna av och Öset reducerade till 1-2. Efter det skärpte vi oss och körde på med hög press och offensivt spel vilket lönade sig. Målen kom och det blev en komfortabel seger. En bra insats av samtliga i Fröjdens.”

ÖBK:s Florian Zuta sa så här om förlusten:

”Vi möter ett väldigt bra lag, enligt mig seriens bästa ihop med Linné. Vi får en mardrömsstart redan efter en minut och 2-0 kommer rätt så tätt inpå. Jobbig uppförsbacke, vi kämpar dit ett reduceringsmål men närmare än så kommer vi inte. Det rinner iväg då vi inte har ork att stå emot. För min del var det riktigt roligt att få spela igen efter några matchers frånvaro. Vi tar nya tag och laddar om batterierna inför slutskedet av serien som vi skall avsluta på ett värdigt sätt.”

Fröjden är trea i tabellen medan Ösets BK är tia och på väg ner i sjuan. ÖBK har kvar serieledarna FC Linné tillsammans med bottenkonkurrenterna AIF och Pushers.

 

6D

Fotö GoiF – Diseröd SK 5-6 (3-1)

Det blev en riktig målfest när Diseröd gästade Fotö i lördags. Det var dock Fotö som satt i förarsätet nästan hela matchen. Fotö gjorde både 1-0 (Oliver Jansson) och 2-0 (Alberth Gustavsson) innan Gustav Fuxling Thorsson reducerade. Men innan paus hade Gustavsson ökat på till 3-1. DSK gav sig dock inte och Fuxling Thorsson reducerade igen innan Gustavsson fullbordade sitt hattrick när han satte 4-2. Matchen fortsatte att svänga och DSK lyckade både reducera igen (Tobias Ingemar Bengtsson) och även kvittera (Filip Karlsson). Med kvarten kvart återtar Fotö ledningen igen när Samuel Gustafsson satte 5-4. Diseröd får dock sista ordet då Karlsson gör sitt andra mål i 88:e vilket betyder 5-5 och sedan avgör Bengtsson (även det hans andra) i 90:e! 

DSK är femma medan Fotö är kvar på sin elfteplats och division 7-spel 2019 börjar närma sig.

 

SÖNDAG 30/9

6C

Önnereds IK – Azalea BK 3-1 (0-1)

ÖIK kör på i toppen av 6C och fortsätter jaga serieledarna FC Linné. Det var dock Azalea som tog greppet om matchen och Alessandro Quintanilla gjorde 1-0, ett resultat som stod sig till paus. Nästan direkt i andra kvitterar Andreas Säfström och mitt i andra sätter Olof Möller 2-1. Daniel Lindgren avslutar sedan målskyttet med sitt 3-1 mål några minuter från slutet. 

Azaleas tränare Jan Juhlin sa så här om förlusten:

”Känns som om en del spelare har stängt av motorn för i år. Vi gör en godkänd första halvlek men en svag andra halvlek där vi bjuder in Önnered alldeles för enkelt. En del spelare som blir väldigt mycket passagerare och tar lite alibilöpningar, medan andra krigar på som tidigare och som tänkt. Jobbar vi inte hundra och använder vår energi kan vi förlora mot vilket lag som helst, det är väldigt enkelt. Förhoppningsvis kan vi tända om inför matchen mot ett formstarkt Argo och en del förändringar lär behövas för att ruska liv i de spelare som tror att säsongen är över.”

ÖIK:s matchrapport hittas HÄR.

Önnered är tvåa, fem poäng efter FC Linné och dessutom med en match mer spelad. Linné lirar en hängmatch mot Öset imorgon tisdag för att sedan möta just Önnered på torsdag!

ABK är nu sexa i tabellen.

 

6D

IF Vardar/Makedonija – Hälsö BK 3-0 (1-0)

Serieledarna IF Vardar/Makedonija hade chansen att avgöra serien om de besegrade Hälsö BK i helgen. Det var också precis vad de gjorde och Vardar lirar i femman nästa säsong! Alexander Trpcevski gav Vardar ledningen efter drygt en kvart men sen dröjde det länge innan nästa mål. Med bara fyra minuter kom 2-0 (Nikola Markovic) innan Mario Atanasovski satte 3-0!

HBK:s Johnny Svensson sa så här om matchen:

”Två sena återbud pga sjukdom gjorde att vi endast kom till spel med elva spelare. Vi satsade på att ligga bra i defensiven och satsa på kontringar. Tyvärr får Vardar in ett mål efter ca 20 minuter. Vi lyckas inte skapa speciellt mycket chanser men deras målvakt gör en fin räddning innan Vardar i slutet gör både 2-0 och 3-0 när vår ork tryter. Stort grattis till Vardar som välförtjänt vinner årets 6D.”

Vardar är alltså klara som seriesegrare med tre matcher kvar att spela.

Hälsö är fyra i tabellen.

 

Backatorp IF – Västkurd BK 1-3 (0-2)

Västkurd är ett av lagen som jagat Vardar i toppen och de gjorde vad de kunde i helgen där de besegrade Backatorp med 3-1. VBK tog tag i matchen direkt och Goran Pastorkovic satte 1-0 efter dryga kvarten. Strax innan paus utökad Roni Kurdali till 2-0 på straff.  I mitten av andra satte Kurdali även 3-0 och matchen var avgjord. John Torbjörnsson tröstmålade för BIF

Målskytten Pastorkovic sa så här om segern:

”Blev vinst med 3-1. En stabil seger, även om Backatorp stack upp och hade några lägen. Vi gör 1-0 och 2-0 tätt inpå i mitten av första halvlek, vilket gör att luften går ur Backatorp en aning. Relativt tidigt i andra halvlek gör vi även 3-0 och stänger matchen. Backatorp får in en reducering i slutet av matchen, men kommer inte närmare än så. Vill berömma Backatorps ledarstab som vågar ge flera juniorer speltid, det bådar gott inför framtiden. Vill även passa på att gratulera Vardar som idag säkrade seriesegern!”

Västkurd är tvåa i tabellen och Backatorp ärsexa.

 

/Rasta