Dags att avhandla 5A & 5B där inga seriesegrare ännu kan koras!

Så här gick det i helgen:

 

FREDAG 28/9

5A

Bergums IF – Björndammens BK 2-3 (1-0)

Björndammens BK fortsätter att sätta press på serieledarna IK Zenith i toppen av 5A. I helgen blev det en seger i bortamötet med bottenlagen Bergum. Det var dock Bergum som ledde i paus efter mål av Gafur Xhaferi. BBK kom igång sista halvtimmen och Alexander Paulsen-Medalen gjorde både 1-1 och 2-1 för gästerna. Marcus Lihnell satte sedan 3-1 med kvarten kvar innan Sunny Johansson gjorde slutet lite spännande med en reducering. BBK höll dock ut och kunde vinna.

BBK:s Tony Rintamäki sa så här om segern:

”Det var en väldigt skön seger då vi fortfarande är med och slåss om att bli serievinnare i allra högsta grad. Bergum hade bra kontroll i inledningen av matchen och fick även göra första målet, Men vi höll lugnet och skapade chans efter chans genom att spela vårt spel vilket resulterade till slut i mål, generellt så var laginsatsen bra idag trots de insläppta målen. Måste även hylla våran MOTM ”Påli”, som var riktigt eld idag vilket kommer vara väldigt nyttigt för oss de sista matcherna vi har kvar att vinna.”

Bergums spelande assisterande tränare Fredrik Pettersson hade följande att säga om matchen:

”Vi börjar matchen bra och tar rättvist ledningen. Efter målet har vi en lite sämre period men går till halvtid med 1-0. I andra halvlek kommer vi inte upp i samma nivå. Vi bjuder in Björndammen i matchen och de tar chansen. Helt plötsligt står det 3-1. Vi lyckas få in en reducering och pressar på ganska bra. Men mer än så blir det inte. Förlusten bottnar i att vi är dåligt tränade och orkar inte spela i 90 minuter. Vi måste helt enkelt få större utdelning medans vi för matchen i första halvlek. Men vi har inte gett upp än, det är två matcher kvar och jag håller fast vid att vi kan slå alla lag!”

Björndammen är tvåa i tabellen, en poäng bakom Zenith, med två matcher kvar att spela.

Bergum är elva i tabellen och har tre poäng upp till Hönö och Bosona.

 

Ytterby IS – Romelanda UF 2-2 (2-1)

Mittenmöte och derby när Romelanda och Ytterby möttes i helgen. Henrik Björnrud gav gästerna ledningen i inledningen med sitt 13:e mål för säsongen men Tobias Hildesson vill inte vara sämre och kvitterade med sitt 13:e. Precis innan paus kunde sedan David Korneliusson ge YIS ledningen med 2-1. Björnrud var dock inte klar med målskyttet och i mitten av andra kom 2-2, ett resultat som stod sig matchen ut.

YIS Tobias Hildesson sa så här om matchen:

”Vi spelade bra men de saknades skärpa i sista tredjedelen men annars tycker jag vi har koll på matchen.”

RUF:s matchrapport hittas HÄR.

Ytterby är fyra, två poäng före sjuan RUF.

 

LÖRDAG 29/9

5A

Partille IF FK – Älvängens IK 4-3 (1-3)

I början av säsongen ledde Älvängen serien medan Partille kämpade i botten. När serien börjar gå mot sitt slut har lagen passerat varandra i tabellen och när de möttes i helgen var det Partille som drog det längsta strået i en svängig match. Det var dock Älvängen som hade greppet om matchen efter den första halvleken. Joachim Mellert och Jesper Knaving hade sett till att ÄIK tog en 2-0 ledning i början av matchen. Pontus Jonasson reducerade för Partille men ett självmål såg till att ÄIK hade 3-1 i paus. Den andra halvleken tillhörde dock hemmalaget och Niclas Jensen satte 2-3 omgående innan Christoffer Järnesjö kvitterade. Jensen blev sen tvåmålsskytt när han satte segermålet! 

ÄIK:s kapten Johan Parinder sa så här om matchen:

”Viljan och inställningen är inte på topp, vi har full kontroll första 20 sen gör de ologiskt 1-2 på frispark. 3-1 till oss en gåva och äntligen lite flyt. Då trodde vi nog att segern var klar. I andra ställer vi ut skorna och är superloja, Partille vänder rättvist.”

Partille är nu på en fin femteplats och ÄIK är åtta.

 

IK Zenith – Hönö IS 2-1 (0-1)

Zenith jagas av Björndammen i toppen och hade en match mot bottenkämpande Hönö IS i helgen. Det såg också riktigt mörkt ut efter att Alex Zachrisson gett HIS ledningen i slutet på den första halvleken och matchuret tickade iväg mot full tid. I 83:e matchminuten kom dock 1-1 genom Kwame Mubarik Sana och i 88:e tilldömdes Zenith en straff som Jakob Ström förvaltade i mål! 

Zeniths tränare Cihan Köse sa så här om den knappa segern:

”En seger som satt långt in! Hönö gör en riktigt bra match försvarsmässigt. I första är det rätt så jämnt chansmässigt men vi har mer boll. I andra halvlek tycker jag att vi skapar lite mer chanser och har fortsatt spelövertag men Hönö spelar bra försvarsspel. Vi kvitterar i 85-86:e minuten efter ett fint mål. Vi försöker komma in med bollen i straffområdet men Hönö forsätter försvara sig bra men i 89:e minuten så fångar vi upp en andraboll i straffområdet och försöker komma till avslut men blir nerriven och en straff som var väldigt jobbig att se på men det blev en go trepoängare efter en kylig straff! Stolt över gubbarna ännu en gång efter en stark hämtning igen! Kred till Hönös försvarsspel som var väldigt tajt!”

Hönös tränare Christoffer ”Coffe” Ahlman sa så här om matchen:

”Otroligt tungt att för andra matchen i rad tappa en 1-0 ledning till förlust med 1-2. Tycker vi gör en strålande försvarsinsats och Zenith skapar mest halvchanser men försvaret lågt tajt och tätt och krigade om varje centimeter på egen planhalva. 1-0 görs av Alex Zachrisson i första och Zeniths kvittering kommer på en hög boll som vår målis missbedömer och nicken går över honom. Kort därefter får Zenith i alla fall i många rödas ögon en mycket tveksam straff i en tilltrasslad situation plus utvisning. Detta trots att det var mängder med spelare i straffområdet och ingen klar målchans. Efter straffen när vi trycker på så blundar domaren för en betydligt kraftigare foul. Men det är nog ganska typiskt sett till all fotboll, att topplagen oftare får de avgörande situationerna med sig. Får gratulera Zenith till serieledningen. De spelar en rak fotboll och lyfter in mycket boll i offensivt straffområde och oftast ger det resultat.”

Zeniths matchrapport hittas HÄR.

Zenith leder 5A, en poäng före Björndammen, med två matcher kvar.

Hönö är nia.

 

5B

Kungsladugårds BK – Hovås Billdal IF 2-0 (1-0)

KBK är inne i en riktigt fin period och har nu spelat nio matcher i rad utan förlust (sex segrar och tre kryss). I helgens match mot Hovås Billdal blev det 2-0 efter ett mål i varje halvlek. Jacob Westermark satte 1-0 i första och Emil Wigren nickade in 2-0 i mitten av andra.

KBK är femma i tabellen med två matcher kvar och kommer sluta antingen femma eller fyra. Fyran Näsets SK har i skrivande stund en poäng till godo.

Hovås Billdal är åtta men kan inte riktigt känna sig säkra ännu då det är bara är fyra poäng ner till elvan Styrsö BK, som dessutom har en match tillgodo.

 

Mossens BK – FC Heden 1-1 (1-1)

Två andra lag som inte kan slappna av än är FC Heden och Mossens BK. Helgens möte på Valhalla slutade 1-1 efter att båda målen kommit i den första halvleken. Kim Nordström satte 1-0 för Heden innan Moltas Karlsson kvitterade för MBK.

Mossens tränare Axel Bergström sa så här om matchen:

”Tobias i FC Heden sa det kanske bäst. ”Jaha, det har vi ju ingen av oss nöjda med”. Båda lagen ville givetvis plocka tre poäng men ingen lyckades knipa dem. Matchen var relativt välspelad där vi kommer till spel med några avbräck. Deras ledningsmål ser jag inte riktigt vad som händer på men vi kvitterar i alla fall en stund innan halvtid genom ett fint anfall som Moltas Karlsson snyggt placerar in. Sen finns det lägen åt båda hållen men från vårt håll får vi inte riktigt ordning på fötterna i några anfall i slutet av matchen. Nu blir det en spännande avslutning på serien. Skoj att få spela matcher som betyder något.”

Hedens Peter Reitz sa så här om den oavgjorda tillställningen:

”En viktig match på förhand i mitten-botten striden mot Mossen. En poäng fördelades till vardera lag. Vilket jag tycker var väldigt rättvist. Få målchanser och mycket ställningskrig som präglade matchen.”

Heden har bäst utgångsläge och är sjua på 22 poäng medan Mossen är nia med 19 inspelade pinnar. Båda lagen har två matcher kvar men elvan Styrsö BK har i nuläget 17 poäng men tre matcher kvar. Det är ju även möjligt att tiondeplatsen kan betyda nedflyttning.

 

Styrsö BK – IF Warta 2-1 (1-1)

Bottenlaget Styrsö BK tog en riktigt viktig trepoängare i helgen när IF Warta besegrades hemma på Amneviksvallen med 2-1. Det var jämnt skägg efter den första halvleken då Mattias Janicijevic gett SBK ledningen och Jesper Ljung kvitterat för gästerna. Janicijevic blev sen matchhjälte med sitt andra mål som kom i matchminut 95! Det märktes att mycket stod på spel då matchen innehöll nio gula och två röda (båda till Warta sent i matchen).

Segerskytten Janicijevic sa så här om matchen:

”Skönt med lite medgång för ovanlighetens skull. Vi ägde matchen totalt, så med facit i hand en oerhört rättvis vinst. Vi är bättre på varje position, så jag förstår inte hur det kunde dröja så länge innan 2-1 målet kom. Vill ta tillfället i akt och berömma domarinsatsen, en kanontrio.”

Wartas kapten Daniel Svensson sa så här om förlusten:

”Tråkigt att återigen förlora poäng på övertid. Vi lyckas inte hålla igen på slutet, förmodligen på grund av två röda kort. Fotbollsmässigt var det ingen match som något av lagen kan vara speciellt stolta över. Matchen präglades mest av sena tacklingar, tjafs, glåpord, tjöt på domaren och oorganiserat spel. Från båda lagen. Allt som inte hör hemma på en fotbollsplan. Mycket tråkigt.”

Segern gör att elvan Styrsö har kontakt med lagen framför med tre matcher kvar att spela. I nuläget är det bara fem poäng upp till sjuan FC Heden och då har SBK en match tillgodo på alla lagen framför. Den hängmatchen är dessutom mot jumbon Masthuggets BK. Det blir dock tätt matchande för Styrsö som först har en viktig match mot åttan Hovås Billdal för att sedan spela den flyttade matchen mot Hugget två dagar senare!

För Warta betyder förlusten att laget är rejält insyltat i bottenträsket. Laget är tia och har kvar att möta jumbon Masthugget och bottenkollegan Hovås Billdal.

 

SÖNDAG 30/9

5B

Näsets SK – Sandarna BK 1-0 (0-0)

Det har börjat trilla in en hel del seriesegrare i vår lokalfotboll och igår hade Sandarna BK chansen att säkra avancemang till division 4. Näsets SK ville dock annorlunda och kunde vinna matchen med 1-0 och ge Sandarna sin första förlust sen premiären. Jonathan Eineskog Ekdahl satte matchens enda mål den 82:a minuten.

NSK:s Anton Örth sa så här om segern:

”Det var en härlig seger idag. Vi ville sätta dit Sandarna och visa att vi fortfarande kan vinna matcher. Inställningen fanns där från första början idag, redan på uppvärmningen kändes allt väldigt bra. Taggade lagkamrater och ett väldigt bra fokus på alla. Själva matchen bjöd på många chanser åt båda håll, våra något mer farliga skulle jag vilja säga, kanske lite partiskt sagt, men så upplevde jag det, ska väl sägas att Sandarna hade en nick (tror jag det var) i stolpen på en hörna. Tycker att vi har bra kontroll på matchen hela tiden, någon svajig period som det ofta blir, Sandarna tryckte på väldigt bra i slutet av matchen. Viktig seger även om den inte gällde något speciellt för oss idag, vi hade sagt innan matchen att vi vägrar låta Sandarna vinna serien på vår hemmaplan, på Åkeredsvallen. Och det satte vi stopp för! Underbart! Nu ser vi fram emot nästa topplag, Balltorp borta på torsdag 19.00!”

SBK:s Martin Bergvall sa så här om förlusten:

”Inför matchen kändes det bra men när matchen sen var igång blev det väl passivt under första halvlek. Näset tillåts trilla boll ganska obehindrat och utnyttjar kanterna då och då. Dock resulterade det i få klara lägen. Vi har ett dubbelläge i slutet på första där både Hannes och Micke fick testa löden i dojorna. 0-0 efter 45 ganska trötta minuter. I andra halvlek tar vi över både spelmässigt och chansmässigt. Tror jag slår 5-6 hörnor sista 20 där Tom når högst på samtliga och skjutsar en i stolpen och några tätt över. Sen får Ted ett fint läge att avgöra med några minuter kvar men avslutet går tätt utanför. I anfallet efter springer Näset in en kontring och vi orkar inte hämta oss efter det. Näset gör en bra match och vi får se till att rycka upp oss inför kommande match mot Mossen på lördag!”

En fin fjäder i hatten för Näset som annars haft en ganska tung höst där de försvann från toppstriden. Laget får sikta in sig på att behålla fjärdeplatsen från formstarka Lagår’n.

Sandarna har fortfarande greppet om seriesegern och leder 5B med fem poäng med två matcher kvar. På lördag har Sandarna en ny chans till guldhattar hemma på Gröna Vallen när Mossen kommer på besök.

 

/Rasta