Så här gick det i 7A i helgen:

 

FREDAG 28/9

Angered SK – Croatia Göteborg 3-3 (2-1)

Intressant möte på den övre halvan där båda lagen tappat mot den absoluta toppstriden. Croatia började bäst och Eldiiar Esenbekov inledde målskyttet direkt i matchens inledning. ASK vände dock innan paus genom mål av Abdihamid Ahmed Hussein och Bile Diiriye. Direkt i andra kom sedan 3-1 (målskytt Omar Yusuf Gode). Croatia kämpade sig dock tillbaka och Patrik Andersson Blomqvist reducerade i mitten av andra och Ervin Gulin satte sedan 3-3, som även blev slutresultatet.

Croatias Haris Memisevic sa så här om matchen:

”En match vi bara vill glömma. Vi gör ett tidigt mål, där vi spelar rak och enkel fotboll. Men det är nog det enda positiva vi kan ta med oss från första halvlek. Angered spelar enkelt genom våra lagdelar, och våra försök att pressa i omgångar resulterar att vi alltid var ett och två steg efter. De gör välförtjänt både 1-1 och tar sedan ledningen. Vi gör inget av det vi kom överrens om innan match, och frustrationen bara växer. I halvlek är vår coach helt tokig, och ber oss gå till de mest grundläggande sakerna som att ta emot en passning och hitta en medspelare – för så illa var det. Självklart gör Angered 3-1 rätt så omgående i 2:a halvlek och uppförsbacken blir brantare. Vi lyckas till viss del följa instruktionerna från halvtidsvilan och förvaltar fint en frispark utanför Angereds straffområde, samt kvitterar genom att coachen själv ville visa hur enkel fotbollen kan vara. Men där emellan har Angered bud på ett flertal mål, så vi ska vara nöjda med en poäng. En mycket gnällig kväll där båda lagen är jättemissnöjda med domaren. Mötet mellan lagen i våras hade inte alls samma karaktär. Många spelavbrott, otrevliga saker utanför domarens synfält, gruff efter nästan varje frispark, rött kort till fel spelare, kort efter matchen och otroligt mycket energi från båda lagen fokuserade på domaren. Allt detta är knappast för att klubbarna har någon mörk historia eller rivalitet sinsemellan. Bara att bryta ihop och komma igen för samtliga deltagare den här kalla septemberkvällen.”

Croatia är fyra i tabellen och ASK femma.

 

LÖRDAG 29/9

Geesguud UF – Gothenburg Celtic FC 1-2 (0-2)

Celtic tog en seger mot Geesguud efter två snabba mål inledningsvis. Ivan Plavcic och Felipe Maschio e Silva såg till att Celtic ledde med 2-0 redan efter 13 minuter. Geesguud fick in en reducering i andra (Omar Ilmi Abdi) men kom inte närmare.

Celtics målvakt Tor Berggren sa så här om matchen:

”Celtic går in och gör en av årets bästa insatser. En mer defensiv gameplan gjorde stor nytta för oss efter att Geesguud varit alltför snabba för oss första mötet. Vi gör mål i första som vi behöver och slipper öppna upp oss bakåt i jakt på reducering eller kvittering. Lite flyt har vi också i första när Geesguud missar straff och slår returen högt över. Geesguud hotar i djupled matchen igenom men kommer egentligen bara till ett riktigt bra läge, de sätter visserligen det men det känns ändå som att vi har bra kontroll på dom. Snarare då att vi kanske kunde punkterat med ett tredje mål, speciellt efter någon hörna då vi är uppe först flera gånger men inte lyckas träffa mål bra. All in all en bra insats från vår sida och vi kommer närmare förra årets poängskörd.”

Nian Celtic närmar sig nu åttan Geesguud i tabellen och bara en poäng skiljer lagen åt.

 

SÖNDAG 30/9

Lövet/Johannebergs IF – Rödbo IF 3-0 (1-0)

Mittenmöte på Mossens IP där hemmalaget Lövet/Johanneberg var starkast och kunde vinna med 3-0. Filip Bergqvist inledde målskyttet efter dryga halvtimme och i andra ökade Olof Eklund på till 2-0. Det blev även 3-0 när Mats Ternlind höll sig framme i slutet. 

Lövets kapten Rino Wiger sa så här om segern:

”En riktigt skön seger efter en riktigt tung match senast. Vi går ut och har en klar plan om att vårda boll, hålla den på backen och vara mycket rörliga utan den. Detta lyckas vi stundtals riktigt bra med i första halvlek, där vi är det klart bästa laget och känslan var att vi var betydligt närmare 2-0 än de var 1-1. I första halvlek har de ingenting framåt, vi har spel och chanser och bör nyttja det bättre. I andra halvlek tappar vi energi och intensitet. Vi slutar helt enkelt springa, framförallt med boll men även utan där vi låter Rödbo få tid speciellt på innermitt. Rödbo är mer med i matchen och skapar ett par riktigt heta chanser, ”som vanligt” kommer chanserna efter att vi gör felbeslut och tappar bollen i fel lägen. Vi har dock en fantastisk målvakt som tar de 2-3 chanserna Rödbo skapar. Vi gör 2-0 och då känns matchen avgjord. Rödbo stannar visserligen med mycket folk på topp, men det är för lite fart och intensitet så det blir sällan farligt. 3-0 kommer efter ett fantastiskt anfall och riktig propagandafotboll med underbara kombinationer, teknik och rörelse. Allt i allt känns det som en rättvis seger, även fast Rödbo kanske förtjänat att göra ett mål. Vi är klart bäst i första men bjuder in Rödbo i andra. Go match och Rödbo är ett gott gäng att möta.”

RIF:s Markus Hasselblom sa så här om förlusten:

”Herregud. Årets sämsta insats. Nya tag mot Lekstorp nästa helg.”

Lövet är sexa och gick i och med segern om just Rödbo som är sjua.

Lövet/Johannebergs matchrapport hittas HÄR.

 

Inter Linné IF – Santos Cruz Azul IF 13-2 (6-1)

Topplaget Inter Linné IF hade som väntat inga problem med att besegra jumbon Santos Cruz Azul och det rann dessutom iväg ordentligt. Sex mål i vardera halvlek och till slut hela 13-2! Armando Smedberg Dalence och Abel Zerai blev båda fyramålsskyttar för Inter LinnéMowliid Ahmed svarade för Santos båda mål. 

Inter Linnés Carl Demirtas Sjödin sa så här om matchen:

”Inte en av våra bättre matcher men vi fick in ett gäng mål i alla fall. Första halvlek är vi lite trevande. Cruz Azul pressar rätt högt och står väldigt högt med sin backlinje. Vi lyckas ställa deras offsidefälla ett antal gånger under första halvlek och går till halvtidsvila med en 6-1 ledning. Andra börjar inte så mycket bättre för oss spelmässigt men Abel fortsätter att ta perfekta löpningar på vänsterkanten och skapa mycket målchanser. Det lossnar en bit in i andra halvlek och vi vinner tillslut matchen med 13-2. En lite annorlunda match där vi är nöjda med att göra 13 mål men lika missnöjda med att släppa in två. Som andra har skrivit tidigare så all heder till Cruz Azul som kämpar hela matchen trots stort underläge.”

Inter Linné leder 7A men både tvåan Gunnared och trean Lekstorp har matcher tillgodo.

 

Kareby IS – Gunnared KIF 2-4 (2-1)

Gunnared är med i toppstriden men hade lite problem i bortamatchen mot bottenlaget Kareby även om det blev seger till slut. Hemmalaget ledde nämligen efter den första halvleken med 2-1 efter mål av Arvid Davidsson och Theodore Rintel. Precis innan vilan reducerade Abdul Rahman Jebnoun för Gunnared. Samme Abdul Rahman Jebnoun kvitterade sedan i andra innan Nadim Raisi gjorde både 3-2 och 4-2 för Gunnared

Karebys assisterande tränare Ulrik Gustafsson sa så här om förlusten:

”En hedersam förlust till. Känns som vi har över tio stycken nu. Det var nära att vi fick lämna WO då åtta av våra ordinarie var borta pga skador, sjukdom och avstängning. Våra 15-åringar gör det bra igen! Vi hade bara två avbytare och orkar inte 90 minuter. Men alla kämpade och slet och visade rätt inställning. Vi provade ett nytt spelsystem som slog väldigt väl ut. Speciellt i försvarsspelet. Gunnared är ett väldigt bra, välspelande och schyst lag så all heder till dom.”

Gunnared är tvåa i tabellen och Kareby är elva.

 

/Rasta