Gårda BK höll undan i toppen av 4A och i helgen blev det klart att laget tar klivet upp i division 3 efter att tvåan Semberija förlorade.

Bloggen tog ett snack med den spelande sportchefen Josef La Carrubba gällande seriesegern:

Hur är känslan nu när seriesegern sjunkit in lite?

Känslan är på många sätt fantastisk! Sen vet jag inte riktigt om det hunnit sjunka in ännu.

När kände du att det var klart?

När vi slog Komarken i vår sista match kändes det inte riktigt klart i min värld. Jag gillar inte att ta ut segrar i förskott. Semberija hade två matcher kvar att spela med 16 mål och sex poäng att ta in. Den uppgiften kändes omöjlig men var ju fortsatt levande i teorin.

Vad är det som gjort att Gårda har kunnat göra den här resan?

Det är så klart många faktorer som bidrar till att vi lyckats klättra. Jag tror att en faktor är att vi är duktiga på att locka till oss kvalitativa spelare som bryr sig om klubben. Vi jobbar med små medel vilket ställer krav på att spelarna är med och bidrar med det lilla extra till föreningen. Dessutom har vi år efter år lyckats anställa tränare som matchar klubbens visioner. Nuvarande tränare Stefan och Fredrik har gjort ett strålande jobb med truppen.

Vad betyder det för klubben att ta ett steg upp i seriesystemet?

Det betyder oerhört mycket. Senast klubben spelade i division 3 var 1947. Vi jobbar med extremt små resurser vilket i mina ögon gör den här bedriften än större. Däremot är det viktigt att inte glömma vad som gjort att klubben är där den är idag. Vi måste fortsätta vårt arbete och inte bli någon form av åskådare i trean. Vi vill vara med och tävla om framskjutna placeringar i alla serier vi ställer upp i.

Blir det något vilt firande?

Vi har inplanerade lagfester i tre helger framöver. Att fira har alltid varit en av klubbens styrkor. Du är bjuden på alla tre Rasta!

Tack för ditt fina arbete med bloggen!

 

Bloggen tackar Josef för att han tog sig tid (och för tre festinbjudningar!) och passar på att gratulera Gårda ännu en gång till seriesegern!

Vi avslutar med en bild från mitt och Josefs senaste möte på planen:

Matchen, ja den vann inte oväntat Gårda.

 

/Rasta