I söndags säkrade IF Vardar/Makedonija seriesegern i 6D efter 3-0 hemma på Backavallen mot Hälsö BK. Med tre omgångar kvar har Vardar ett ointagligt försprång med imponerande 15 segrar, ett kryss och endast en förlust hittills. Vardar var senast i division 5 säsongen 2014 och säsongen innan dess var laget i division 4.

Bloggen har tagit ett snack med lagets Kristijan Trajanovski om seriesegern!

Hur är känslan nu när seriesegern sjunkit in lite?

Känslan att vinna är alltid skön, det spelar ingen roll att det är division 6. Vi gick in med inställningen redan från början med att vinna serien, det var målet. 

När kände du att det var klart?

Efter nio omgångar hade vi nio vinster men inte förrän andra mötet mot Västkurd, som vi vann, kändes det helt säkert att vi skulle ta hem allt. 

Vad betyder det för klubben att ta ett steg upp i seriesystemet?

Det Vardar som folk vet om, som har spelat division 3 och division 4-fotboll, och som det aldrig har varit lätta att möta. Men de senaste åren har klubben bara gått neråt och hamnat i division 6. Kort innan denna säsongen skulle starta ville klubben satsa på nytt och komma tillbaka. Det var tajt med tid men vi fick tillslut ihop en ny styrelse, nya tränare och framförallt en helt ny trupp (bara en kvar från förra året). Vi har alla byggt ihop ett stark lag och en stark gemenskap. Att vinna första året från satsningen är såklart grymt och klubben är mer än nöjda, men nya mål har redan satta för nästa år. 

Blir det något vilt firande?

Efter matchen mot Hälsö när allt avgjordes firade vi på planen med publiken sen blev det mat, dricka och musik i klubbhuset och utgång för vissa killar. Vi kommer också ha en avslutningsfest tillsammans med våra nära och kära när alla matcher är slut.

 

Bloggen tackar självklart Kristijan för att han tog sig tid och gratulerar samtidigt IF Vardar/Makedonija igen till seriesegern!

Bilderna är lånade från intervjupersonen själv.

 

/Rasta