Vi kollar till de matcherna som spelats hittills denna veckan!

 

MÅNDAG 1/10

7B

Hjuviks AIK – Rambergets SK 6-0 (4-0)

Hjuvik har väl inte haft någon jättelyckad säsong i 7B men har iallafall hittat lite höstform och måndagens seger var lagets tredje raka. Det blev en komfortabel trepoängare där Hjuvik hade 4-0 redan efter nio minuter! Calle Rehndal blev till slut tremålskytt och övriga mål gjordes av Kalle Svensson, Filip Dahlin och Andreas Wijk.

Kalle Svensson sa så här om segern:

”Saknade några ordinarie spelare, så vi fick ändra om med en ny backlinje och flera spelare på ovana positioner. Det verkade ge effekt för efter tio minuter fick vi gnugga oss själva i ögonen när vi helt plötsligt ledde med 4-0. Vi har haft stolpe ut hela säsong men nu var det tvärt om istället. Vi satte defensiven och det höga utdelning offensivt. Ska försöka hålla formen med en fjärde raka vinst på söndag.”

Den fina formen gör att Hjuvik nu är uppe på en åttondeplats med häng på sjätteplatsen (där motståndarna Ramberget återfinns).

 

TISDAG 2/10

4B

Mölnlycke-Sjövalla IS FK – Kärra KIF 0-3 (1-1)

Mittenlaget Kärra har gått lite tungt nu på hösten och kom till Djupedalsplan med tre raka 0-3 förluster i bagaget. Den trista trenden skulle dock brytas även om det satt ganska långt inne. Hemmalaget Mölnlycke-Sjövalla gjorde nämligen 1-0 (Niklas Blomgren) redan efter tre minuter! Kärra repade sig dock och i paus var det 1-1 efter mål Marcus Andersson. Sent i matchen tog även Kärra ledningen med hjälp av ett självmål innan Andersson satte 3-1 i sista minuten.

Kärras tränare Jim Holmelin sa så här om segern:

”Som vanligt så har vi stor ruljans på spelare från match till match. Från drabbningen mot Dalen i fredags så saknar vi sju startspelare av olika anledningar. Men vi hade idag möjligheten att kunna ringa in ett par spetsspelare som finns i klubben, men pga skador inte spelat någon match iår. Vi åker på 1-0 i röven efter några minuter och det kändes allt annat än bra, resten av halvleken styr och ställer vi rejält lyckas även få in en kvittering. I andra halvlek ställer sig Mölnlycke lite högre upp i plan och det tar 10-15 minuter innan vi återigen styr och ställer. Vi skapar lite för lite chanser med tanke på vårt bollinnehav, men Mölnlycke försvarar sig även bra. På en hörna får vi på något turligt sätt in 1-2 och kontrollerar matchen hela vägen in, vi gör även 3-1 på en omställning i minut 90. Årets bästa domartrio alla kategorier, ett riktigt stort tack för den insatsen. Matchen slutar 3-1 och vi fick äntligen vinna igen.”

Sjätteplacerade Kärra avslutar säsongen borta mot jumbon Finlandia/Pallo AIF.

Mölnlycke-Sjövalla har varit indragna i bottenstriden till och från under säsongen men är trots förlusten klara för division 4-spel även nästa säsong. Laget är åtta och kan som sämst bli nia i tabellen då de två lagen precis bakom, Björkö och Mölndal, möts och alltså inte kan gå om båda två. Mölnlycke-Sjövalla avslutar med ett derby mot Mölndal IF.

 

6B

Göteborgs City FF – Solängens BK 3-1

Det är redan klart att City kommer att få lämna 6B men laget tog iallafall en trevlig seger hemma på Överåsvallen mot Solängen igår. Milad Zadeh Kazeroni och Pálmi Thor Valgeirsson såg till att City ledde med 2-0 i halvtid. SBK fick en reducering genom Jimmie Hansson med halvtimmen kvar men närmare än så kom inte laget. Istället fick Solängen två spelare utvisade och på övertid punkterade Valgeirsson matchen med sitt andra mål som betydde 3-1

Citys Anders Hultberg sa så här om segern:

”Jävligt skönt att vinna. Är väl så nu när det är klart, då kan vi slappna av och bara göra det vi ska. Vi spelar väldigt bra i början och leder rättvist med 2-0. Sedan tappar vi förmodligen fokus och Solängen tar över. Åland i vårt mål gör 1-2 svettiga räddningar annars är det inte direkt farligt. I andra halvlek har vi tidigt bra lägen att stänga matchen men lyckas inte och Solängen är tunga på fasta situationer som de lyckas vaska fram. De lyckas även få in 2-1 men superfarligt blir det aldrig. Ställningskrig är väl rätt ord. Sen får de en spelare utvisad för någon eftersläng om jag förstod det rätt, hände utanför spelet. Det blir grinigt i slutet när Solängen jagar kvittering och de får ytterligare en spelare utvisad efter två gula. De har också en boll efter hörna som vi rensar på mållinjen som närmsta försök, annars är det som övrigt i matchen att de kommer fram till vårt straffområde men sen inget mer. Vi har 2-3 chanser ytterligare på slutet att stänga matchen, men det är först efter en hörna som vi kommer i en omställning och med två ensamma mot målvakt kan vi punktera till 3-1. Skönt att vinna, även om det knappt betyder något för serien. Men det har ju hänt tidigare att lag klarat sig kvar via ”skrivbordet” så gäller att vi plockar de poäng vi kan nu för att bli ”best of the rest”. Nu gäller det att vi tar revasch i sista matchen mot S:T Jakob och avslutar serien med vinst.”

City är nia med en match kvar att spela och kan alltså inte sluta högre. Men som Hultberg antydde så är det ju aldrig fel att sluta bäst bland de som åker ur då det kan hända mycket efter säsongen är slut. City avslutar iallafall med match mot BK S:T Jakob.

SBK är sjua och har haft en ganska tung höst. Laget har vara fyra poäng på sina sju matcher efter uppehållet.

 

6C

Ösets BK – FC Linné 0-3 (WO)

En inställd match är också en match, som Ulf Lundell hade sagt. Bottenlaget Öset fick tyvärr inte ihop folk och enligt klubbens starke man Bengt Johansson handlade det om sjukdomar och skador som ställde till det.

FC Linné leder som bekant serien och har åtta poäng ner till tvåan Önnered med nio poäng kvar att spela om. Imorgon torsdag kan 6C avgöras då Linné tar emot just Önnered på Gröna Vallen. Kryss eller seger för FCL och guldhattarna åker på!

Öset är tia och behöver upp på en åttondeplats för att ha chansen att hålla sig kvar. Med två matcher kvar har ÖBK fyra poäng upp till åttan Vrångö. VIF har dock fem matcher kvar att spela men ska man hitta något positivt så möter iallafall ÖBK två bottenkollegor i elvan AIF och nian Pushers.

 

/Rasta