Bloggen kämpar vidare i höstmörkret och så här gick det igår i lokalfotbollen:

 

ONSDAG 3/10

4B

Göteborgs FF – Öckerö IF 4-2 (0-2)

4B avslutas till helgen och för GFF var förutsättningarna klara inför veckomötet med Öckerö IF. Seger var ett måste för att laget skulle kunna nå kvalplatsen och samtidigt pegga upp för en rysare mot KF Velebit i sista omgången. Det började dock inte bra för hemmalaget på Majvallen då Daniel Larsson och Christian Lyckemark såg till att gästerna från den norra skärgården ledde med 2-0 i paus. Den andra halvan av matchen skulle dock komma att tillhöra GFF. Fem minuter in i andra fick ÖIF:s John Andersson sitt andra gula i en situation där GFF även får straff. Teodor Nastevski Lindström satte straffen och det var starten på hemmavändingen. Charles Palmborg hade några fina minuter då han i 62:a minuten satte 2-2 och fem minuter senare 3-2! På övertid spikade Nastevski Lindström slutresultatet 4-2

GFF:s Carl Aldebert sa så här om matchen:

”Fick själv kasta in handduken på grund av sjukdom men såg matchen från sidan. Vi ligger under med 0-2 i halvlek efter att vi bjudit på första och sedan låtit dem rinna igenom alltför lätt på andra. En halvlek där vi äger mest boll och skapar en del chanser men Öckerö är effektiva när chanserna dyker upp. Känndes såklart oerhört svårt att vända på detta i andra då vi dessutom är piskade att vinna. Grabbarna kommer dock ut oerhört taggade och visar direkt att hoppet fortfarande finns. Reduceringen kommer på straff och i samband med detta får deras gubbe sin andra varning och åker ut. Vi får ännu mer energi och det känns som en tidsfråga innan kvitteringen kommer. Det gör den 10 min senare och ledningsmålet kommer av bara farten minuter senare. Efter detta är känslan att det smyger sig på en rädsla att tappa ledningen. Vi blir för låga och Öckerö får lite tryck och det känns oroligt i vårt straffområde ett par gånger. Till slut lyckas Teo dock döda matchen på en kontring och det blir en seger med 4-2. Grabbarna visar upp en fantastisk lagmoral idag vilket gör att vi har en inspirerande ”finalmatch” mot Velebit att se fram emot på lördag!”

ÖIF:s tränare Andreas Larsson hade följande att säga om förlusten:

”Vi gör en bra första halvlek där vi tar ledningen med 2-0 och det kunde varit ännu bättre då det sista som händer i första halvlek är att vår forward DD Larsson rycker sig förbi deras mittbackar till ett friläge men blir kapad precis utanför straffområdet. Solklar friläges eller målchansutvisning eller vad det ska kallas nuförtiden men domaren väljer att bara plocka upp det gula. Istället 5 minuter in på andra så fäller vår back deras spelare precis på gränsen till straffområdet och de får straff plus att vår back får sitt andra gula och blir utvisad. Straffen sitter till 1-2 och vi får spela med 10 man sista 40 minuterna. GFF trycker på furiöst och kastar in både folk och bollar i straffområdet och vi hittar inte riktigt rätt i positionsspelet med en man mindre inledningsvis. Dryga kvarten in på andra kommer 2-2 och typ 5 minuter senare kommer även 3-2 till hemmalaget. Båda målen på samma sätt med inspel i straffområdet där de trycker in bollen via motspelare på returer. Vi satsar framåt i slutet och får tryck på dem trots en man mindre och vi har ett par lägen i straffområdet där det är nära men det vill sig inte och istället kontrar GFF in 4-2 på övertid. Vi gör en ok match men orkar inte riktigt matcha GFF:s desperation och intensitet när vi blir en man mindre.”

Inför sista omgången i 4B (som spelas på lördag 6/10) är GFF trea, två poäng bakom tvåan KF Velebit. Just de lagen möts alltså på Backavallen med en kvalplats i potten. Fördel Velebit som alltså kniper kvalplatsen även vid ett kryss!

Öckerö har gjort det bra i årets 4B och är femma men kan även sluta fyra beroende på resultaten på lördag. Laget tar emot Donsö i ett skärgårdsderby där DIS har kniven mot strupen i bottenstriden då de behöver en storvinst samtidigt som andra resultat går vägen.

 

5B

Masthuggets BK – IF Warta 0-6 (0-2)

Masthuggets BK har haft det riktigt tufft i årets 5B och igår blev det klart att laget får börja om i sexan nästa år. IF Warta, som också är inblandade i bottenstriden, kunde vinna med klara 6-0 efter 2-0 i paus. Erik Lukacs satte båda målen för Warta i den första halvleken och i andra fyllde Can Aslaner, Sean LuceroFaysal Ahmed Adosh och Jesper Ljung på målskyttet. 

Tvåmålskytten Lukacs sa så här om segern:

”Vi höjde oss, körde på och det gav en rejäl utdelning! Vi hade full kontroll hela 90 minuter och kände inget hot från Masthugget. Vi har en match kvar och den är lika viktig, sen får vi se hur det går för de andra men vi koncentrerar oss på vår match.”

Huggets Behzad Kurdali sa så här om förlusten och nedflyttningen:

”En match som är deras från start till slut, de var mer taggade och hade klart bättre inställning än oss idag! 6-0 säger ju sitt, Sebbe gör också några fina räddningar som håller nere siffrorna! Väldigt många individuellt skickliga spelare i Warta! Vi själva försöker och skapar väl egentligen bara två ordentliga målchanser på hela matchen. Nu åkte vi ut och spelar i 6:an nästa år vilket är tråkigt, vi har haft en riktigt tung säsong med mycket skador, folk som tappat suget och flytt! Nu är det bara att spela av de två sista matcherna och se fram emot nästa säsong! Vill även säga att domarna gör en kanon match!”

Masthugget alltså ur 5B och Warta är nu åtta med en match kvar att spela. Det är dock bara två poäng ner till tiondeplatsen och fyra ner till plats elva. Dessutom har alla lagen bakom i tabellen fler matcher kvar. Så Warta får ställa in sig på en svettig avslutning där de möter bottenkonkurrenten Hovås Billdal.

 

6A

Partille IF SC – Surte IS FK 4-3 (2-2)

Sent ska syndaren vakna. Jumbon och redan nedflyttningsklara Partille IF SC tog sin första seger för säsongen när Surte IS FK besegrades hemma på Lexby! Trimor Huskaj inledde dock målskyttet redan i första minuten när han satte 1-0 för Surte! I paus var det dock 2-2 efter att först Robin Arktedius kvitterat för Partille, Rade Radovic gett Surte ledningen igen och precis innan halvtid kvitterade Farid Runklint på straff för hemmalaget. Runklint och Radovic var dock inte klara för kvällen då Runklint nickade in 3-2 innan Radovic satte 3-3. I 77:e minuten kom sen segermålet för hemmalaget då Kristoffer Lundin hittade rätt! 

Partilles Martin Björkdahl sa så här om den första segern för året:

”Äntligen en seger. Vi pratade inför matchen att vi ska avsluta serien på bästa sätt. Vi kan väl inte få en sämre start på matchen, mål på deras första anfall efter en hörna. Sen tar vi oss i kragen och kvitterar två gånger innan halvlek. I andra halvleken tar vi ledningen och får med oss tre poäng. Matchen var väl inte direkt välspelad och svårt att påstå att något lag var bättre än det andra men kul för oss att få med sig tre poäng. Stämningen på plan höll högre klass en spelet idag.”

Surtes Christofer Küchler sa så här om förlusten:

”Mycket tung. Det var nog spiken i kistan för oss. Vi är uppenbarligen inte bättre just nu. Vi släpper in fyra mål på fasta situationer, tre hörnor och en straff. Lagom kul men det är ju en del utav spelet. Kul för Partille som tar sin första trea, och de skall ha tack för en trevlig match. Våra gubbar skall också ha credd som alltid ställer upp, alla kämpar efter bästa förmåga och det är små misstag som avgör varje match känns det som. Vill också passa på att beröm spelarna som är inblandade i våra mål, riktigt snygga spelmål!” 

Partille redan ute alltså och kommer att sluta sist och för Surte betydde förlusten att laget kommer att följa med Partille ner i sjuan. Det står klart efter att Bergsjön SK besegrade Götaholm i kvällens 6A-match.

 

6B

Göteborgs SIF – Landala IF 1-3 (0-0)

Landala tog sista chansen i toppen av 6B och kan fortfarande vinna serien, även om det är mycket som ska falla på plats. Laget gjorde iallafall sitt när de derby-besegrade ”Studenterna” igår med 3-1. Det var mållöst efter första 45 men i mitten av andra slog Simon Gemborg till två gånger om för de för dagen blåklädda LIF. GSIF fick lite kontakt efter mål av Martin Sidway men Niclas Oscander svarade för Landala strax efter och matchen slutade 3-1.

LIF:s tränare Viktor Ohlsson sa så här om matchen:

”Stor glädje i det orangea lägret (blåa för dagen)! Vi börjar matchen riktigt bra och spelar årets bästa fotboll första 15-20. Går ner oss lite återstående del av första men kommer ut till andra hungriga på seger. Efter ca timmen får vi utdelning efter att Simon kan placera in 1-0 och bara ett par minuter senare även 2-0. GSIF får vittring efter att vi slappnat av något men vi kan stänga matchen genom Niclas 3-1 mål. Rättvist resultat sett ur mina ögon även om GSIF bränner ett par bra lägen. Vi ville mer och det räcker oftast långt! Dock kortvarig glädje, nya tag redan imorgon med fullt fokus på matchen mot Fässberg nästa onsdag.”

GSIF:s Victor Jansson sa så här om derbyförlusten:

”Inledde dagen med att jaga gubbar då flertalet spelare hastigt och lustig insjuknat, så till slut stod vi ändå där med 14 gubbar till start! Landala börjar riktigt bra och trycker ner oss men efter 10-15 börjar det jämna ut sig. Resten av halvleken var väl egentligen ett ställningskrig där inga större chanser skapades. Andra halvlek inleds med att undertecknad missar en väldigt bra målchans, sneträff är en snäll beskrivning, som borde förvaltats bättre efter bra förarbete av Jacob. Landala får sedan in både 1-0 och 2-0 efter att ha fått till ett hyfsat tryck på oss en lite längre period. Martin reducerar och vi känner att här finns det alla möjligheter att komma ikapp men istället får Landala in 3-1 efter en hörna, ett mål som kom väldigt olägligt för vår del. Vi krigar på och får lite halvchanser, ett överlångt inlägg som tar i ribban men inga mer mål faller denna dag. På det stora hela äger Landala mer boll än oss och man märker att dom försökt jobba in en tydlig spelidé. Annars var den stora skillnaden idag att Landala var mer kliniska än oss och sätter sina chanser, och då vinner man ju matcher. Bara att hoppa upp på hästen igen att sikta på tre pinnar nästa match.”

LIF:s matchrapport hittas HÄR och GSIF:s återfinns HÄR.

Landala är trea med två matcher kvar och har fem poäng upp till ledande Härlanda och fyra till tvåan Fässberg. Det är alltså två segrar för LIF som gäller samt rätt resultat i andra matcher om det ska bli serieseger. LIF har dock kvar att möta just Fässberg (som har tre matcher kvar) och i sista matchen står Chalmers för motståndet.

GSIF är sexa.

 

6C

Vrångö IF – Pushers BK 1-4 (1-3)

Det är riktigt tufft på den nedre halvan av 6C och igår tog Pushers BK en livsviktig seger ”borta” (matchen spelades på Ruddalen) mot Vrångö IF. Det var dock VIF som började bäst och de fick 1-0 efter tio spelade genom Jesper Hellmark. Pushers svarade dock med tre raka mål innan paus. Linus Nilsson kvitterade innan Rasmus Jonsson satte 2-1 på straff. Precis innan paus kom även 3-1 (Joakim Jonsson). I matchens sista minut kom även 4-1 för Pushers genom Martin Nordfeldt.

VIF:s tränare Patrick Johansson sa så här om förlusten:

”Inför matchen pratar vi om att sätta taktpinnen direkt och lite ovant Vrångö 2018 sätta rakare bollar för att snabbare förflytta oss uppåt i planen och ha mindre bollinnehav i uppspelsfasen. Vi inleder bra första 15 och det ser stundtals väldigt bra ut offensivt med många fina löpningar i såväl djup som att möta boll. Vi gör tidigt 1-0 efter en väldigt fin sekvens av Nilsson till en perfekt löpande Jeppe som radar in bollen på ett utomordentligt sätt. Petter tillbaka i laget och som alltid kommer han in med attityd och glöd som hotar ett antal gånger inledningsvis men dessvärre vill inte 2-0 in i kassen. Det är väl dessvärre typ det jag tar med mig från denna matchen. Två fasta situationer (hörna och straff) resulterar i stället i Pushersledning och där är den bra inledningen som bortblåst och vi kommer inte tillbaka in i matchen. All beröm till Pushers för inställningen de kommer till match och som leder dem till seger. Jag är redan taggad inför lördagens match mot Arbetarnas och hoppas vi kan inspireras av Pushers inställning och visa upp samma attityd.”

Segern gjorde att Pushers klev förbi Vrångö i tabellen upp till en åttondeplats. Det skiljer dock bara en poäng och dessutom har VIF en match tillgodo. Lägg även till att lagen ska mötas ännu en gång innan säsongen är slut!

 

6D

Nödinge SK – Fotö GoIF 6-2 (2-0)

Även den nedre halvan av 6D är tight och i den kampen tog Nödinge SK ett stort kliv mot nytt kontrakt samtidigt som de skickade ner jumbon Fotö i sjuan. NSK tog ett rejält grepp om matchen efter dubbla mål av Robin Kandemalm efter en halvtimmes spel. I andra klev NSK:s skyttekung Emanuel Kollén fram och dödar matchen med ett hattrick. Jesper Johannesson smet även emellan med 4-0 målet. Fotö putsar sedan till siffrorna lite i slutet genom mål av Georg Gustavsson och Oliver Jansson.

NSK:s Ermin Aganovic sa så här om segern:

”Vi kommer till matchen med gott självförtroende efter två raka vinster i bagaget, vi hade allt att spela för medan Fotö nästan ingenting. Vi är det bättre laget från första minuten, även om spelt hackade lite så lyckades vi ändå göra två mål från inhoppare Robin, som verkar trivas mot Fotö, bägge gångerna framspelade utav ”Jeppe”. I början av andra dödar vi matchen direkt genom att göra 3-0 via Emanuel, samme Emanuel gör senare två mål till i matchen och spelar fram ”Jeppe” till den tredje. När det är en kvart kvar så experimenterar tränaren lite och vi börjar leka lite för mycket, därav de två insläppta baklänges målen. Det var en viktigt seger för oss, vi kämpar vidare för att stanna kvar i 6:an. Våra senaste matcher mot Fotö brukar vara väldigt tuffa, gnälliga och griniga. Att matcherna är tuffa är okej, men att de är gnälliga och griniga tror jag inte någon kan svara på varför. Sen så vill jag passa på och berömma min ”vän” som spelar i Fotö. Kan inte namnet på honom men han spelad med nr 10. Han är 46 år men han springer, dribblar/spelar som om han vore 26 !! Fantastisk och se, åldern är bara en siffra som de säger. Sen att han är bra på att förstärka vissa situationer är en annan sak, mycket rutin som ligger bakom det där haha! Hoppas han fortsätter spela även nästa år. Vi tackar Fotö för en bra match och önskar de lycka till framöver.”

Fotös kapten Gustav Bäck sa så här om matchen:

”Tolv man utan målvakt åker upp till Nödinge, vårt stora problem är att vi inte riktigt orkar matchen igenom. Eloge till de som ändå ställer upp och gör sitt bästa matchen igenom! Matchen som sådan är väldigt avslagen, Nödinge har mest boll utan dem riktigt giftiga lägena. Nr 11 i Nödinge är duktig och det kändes som om det var han som var det mest avgörande. I andra rinner det iväg för mycket! Än är inte serien helt spikad, vårt mål nu är att inte komma sist!! Det ska bli skönt när denna säsong är över, för vår del har den inte varit rolig och det började egentligen under försäsongen. Tack för en riktigt fin blogg!”

Fotö är sist i tabellen och kan som bäst sluta nia, vilket 2018 inte räcker för att hålla sig kvar.

Nödinge är nu uppe på en sjundeplats med tre matcher kvar att spela.

 

7A

Angered SK – Geesguud UF 6-0 (1-0)

I en extremt haltande 7A-tabell har nu Angered SK spelat klart! Topplaget Lekstorp har bland annat sex matcher kvar. ASK avslutade iallafall med en säker seger mot Geesguud. 1-0 i paus rann sedan iväg till 6-0 i andra. Siciid Abdiqadir blev fyramålsskytt och slutar på fina 20 mål för säsongen. De andra målen gjordes av Mohamed Ali och Omar Yusuf Godle

ASK är femma och kommer att sluta femma.

Geesguud återfinns på en åttondeplats och har två matcher kvar.

 

7B

Elisedals IS – Rambergets SK 3-0 (WO)

RSK har det tufft på sistine i årets 7B och fick kasta in handduken mot topplaget Elisedal.

Ramberget är sexa och EIS är trea och med i fighten om andraplatsen.

 

BK Skottfint – IFK Hindås 7-1 (2-1)

Skottfint jagar andraplatsen och uppflyttning till sexan och det blev en stabil seger i GP-matchen mot HindåsBravida. Gustav Nilsson gav Skottfint ledningen med en säker straff efter dryga kvarten men Hindås svarade när Erik Reklingsholmen kvitterade med att skicka upp bollen i krysset efter slarv hos Skottfint. Innan paus hade dock Max Mårtensson gett Skottfint ledningen igen. Skottfint växlade sedan upp i andra och gick ifrån ordentligt med flera vackra mål. Idriz Sunja inledde den andra halvleken med att cykla in 3-1 innan Mårtensson rullade in 4-1 efter ett fint väggspel. Jonas Taube satte sedan både 5-1 och 6-1 innan Max Bergenheim avslutade målskyttet. 

Skottfints tränare Daniel Åman sa så här om segern:

”Sicken urladdning! Idag var laget revanschsugna efter genomklappningen senast där vi slutade spela och trodde det var klart efter 3-0. Lite annat motstånd idag även om vi hade respekt för Hindås efter vårmötet där vi hade problem på Fagervallens gräs, men lyckades då vinna 2-1. Förra gången GP-TV var på plats så lyckades vi inte visa upp den fotboll med rörelse och varians som vi kan spela. Det gjorde vi denna kväll och vilka mål vi gör! 2-1-målet är som hämtat från ”pärmen”. Uppspelsfas från mittback till ytterback. Ytterback till kantspelare som hittat tom yta som slår direkt mot mötande target som klackar till andrafas-spelare som kommer rättvänd och drar upp den i krysset.

Idriz Sunja gör 3-1 tidigt i andra halvlek med en cykelspark som just då fick mig att tänka på Ronaldos mål i våras i Champions League-finalen. Den här matchen vill man se om flera gånger! Vi är piggast första 30 minuterna och leder rättvist, men det krävs en straff för ledningsmålet. Vi tappar en period på 10 minuter efter Hindås kvittering som är en bjudning från oss efter teknisk misstag inne i egen box. Målvakt Stephen är på bollen, men bollen går precis in vid kryssribban. Stephen gör även en viktig räddning efter cirka fem minuter, när vi kollar boll efter en frispark och en Hindås-spelare får nicka obehindrat. Stephen dök dock som en kobra och plockade den relativt enkelt. Vi gör dock en viktigt 2-1-mål innan paus som var viktigt efter tappar några minuters initiativ där innan. Max Mårtensson gör 4-1 efter 53 minuter och detta efter snyggt väggspel med den andra Max. Efter det så tappar Hindås egentligen alla ytor och börjar istället dra på sig massa frisparkar och varningar. André Klint avrundar dagen med 2 assist, men har själv ett friläge och två skott på mål som var värt ett bättre öde, så siffrorna kunde varit ännu större. Sista tre målen kommer med en kvart kvar. 5-1 gör Jonas efter att just André haft teknisk undervisning inne boxen och kan passa en fristående Jonas Taube som i samma moment får en mycket ful tackling i ryggen. Spelförstörande och äventyrande av spelares säkerhet och där måste domaren visa kort. Mycket svagt! Jonas får även göra 6-1 i 82:a minuten efter fin inlöpning från vänster och avslut precis vid stolproten. Assist från André. Dagens sista mål gör Max Bergenheim med tre minuter kvar. Max hittar öppen yta mellan mittbackar och Johan Karlsson kan servera fram ett friläge där Max inte gör något misstag. Vi vinner andra halvlek med 5-0 och spelar ut hela registret.

Matchen i sin helhet är självklart inte perfekt. Det finns alltid detaljer att slipa på. Våra frisparkar nära mål är under all kritik t.ex. Vi sätter balansen bra i denna match och är precis som många andra matcher denna höst, väldigt effektiva framåt. Max Mårtensson får nämnas som matchens lirare. Max har kul på planen och framförallt på Bravida Arena och det syns. Till dagen tog många av killarna fram lite olika målgester och det är alltid kul. Det är harmoni i Bra Killar Skottfint. Kul!”

Skottfints matchrapport hittas HÄR.

Skottfint är tvåa och har greppet om den andra direktplatsen till sexan. Laget är två poäng före jagande Elisedal och Solväder och har dessutom en match tillgodo på EIS. Skottfint har dock kvar att möta både seriesegrarna Järnbrott och just Elisedal.

Hindås är tia.

 

Avslutningsvis när det gäller cykelsparks-mål så finns det självklart inget som någonsin kommer att slå QPR:s Trevor Sinclairs mål mot Barnsley i FA-cupen 1997:


/Rasta