En massa matcher i helgen där både 4A och 4B avslutas och här är matcherna som man bör hålla ett extra öga på:

 

LÖRDAG 6/10

 

4B

KF Velebit – Göteborgs FF (14.15 Backavallen)

Direkt avgörande match om vilket lag som får kvala till trean. Tvåan Velebit har två poäng tillgodo och kniper andraplatsen även vid oavgjort. För trean GFF är det alltså bara seger som räknas.

 

IF Mölndal – IFK Björkö (14.15 Åbyvallen)

Bottenstrid mellan nian Björkö och tian Mölndal. Björkö har en poäng tillgodo i nuläget och håller sig alltså före även vid kryss. Segraren kan fira nytt kontrakt medan förloraren får invänta kvalet till trean. En storförlust för Mölndal samtidigt som Donsö besegrar Öckerö med en massa mål kan göra att Mölndal åker ur direkt. Björkö visade ju målform senast med 8-1 mot just Donsö.

 

5A

Hönö IS – FC Bosona (13.00 Hönö Arena)

Bottenstrid i 5A. Inför matchen har både nian Hönö och tian Bosona 16 poäng och bakom jagar bottenduon Bergum och Öjersjö på 13. Segraren i den här matchen tar ett kliv mot nytt kontrakt.

 

Öjersjö IF – IK Zenith (14.15 Öjersjö IP)

Botten mot toppen. Jumbon Öjersjö mot serieledarna Zenith. Båda lagen är piskade att vinna då Zenith jagas av Björndammen i toppen och Öjersjö ska försöka kravla sig upp från bottenträsket.

 

5B

Sandarna BK – Mossens BK (12.15 Gröna Vallen)

Sandarna har guldhattarna redo och champagnen på kylning. Seger och andra raka seriesegern är klar. Mossens BK är på den osäkra tiondeplatsen och behöver verkligen alla poäng de kan få tag i för att inte riskera sin andra raka degradering.

 

Hovås Billdal IF – Styrsö BK (14.00 Hovåsvallen)

Bottenmöte mellan elvan Styrsö och nian Hovås. Inför matchen skiljer det fyra poäng men då har även SBK en match tillgodo (tre kvar mot Hovås två). Ska Hovås kliva mot nytt kontrakt eller dras in rejält i bottenträsket?

 

SÖNDAG 7/10

 

Division 3 Sydvästra Götaland

Kållered SK – Lerkils IF (14.00 Kållered Sportcenter)

Matchen som kan få stor betydelse för upp- och nerflyttning långt ner i lokalfotbollen. KSK är inför matchen sjua och har endast en poäng ner till kvalplatsen. Motståndarna Lerkil är fyra och har inget att spela för.

Vinner Kållered är kontraktet klart och lokalfotbollen kan andas ut. Skulle KSK förlora samtidigt som Laholm och Skene vinner hamnar KSK på den negativa kvalplatsen. Det lilla undantaget är om BK Astrio åker på en storförlust samtidigt som KSK förlorar med uddamålet. Astrio är nämligen före KSK på målskillnad (ett plusmål).

Men håll alltså koll på Kållereds, Laholms och Skenes matcher.

 

4A

Guldhedens IK – Nol IK (14.00 Guldheden Södra)

Guldheden har greppet om andraplatsen efter segern mot Semberija förra helgen. I sista omgången ställs laget mot sexan Nol IK hemma på Guldheden Södra. Förutsättningarna är klara, seger och GIK för kvala till trean. Vid kryss eller förlust går Semberija förbi om de vinner sin match.

 

Kortedala IF – SKIF Semberija (14.00 Kortedalavallen)

Trean Semberija måste vinna samtidigt som Guldheden tappar poäng för att laget ska ta tillbaka kvalplatsen. För motståndet står sjuan Kortedala som inte har något att spela för men ett derby är alltid ett derby!

 

7A

Gunnared KIF – Inter Linné IF (16.15 Gunnaredsplan)

Toppmöte i 7A. Ettan Inter Linné IF ska bege sig till Gunnaredsplan för att ta sig an tvåan Gunnared. Inför matchen skiljer det en poäng och Gunnared har dessutom en match tillgodo. Trean Lekstorp är också direkt inblandade i slutstriden då de har ett par matcher tillgodo.

 

/Rasta