Vi betar av vad som hände igår i lokalfotbollen:

 

TORSDAG 4/10

5B

Balltorps FF – Näsets SK 3-3 (2-1)

Nästets SK har ryckt upp sig lite på sistone och följde upp segern mot serieledarna Sandarna med att spela 3-3 mot Balltorp. Jetmir Kurti och Felix Enbom såg dock till att BFF kopplade greppet tidigt men innan paus reducerade Mattias Tuncay för NSK. Tidigt i andra kom även 2-2 när Kristoffer Frantzich höll sig framme. Näset gjorde även nästa mål (genom Victor Kalasho) och ledde plötsligt. Sex minuter från slutet kunde dock Adam Vestin sätta 3-3 och matchen slutade oavgjort. 

BFF:s Jetmir Kurti sa så här om matchen:

”En match som vi borde avgjort första 30 om vi hade varit noggranna i våra avslut. Men istället bjuder vi in Näset i matchen, som har några riktigt bra spelare i truppen. Iscoklass på en gubbe, kul att se. Deras svängiga humör förstör dock för dem, där tappar de enormt mycket i kollektivet. Vilket också visade sig i matchen. Rolig match att spela då det hettade till ordentligt i slutet. Tycker att domaren borde ha gett rött för en vansinnes tackling i knähöjd i andra halvlek av en Näsetspelare. Men så är det i dessa divisioner. Nu ser vi fram emot årets sista match där vi får avsluta hemma mot mossen där vi skall avsluta säsongen på bästa möjliga sätt.”

Resultatet gör att trean Balltorp inte längre kan vinna 5B utan sluta tvåa som bäst. Näset är femma men har chansen återta fjärdeplatsen i sista omgången.

 

Härryda IF – IF Väster 3-4 (0-1)

Det blev en riktigt svängig match när topplaget Väster mötte Härryda. Efter bara ett mål i första (av Västers Kristian Auken Skov) exploderade det rejält efter paus. Henrik Fransson kvitterade omgående för HIF innan Väster svarade med både 2-1 (Arijan Stovrag) och 3-1 (Valdemar Landgren). Matchen svängde igen och det var dags för två raka mål från hemmalaget. Första satte Fransson 2-3 innan Bako Löfgren kvitterade. Väster fick dock sista ordet när Niklas Pettersson gjorde 4-3 fyra minuter från slutet. 

Västers tränare Daniel ”Dalla” Natanaelsson sa så här om matchen:

”Puha. Börjar illa med Landsten som pajar en tand rejält tidigt och måste byta. Vi gräver oss in i det men får inte till det sista tredjedel. Bortsett en gång. Härryda är ju luriga i omställningarna även om de saknade några av raketerna idag. I andra är vi så dåliga att jag mår dåligt. Härryda har en skadedrabbad trupp. Ändå mosar de oss fullständigt. Vi går upp till 3-1 men tappar återigen till 3-3 och borde nästan förlorat matchen. Sen får vi in en hörna till 4-3 och det känns inte rättvist. Men tre poäng är tre poäng och de tar vi med oss hem. All kredit till Härryda som inte har något att spela för men som ändå sliter och krigar matchen igenom.”

Tvåan Väster har fortfarande chansen att vinna serien men då får inte Sandarna vinna någon mer match. I nuläget är Väster två poäng bakom med en match kvar. Sandarna har två matcher kvar och kan avgöra imorgon lördag mot Mossen. Andraplatsen kan dock leda till kval om allt går vägen och den har Väster greppet om. Laget avslutar mot redan nedflyttade Masthugget nästa lördag.

Härryda är sexa i tabellen.

 

FC Heden – Kungsladugårds BK 0-1 (0-0)

KBK-tåget tuffar vidare och laget har nu spelat tio matcher utan förlust i 5B! Mot FC Heden räckte det med ett mål och det kom med kvarten kvar och målskytt var Alexander Wadman.

KBK:s kapten Martin Vallin sa så här om matchen:

”Ja vilken höst vi gör. 10 raka utan förlust och vi känns riktigt starka. Vi har ju egentligen ingenting att spela för, men trots detta trummar vi på. Inställningen senast mot Billdal var mindre bra på många håll, så idag hade vi tillsammans höjt den avsevärt. Vi startar starkare än Heden och trycker ner dom med hög press och varierar bollar i djupet och att komma runt på kanterna. En hel del lägen, både halvdana och frilägen (jag gör inte ett mål i år) och säkert 5-6 hörnor. Men vi fär inte in bollen. Sista 20 på första kommer Heden mer in i det och flyttar upp spelet mer på mittplan och Kjelle i målet får hålla sig vaken med enstaka ingripanden. I andra är det i mångt och mycket en dålig fotbollsmatch med mycket kamp och dueller. Heden har mycket vilja och mycket att spela för, och vi får helt enkelt försvara och kontra. Trots spelövertaget skapar inte Heden jättemycket, vårt försvarsspel fortsätter vara ramstarkt. Så i 75:e minuten ur ingenting får Wadman bollen utanför straffområdet, går förbi mittbacken snyggt och rullar in bollen till 1-0 Lagårn. Hans första mål för säsongen, såg ut som det var hans 20:e då det var ren klass. Efter detta höjer sig Heden ännu mer och nu får vi verkligen slå ifrån oss och kämpa. De har lite nästan lägen då vi lyckas slänga oss och täcka skotten. Sen i sista minuten har vi tur. Morad i Heden gör en halvbicca som går i en nästintill perfekt båge över Kjellberg, men i ribban. Vill tacka domartrion med huvuddomaren i spetsen som alla tre gör det riktigt bra. Bra nivå på det och förståelse för känslor. Vill också tacka FC Heden och önska dom lycka till nu inför sista omgången. Trevligt lag SOM TACKAR efter matchen trots den tunga förlusten.”

Hedens tränare Tobias Larsson sa så här om förlusten:

”En jämn match med ganska få lägen för båda lagen. Lagårn har en fin speed både i backlinje och i anfallet vilket gör det svårt för oss att dels rycka oss loss i anfallet men även att man inte trycker på fullt så mycket i backlinjen som man vill. Väldigt lik vårmatchen då Lagårn precis som i det här mötet avgör i slutet av matchen med sitt 1-0 mål. Vi får vårt gyllene läge det sista som händer när Morad cykelsparkar bollen i ribban. Vår överlägset bästa spelare idag är Peter Reitz på mitten som tog ansvar med bindeln på armen och gjorde allt för att kratta manegen för sina lagkamrater. Nu blir det 10 dagar till nästa match mot Styrsö och går resultaten emot oss kan det bli en match om överlevnad i serien mellan oss och Styrsö ooooaaa…”

Heden är i nuläget sjua i tabellen med en match kvar och men många av lagen bakom har en eller två matcher mindre spelade. Laget får avvakta veckans matcher för att se vad som gäller i säsongsavslutningen mot Styrsö BK.

KBK är nu fyra i tabellen och ställs mot serieledarna Sandarna BK (det senaste laget som slog KBK) i sista matchen. SBK kan då redan vara klara seriesegrare.

 

6A

Bergsjön SK – Götaholm BK 3-1 (1-1)

Bergsjön SK såg igår till att laget inte kommer åka ur 6A direkt denna säsongen. Laget slog Götaholm med 3-1 och kan därmed sämst bli åtta tabellen. Det var 1-1 efter den första halvleken efter att Mohamed Hassan Mohamed först gett BSK ledningen innan Charlie Bengtström kvitterat på straff för GBK. I andra avgjord sedan Mahamed Abdi Shekhuna med två mål.

BSK alltså åtta med två matcher kvar och deras seger betydde även att både Real Maskin och Surte får lämna 6A tillsammans med Partille.

Götaholm är fyra med två matcher kvar.

 

6B

FC Härlanda – Sjövalla FK-Mölnlycke IS 3-0 (WO)

Tyvärr ännu en höst-WO i lokalfotbollen och denna gången var det Sjövalla-Mölnlycke som inte kom till spel. Tre gratis pinnar till serieledarna FC Härlanda alltså. Det står sen innan klart att Sjövalla-Mölnlycke åker ur 6B.

 

6C

FC Linné – Önnereds IK 4-5 (1-3)

Serieledarna FC Linné hade chansen att spela hem 6C men Önnered vill annat i toppmötet och serien lever vidare! ÖIK:s Jakob Lindgren inledde målskyttet redan efter tio minuter men Johan Calgaro satte 1-1 fem minuter senare. Rutinerade Olof Möller gjorde sedan 2-1 för Önnered innan Linnés Jens Hemmingsson fick lämna efter två gula redan efter en halvtimme spelad. Innan paus hann Andreas Säfström öka på till 3-1 och i andra satte Möller 4-1. Sista halvtimmen blev dock svettig. Linné gjord nämligen både 2-4 (Teodor Sandklef) och 3-4 (Calgaro igen)! Jesper Jonsson svarade för ÖIK med sitt 5-3 mål men även Linné hann göra ett till (Justus Hogbäck). Matchens tre sista mål gjorde under matchens sista fyra minuter!

Linnés målvakt Wamid Khorshed sa så här om förlusten:

”Inför matchen så kom vi som ett tåg i 250km/h på en 60 sträcka. Två träningar med årets bästa tempo, årets bästa matcher mot Azalea och Tynnered. Matchen börjar inte som vi vill, Önnered pressar oss. De får 1-0, men luften går inte ur oss. Vi är ganska vana vid att hamna i underläge. 1-1 som ett brev på posten. 2-1 när Linné slarvar. Tycker fortfarande att känslan är go i laget. Sen händer det som inte får hända tyvärr, ett andra gula kort, solklart. Matchen rinner iväg tror alla. 1-4 en bit in i andra och man har en känsla av att det här är helt slut. Men Linné visar varför vi är Linné, 2-4, 3-4. Tyvärr får Önnered 5-3, då är matchen slut? Nja, Linné krigar och får in 4-5. Tyvärr inte mer. Vi kliver på nästa vecka! 4-5 med 10 vs 11 i ca 75 minuter. Eloge till grabbarna där ute och tackar Önnered för ett bra motstånd! Notera en maxad uppslutning på Red Lion ändå.”

ÖIK:s Arthur Oresjö sa så här om matchen:

”Match mot Linné på Gröna Vallen och vid förlust så skulle det vara helt klart att Linné vinner. Vilket de såklart kommer göra men vi var taggade att det iallafall inte skulle ske ikväll. Matchen började i ganska bra tempo från bägge lagen. Vi gör 1-0 efter ett fint anfall. Dock kvitterar Linné på snabb kontring några minuter senare. Men vi tar ledning efter fin aktion av Möller och känner nog att vi har spelet. Linné dock alltid giftiga i omställningsspelet. I 30:e minuten går deras mittback in lite väl vårdslöst i en duell och får sitt andra gula. En man mer och vi gör 3-1. Halvtid. Vi börjar andra bra och god kontroll och lyckas även sätta dit 4-1. Men efter det så tappar vi all form av kontroll på matchen. Spelet blir böljande och Linné kommer in i matchen mer och mer. De lyckas göra 2-4 med kvarten kvar ungefär och nu börjar vi darra rejält. Vi tappar all form av spel och de känns farliga i varje anfall. De lyckas också göra 3-4 dock bara minuten efter gör vi 5-3 på en kontring. Linné satsar såklart allt framåt så vi får en del 3 mot 3 och 3 mot 2 lägen. Med två minuter kvar gör de 4-5 men närmare än så kommer de aldrig. Vi vinner och skapar en gnutta spänning i toppen med två matcher kvar. Bra kämpat av Linné som med en man mindre i 60 min kommer riktigt nära tillslut. Vi är klart nöjda med vinst mot seriens bästa lag öven om vi gör en riktigt dålig sista 20.”

ÖIK:s matchrapport hittas HÄR.

Med två omgångar kvar leder FC Linné tabellen, fyra poäng före just Önnered. Linné har chansen att avgöra i veckan då det är derby mot SK Argo.

 

7B

BK Björkåsen – Högaborg Kärralunds FC 0-9 (0-6)

Fortsatt tungt för jumbon BK Björkåsen,0-9 mot Högaborg igår. Målen började trilla in ordentligt i slutet av första och HKFC hade 6-0 i paus. Målen gjordes av Olle Engström (3), Prithul Kharel Chhetri (2), Michael Backendal (2), Joakim Norström och Ulf Tommy Håkan Granqvist.

Björkåsen är fortfarande utan poäng i årets 7B. HKFC är åtta.

 

Menisken IF – Järnbrotts IF 1-3 (0-1)

Järnbrotts IF har redan vunnit 7B men frågan är om det blir en perfekt säsong? Sviten överlevde iallafall matchen mot Menisken och laget har nu 18 segrar18 matcher! Martin Andersson satte 1-0 för JIF i första men tidigt i andra kvitterade MIF:s spelande tränare Robin Wickins på straff. Senare fick dock MIF:s Per Alexandersson sitt andra gula och fick lämna. JIF klev då ifrån när Andersson gjorde 2-1 och i slutet kom även 3-1 (Fredrik Petersson).

JIF:s spelande tränare Carl-Johan Svensson sa så här om matchen:

”Jämn match som alltid mot Menisken. Alltid roligt att möta dem. Tuffa närkampen. Ständigt fysiskt spel på gränsen – och över gränsen vissa gånger. Första halvleken är jämn. De har några vassa chanser. Flera hörnor. Vi har väl möjligtvis några fler lägen och lyckas tåa in 1-0 efter 15-20 minuter. Inför andra pratar vi om att spela bredare, djupare och mer direkt när vi vinner boll på egen planhalva. Vi lyckas bra med detta och kommer runt flera gångar på kanterna. Men det är ändå de som kvitterar på en odiskutabel straff. Vi duttade med bollen i fel läge och blev straffade direkt. Vi fortsätter runda deras ytterbackarna och lyckas göra 2-1 ganska snabbt därefter. Framåt slutet är det forcering från Menisken. Ribban räddade oss från kvittering innan vi kan stänga matchen genom 3-1. Extra plus till Lönnbark som gör en kämparinsats på mitten och Eliasson som är felfri i försvaret.”

Meniskens levnadskonstnär Calle Petersson kommenterade matchen så här (denna gången direkt från Barabicu):

”Jag kan börja med att gratulera Järnbrott som värdiga vinnare av division 7B. Idag var det dock inget lag som skrämde ihjäl oss även om vi hade respekt till att börja med. Respekt som slutade med ett slarvigt hemspel som Järnbrott snappa upp och gjorde 1-0 på. Vi spelade upp oss och fick straff i början av andra som Wickins säkert placerad. Järnbrott går kanske på halvfart då de redan är klara, vad vet jag. I andra får vi ett billigt rött men står upp bra med tio gubbar men till slut händer det oundvikliga och Järnbrott gör 2-1 på en fin nick efter en omställning. Vi lägger oss dock inte och dör i vanlig Menisken-anda utan Maoda drar iväg en häxpipa som sitter i ribbans undersida i 80:e minuten men efter det så går luften ur oss och Järnbrott kan prickskjuta 3-1 i vårt straffområde då alla i Menisken gick och klurade på hur det gick för lagen i Euro Leauge. Välförtjänt vinst i slutet där vi dock kände vi kunde fått med oss mer! Ännu en gång grattis Järnbrott, vi tar er om två säsonger när ni åkt ner igen.”

JIF är ju redan klara seriesegrare och MIF är femma.

 

/Rasta