Vi fortsätter med helgens rapportering och vänder oss mot 6A & 6B!

 

FREDAG 5/10

6B

Fässbergs IF – Hällesåker IF 2-2 (2-0)

Hällesåker är bortspelade från toppstriden men såg ändå till att påverka den rejält när de spelad2 2-2 mot Fässberg i fredags på Åbyvallen. Det såg dock ut oss FIF skulle ta en trea och ännu en gång växla serieledning med Härlanda. Laget hade nämligen 2-0 i paus efter mål av Tommy Olsen och Henric Johansson. Olsen höll sig framme i röran efter en hörna och skickade in 1-0 och Johansson forcerade in sin egen retur lite snare. Just Johansson fick dock lämna tidigt i andra efter sin andra ostskiva. Johan Gunnarsson reducerade sedan på straff och bara minuter senare satte Jonas Olcén 2-2 mycket vackert när han skruvade bollen i borte! Matchen bjöd inte på några fler mål och det blev ett tungt poängtapp för FIF.

Fässbergs John Lindergren sa så här om matchen:

”Såklart oerhört tungt med oavgjort. Jag tycker vi har matchen precis där vi vill i första halvlek, ledning 2–0 och med bud på ett par till. Hällesåker skapar egentligen ingenting och känns rätt uppgivna när vi drar igång den andra halvleken i ösregnet på Åbyvallen. Tyvärr kommer de att få inte bara en utan två gratisbiljetter in i matchen. Först tilldelas vår anfallare ett hårt dömt andra gula redan i 47:e minuten och sen cirka tio minuter senare får de en billig straff. I detta läget har vi inget annat val än att lägga oss på försvar och försöka hålla det som är kvar av vår ledning trots decimerat manskap. Det vill sig dock inte bättre än att dom kvitterar mer eller mindre omgående. Vi repar mod sista tjugo och har faktiskt en del chanser att avgöra, men det vill sig inte idag. Trist när GP väl är på plats och livesänder att vi inte tillåts bjuda tittarna på någon större underhållning utan måste fokusera på att backa hem och försvara. Men nu laddar vi om och blickar framåt mot nästa match!”

HIF:s Johan Gunnarsson sa så här om matchen:

”Första halvlek går både spelmässigt och målmässigt i Fässbergs favör. Vi har en bra inledning där vi bland annat har ett bortdömt mål. Sedan äter sig Fässberg in i matchen och på en av många farliga hörnor gör de 1-0 efter en tilltrasslad situation. I slutet på halvleken sätter de dit ytterligare ett mål och underläge 0-2 inför andra var ett faktum. Inför andra halvlek fanns det således bara en väg för oss att gå, nämligen framåt. Tämligen omgående drar Fässberg på sig en utvisning och här förändras matchbilden. Vi tar över även om Fässberg sticker upp stundtals och skapar en del farligheter. Jonas Olcén fälls i straffområdet efter drygt 60 min och undertecknad trycker in 1-2 från straffpunkten. Lite senare gör vi även 2-2, Jonas Olcén skruvar fint in bollen i bortre krysset från snäv vinkel. Det blir lite chanser åt båda håll men när domaren blåser av kan vi konstatera att det blir delad pott i ett ganska hett derby. Fässberg är trots utvisningen helt klart med i matchen och det är ett passningsskickligt och välorienterat lag. Jag tycker vi gör en bra match och spelet påminde om våran fina form från i våras. Hampus Ericsson som slet och kämpade tills han inte orkade mer och Jonas Olcén som var starkt bidragande till båda målen är två spelare jag vill lyfta fram i denna match i en för dagen mycket bra laginsats.”

FIF:s matchrapport hittas HÄR.

Poängtappet gör att Fässberg plötsligt tappat greppet om seriesegern med bara två omgångar kvar! Laget är nu tvåa bakom FC Härlanda. Lagen har samma poäng men ”Fångarna” har sex mål tillgodo. Fässberg har tuff match på onsdag igen då de ställs mot trean Landala IF. Även guldkonkurrenten Härlanda har svåra matcher då de möter FTU innan de beger sig till Hällesåker i sista omgången. Fässberg avslutar hemma mot Solängen. Rafflande avslutning på toppen av 6B alltså.

Hällesåker är femma i tabellen.

 

LÖRDAG 6/10

6A

Bjurslätts IF – Bergsjö IF 4-3 (1-2)

Inget varar för evigt och i lördags sprack Bergsjö IF:s fina svit på sju raka segrar efter sommaren. Bergsjö IF hade dock ledning tre gånger om men lyckades alltså inte vinna. Lamin Kanteh gav Bergsjö IF ledningen men Najib Nbou kvitterade innan Kanteh slog till igen innan paus. Direkt i andra kvitterade Bjurslätt igen, denna gången genom Tim Samuelsson men ännu en gång gav Kanteh Bergsjö IF ledningen och han svarade alltså för ett fint hattrick. Bjurslätt gav sig dock inte utan Christoffer Karlevid satte 3-3 innan Joakim Kos Håkansson avgjorde med tio minuter kvar!

Bergsjö IF:s ena tränare, Pelle Lagerqvist, sa så här om förlusten:

”Vi mötte med god marginal det bästa laget hittills sen jag kom till BIF. Bjurslätt var välorganiserade och spelade en passningsorienterad fotboll. Tycker vi för matchen väldigt tydligt första halvan och leder också med 1-0, 2-1 och 3-2 en bit in i andra. Dock är andra halvlek lika tydligt Bjurslätts och med ca 10 kvar har dom vänt till 3-4. Då vaknar vi till igen och har en kvittering inne som tyvärr felaktigt i mitt tycke döms bort för offside med en minut kvar. Även från Bjurslättshåll uppfattade jag det som att man nog kom undan billigt där. Väldigt upprört i vårt läger men så kan det vara. Tycker ändå domaren själv sätter bra perspektiv på det hela när han deklarerar att han bara gör sitt bästa efter matchen. Ja det är klart han gör det! Själv sa jag till gubben som skulle ha bortre stoplen vid hörnan på deras första mål att stanna vid mittlinjen när hörnan slogs (målet kom såklart vid bortre stolpen) och jag missade även att ta med i matchkalkylen hur stora avstånd det blir på deras enorma gräsyta till plan. Sen tog det mig även ett bra tag att ändra i uppställningen i andra halvlek för att få stopp på att de rann igenom vårt lag som vore det avspärrningar på sidorna. Se där, tre misstag av mig som antagligen hade ännu större påverkan på matchutgången. Stort grattis till Bjurslätt som säkrade kontraktet och var ett trevligt gäng att möta! Tycker alla som läser och framförallt skriver i Rasta&Dalla’s Facebookgrupp ska ta sig en ordentlig funderare på hur man uttrycker sig och vad man säger. Att håna lag som uppenbarligen är bättre än det egna laget sett över en säsong eller skylla förluster på domarens insatser vecka efter vecka tycker jag bara är ynkligt och brist på självinsikt. För att inte tala om att attackera domarna! Ger vi inte Frallan och hans gäng lite utrymme står vi snart där själva som ledare och får turas om att döma. Nån som tror det blir bättre då?”

Bergsjö IF är trea i tabellen och Bjurslätt återfinns på en femteplats.

När det gäller Bjurslätt så har nu beslut tagits gällande lagets avbrutna match mot Bergsjön SK i början av september. Båda lagen tilldöms förlust och 0-3 i målskillnad. Det får tolkas som att förbundet och domaren ansåg att båda lagen var lika skyldiga till att matchen fick brytas.

 

Tollereds IF – Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg 4-0 (1-0)

Tollered har haft en tung höst men tog iallafall en trepoängare i helgen när Syrianska/Arameiska besegrades med 4-0 hemma på Spinnarvallen. Anton Holmberg slog till redan efter fyra minuter men resten av målen kom sent. Jesper Jansson gjorde 2-0 i 84:e, ett självmål gjorde att det blev 3-0 och Jon Efraimsson spikade slutresultatet 4-0 i matchens sista minut.

TIF:s tränare Fredrik Persson sa så här om segern:

”Skönt med en seger efter en trög höst. Vi testade nytt spelsystem idag som blev lyckad. Bra start från oss där vi rullar boll bra och tar ledningen omgående och rättvist. Annars bra match med trevligt motstånd. Daniel Edgren hos oss är återigen magisk. Men idag har vi en glädje och laginsats som tidigare saknats.” 

Syrianskas Gabriel Yildirim sa så här om förlusten:

”Vi kommer till matchen med 11 man. Tollered började matchen med en hög press som de fortsatte med i princip hela matchen. De gör 1-0 där vi tappar deras anfallare och har kommer fri mot målvakten. Det var några lägen åt båda hållen under första halvleken. I andra halvlek fortsätter matchen där den slutar 1-0 står det och vi får ett gyllene läge att kvittera men Tollereds målvakt gör en galen räddning. Sista 20 så börjar vi trycka upp laget mer, vi får några vassa lägen men sen tar orken slut och Tollered utökar sin ledning. Jag är riktigt stolt över killarnas insats idag som krigade och slet. Två matcher kvar av denna säsong och vi ska avsluta på bästa sätt!”

TIF:s matchrapport hittas HÄR.

 

Sveakurd FC – Real Maskin BK 2-1 (0-1)

Serieledarna Sveakurd försöker hålla avståndet ner till tvåan Gamlestaden FF (som de för övrigt möter i nästa match) och det blev seger mot Real Maskin i helgen. Men det satt ganska långt inneBläsebovallen och gästerna ledde i paus efter mål av Lukas Wallmander. Pasar Sulaiman kvitterade dock ganska tidigt i andra innan Sarkawt Omar Salih avgjorde på frispark med halvtimmen kvar!

SFC:s Sarkhobon Waheladen sa så här om segern:

”En tuff match mot ett bra lag. Tråkigt nog så var det redan klart att de åker ur 6:an men vi visste att de skulle ge 100% ändå. Vi spelar inte vår bästa match, fick inte riktigt upp tempot i vårt passningsspel. Real Maskin gör det svårt för oss genom att de står rätt i sina positioner och försvarar sig väldigt bra. De tar ledningen genom slarv från vår sida. I andra halvlek vaknar vi till, gör ett snabbt mål och lyckas även vända matchen. Viktig seger inför kommande helg då det är seriefinal! Real Maskin är ett bra lag som förtjänar att spela i 6:an. Tråkigt att de åker ner till nästa år. Önskar de lycka till inför kommande säsong och förhoppningsvis så kommer de upp igen.”

Maskinens målskytt Wallmander sa så här om förlusten:

”Vi visste att Sveakurd är duktiga på att rulla boll och skulle komma spelsugna till match. Vår plan blev därför att ligga lågt och inte låta dem komma in i ytorna framför vårt straffområde. Första halvlek gör vi det riktigt bra, vi är lugna och fokuserade och även om de får till ett par farliga skott strax över ribban så håller vi nollan första 45. Vårt mittbackspar är stenhårt, och Kalle Janebrink erkänner i halvlek att han inte slagit en enda passning, men hans rensningar kan man inte klaga på! Vi lyckas även trycka in ett mål när vi går upp i press och stressar deras målvakt. I övrigt har vi inte mycket framåt utöver några misslyckade kontringar. Men Sveakurd är märkbart frustrerade över att inte ha fått hål på oss. I början på andra lyckas Sveakurd kvittera genom en perfekt lyftning i djupled som inte går att säga så mycket mer om än att det var ett riktigt snyggt anfall och Kitte är chanslös i målet. De får luft under vingarna och återfår lite fokus. Sen sätter de även sitt andra mål på en frispark där alla i Real stod och väntade på domarens signal som aldrig kom, men skottet kom ändå. Total förvirring men likväl 2-1. Vi får till två eller tre farliga anfall i andra, ett skott i ribban, och jag själv blir även kapad av målvakten men domaren väljer att ge hörna. Vi får också Mangemos utvisad efter att han själv blivit nerdragen i offensivt straffområde och reagerade med en knuff. Bittert slut på en match som inte var särskilt rolig att spela, men där vi visar att vi kan vara riktigt svåra att slå när vi biter ihop. Stor eloge till försvaret idag som krigade och sprang in i det sista.”

Med två matcher kvar leder Sveakurd serien med fyra poäng och kan avgöra serien i nästa match då de ställs mot tvåan GaFF.

Real Maskin ligger nia men har ingen chans att komma ifatt tian Bergsjön SK. Laget får ta nya tag i sjuan.

 

6B

FTU – Chalmers Studentkårs IS 3-0 WO

Chalmers lämnade alltså WO mot FTU för att samma dag spela mot Solängen. Känns självklart spontant lite märkligt men möjligen gick det inte att hitta något annat speldatum.

 

Solängens BK – Chalmers Studentkårs IS 2-1 (0-0)

Chalmers spelade alltså ändå i lördags men då blev det förlust mot Solängens BK. SBK tog ledningen tidigt i andra efter mål av Alexander Johansson men Joel Lidin kvitterade strax efter för Chalmers. Sex minuter från slutet kom sen segermålet för hemmalaget genom Simon Jerksten.

Skön seger för Solängen som gått tungt under hösten. Laget är nu sexa med två matcher kvar medan Chalmers är åtta. En åttondeplats som kan betyda kval för att hålla sig kvar.

 

/Rasta