Vi tar oss vidare till helgens matcher i 6C & 6D:

 

FREDAG 5/10

6C

Azalea BK – SK Argo 4-2 (2-1)

Ännu ett derby i 6C där nykomlingen Azalea gjort det stabilt och Argo verkar med största sannolikhet gå mot nytt kontrakt. Det var hemmalaget ABK som drog upp tempot direkt på Majvallen men Argo lyckades freda sig och även sticka upp och ta ledningen genom Victor Oskarsson. Azalea malde dock på och hann både kvittera och ta ledningen med två liknande mål. Frej Agelii nickade in 1-1 från nära håll efter ett fint inlägg och vid 2-1 satte Agelii en retur efter inlägg och nick.

ABK hade spelövertaget även i andra mot ett ganska tröttkört Argo. När Fredrik Olsson mycket vackert skruvade in 3-1 kändes matchen över. Med mindre än en kvart kvar reducerade dock Argo när Gustav Dovstad bröt sig igenom och skickade in bollen. Matchbilden svängde och Argo skickade upp folk och skapade mängder med kanonchanser med både frilägen, nickar och skott mot ett lite chockat Azalea. Argos framstötar gav självklart enorma ytor bakåt och ABK kunde döda matchen när Agelii fullbordade sitt hattrick i matchens sista minut. Överlag en trevlig match där ungdom till slut slog rutin.

Argos matchrapport hittas HÄR.

Azalea är femma i tabellen och Argo är sjua. Argo riskerar att hamna åtta (vilken kan leda till kval) men då ska behöver Vrångö vinna alla sina tre avslutande matcher.

 

6D

Diseröd SK – Hisingen FC 7-2 (2-0)

DSK går mot en fin säsong i 6D och besegrade Hisingen FC med hela 7-2 på Kongevi i fredags. Det stod 2-0 till hemmalaget efter första efter mål av Ludwig Forsberg och Anton Karlsson och i början av andra växlade DSK upp. 3-0 kom direkt efter paus (målskytt Jakob Yngve) och bara några minuter senare satte Stefan Karlsson 4-0 och matchen var avgjord. Kim Olsson och Daniel Broman hann också bli målskyttar innan HFC fick in två reduceringar genom två mål av Harkan DurmazChristopher Karlsson avslutade sedan målskyttet när han satte 7-2. 

DSK:s Gustav Fuxling sa så här om storsegern:

”Lite som väntat, det är ett lag som vi på förhand vet kommer att tappa humöret om de får lite motvind. Och mycket riktigt blir det precis så. Jag får in ett tidigt mål, och vi har ganska bra kontroll på första halvlek. Till andra byter de formation, och fallerar helt, trots att dom gör två mål i andra så pressar vi dem ännu hårdare då. Allt som allt, en bekväm seger”

Diseröd är på en fin femteplats medan Hisingen är åtta har blivit inblandade i bottenstriden och har bara en poäng på sina fem senaste.

 

LÖRDAG 6/10

6C

Vrångö IF – AIF Göteborg 3-1 (2-0)

VIF har haft en tung höst men slog iallafall redan nedflyttade AIF i lördags med 3-1 hemma på Klingkärr. Karl-Johan Levin inledde målskyttet och Jesper Hellmark fyllde på strax innan paus. I slutet av den första halvleken åkte även AIF på det första av sina tre (!) röda kort. Med halvtimmen kvar var AIF nere på nio man men lyckades ändå reducera (Milan Kusovic) men i sista minuten satte Fredrik Rimborg 3-1 på straff för hemmalaget.

AIF:s matchrapport hittas HÄR.

VIF är åtta i tabellen och jagar vidare för att hinna ifatt sjuan Argo och garanterat säkra kontraktet. Laget måste dock vinna alla sina tre sista matcher samtidigt som Argo förlorar.

AIF är sist och det är redan klart att laget får lämna 6C.

 

Slottsskogen/Godhem IF – Fröjdens FK 0-5 (0-3)

Fröjden har verkligen hittat höstformen efter förlusten mot Argo i omstarten. Laget tog sin sjätte raka seger i helgen när SG besegrades med 5-0. FFK chockade SG direkt och hade 3-0 redan efter tio minuter efter mål av Albin Larsson och Naser Rahimi (2). I andra satte Jonathan Mattsson 4-0 innan Rahimi fullbordade sitt hattrick.

Fröjdens tränare Darko Lipovac sa så här om segern:

”Förutsättningarna inför matchen var verkligen inte optimala och vi hade bara tre avbytare, en målvakt, en riktig avbytare och en fet och otränad coach (jag). Vi har haft ett bra go i höst där vi tränat hårt två gånger i veckan (efter torsken mot Argo) och kunnat sätta hög press på motståndarna direkt i varje match och bibehållit den pressen för att vi varit bra tränade, iallafall för division 6, allt är relativt!

Idag bestämde vi oss för att ligga lågt, förlita oss på att vårt mittbackspar Tobias och Robin, snittlängd på nästan två meter, skulle plocka bort allting, vilket dom gjorde. Och sedan hade vi fyra riktigt snabba framåt som skulle hugga i djupet. Vilket dom gjorde direkt, 3-0 och matchen kändes avgjord men Slottsskogen gav sig inte utan krigade på hela 90 minuter och vi fick första slappna av efter vi gjort 4-0 och 5-0 i slutet på matchen. Hatten av till dom krigar hela matchen och håller humöret uppe trots den urusla starten. Bra division 6 match där vi ger dom initiativet och vi kontrar på först och främst Naser som verkligen utvecklats enormt som spelare plus att han har en extrem fysik i fart och styrka.

Trevlig start på helgen, två lag som spelar fotboll, tufft stundtals men låter domarn döma och respekterar honom hela matchen. Domaren gör ett bra jobb och har bra dialog med spelarna.

Läste precis om avbrutna matcherna och det gör fan ont i själen när man läser det. Fotboll ska vara roligt och vi är många som lägger ner extremt mycket arbete för att dessa klubbar ska gå runt och det är ett fåtal klubbar och spelare som vill förstöra det fina med lokalfotbollen. Hatten av till alla domare som fortsätter döma trots allt skit som händer. Jag hoppas verkligen att förbundet tar tag i detta och börjar utesluta klubbar som inte vill spela fotboll och ha kul, jag förstår att alla kan bli arga i en situation, jag kan själv bli vansinnig ibland, men steget från en arg reaktion till bråk och hot är extremt långt och vill man slåss istället för spela fotboll så finns det idag MMA klubbar och annat överallt.

Nu hoppas jag att de sista omgångarna kan spelas utan skandaler och att vi får en bra och produktiv vinter mellan klubbar och förbund för att sopa bort allt det som inte har med fotboll att göra. För egen del så är det sjukt kul att vi är på väg att göra våran bästa säsong i divison 6 i vår korta historia på 4 år varav 3 år i divison 6.

FORZA fotboll! ❤️

Fröjdens fina form gör att laget ligger trea med två omgångar kvar.

SG är sexa i tabellen.

 

6D

Hälsö BK – Knippla IK 1-0 (1-0)

Ö-derby och Knippla gick miste och riktigt viktiga poäng kampen om nytt kontrakt. Gustav Börjesson såg till att Hälsö vann matchen och målet kom redan i den femte minuten.

KIK:s Isak Torgersson sa så här om förlusten:

”Kul med derby och rätt mycket folk som kollade! Tyvärr så var dagens enda mål en bjudning från vår sida. Men sett till över matchen så håller Hälsö i bollen bra men utan att få det där riktigt farliga lägena. Vi har en nick som vi borde förvaltat bättre och lite halvchanser som inte blev farliga. Ingen vidare finspelad match och lite utebliven derbykänsla då domaren innan matchen hotade med gult kort om vi ens argumentera det minsta på nånting, vilket han stod fast vid. Men men, det blev lite saft och bulle stämning istället och det var ju trevligt det med. En pinne tycker jag att vi var förtjänta av idag, men denna hösten är riktigt illa för oss. Två matcher kvar och vi måste ta sex poäng. Ge oss ett mirakel någon så blir jag glad, tack!”

Nian Knippla behöver alltså avsluta med två segrar och även att andra resultat går vägen för att inte åka ur.

HBK gör en fin säsong och är trea.

 

Fotö GoIF – IF Vardar/Makedonija 3-3 (0-1)

Redan klara seriesegrarna Vardar  mot redan klara nedflyttade Fotö. På pappret borde självklart Vardar ha vunnit men tabellplacering ger inga gratispoäng. Det var dock gästerna som började bäst, 1-0 gjorde Alexander Trpcevski redan efter två minuter och 2-0 kom i början av andra (Ismer Bilajbegovic). Hemmalaget vaknade sedan till ordentligt och bjöd på tre raka mål! Mikael Beckius satte både 1-2 och 2-2 innan Alberth Gustavsson gav Fotö ledningen! Två minuter från slutet såg dock Stefan Cvetkovski till att Vardar fick med sig en pinne.

Fotös tvåmålsskytt Beckius sa så här om matchen:

”Ett taggat hemmalag med målet att åtminstone avsluta säsongen på ett bra sätt, en fin gräsmatta och behagligt väder, samt ett motståndarlag som redan står som klara seriesegrare, perfekt för en lördagseftermiddag på Fotö! Vi släpper (som vanligt) in ett mål tidigt i matchen, och tankarna går omedvetet till andra matcher där vi kollapsar i början. Denna gången håller vi emot bra, och skapar en del framåt allt eftersom. I andra halvlek skapar vi några lägen, men istället kontrar Vardar in 0-2, och det kändes som att det skulle rinna iväg. Istället fortsätter vi med vårt raka djupledsspel, som till slut gav utdelning, och 0-2 blev plötsligt 3-2 med bud på mer. På grund av skador under matchen spelade vi utan avbytare hela andra halvlek, och till slut orkar vi inte stå emot, utan ett avslut utanför straffområdet studsade via några spelare och slutligen in i nätet. Bittert att tappa segern så i slutminuterna, men samtidigt en riktigt bra genomförd match från våran sida, och skönt att ta poäng av seriesegrarna dessutom! Nu gäller det att ta med sig detta positiva genom slutet av säsongen och bygga på det inför nästa! Dessutom vill jag återigen gratulera Vardar till seriesegern och önska dem lycka till nästa år!”

Vardars Martin Trpkovski sa så här till bloggen:

”Vi har kontroll på första halvlek och lite in på andra halvlek. Sen gör Fotö ett kontringsmål och vi tappar hela spelet. Sen gör de två mål till ganska enkelt. Vi utjämnar på slutet, rättvist resultat.”

Resultatet hade alltså bara akademisk betydelseVardar redan vunnit 6D och Fotö kommer åka ur.

 

Nödinge SK – Backatorp IF 2-1 (2-0)

Nödinge SK har hittat en fin höstform och håller på att spela till sig nytt kontrakt. I helgen kom tredje raka segern när Backatorp besegrades hemma på Vimmervi. Jesper Garvetti slog till redan efter fem minuter och efter dryga halvtimmen gjorde Aran Bajazidi 2-0. Efter paus fick BIF in en reducering genom Linus Holmgren men närmare än så kom de inte. 

NSK är sjua med två matcher kvar att spela. Laget har fyra poäng ner till åttan Hisingen, som dock har tre matcher kvar att spela.

 

SÖNDAG 7/10

6C

Tynnered FC – Pushers BK 4-3 (1-1)

Ett Tynnered som kopplats bort från guldstriden besegrade ett kontraktskämpande PushersÅkeredsvallen igår söndag. Strax innan halvtid gav Joakim Jonsson Pushers ledningen men TFC hann med en kvittering (Azmar Jalali) innan vilan och samme Jalali gav Tynnered ledningen i början av andra. Robert Smolander utökade sedan till 3-1 innan Samuel Michaelsson reducerade. Jalali fullbordade sedan sitt hattrick med en straff som betydde 4-2. Leon McManus gav PBK lite hopp i slutet med ännu en reducering men det hjälpte inte.

PBK:s Erik Wallnér sa så här till bloggen om matchen:

”Vi kom till matchen fulla med energi efter en bra insats mot Vrångö. Och första halvlek sätter vi tonen direkt. Vi har en stolpe, ribba, och ett flertal dunderlägen innan vi sätter 1-0. Egentligen borde matchen varit död efter 30 minuter. Dock får Tynnered ett mål där vi är flera som står och sover i straffområdet. 1-1 i halvlek. Andra tar Tynnered kommando direkt och börjar skapa lägen. Vi har inte alls samma lagspel och de rinner igenom väl lätt några gånger och är väldigt kliniska. Vi skapar dock lägen matchen igenom och med tre minuter kvar med 4-3 underläge sätter Joakim en stenhård frispark i stolpen. Nu laddar vi om inför en dunderviktig match mot Vrångö på torsdag. Alla till Gröna Vallen!”

PBK är nia, två poäng bakom Vrångö. Lagen möts alltså i veckan.

TFC är fyra.

 

/Rasta