Bloggen ligger lite efter i rapportering från helgen men här knyter vi ihop säcken för 4A:

 

SÖNDAG 7/10

Guldhedens IK – Nol IK 4-0 (2-0)

GIK hade andraplatsen och kval till trean i sikte och vid seger så var saken klar. Det blev en säker hemmaseger mot gästande Nol i söndags. Redan efter sex minuter öppnade Philip Svensson målskyttet och precis innan paus kom 2-0 (Svante Möller). André Jönsson ökade på till 3-0 relativt tidigt i andra innan Svensson avslutade målskyttet i slutminuterna.

GIK:s assisterande tränare Magnus Karsvall sa så här till bloggen om segern:

”En fantastisk höst avslutas med stabila 4-0 mot Nol. Vi gör idag en lite sämre insats med slarviga pass och mottagningar. Ändå vinner vi enkelt till slut. Vi får två bjudningar av Nol i första och gör sen två fina spelmål i andra. Guldhedens bästa säsong någonsin fortsätter därmed med tre kvalmatcher. Riktigt trevligt som vi ser fram emot. Vi är obesegrade i höst och inne i ett skönt flow så vi går in i kvalet med högt huvud. Full Fart Framåt Håll Tätt Bakåt är det som gäller. Vi tackar Nol för matchen och önskar dem lycka till framöver.”

Nols Boban Ilic sa så här om matchen:

”Vi spelar med en riktigt tunn trupp idag. Vi har en målvakt som inte stått i mål sen länge tillbaka och med lite av hans hjälp så gör de två enklare mål. Vi kämpar på men räcker inte till. Segt att förlora men vi glömmer denna hösten och försöker komma tillbaka starkare nästa år.”

GIK:s matchrapport hittas HÄR.

Guldheden slutar alltså på en mycket imponerande andra plats efter många säsonger på den nedre halvan. Alltid kul när lag överraskar positivt! Nu väntar alltså kval för Guldheden (bloggen återkommer med mer om det i dagarna). Stort grattis till GIK och även grattis till Svante Möller som tillsammans med Kodes Rasmus Haraldsson slutade i toppen av skytteligan med 20 mål.

Nol slutade sjua i tabellen.

 

FC Komarken – Stenkullen GoIK 2-1 (1-1)

Nykomlingen Komarken har inte haft någon jätterolig höst med bara en poäng på sina senaste fem inför säsongsavslutningen. Där blev det iallafall seger och garanterat nytt kontrakt. Jafet Menghestab satte 1-0 på straff för hemmalaget efter en halvtimme men innan paus kvitterade Nicklas Westman för Stenkullen. FCK:s segermål kom sen i slutet av matchen genom Dan Hassan

Komarkens Alen Grozdanic sa så här om segern:

”Vi skulle bara ut och vinna. Det var inget snack om saken. Matchen började bra, vi tog ledning genom ett straffmål som var solklart. Stenkullen kvitterade genom ett miss i försvaret men de hade så klart en hel del lägen i matchen och kunde även de gjort ytterligare något mål. Men vi ville mer och skulle ha Africa bakom oss och det blev så också. Annars var det en rätt så avslappnad och trevlig match, det tackar vi Stenkullen för.”

Inför matchen fanns det en liten risk att Komarken skulle kunna sluta tia (och möjligen behöva kvala sig kvar) men detta löste de alltså och slutade på en niondeplats.

Stenkullen var fint med i toppen ett tag under säsongen men tappade fart under hösten men slutade ändå på en respektabel fjärdeplats.

 

Kode IF – United Africa FC 7-3 (5-1)

Inför säsongen tippade bloggen Kode i topp men så blev det inte alls. Laget fick iallafall en bra avslutning på säsongen då laget vann sina tre sista matcher. I söndags blev det hela 7-3 hemma mot United Africa i säsongsavslutningen. Det var dock gästerna som slog till först när Saikou Sidibeh satte 1-0 efter tolv spelade minuter. Kode svarade dock med fem raka mål innan paus och avgjorde självklart matchen där. Hannes Larsson satte 1-1 bara minuter efter UAFC:s ledningsmål och sen satte Oscar Gustafsson 2-1 och Markus Anderberg 3-1. Rasmus Haraldsson ville inte vara sämre och han gjorde 4-1 innan Anderberg avslutade den första halvleken med sitt 5-1 mål! I andra gjorde lagen två mål var och Haraldsson satte sitt 20:e för säsongen (bäst i 4A tillsammans med GIK:s Svante Möller). Även Simon Hagelin blev målskytt för KIF medan Alika Osito och Viktor Dziike gjorde UAFC:s tröstmål.

Tvåmålsskytten Haraldsson sa så här om sista matchen:

”Skönt att kunna knyta ihop höstsäsongen med tredje raka vinsten. Planen bjöd inte upp till möjlighet att spela den fotboll som önskades men trots tidigt underläge så rådde det inga tvivel om att poängen som fördelades var rättvisa. Många i vårt lag gör en klart godkänd match och det finns mängder med positivt att bygga vidare på inför 2019!”

Kode klättrade till slut upp till en femteplats. Bilder från matchen hittas förresten på KIF:s hemsida, HÄR.

UAFC är tia just nu men den avbrutna matchen mot Kortedala är ännu inte bokförd i tabellen. Enligt de uppgifter bloggen har så tilldömdes UAFC segern men Kortedala överklagade. Det är sällan överklaganden går igenom så känslan är att UAFC kommer få tre poäng till. Detta spelar dock ingen rollUAFC ändå kommer sluta tia. Laget får alltså avvakta kvalet till trean och det kan alltså blir kvalmatch mot tian från 4B (IF Mölndal Fotboll) för att få behålla sin division 4-status.

 

Lunden Överås BK – Floda BoIF 3-1 (1-0)

Lunden var inför matchen mot Floda inte helt klara för division 4-spel även 2019 då det fanns en risk att laget skulle kunna halka ner till tiondeplatsen. Efter matchen var det dock klart med nytt kontrakt då det blev seger med 3-1 på Överåsvallen för hemmalaget. Precis innan paus satte Amar Zubcevic lägligt 1-0 men sen dröjde det till sista kvarten innan 2-0 (Sebastian Ovdal) och 3-0 (Karl Svensson) kom. Floda fick in ett tröstmål i näst sista matchminuten genom Emil Hjortsberg.

LÖBK:s Patrik Magier sa så här om segern:

”Får väl säga att vi kollade en del på tabellen och räknade på olika scenarion innan matchen, och Egon hade sömnproblem hela veckan. Men vi visste ju att vi var klara vid en vinst. Första halvlek var en trött historia där det märktes att vi var lite nervösa. Floda skapar en del småchanser men det är vi som gör 1-0 i slutet av halvleken, vilket kändes väldigt skönt. I andra halvlek så har vi en mängd chanser där vi kan avgöra, och jag kanske har något läge som jag borde gjort mål på. Men det var lite bristfällig koncentration på den där sista passningen från mina lagkamrater. 2-0 kom runt den 75:e minuten och då var det klart. Det blev till slut 3-1. Det blev ingen nolla den här gången heller för våran målvakt. Säsongen är över och vi får summera den med att våren var bedrövlig, och att vi gör en bra höst. Lite onödigt att vi hamnar i den här situationen men skönt att vi reder ut det. Nu tar vi en välbehövlig paus. Tack för en bra blogg!”

Flodas Hjalmar Holgersson sa så här om sista matchen:

”Vi inledde bra och har några riktigt heta chanser. De tar över mer ju längre första halvlek går och leder med 1-0 i paus. I halvlek snackar vi om hur vi ska försöka hota dem och komma in i matchen. Vissa dessa saker visar vi intentioner till men när de gör 2-0 är inte heller detta orättvist och det känns som ett tufft läge. 3-0 kommer delvis pga vi försöker flytta fram folk och det blir lite tomt. 3-1 är riktigt snyggt av Emil som vid denna tidpunkt spelade tillsammans med sin pappa, Erik Hjortsberg. Stort i sig! När vi mötte dem i våras gjorde de 1-1 på ett tveksamt mål under tilläggstid. Vi var det bättre laget den kvällen, trots att vi spelade med en man kort i ca 65 minuter. När vi blickar tillbaka är det nog den matchen som slutligen var spiken i vår kista. Idag var de klart bättre än oss. Det säger lite om hur lagen utvecklats under säsongen. Nu ligger Floda BoIF längre ner i seriesystemet än vad vi gjort sen skarven mellan 80 och 90-tal. Det känns tungt trots att det varit klart ett tag. Men det är många engagerade runt laget som ska försöka vända på detta och KLUBBEN BoIF har kanske aldrig mått bättre än nu!”

Lunden Överås slutade på en åttondeplats och Floda får ta nya tag i femman nästa år.

 

Kortedala IF – SKIF Semberija 1-1 (0-1)

Derbymatch där Semberija hade chansen att återta kvalplatsen men då var Guldheden tvungna att förlora. Oklart om Semberija hade koll på GIK:s match men där gjorde ju hemmalaget mål redan efter sex minuter. Hur som helst såg det ut som Semberija skulle få med sig en trea, även om laget åkte på en utvisning redan i första halvleken. Luis Kondoo’s mål för Semberija från den första halvleken stod sig nämligen till matchminut 89! Då satte Gabriel Garis kvitteringen för Kortedala

Semberijas tränare Marko Babic sa så här om matchen:

”Inte så mycket att säga om matchen. Vi har en man mindre redan från minut fem. Trots detta har vi kontroll över hela matchen och skapa mycket chanser. Tredjeplats är ett fantastiskt resultat. Vi måste ändra massa grejer om vi vill göra något mer. Vill från klubben och mig själv tacka för ett superbra jobb du har gjort under året. Jag är väldigt tacksam för det du gör!”

KIF:s tränare Mouhammed Omeirat sa så här om matchen:

”Vi gör en bra match idag, vi bestämde oss för att inte lägga hög press och låta dem rulla som de är bra på egentligen men idag visade de inte det! Vi rullade och hade mycket boll efter när en av deras spelare blev utvisad så jag tycker att det var rättvist resultat idag! Hyllar Fredrik Larsson som är vår sportchef som gjorde en grym match som högerback!”

Semberija är helt klart säsongens stora positiva överraskning tillsammans med Guldheden och slutade alltså på en mycket fin tredjeplats.

Kortedala är sexa och kommer sluta sexa oavsett om de får några poäng från den avbrutna matchen mot UAFC eller inte.

 

/Rasta