Igår spelades en extremt viktig match för streckstriden i 5B:

 

MÅNDAG 8/10

Styrsö BK – Masthuggets BK 5-1 (3-0)

Jumbon Masthuggets BK är redan klara för nedflyttning men elvan Styrsö hade chansen att kliva uppåt i tabellen. Det märktes också att SBK hade mest att spela för och under sista kvarten innan pausen kom både 1-0 (Emil Fhager), 2-0 (Vincent Andersson) och 3-0 (Mattias Janicijevic). I början kom även 4-0 genom Mattias Johansson och matchen var avgjort. Hamlet Talje Willoughby fick förvisso in en reducering för Hugget men Niklas Tullock satte 5-1 i slutminuterna.

SBK:s kapten Arvid Johannesson sa så här om segern:

”En match som betydde allt för oss och ingenting för Hugget, och det visade sig redan från första sekund då vi tar tag i taktpinnen och verkligen kör över Hugget under det första 45. Jag tror inte att de har ett avslut mot vårat mål under hela första halvlek och vi smäller in tre med bud på fler. Sedan dunkar vi in 4:an direkt i andra halvlek och därefter blir det lite Hawaii-fotboll som det så ofta blir när en match är avgjord! Huggets målis ska ha en stor eloge för att siffrorna inte blir större idag! En skön seger för oss som ger oss lite självförtroende inför nästa måste match mot Heden i den avslutande omgången!”

MBK:s motsvarighet Behzad Kurdali sa så här om förlusten:

”Styrsö styr och ställer från minut ett och vinner med 5-1! Vi ska tacka Sebbe idag att det inte blir tvåsiffrigt.”

Segern gjorde att Styrsö klev upp på en tiondeplats och skickade ner Mossens BK under strecket. Med en match kvar ställs Styrsö mot FC Heden där segraren är klar för division 5 spel även 2019. Tiondeplatsen i femman kan ju i år betyda nedflyttning beroende på hur kvalet till trean går.

Masthugget kommer sluta sist i 5B och får ta nya tag nästa säsong.

 

/Rasta