Vi rundar av helgsnacket med 7A & 7B:

 

FREDAG 5/10

7A

Hermansby IF – Geesguud UF 4-0 (2-0)

HIF tog en säker seger hemma på Kärnavallen i fredags. Två mål i vardera halvleken och en hållen nolla fixade tre pinnar. Daniel Skårberg och Birk Larsson målade innan paus och Simon Sachade Henriksson och Andreas Averby hamnade i målprotokollet efter vilan.

HIF:s tränare Jonnie Pettersson sa så här om segern:

”Första matchen i år som vi följer matchplanen och tar jobbet på alla positioner matchen igenom. Hade vi inte haft en viss person som tyckte det var offside 6 av 7 gånger så hade siffrorna varit betydligt större! Sedan ska vi även ge en stor eloge till våra 04/03:or som kommer in och gör det riktigt bra! Birk (03) gör även sitt första mål i a-laget!! Vår målvakt gör även han en bra match när han leker Neuer matchen igenom! Även Simon får göra sitt första mål på fem år i Hermansby som mittback!”

Hermansby är åtta i tabellen och Geesguud är nia. Endast målskillnad skiljer lagen åt.

 

SÖNDAG 7/10

7A

Gunnared KIF – Inter Linné IF 5-1 (3-0)

Toppmöte i 7A där Gunnared tog en imponerande och viktig seger i striden om uppflyttning. Gunnared startade riktigt starkt och hade 3-0 redan efter en halvtimme efter mål av Jia Znar Mezori, Abdihalin Dahir Hassan och Mohammed Al-Kadasi. I slutet av matchen kom också 4-0 (Al-Kadesi igen) innan Inter Linné fick in en boll (Carl Demirtas Sjödin). Gunnared svarade dock med att göra 5-1 genom Amir Hossein Jafari.

Gunnareds Chiaco Aslani sa så här om segern:

”En taktiskt väl genomförd match med en fantastisk lagmoral mot en skicklig motståndare som har många duktiga spelare. Vi saknade några spelare men våra grymma juniorer och ersättare visade framfötterna. Extra kul att så många var på plats och och stöttade oss. Det var en viktig seger men än är serien inte avgjord då vi har tuffa matcher framför oss. Önskar även all lycka till Linné som har många av våra gamla lagkamrater i laget. Hade varit kul att följa med dem upp till sexan.”

Inter Linnés målskytt Carl Demirtas Sjödin sa så här om förlusten:

”Bra genomförd match av Gunnared. Vi var riktigt usla i alla lagdelar och det gjorde dem till det bättre laget för dagen. Vi får ta nya tag i nästa match.”

Det är en trelagskamp i toppen av 7A där Gunnared just nu leder, två poäng före både Inter Linné och Lekstorp. LIF har dock två matcher mindre spelade medan Inter Linné har en mer än GKIF.

 

Rödbo IF – Lekstorps IF 1-3 (0-1)

Topplaget Lekstorp begav sig till Rödbovallen för att ta sig an Rödbo IF i söndags. Det blev seger för gästerna i en jämn match. LIF hade med sig 1-0 från den första halvleken efter mål av Lukas Ottosson men tidigt i andra kunde Michael Le Breton kvittera. Med endast 13 minuter kvar kunde sedan William Mellingsäter göra 2-1 för Lekstorp innan Ottosson stängde matchen med sitt andra mål som betydde 3-1

Lekstorps Nissan Svensson sa så här om matchen:

”Det var ett strålande väder denna höstdag. Vi h åkte dig och visste vad som krävdes av oss innan. Matchen spelas på gräs och är lite småblöt och de märks på våra tillslag där det blir många felpass och bollen går inte dit man vill. Ganska chansfattig första halvlek där de farligaste avslutet är väl en nick i ribban innan vi på en snabbt slagen frispark kan ställa om fort och Lukas gör det bra och vi får med oss en 1-0 ledning i halvlek. Där för övrigt Rödbo gör det bra och håller ihop sitt kompakta försvar och har några farliga omställningar. Andra halvlek börjar väl inte vidare och Rödbo får in en kvittering på ett vackert skott. Men vi åkte dit för att vinna så vi börjar trycka upp laget och pressar på högt i upp i banan och de lönar sig till slut när vi vänder spelet och en halvskadad William gör ett fint nummer då han vänder bort sin försvarare och drar upp den i krysset. Så oerhört viktigt för oss men tungt för Rödbo som försöker lyfta fram mer genom mycket långbollar men vårat försvar håller det tätt och vi ställer om i en kontring och stänger matchen genom Lukas som sätter 3-1. Det var lite onödigt grinigt under matchen så en hel del gula delades ut och även ett rött. Men de var väl mest för att alla ville gå därifrån med tre pinnar. För övrigt en strålande söndag på en fin plan mot ett bra lag. Rödbo är starka hemma i Rödbo men dock räckte de inte denna gången för deras del. För oss, underbart gott med tre poäng så vi tuggar på med ny match nästa vecka.”

RIF:s Olle Mildén sa så här om matchen:

”Mycket fin match av oss. Den bästa första halvleken på länge. Lekstorp är ett topplag av en anledning och vi ville göra det svårt för dom. Vi skapade många fina lägen i första halvlek men vi hade ej riktigt skärpan i avsluten och det var Lekstorp som gick in i pausvilan med 1-0 efter ett lite turligt mål. Men sådan är fotbollen, bollen är rund. När vi sen gjorde 1-1 i 57:e minuten så trodde vi att vi skulle ta detta. Vi var jäkligt taggade. Lekstorp spelade bättre i andra halvlek och skapade en del farligheter men det gjorde även vi. När de gjorde 2-1 efter ett fint skott utifrån så va vi tvungna att tänka mer offensivt och få upp bollen vilket gjorde att dom kunde kontra in 3-1 och stänga matchen. Men tror hela laget känner att vi gjorde en toppenmatch idag även om det är skittråkigt att förlora. Bara att gratulera Lektstorp.”

Lekstorp är trea i tabellen, två pinnar bakom ledande Gunnared. LIF har dock en match tillgodo på Gunnared och två på tvåan Inter Linné och har alltså allt i egen händer. På grund av en flyttad vårmatch så ska Lekstorp och Gunnared mötas två gånger innan serien är slut!

Rödbo är sjua.

 

Santos Cruz Azul IF – Lövet/Johannebergs IF 0-20 (0-9)

Santos Cruz Azul har fortfarande inte tagit poäng i årets seriespel och laget åkte på sin största förlust i söndags mot Lövet/Johanneberg. Lövet vann med osannolika 20-0! Lokalfotbollen fick även en niomålsskytt i det evigt gröna trädet Henrik Larsson! Olof Eklund var bara några mål efter med sju fullträffar.

Lövets Rino Wiger sa så här om segern:

”Ja, vad ska man säga? Riktigt gott att ta en storseger och återigen hålla nollan. Vi är oerhört effektiva i första halvlek och skapar i princip en målchans varje gång vi hade bollen. Cruz Azul står högt med sin backlinje, pressar högt men en och en och vi slår fina bollar som Henke och Olof på topp öser in. Många fina anfall, bra spel, fina avslut. I andra halvlek går vi ner lite, ger fler speltid men gör sex mål och kunde gjort många fler. En match där vi är bättre på allt och gör man 20 mål är det svårt att hitta saker att klaga på. En stor dag för hela föreningen där man klår gamla rekordet med hästlängder. Extra grattis till Henke som efter en skadefylld säsong tar rekordet för antalet mål i samma match med sina nio kassar. Kul och positivt för laget och något att ta med vidare i höst!”

Lövet är sexa och Santos fortfarande sist med 135 insläppta mål.

 

7B

Hjuviks AIK – Solväders FC 4-3 (2-3)

Ett formstarkt Hjuvik satte käppar i hjulet på topplaget Solväder, som jagar uppflyttning. Det var dock SFC som kopplade greppet efter första 45 trots ett rött redan i åttonde minuten! Innan dess hade även hemmalaget tagit ledningen genom Akos TothAli Farah kvitterade för SFC men Kristoffer Lind gav Hjuvik ledningen igen. Innan paus vände Solväder till ledning efter att Léon Blomstrand gjort 2-2 och Hassan Hassan 3-2. I andra kunde dock Hjuvik komma tillbaka och ta sin fjärde raka seger. Calle Rehndal satte 3-3 innan Karl Svensson avgjorde.

Hjuviks Oskar Rybo sa så här om segern:

”Årets sista hemmamatch mot ett av seriens bästa lag var på förhand ett svår uppgift men med tre raka segrar i bagaget var självförtroendet på topp. Det börjar bra med 1-0 direkt tätt följt av en utvisning för motståndarna. Det är inte sällan sånt brukar vara en falsk trygghet i dessa divisioner och det visade sig även vara fallet idag då vi slappnar av mer och mer under första halvlek och till slut ligger vi under med 2-3. I andra halvlek höjer vi oss och vänder matchen till seger med 4-3. Vi har en riktigt stark moral i laget där alla tycker det är kul att spela och jobbar för varandra. Trots att vi får 3 skador så krigar hela laget på och vi vinner relativt rättvist en jämn match. Försvarsspelet från samtliga 11 på planen blir bättre och bättre för varje match så det är skönt att slippa släppa in massa enkla onödiga mål i match efter match. Höstformen är riktigt fin så nu går vi för femte raka vinsten på söndag.” 

Hjuvik är nu uppe på en sjätteplats medan Solväder tappade viktiga poäng i toppen. Laget är fyra och har två poäng upp till tvåan Skottfint, som även har en match mindre spelad.

 

/Rasta