Matchandet börjar avta nu men det har fortfarande spelats en del matcher i veckan och bland annat har vi en ny seriesegrare att fira!

 

TISDAG 9/10

6D

Backatorp IF – Bosna IF 0-2 (0-2)

Bosna kämpar för nytt kontrakt i 6D och det blev seger borta mot ett formsvag Backatorp. Strax innan paus kunde Bosna göra både 1-0 (Beno Gvozdar) och 2-0 (Ajdin Smajlovic). Den andra halvleken bjöd inte på några mål och Backatorp har nu bara tagit fyra poäng på sina åtta matcher efter sommaren. 

BIF:s Vishnu Nair sa så här om matchen:

”Ännu ett nederlag vilket tyvärr blivit en alltmer vanlig företeelse för våran del under andra halvan av säsongen. Trots detta tycker jag ändå vi gör en hyfsad match rent spelmässigt, vi dikterar spelat och äger boll i stora delar av matcher, dock blandat med lite skralt passningsspel där vi i stunder är långsamma, förutsägbara och gör en del oprovocerade misstag. Trots stort bollinnehav kommer vi aldrig till några kvalificerade chanser, deras målvakt avvärjde våra avslut mot mål utan större problem. Ros till vår målvakt Albert som gjort det utomordentligt sen han kom till oss, tyvärr får han alltför ofta städa upp efter våra grodor, idag räddar han en straff och håller nere siffrorna. Vi har som tidigare känt inte mycket att lira för då våran dystra resultatrad under andra halvan exkluderat oss från en toppstrid, samtidigt god marginal för att undvika en bottenstrid. Chans för revansch redan på torsdag mot Diseröd.”

BIF är nu nere på en sjätteplats medan Bosna är nia.

 

ONSDAG 10/10

5A

Hönö IS – Utbynäs SK 1-1 (0-1)

Kampen både i toppen (om andraplatsen) och i botten (om nytt kontrakt) fortsätter i 5A. Hönö IS tog en viktig poäng i botten och försämrade samtidigt USK:s chanser till en andra plats och möjligt kval. Gästerna Utbynäs tog hade med sig en 1-0 ledning (Omar Kurtovic) ut i den andra halvleken och den höll tills det var dryga kvarten kvar. Då slog Tim Sjöström till med en kvittering och matchen slutade också 1-1.

USK:s Fredrik Jarnevi sa så här om matchen:

”Ett resultat som väl ingen är tillfreds med. En första halvlek med fördel oss där vi också går till halvtid med 1-0 där ledningen kanske till och med borde vara något större. I andra halvlek tappar vi all struktur, Hönö pressar på bra och får helt rättvist in kvitteringen, och har bud på fler mål. All heder till vikarierande målvakt Lukas född -02 som håller oss kvar i matchen. Som en skänk från ovan får vi ändå sista chansen med ett öppet läge från 12 meter som vi tyvärr missar. Sedan verkar domaren ha infört VAR då han i efterhand gått igenom matchen och delat ut en avstängning. Det plus en varning på fel spelare gör att vi saknar två viktiga pjäser på söndag vilket bara gör oss än mer revanchsugna!”

HIS tränare Christoffer ”Coffe” Ahlman sa så här om matchen:

”Återigen en tuff tempofylld match mot Utbynäs. Bägge lagen behövde tre poäng, Utbynäs för att på riktigt ta upp kampen om andraplatsen och Hönö för att vara säkra på att stanna kvar. Utbynäs inledde klart bäst och hade blixtsnabba omställningar. Så fort som vi tappade boll så kom de i expressfart men lyckades inte förvalta något av de halvlägena de skapape. Matchen började efter 10-15 minuter bli mer jämn men så tar får vi ett dåligt bolltapp och åker återigen på en omställning med 1-0 i baken. Resultatet står sig halvleken ut. Vi trycker på mer direkt i andra och kommer fram nästan hela tiden. Med kvarten kvar kommer vår yngsta spelare Tim igenom och gör 1-1, ett resultat som står sig tiden ut. Ett resultat som i slutändan var rättvist men med viss mersmak för Hönö. Kul att se deras duktiga 02:a Lukas i mål och vår 02:a Tim göra matchavgörande prestationer. Härligt för framtiden!”

Hönö är nia i tabellen med en match kvar och förlorar tian Bosona morgondagens match mot Angered är Hönö klara för femman även 2019. Hönö avslutar själva sedan mot Angered på söndag när sista omgången spelas.

Utbynäs är trea i tabellen och har två poäng upp till tvåan Björndammen. Fyran Angered har dock blandat sig i ordentligt och seger för Angered mot Bosona imorgon så kliver AMBIK in som ny trea!

 

Öjersjö IF – Angered MBIK 0-2 (0-0)

Riktigt tungt för jumbon Öjersjö och då hade man ändå dammat av gamle allsvenske Jonas Lundén (Blåvitt, Elfsborg och GAIS) som debuterade för hemmalaget. Angered kunde vinna matchen med 2-0 efter mål i andra halvlek av Yousef Ismail och Frankie Boakye.

AMBIK:s målvakt Damir Mehic sa så här om matchen:

”En väldigt fint genomförd match. Öjersjö kämpade väl och försökte gå framåt. Vi skapade mycket i första utan att egentligen få något farligt. Vi sa i halvlek att vi måste skjuta mer och de var ju lyckat. Ett långskott gick in bara några minuter in i andra halvlek. Bra domare idag och båda lagen skötte sig jättebra. Tycker synd om Öjersjö. De förtjänar inte att spela i sexan igen. De är för bra för den serien.”

ÖIF:s tränare Pierre Guti Högberg sa så här om förlusten:

”Ruskigt tuff förlust. Tråkigt när vi står upp väldigt bra, även om vi är utspelade stora delar av matchen. Men de skall tilläggas att vi möter seriens bäst spelande lag. En gåta för mig att de inte vinner serien? De spelar en riktigt fin fotboll, all eloge till Angered. De säger ju allt när Anders, Johan Karlsson och Lundén sitter i omklädningsrumet efteråt och är sjukt imponerade av Angereds spel. Sen till oss själva blir de att förlita sig på att Angered rent ut sagt kör över Bosona på fredag samt att Partille gör jobbet och slår Bergum på söndag så de kan bli en spännande match mot Bosona under söndagen. De kommer ju isåfall bli en målskillnadsaffär om vi slår Bosona och Bergum torskar. Våran målskillnad är ju riktigt jävla dålig så den ligger ju oss i fatet nu tyvärr. Nu har vi inte allt i egna händer längre utan måste förlita oss på andra lag vilket inte känns bra. Man trodde nog inte vi skulle sitta i denna sits inför sista omgången när vi hoppade på detta tåget inför säsongen. Men men bara hoppas att Angered kör all in på fredag mot Bosona  Vi har ju bara oss själva att skylla att vi satt oss i denna sits.”

Jumbon Öjersjö får avvakta och se hur förutsättningarna kommer vara inför söndagen. I nuläget har laget tre poäng upp till tian Bosona.

Angered har plötsligt blandat sig i kampen om andraplatsen ordentligt. Seger imorgon mot Bosona och laget har bara en poäng upp till tvåan Björndammen inför sista omgången. AMBIK möter Hönö hemma då medan BBK ska bege sig till Ytterby för en lurig bortamatch.

 

6B

Landala IF – Fässbergs IF 0-1 (0-0)

Landala IF har gjort det riktigt bra i årets 6B men laget kan inte längre vinna serien utan kommer att sluta trea. Det blev nämligen förlust mot toppkonkurrenten Fässberg hemma på Guldheden Södra. Tio minuter från slutet kom matchens enda mål när FIF:s John Lindergren förvaltade en straff.

LIF:s tränare Viktor Ohlsson sa så här om matchen:

”Vi kommer inte riktigt upp i vår nivå idag, och möter man seriens näst bästa defensiva lag så räcker det inte till. Vi försöker låsa Fässbergs spel i början med en annan uppställning än vanligt men misslyckas med detta i början. Emil får göra ett par fina räddningar i första i vad som annars kan beskrivas som ett ställningskrig i dimman. Går tillbaka till vår vanliga uppställning i andra och gör det stundtals mycket bra men vi lyckas oftast själva tappa bollen i slutskedet. Fässberg är väl snäppet hetare än vi är och får en solklar straff i 80:e. Emil går åt rätt håll men straffen är välslagen. Vi försöker flytta upp så mycket folk vi bara kan men Fässberg backar hem och gör det bra och någon riktig kvitteringschans får vi inte. Nu är den mikroskopiska chansen på serieseger borta så vi får försöka ladda om för att avsluta säsongen med stil. Bra inramning på matchen där jag vill ge ett stort beröm till den stora skaran fångar på plats som gjorde vad de kunde för att vi skulle hjälpa dem i toppstriden. Extra surt är att förlustfria sviten på nytt bröts efter nio matcher och även denna gång mot Fässberg. Får se om vi får chans till revansch nästa säsong eller om de tar klivit upp i femman.”

FIF:s Tommy Olsen sa så här om segern:

”En härlig seger mot ett Landala med en stark defensiv. Första halvlek är ingen chansrik halvlek. Vi har nog hetaste lägena där Lill-Erik först skruvar med vänstern mot bortre där målvakten gör en tv-räddning och sedan har Lill-Erik en frispark som går strax över. Andra halvlek fortsätter som första och de dröjer fram till 80:e minuten någongång då vi får en straff och John förvaltar den väl.”

LIF:s matchrapport hittas HÄR.

Landala kommer alltså att sluta trea. Fässberg leder nu serien med en match kvar att spela. Tvåan Härlanda har två matcher kvar och är tre poäng efter. Härlanda har dock en lurig match på lördag mot FTU. Vinner Härlanda där så återtar man serieledningen inför sista omgången (på bättre målskillnad).

 

BK S:T Jakob – Göteborgs City FF 0-4 (0-2)

Båda lagen är klara för nedflyttning och Göteborgs City är nu även färdigspelade då de skulle mött nedlagda Eritreanska i sista omgången. City fick iallafall avsluta med flaggan i topp då de vann sina två sista matcher (och tre av sina fyra sista). Igår blev det alltså 4-0 mot bottenkollegan S:T Jakob. Serhat Özkan och Milad Zadeh Kazeroni gjorde den första halvlekens två mål och i andra fyllde Edin Ljeskovica och Kristofer Jansson på i målprotokollet. 

Citys tränare Niklas Järlström sa så här om segern:

”Nio poäng på de fyra senaste matcherna är ju en härlig avslutning synd bara att det inte räckte. Vi har avslutat denna säsongen väldigt bra. Hittat ett lugn och ett bra spel som vi är trygga i. Vi rullar boll och rör oss och tar löpningarna för kompisen, härligt och se. Igår mot S:T Jakob så var det ingen snack om saken. Vi förde matchen från start till slut och det kunde blivit mer med. Lyfter fram hela laget här, en kämpainsats med massa bra spel och härliga kombinationer. 10-3 i målskillnad med säger sitt så en härlig avslutning som sagt men tyvärr så blir det ju och åka ner ändå, surt. En svängig säsong för oss tycker jag med mycket motgång med en del spelare som har slutat också, nyckelspelare. Men samtidigt så har vi fått bra tillskott i slutet med som har gjort att konkurrensen har ökat vilket är bra och ger resultat. Bra avslutning gubbs på denna säsong och tack.”

S:T Jakobs tränare Roni Mezo sa så här om matchen:

”Tyvärr inte mycket att säga om från vår del. Jag tror City gör sin bästa match för säsongen samtidigt som vi gör en av våra sämre. Inte mycket som klickade så att säga. Trots 0-2 så kommer vi upp flera gånger och springer ifrån deras backlinje men vi lyckad inte sätta lägena.”

City kommer sluta nia i 6B och tian S:T Jakob avslutar säsongen nästa vecka mot GSIF.

 

6C

SK Argo – FC Linné 0-4 (0-0)

Serieledarna FC Linné missade att säkra seriesegern i förra omgången då de föll mot Önnered men hade en ny chans igår i derbyt mot SK ArgoGröna Vallen. Det skulle dock visa sig bli en lite svårare nöt att knäcka än vad Linné kanske trodde, även om det slutade med guld. Argo stod upp riktigt bra i den första halvleken även om Linné hade mer boll och var spelförande. Det var mycket långbollar från Linnés sida inledningsvis och Argo låg rätt i positionerna. Argo kunde även hitta eget spel och skaka fram några halvchanser. I slutet av halvleken sjönk dock Argo lite väl lågt och Robin Staaf i Argo-kassen fick sträcka ett par gånger. I andra orkar inte Argo stå emot även om det dröjde dryga kvarten innan Andreas Palmquist rann igenom och satte 1-0. FC Linné kunde ganska ohotat stänga matchen när Palmquist, Robert Lundström och Nikola Kovec såg till att det blev 4-0. Argo föll ändå med flaggan i topp och FC Linné alltså tillbaka i femman.

Argos matchrapport hittas HÄR.

Självklart stort grattis till FC Linné som utan tvekan var seriens bästa lag!

Efter 1-1 ikväll mellan Pushers BK och Vrångö IF så har även Argo anledning att fira då kontraktet är helt säkrat. Argo avslutar säsongen mot Önnered nästa helg medan Linné möter Fröjden.

 

7B

Rambergets SK – Högaborg Kärralunds FC 3-2 (1-1)

Inget av lagen har haft någon superrolig säsong men det blev iallafall seger för RSK i hemmamötet med Högaborg Kärralund. Nana Kwase Addai-Mensah Piesie blev segerskytt i 89:e minuten på Bravida Arena. Annars var det HKFC som tog ledningen genom David Björegren innan Addai-Mensah Piesie kvitterade. I mitten av andra återtog HKFC ledningen när Björegren satte en straff men Darin Bahmani kvitterade till 2-2 i 77:e. Addai-Mensah Piesie avgjorde alltså sen med sitt andra mål för kvällen.

RSK är sexa och Högaborg Kärralund är nia.

 

/Rasta