Det spelades en del boll igår torsdag och så här gick det:

 

TORSDAG 11/10

6A

Real Maskin BK – Tollereds IF 0-3 (0-2)

Kanske inte ett jättekittlande möte då Real redan är nedflyttningsklara och Tollered ligger och skvalpar i mitten av tabellen. För TIF var det dock andra raka segern och andra raka nollan, alltid något under en säsong som inte bjudit på så många ljusglimtar. TIF tog kommandot ganska tidig då Daniel Edgren satte 1-0 efter 13 minuter och Per Sjöström ökade på strax efter. Jesper Jansson stängde sedan matchen helt med sitt 3-0 mål med kvarten kvar.

TIF:s tränare Fredrik Persson sa så här om segern:

”Efter att bytt spelsystem så har vi verkligen hittat rätt både offensivt och defensivt. Första halvlek har vi ett riktigt bra offensivt spel och rullar bollen riktigt bra och tar ledningen helt rättvist. Otroligt kul att se spelarna idag och vi har en glädje i laget och i spelet som vi tidigare saknat. Vinner helt rättvist där alla idag bidrar och gör en kanon match. Stolt tränare.”

Reals målvakt Mattias Kitterfeldt sa så här om förlusten:

”Det var inget snack om det idag. Tollered är hetare från start och går ifrån ganska tidigt till 2-0 efter en kalas bjudning av undertecknad. I andra gör vi lite mer som vi kommit överens om innan och det blir en jämnare match men tollered är bättre idag och kontrar även in trean i slutet och matchen spelas mest av. Alltid lika trevligt att möta herrarna från Tollered och vi repar mod till sista matchen mot BSK.”

TIF är nu uppe på en femteplats och Real är nia. Båda lagen har en match kvar där Tollered tar emot serieledarna Sveakurd och Real möter Bergsjön SK.

 

6C

Pushers BK – Vrångö IF 1-1 (1-0)

Det är hård kamp kring nedflyttningsstrecket i 6C och två av lagen som slåss där är Pushers och Vrångö. Det är tätt matchande mellan lagen pga av en flyttad vårmatch och lagen möttes för bara någon dryga vecka sen och då segrade Pushers. Det var även PBK som inledde bäst och tog ledningen redan i den tredje minuten genom Joakim Jonsson. Detta resultat stod sig till halvtid men tidigt i andra fick Pushers en spelare utvisad och i mitten av andra så kvitterade Erik Löfgren och matchen slutar 1-1.

VIF:s målvakt Tobias Julin sa så här om matchen:

”Tungt baklängesmål efter bara ett par minuter. Därefter är vi lite skakiga ett litet tag och Pushers har en eller två chanser att utöka ledningen. Därefter tycker jag vi kommer in i det och ökar intensiteten, och är enligt mig det klart bättre laget resten av matchen. Vi har två ramträffar i första halvlek. I andra drar Pushers på sig århundradets mest solklara frilägesutvisning och vi pushar på ordentligt. Löfgren drar till med en kanon upp i vänstra krysset och ger oss en välförtjänt kvittering. Därefter är det fram och tillbaka med chanser, men vi har väl den bästa som det nog borde blivit mål på. Jag såg situationen dåligt, men ytterligare en frilägesutvisning borde väl Pushers åkt på, och en straff i samband med det. Två besvikna lag efter matchen där en vinst betytt så mycket. Men vi förlorade inte iallafall och tar nya tag nästa vecka med två matcher.”

PBK:s Eric Ahlberg sa så här om matchen:

”Vi började bra, gjorde mål efter typ fem minuter och även om Vrångö kom till några farliga lägen så kändes det som vi hade hyfsad kontroll under första halvlek. Under andra tog dock Vrångö över mer och mer, och när vi fick en utvisad efter typ en kvart, tätt följt av deras 1-1 så var det tungt. Men men, vi har fortfarande ett litet halmstrå att greppa efter för att hänga kvar så vi får ladda för avslutningen!”

I och med det oavgjorda resultatet säkrade sjuan SK Argo kontraktet helt då inget av lagen bakom nu kan komma ifatt. Vrångö ligger just nu åtta och Pushers är nia. Vrångö har greppet om den viktiga åttondeplatsen och ligger två poäng före PBK och har dessutom en match mindre spelad. Pushers har bara en match kvar och där möter de Ösets BK. Vrångö har kvar att möta Azalea och Tynnered.

 

AIF Göteborg -Ösets BK 0-2 (0-0)

Jumbofinal i 6C där båda lagen redan är klara för sjuan. Det var inga formstarka lag som möttes då ÖBK inte vunnit efter sommaren och AIF bara har en vinst på hela säsongen och två inspelade pinnar efter uppehållet. Det var mållöst fram till sista kvarten då Florian Zuta gav ÖBK ledningen och Elias Seldén ökade på den.

Just Florian Zuta sa så här om segern:

”Två lag som nästa år inte spelar kvar i sexan och det märktes på planen då kvalitén och viljan saknades, framför allt i första halvlek. Andra halvlek hettar matchen till med dueller där domaren tillåter allt för mycket. Det leder till fula satsningar och matchen som hittills varit schysst förvandlas till en gnällig sådan. Vi höjer oss en aning i sista delen av matchen och gör vad som krävs för att vinna.”

AIF kommer sluta sista och ÖBK näst sist i årets 6C.

 

6D

Backatorp IF – Diseröd SK 5-1 (2-0)

Tätt matchande för Backatorp som spelade mot Bosna (förlust 0-2) i tisdags. Laget fick revansch för den förlusten då de tog en skön 5-1 seger mot Diseröd igår. BIF hade 2-0 i paus efter mål av Alexander Andersson och Eric Nguyen. Tidigt i andra stängde sedan Backatorp matchen med två snabba mål av Achraf El Messaoudi och Melvin Lönn. Erik Nordenborg reducerade för DSK men närmare än så kom inte gästerna utan istället gjorde Vishnu Nair 5-1 i 73:e.

BIF:s Dan Ahlman sa så här om matchen:

”Det var en match där Diseröd var det bättre laget i 10-15 minuter, vi stressade iväg bollen alldeles för mycket och var för klumpiga i närkampsspelet vilket resulterade i att de satte tryck på oss via fasta situationer som de är livsfarliga på. Ju längre matchen gick ju mer tog vi dock tag i taktpinnen och 1-0 kom också cirka 20 minuter in i matchen då vår ytterback Alexander hade fyllt på förnämligt i straffområdet och tryckte in ett inlägg från Ach. Därefter trummade vi bara på, det var oerhört kul att se att den nya taktiska formationen som ledarstaben infört gav frukt och att vi gång på gång fyllde på rejält med folk i straffområdet. Vi krånglade inte heller till det så mycket som vi gjort en hel del den här säsongen utan allt som oftast tog vi rätt beslut i den sista tredjedelen av planen, det var ett fint samspel på offensiv planhalva och kliniska avslut i boxen. I andra halvlek lät vi verkligen bollen göra jobbet, vi var tålmodiga och rullade bollen inom laget. Vi var absolut inte rädda för att vända hemåt, nyttja backlinjens spelintelligens och starta om anfallen. Matchen slutade tillslut 5-1 till oss och det var en efterlängad och välförtjänt seger. Vi hade fem olika målskyttar i matchen i form av Alexander, Erik, Ach, Melvin och Vishnu vilket får symbolisera att vi fyllde på rejält med folk, att vi har flera spelare som kan såra motståndarna och att vi nu äntligen fick ut vår kapacitet öven under höstsäsongen. Nu satsar vi på att stjäla ytterligare en trepoängare från seriesegrande Vardar i säsongens sista match!”

DSK:s tränare Eskil Nordenborg sa så här till bloggen om matchen:

”Resultat ser värre ut än spelet på planen. Stundtals så rullar vi bra med boll men vi har svårt att hitta skärpan i avsluten. Som vanligt skapas det mycket på våra fasta, tyvärr bara utdelning en gång. Vilket är jobbigt. Backatorp är däremot var mycket effektiva i sista tredjedelen och sårar oss ordentligt. Alltid trevligt att möta Backatorp och jag är inte sen att gratulera dem till tre poäng! Vi lägger förlusten bakom oss och har siktet inställt på tre poäng mot Nödinge.”

DSK är femma och Backatorp sexa och båda lagen har varsin match kvar att spela.

 

7A

Lekstorps IF – Santos Cruz Azul IF 13-0 (4-0)

Väntad storseger för topplaget Lekstorp mot Santos Cruz Azul igår. Santos Cruz Azul kom ju från en 0-20 förlust mot Lövet/Johanneberg förra helgen och inte en enda poäng medan LIF bara tappat poäng i två matcher på hela säsongen. 4-0 i paus blev till slut hela 13-0. Lukas Ottosson blev sexmålsskytt och Marcus Gylling gjorde tre.

Just Gylling sa så här om segern:

”En match på förhand som vi måste vinna och järna med en massa mål för att ta ikapp målskillnad mot Gunnared och Linné. Matchen börjar trevande och Santos står emot ganska bra första 30 där vi skapar några chanser men bollen vill bara inte in. I minut 30 går Danne tyvärr sönder och Lucas bytts in och vilken match de blir för honom hela sex mål! Grymt! Vi går till paus med 3-0 men är inte riktigt nöjda. Vi behöver trumma på med fler mål för att äta ikapp målskillnad och vilken halvlek de blir med hela tio mål! Målskyttar blev Lucas 6, Gylling 3, Nissan 2, Tall 1 och Pätsi 1. Stor eloge till hela vårat lag som fortsätter att spela! Och till Santos som ändå gör en riktigt bra match men inte orkar hela vägen! Nu laddar vi om med en CL vecka med tre hela matcher där vi möter Santos igen på måndag och Gunnared i dubbelmöte!”

LIF leder 7A, en poäng före Gunnared.

Santos Cruz Azul är inte oväntat sist och har nu släppt on 148 mål hittills.

 

7B

Elisedals IS – Menisken IF 4-2 (2-2)

Kampen om andraplatsen i 7B går vidare och Elisedal fick med sig en viktig trepoängare hemma mot Menisken igår. Erik Böckmann såg till att till att EIS ledde med 2-0 efter 34 minuter men innan paus hade Menisken både reducerat (Robin Wickins) och kvitterat (Johan ”Bolivia (fast det borde vara Ecuador)” Anäng). I inledningen av andra så tog Elisedal greppet om matchen igen och Tobias Prodan satte 3-2 och denna gången kunde inte Menisken svara. Tobias Andersson ökade även på till 4-2 i slutet.

Elisedals tränare Maria Svenningsson sa så här om matchen:

”Vi gör inte en av våra bästa matcher, framförallt inte i första halvlek. Vi lyckas ändå göra två mål, men tappar sedan till 2-2. Andra halvlek däremot tar vi nya tag och det ser bättre ut, och vi får in två mål till och vinner med 4-2. Emellanåt är vi lite sena på bollen, stressar och spelar inte runt den så som vi ska. Men vi krigar oss till en seger och är effektiva framåt.”

Meniskens spelande tränare Robin Wickins sa så här om förlusten:

”Betydelselös match mellan två lag som skall spela av serien på förhand. 12 man i truppen innan start och det märks att det är i slutet av säsongen. Elisedal gjorde både 1 och 2-0 tidigt men vi kom tillbaka till 2-2 innan paus. Med en positiv avslutning av första var vi på gång. Men dessvärre gör dom 3-2 och kontrollerar matchen därifrån och går undan till 4-2. Vi kommer aldrig riktigt nära en kvittering i andra. Nu blir det att försöka avsluta säsongen med flaggan i topp och konstatera vi gjort en stark höst.”

EIS är trea i tabellen och har fortfarande chansen på uppflyttning men är i nuläget två poäng bakom tvåan Skottfint och dessutom med en match mer spelad. Lagen ska dock mötas innan säsongen är slut.

Menisken är femma i tabellen.

 

Käringöns FC – BK Skottfint 1-3 (0-2)

BK Skottfint behåller greppet om den andra direktplatsen till sexan efter ännu en seger. Skottfint såg ut att ha matchen helt under kontroll efter 2-0 i paus (målskytter Johan Karlsson och Idriz Sunja). En KFC-reducering i slutet (genom Jesper Åkerstedt) gav dock lite nerv men bara minuter senare satte Max Bergenheim 3-1 och stängde matchen.

Skottfints tränare Daniel Åman sa så här om matchen:

”I stora drag en match som vi har kontroll på från början till slut. Käringöns chanser var långa inkast eller skott från 30 meter som tog i överliggaren, men de skotten hade målvakt Stephen kontroll på. På matchdagen fick vi två riktigt tunga återbud i våra yttrar Jonas och André. De ligger bakom nästan 40 mål i år om man räknar både mål och assist och det är inget man skojar bort. Samtidigt betyder det att andra får kliva fram och just det är skillnaden från i våras. I våras saknade vi bredd i vissa matcher och förlorade när vi saknade folk även om förlusten då mot Käringöns FC också berodde på slarv i omställningsspelet och vårt balansspel. Idag var vi förberedda på lokalfotbollens motsvarighet till Stoke med taktik och kasta och dunka långt. Precis som matchen innan mot Hindås så bjuder backlinjen på ett mål bakåt. – Hej, varsågod, ta bollen. Målet är öppet så skjut! Så här i efterhand kan man bara skratta åt det, men samtidigt var även minst två mål mot Solväders också slarv i den defensiva organisationen. Jag skulle tippa att över hälften av de mål vi släppt in i år är efter tekniska och individuella misstag. Alla målen hemma mot Käringöns FC i våras var omställningar efter bolltapp. Där hade vi i denna match dock stängt butiken. Vi försökte istället tvinga dem till kanterna som ofta slutade med långa bollar. Med tanke på hur sårbara vi var i vårmötet mot Käringöns FC så får målvakt, hela backlinjen och balansspelet extra plus i den här matchen. Vårt bollgeni Oliver Hernaez som inte varit med så mycket under hösten betydde mycket i andra halvlek när började visa trötthet och behövde behålla lugnet och bolltryggheten. Stark insats av hela laget i BK Skottfint som visar bredd och kvalité efter sena tunga återbud. Nu väntar två raka matcher på Bravida Arena och vem vet, om vi får med något resultat så kan någon av dessa matcher bli avgörande.”

Skottfints matchrapport hittas HÄR.

Skottfint har alltså greppet om andraplatsen och har två poäng ner till Elisedal och en match tillgodo.

KFC är åtta.

 

/Rasta