I helgen drog kvalet till division 3 igång men även kvalet till division 2 och det blev väl ingen dundersuccé för lagen från Göteborgsfotbollen. Vi tar oss en titt:

 

LÖRDAG 13/10

KVAL TILL DIVISION 2

OMGÅNG 1

IFK Tidaholm – Västra Frölunda IF 5-0 (3-0)

Tvåan i division 3 Nordvästra Götaland, Västra Frölunda IF, åkte på en riktig smäll i första mötet med IFK Tidaholm. Frölunda släppte två mål efter kvarten spelad och ett till efter en halvtimme. 4-0 kom tidigt i andra och Tidaholm behövde knappt ”öka takten sista kvarten”, som den klassiska ramsan går, men satte för säkerhetsskull 5-0 i slutet.

Frölundas assisterande tränare Claes Klippert sa så här om debaklet:

”Riktigt tungt att vi underpresterar på det här viset i en såpass viktig match. Vi fick aldrig igång något spel med boll, och var ständigt efter i duellerna. Utgångsläget inför hemmamötet är alltså 0-5, vilket såklart är svårast tänkbara, men inte omöjligt, då det finns stora kvaliteter i det här laget. Vi får göra vad vi kan för att genomföra returmötet på ett så bra sätt som möjligt, och först då vet vi den slutliga utgången.”

Frölundas matchrapport hittas HÄR.

Tidaholms matchrapport hittas HÄR.

Kvalet spelas i dubbelmöten och returen på Ruddalen spelas nästa söndag (21/10).

 

KVAL TILL DIVISION 3

GRUPP 8

Guldhedens IK – Ulricehamns IFK 2-2 (1-0)

GIK har gjort en kanonsäsong hittills och den säsongen fortsatte igår när kvalet till division 3 inleddes. Guldheden fick också en drömstart i hemmamötet med Ulricehamn Tobias Petersson satte 1-0 efter fem minuter! Ledningen stod sig en bra bit in i andra men sen vände gästerna på matchen med två snabba mål. 1-1 kom i matchminut 63 (genom Sehand Azedin) och 2-1 tre minuter senare (målskytt Simon Håkansson). Med tio kvar kunde dock Guldhedens skyttekung Svante Möller kvittera och matchen slutade 2-2. 

GIK:s assisterande tränare Magnus Karsvall sa så här om matchen:

”Det utspelades historik på Guldheden Södra idag när vi för första gången i klubbens historia kvalar uppåt till division 3. Det märktes på publikströmningen där vi räknade in tresiffrigt (självklart gratis). Som vanligt i Guldheden var det manfall till matchen. Till själva matchen så börjar vi magnifikt första kvarten. Vi tar ledningen i fjärde minuten genom en nick av Tobias Petersson. Sen har vi ett jätteläge att utöka ledningen men missar detta. Sen händer något minut 15-75 är riktigt dåliga från oss. Ulricehamn kommer in i matchen med fint spel. Vi själva är väldigt passiva och stressade med boll. Dock skapar inte våra gäster mycket innan paus. Andra halvlek är som slutet av första med mycket Ulricehamn. Vi har dock ett bra läge att döda matchen men deras målvakt gör det bra I mitten av halvleken kommer utdelning välförtjänt för Ulricehamn som gör två mål på tre minuter och vi får börja jaga. Vi tar tag i sakerna sista kvarten och får en kvittering via Svante Möller på nick efter hörna med tio minuter kvar. Vi går sen för seger och är nära på en frispark. På övertid på frispark före oss får sen vår kapten en klockren armbåge i klockspelet. Tyvärr ser inte domaren det annars straff och grov utvisning. Men inget att skylla på idag. Vår prestation gör att vi får ta krysset och gå vidare mot nästa match mot Kongahälla. Vi njuter av stunden och funderar över hur vi får ihop ett lag till nästa helg.”

GIK:s matchrapport hittas HÄR.

Ulricehamns matchrapport hittas HÄR där det bland annat går att läsa att GIK har ryktet om sig att spela ”rock n roll”-fotboll!

Gruppspelet går vidare på lördag (20/10) med ”Göteborgsderbyt” mellan Guldheden och Kongahälla.

 

Munkedals IF – IK Kongahälla 2-2(1-1)

Det blev även 2-2 i gruppspelets andra match. Kongahälla hade begett sig de drygt åtta milen norrut till Munkedals IP för att möta just Munkedal! Den första halvleken såg att bli mållös men IKK:s Joakim Thornberg slog till i den 38:e minuten. Tyvärr för gästerna så fick de inte behålla den ledningen till paus då hemmalagets Rickard Pettersson nickade in 1-1 två minuter senare. Frane Sirinic såg dock till att Kongahälla återtog ledningen tidig i andra men även denna gången kvitterade hemmalaget (målskytt Tommy Ekman Olsson) och matchen slutade alltså med ett kryss. 

Munkedals matchrapport hittas HÄR.

Kongahälla möter alltså Guldheden nästa lördag.

 

GRUPP 11

KF Velebit – BK Astrio 1-1 (1-0)

Även det tredje laget från Göteborgsfotbollen kryssade i kvalet till trean. Det började dock bra då Emilio Rossi gav Velebit ledningen efter 24 minuter, en ledning som höll in i pausvilan och en bit in i andra. I 65:e kom dock kvitteringen genom Max Turnstedt.

Målskytten Rossi sa så här om matchen:

”Jämn match mot ett spelskickligt lag från trean! De startade första kvarten bra, men vi tog över och ledde 1-0 i paus genom mitt mål! Andra har vi chanser att utöka men bollen ville ej in, 1-1 kommer istället och det blir ett rättvist resultat!”

Astrios matchrapport hittas HÄR.

I gruppens andra match (som spelades idag) vann Åsa IF med klara 4-0 över Åstorps FF. Velebit ska ner till Skåne för att möta Åstorp nästa lördag (20/10).

 

/Rasta