IK Zenith har redan spelat hem 5A men både kampen om andraplatsen (som kan leda till kval) och bottenstriden skulle avgöra i helgen. Fredagen bjöd på en hängmatch innan hela sista omgången spelades i söndags!

 

FREDAG 12/10

FC Bosona – Angered MBIK 0-2 (0-2)

Inför slutomgången så jagade Angered andraplatsen och Bosona nytt kontrakt. Det var Angered som vann den här hängmatchen med 2-0 trots att laget fick Berat Deniz utvisad redan efter en halvtimme. Då hade dock Adel Gharbi redan satt 1-0 för AMBIK och precis innan paus kom 2-0 (Mehmet Uzel). 

Så här sa Angereds Vladimir Majdandzic efter matchen:

”Vi börjar matchen väldigt trögt, spelarna kändes sega och oengagerade. Bosona ligger lågt och väntar på omställningar, samtidigt lyckas inte vi få igång spelet och har svårt att etablera spel på deras planhalva, blir mest korta anfall utan precision eller ide. Det går alldeles för långsamt. Skönt att då göra 1-0 på en hörna. I mitten av första drar vi på oss ett onödigt rött kort, vilket sätter oss i en svår situation. Trots detta så lyckas vi göra 2-0, vilket står sig i halvlek. Vi gör tre byten i paus och har ett lägre utgångsläge. Vi har bra koll i defensiven och kan avstyra deras få farligheter men samtidigt lyckas inte vi med många omställningar. Tempot går ner rejält ju längre matchen lider vilket passar oss perfekt med en spelare mindre. Allt som allt en rättvis 2-0 seger trots en svag insats. Nu gäller det att ladda om och ladda upp inför hönö matchen och ta tre poäng där. Sen får vi hoppas att Ytterby lyckas fälla Björndammen! ”

Så inför söndagen hade Angered fortfarande chansen på andraplatsen och Bosona fortfarande rejält indragna i bottenstriden.

 

SÖNDAG 14/10

Angered MBIK – Hönö IS 2-0 (0-0)

Angered tog även en seger i den sista matchen efter 2-0 hemma mot Hönö IS.

AMBIK:s målvakt Damir Mehic sa så här om matchen:

”Svår match. Vi kom in helt fel i matchen och Hönö var det bättre laget första 45. Blir lite bättre i andra, vi får in ett mål och resten löste sig. Gott att se Hönö spela fint också.”

Segern räckte dock bara till en tredjeplats för Angered då även Björndammen vann sin sista match. Hönös avbrutna match mot FC Bosona låg inlagd men har nu plockats bort i deb tabellen som finns så ligger Hönö tia, två poäng bakom Bosona med en match kvar. Det finns ju dock inte annat alternativ än att Hönö vinner den matchen med 3-0 då laget både ledde med 1-0 men framförallt att det var en Bosona-spelare som attackerade domaren. När tabellen justeras kommer alltså Hönö vara nia istället.

 

Ytterby IS – Björndammens BK 0-6 (0-2)

Efter en stundtals skakig höst hade Björndammen iallafall chansen att säkra andraplatsen och ett möjligt kval. Det var dock på förhand ett lite lurigt bortamöte med Ytterby som väntade. Det märktes dock vilka det var som hade något att spela för! BBK satte 1-0 redan efter åtta minuter (Jonas Wassman) och Jesper Holmlund satte 2-0 innan paus. Marcus Lihnell satte en straff tidigt i andra och sedan rann det iväg till hela 6-0! Pontus Börjesson, Tony Rintamäki och Gabriel Girjoaba

BBK:s lagkapten Gustav Ågren sa så här om segern:

Klassisk sista match där vi var lite bättre egentligen. Vi åkte ut mot Kungälv med ett gäng viktiga kuggar saknade där bland vår målvakt, så vi puttade in Matte i målet och Wassman fick flytta ner till mittback. Vi har haft ett par dåliga matcher under hösten så denna kändes på förhand jobbig. Ytterby är duktiga på att rulla boll och med Wassman där bak kände vi väl att det var bäst att inte ge bort för stora ytor bakom backlinjen. Vi ligger lågt hela matchen egentligen och kör på omställningar vilket vi gör grymt bra idag. Ytterby förtjänade nog ett mål men vi var där och räddade på mållinjen någon gång och Matte gjorde en riktig fantom-räddning i andra halvlek. Efter tredje målet rullar det bara på och vi spelar ut matchen bra. Pluspoäng till Matte som inte tog ett felsteg i målet idag och skickade iväg några riktiga raketer till våra yttrar.”

YIS Tobias Hildesson sa så här om förlusten:

”Vet inte vad jag ska säga. Vi hade ingen motivation så det blev ett riktigt magplask.”

Björndammen knep alltså andraplatsen och får avvakta kvalet till trean för att se om det blir något kval till fyran (i så fall mot 5B:s IF Väster).

Ytterby slutade på en sjätteplats.

 

Öjersjö IF – FC Bosona 0-3 (0-1)

Bottenmöte där jumbon Öjersjö hade en liten chans att krångla sig kvar men det gick inte vägen. Istället kunde Bosona vinna med 3-0. Benjamin Grozdanic såg till att FCB ledde med 1-0 i paus och i andra ökade Emin Koljic och Isa Sacic på med varsitt mål.

Målskytten Grozdanic sa så här om den viktiga segern:

”Helt fantastisk insats när det behövdes som mest! Vi ger alla 100% och mer därtill och dominerar matchen från start till slut! Nu väntat vi spänt på om det blir kval eller inte…”

Bosona kommer alltså att sluta tia när tabellen justeras och får alltså avvakta och se om det blir kval eller i värsta fall ut direkt. Skulle det bli kval så ställs laget mot tian i 5B som blev Mossens BK.

Öjersjö vann 6A 2016 och förra året krånglade man sig kvar precis. Nu blev det alltså sexan igen.

 

Utbynäs SK – Älvängens IK 2-0 (1-0)

USK hade en liten chans att knipa andraplatsen men då behövdes både seger och att andra resultat gick vägen. De löste sin egen del men tyvärr för så gick inte de andra resultaten USK:s väg. Matchen mot ÄIK vanns iallafall med 2-0 efter mål av Filip Olofsson i första och Robert Hedelin i andra.

ÄIK:s kapten Johan Parinder sa så här om förlusten:

”Första halvlek är spelmässigt bra och tycker vi håller jämna steg även om Utbynäs har lite mer boll. De gör till slut 1-0 i öppet mål. I andra dör vi helt då kondisen och värmen tog ut sin rätt. Utbynäs har egentligen all boll och gör 2-0 på fast situation där vi missar markering. De får även en, i mina ögon billig, straff men vår målvakt gör en fantastisk räddning. Sen skapar vi lite halvchanser och Knaving har ett skott i ribban men Utbynäs vinner rättvist. Vi tar nya tag 2019!”

USK slutade på en fjärdeplats då både Björndammen och Angered vann.

ÄIK dalade i tabellen under hösten och slutade till sist på en åttondeplats.

 

Partille IF FK – Bergums IF 3-0 (1-0)

Bottenlaget Bergum hade en chans att hålla sig kvar men då krävdes det till att börja med seger mot Partille. Så blev dock inte fallet då hemmalaget kunde vinna med 3-0. Thomas Allerbrand satte 1-0 i slutet på första och i början av andra satte Farhad Ariyaeeravesh sitt elfte mål för säsongen. Karl Lawenius avslutade sedan målskyttet med sitt 3-0 mål

Partilles målvakt Dennis Nithander sa så här om säsongens sista match:

”Inte så mycket att säga. Vi är helt överlägsna, trotts att det är var Bergum som behövde vinna. Jag tror motståndarna var över på våran planhalva tre gånger i första halvlek, bollinnehavet var ca 90/10 till vår favör. Dock dröjde det fram till sista minutrarna av första halvlek innan vi gör 1-0. Mycket beroende på oskärpa och nonchalans från vår sida, samt deras målvakt som gör några bra räddningar. Andra halvlek fortsätter som första avslutades och det dröjer inte många minuter innan Farhad avslutar ett riktigt vackert anfall med att rulla in 2-0 i öppet mål. Bergum gör därefter ett sista försök men förutom någon halvchans skapar dom inga direkta farligheter. Istället avslutar Kalle målproduktionen för dagen när han nickar in 3-0. Slutresultatet är helt rättvist och borde slutat med några mer måls marginal för oss.”

BIF:s tränare Kristofer ”KL” Landahl sa så här om förlusten:

”Ett tråkigt avslut på en dålig säsong. Just denna matchen är inte mycket att säga om då vi hade ett lag med många 02:or och 03:or Vi står upp ok första 45 men Partille är bättre och vinner rättvist. Jag och Fidde är såklart missnöjda över att vi inte lyckats göra det bättre i år oavsett orsaker så borde vi löst det bättre. Bergum har ett fint 03 och 04-lag som gör att det finns positiva saker att ta med sig inför framtiden. Föreningen får ta nya tag i sexan och ta det därifrån. Det är väl ännu inte glasklart vad efterspelet till Hönö – Bosona blir och om det evtuellt blir några förändringar i tabellen till följd av det. Men det är inget vi kan påverka. Vill passa på att tacka bloggen för ett gott jobb.”

Bergum slutade elva och 6A-seriesegraren från 2017 får återvända till sexan.

Partille slutade till sist på en femteplats.

 

IK Zenith – Romelanda UF 4-3 (3-2)

Seriesegrarna Zenith vann även sin sista match när Romelanda besegrades med 4-3. Mattias Nordström gav dock RUF ledningen i första innan Zenith svarade med tre raka mål genom Alexander Berntsson, Jakob Ström och Jim Nielsen. Precis innan paus reducerade dock Martin Persson för gästerna. I andra gjorde lagen varsitt mål. Först kom 4-2 genom Ström innan Linus Åvall reducerade för RUF. 

Zeniths Danny Höglund-Field sa så här om segern:

”Jag hörde någon ”skrika”: vi gör våran sämsta match i år! Tror det var våran coach, perfektionisten Cihan Köse, men det summerar väl säsongen antar jag. Jag har inte varit med så mycket, men seriens bästa lag trummar på trots dåligt spel, vilket egentligen kännetecknar vilka som varit bäst under hela denna säsongen, man spelar efter sina förutsättningar. Idag ställer vi upp med en 3-5-2 uppställning. Matchen är ganska tempofattig och många misstag görs från bägge håll. 1-0 gör Romelanda snygg med handen och Alexander Berntsson stänker in kvitteringen snyggt efter massa flipper i RUF:s box. 2-1 kommer sedan efter en tung vänsterbössa av Jakob Ström utanför straffområdet och efter det är det egentligen inget snack om saken, 3-1 trillar in och precis innan vilan lyckas de få in en reducering efter lite Zenith-slarv. ganska omgående i andra ökar Alexander Berntsson på till 4-2 Zenith och biffen är klar! Romelanda skapar inte så mycket mer utom ett skott från nära håll som letar sig upp i nättaket 4-3, där tar det dock stopp för Romelanda och Zenith spelar säkert av resten av matchen.”

Zeniths matchrapport hittas HÄR.

Zenith alltså seriesegrare i 5A, i bloggens bok den absolut största överraskningen bland seriesegrarna hittills!

Romelanda slutade på en stabil sjundeplats.

 

/Rasta