Även 6A har nu en seriesegrare men 6B får vänta tills nästa helg! Så här gick det i helgen:

 

FREDAG 12/10

6A

Götaholm BK – Surte IS FK 7-2 (6-0)

Götaholm tog en riktigt fin seger hemma på Gamlestadsvallen i fredags. Redan nedflyttade Surte besegrades med hela 7-2 och matchen var över tidigt i första halvleken. Redan efter 13 minuter hade GBK 3-0 efter mål av Charlie Bengtström, Karlson Nwanege och Tobias Petersson. Det stod hela 6-0 i paus efter att Bengtström gjort både 4-0 och 6-0 och Fenan Zemui smugit emellan med sitt 5-0 mål. I början av andra blev även Petersson tvåmålskytt, denna gången dock i egen kasse! Surte fick även 2-6 genom Simon Sedig innan Bengtström blev fyramålsskytt! Riktigt kul att Götaholm också släpper fram sina unga talanger i a-laget. Målskytten Karlson Nwange är född 2005 och Rida Madoun 2004. 

GBK:s Fenan Zemui sa så här om segern:

”Vi gör en bra första halvlek, där vi dominerar matchen fullständigt och har mycket bollinnehav. Vi får utdelning och trycker in flera baljor. Jag missade andra halvlek då jag gick ut för att inte riskera ytterligare skada. Men vi tappade lite kvalité i andra och släpper in lite onödiga mål. För min del var det kul att få spela igen efter en match frånvaro även om jag spelade skadad (pga muskelbristning). Men måste berömma våra talanger Rida och Karlson, 14 och respektive 13 år som gör en grym match. Karlson gör dessutom ett mål och två assist. Tummen upp även till Charlie som gör fyra mål.”

Götaholm slåss om tredjeplatsen och har ett litet grepp (målskillnad) om den inför sista matchen nästa helg.

Surte är tia.

 

LÖRDAG 13/10

6A

Sveakurd FC – Gamlestaden FF 1-1 (1-0)

Helgens stor match i 6A när ettan Sveakurd tog emot tvåan Gamlestaden. Sveakurd hade chansen att säkra avancemanget till femman men då behövdes seger eller kryss. Hemmalaget fick också en fin start på BläsebovallenSarkawt Omar Salih hörna efter en halvtimme letade sig hela vägen in i mål! I början av andra kom dock mål nummer 29, en kylig lobb, från seriens skyttekung Tobias Bui och matchen var utjämnade. Trots chanser från båda lagen och bland annat en ribbträff från SFC slutade matchen 1-1! Sveakurd alltså seriesegrare i 6A! 

SFC:s tränare Behar Tahiri sa så här om matchen:

”En match med oerhört mycket nerver. Ett spänt Gamlestaden i första halvlek medför att vi är det bättre laget i första halvlek. När Gamlestaden kvitterar tidigt i andra så hoppar nerverna till oss istället. Vill passa på att lyfta domarens insats i dagens match. Hade järngrepp om matchen trots att det var en viktig match för båda lagen. Detta pga hans engagemang. Kommer i tid, visar respekt mot båda lagen och blir bemött på samma sätt. Vill även tacka samtliga spelare och ledare i båda lagen för en fin match trots att så mycket står på spel. Precis som lokalfotbollen ska vara. Gamlestadens säsong förtjänar ett bättre öde. Slutligen har vår säsong varit väldigt god resultatmässigt. Vill ändå lyfta sättet vi jobbat på. Vi har varit ett lag och lagt ett enormt jobb på att även bli ett trevligare lag. Ett gult kort har lagkapten Pasar Doski fått under hela säsongen, jämfört med 5-6 utvisningar förra säsongen pga händelser som inte hade på en fotbollsplan att göra. Det är större än segern i division 6A. Tack även till bloggen som gör lokalfotbollen mycket roligare.”

GaFF:s Robin Forsberg sa så här till bloggen:

”En jämn match där 1-1 nog var rättvist i slutändan, vi kom inte riktigt upp i den nivå vi hade önskat idag, tråkigt att vi inte kunde hålla serien levande till sista stund men vi får avsluta snyggt sista omgången och blicka framåt mot nästa år. Får även passa på att gratulera Sveakurd till segern!”

GaFF:s matchrapport hittas HÄR.

Det är alltså klart inför sista omgången att Sveakurd slutar etta och Gamlestaden tvåa. Stort grattis igen till Sveakurd!

Bilden till inlägget är lånad från SFC:s Facebookgrupp.

 

6B

FTU – FC Härlanda 0-2 (0-1)

Härlanda och Fässberg turas om att leda 6B och inför helgen var det Fässberg som ledde. Jagande Härlanda hade dessutom en klurig match borta mot FTU och det blev inte heller bättre när ”Fångarna” blev reducerade till tio man en halvtimme in i matchen. Trots detta satte Henrique Souza Boturão 1-0 för Härlanda fyra minuter innan paus. Med dryga kvarten kvar kom också 2-0 genom ett självmål och innan matchen var slut var Härlanda nere på nio man. 

Härlandas Jonathan Hellman sa så här om segern:

”En på förhand såklart nervig tillställning. Vi började lite långsamt och FTU var hetast första 20. Sen höjer vi oss och det låg ett ledningsmål i luften. Någonstans runt 30 spelade blir en av våra boys nersparkad i straffområdet av motståndarspelare när bollen inte är någonstans nära. Lite gruff mellan ett gäng boys efteråt. Svårt att se vad som händer, men situationen slutar med utebliven straff, att vår gubbe får direktrött och deras gubbe klarar sig utan kort. Inte superkul direkt. Men vi biter ihop och bara några minuter senare placerar Henrique Ricardo Souza Boturao in 1-0 efter fint spel offensivt. I andra halvlek släpper vi trots en man mindre till väldigt få chanser defensivt. I stunder faller vi lite väl lågt och FTU får slänga in ett par halvfarliga inlägg. Malcan i kassen räddar oss också vid ett tillfälle med en superräddning. Med tio kvar kontrar vi in 2-0 och efter det blev det till att stänga ner butiken totalt. Dagens andra röda får ”Junior” efter två gula, sent i matchen. Stökigare än vad vi är vana vid, men en go jävla insats av boysen och allt i egna händer inför sista matchen borta mot Hällesåker!”

FCH:s matchrapport hittas HÄR.

Härlanda och Fässberg har samma poäng inför den sista omgången men FCH leder då laget har +34 i målskillnad jämfört med FIF:s +27. Härlanda har en riktigt svår match då de ska bege sig till Hällesåker. Fässberg däremot tar emot Solängens BK hemma på Åbyvallen. Det skulle kunna mynna ut i en riktigt dramatisk målskillnadsaffär med en knapp vinst för Härlanda och målkalas för Fässberg.

 

Hällesåker IF – Chalmers Studentkårs IS 1-2 (0-2)

Ett lag som dock lyckades vinna borta mot Hällesåker är nykomlingen Chalmers. De glada stunderna tog ledningen med både 1-0 (Joel Lidin) och 2-0 (Sven Lundell) i den första halvleken. En kvart in i andra kom en reducering för hemmalaget när Johan Gunnarsson gjorde sitt 35:e mål för säsongen. Hällesåker kom dock inte närmare än så.

HIF:s tränare Stefan Kling sa så här om förlusten:

”Idag möter vi ett effektivt Chalmers. De gör mål på sina två första chanser. Överlag är vi det bättre laget, men har inte den rätta skärpan i avsluten. Vi missar alldeles för mycket avslutningslägen. I första halvlek får vi igång vårt passningsspel som vi hittat tillbaka till. Vi skapar en del målchanser men inget i nätet. I andra flyttar vi fram folk och detta ger ytor som Chalmers inte tog tillvara på. Får in en reducering men får tyvärr inte i någon mer boll. Den ville helt enkelt inte in idag.”

HIF är femma inför sista omgången där de ställs mot titeljagande Härlanda.

Chalmers är åtta.

 

Solängens BK – Göteborgs SIF 0-0 (0-0)

Det blev en mållös tillställning på Eklandavallen i söndags när Solängen gästades av GSIF.

SBK:s Andreas Söderberg sa så här om matchen:

”Typisk 0-0 match, inget av lagen är tillräckligt vassa för att avgöra matchen idag. Tyckte helt ärligt synd om publiken som kom och kollade.. Men trots tafatt spel så håller vi tätt bakåt, vilket alltid ses positivt!”

GSIF:s Mattias Dotevall sa så här om matchen:

”Vår tredje 0-0 match för säsongen. En rätt tempofattig tillställning där vår defensiv fungerar bra och vår backlinje gör en stabil insats under hela matchen. Framåt skapar vi en del chanser men lyckas inte avgöra. Solängen är inte ofarliga men skapar inget tryck egentligen. Matchen slutar som sagt med delad pott vilket får ses som ett rättvist resultat.”

GSIF:s matchrapport hittas HÄR.

Inför sista omgången skiljer det en poäng mellan sexan Solängen och sjuan GSIF.

 

SÖNDAG 14/10

6A

Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg – Bergsjön SK AVBRUTEN

Tyvärr rapporter om ännu en avbruten match i lokalfotbollen denna säsong. Domaren bröt matchen med tio minuter kvar (ställning 3-2 till BSK) efter att det blev stökigt i samband med att BSK fick en spelare utvisad.

Vi får avvakta och se vad förbundet beslutar.

 

Partille IF SC – Bjurslätts IF 1-3 (0-1)

Redan klara jumbon Partille spelade sin sista match för säsongen och det blev ännu en förlust. Goran Mihajlovic såg till att gästerna Bjurslätt ledde i paus. I mitten av den andra halvleken ökade Tim Samuelsson och Amir Kassal på BIF:s ledning innan Jonathan Johansson fick in ett tröstmål. 

BIF:s Tim Samuelsson sa så här om segern:

”Vi går ut och egentligen styr matchen direkt. Kommer till några farliga lägen men får bara utdelning en gång i första halvlek som Goran sätter snyggt. Partille försöker men får inga direkt farliga chanser. Andra gör vi en del byten och tempot höjs några steg och vi får två målskyttar till men även Partille får ett tröstmål. Ändå stabil match av oss.”

PIFSC:s Joakim Säyläs sa så här om matchen:

”Tycker vi står upp bra mot ett av de spelmässigt bättre lagen i serien. Bjurslätt har mycket boll men vi ligger rätt bra i positionerna och har hyfsad koll på deras anfall. Sen blir det ju tyvärr så att när man har så mycket boll så kommer ju lägena till slut och de få gånger vi är tveksamma så är de distinkta och hugger direkt. Så resultatet var inte helt orättvist även om det chansmässigt likaväl hade kunnat sluta 3-3. Annars en rätt schysst och välspelad match fram till matchminut 90 då det hettar till lite, kanske är det frustrationen över att det är en lång vinter tills nästa seriematch som låg bakom det.”

Partille får alltså ta nya tag i sjuan 2019 och Bjurslätt ligger femma, med chans på tredjeplatsen inför sista matchen. BIF möter just trean Götaholm i sista matchen.

 

/Rasta