Vi kollar vidare på helgens matcher och vände blicken mot 6C och 6D:

 

FREDAG 12/10

6C

Fröjdens FK – Azalea BK 2-0 (2-0)

Fröjden fortsätter sin finfina höst. Efter förlusten i omstarten mot Argo har laget sju raka segrar. I fredags blev det 2-0 hemma mot Azalea. Båda målen kom i den första halvleken där Simon Sävenek satte 1-0 och Magnus Svantesson tvåan.

FFK:s Simon Sävenek sa så här om matchen:

”Direkt från Foxes sportbar (världens bästa sportbar). Vi spelar ganska dåligt offensivt, men lyckas ändå vinna. Vilket såklart är gött. Azalea var bra. Spelförande, finurliga och skoj. De saknar dock edge på sista tredjedelen och vi har Naser Rahimi, Magnus Svantesson och vårt fina nyförvärv Filip Andersson. Det gör skillnaden idag. Dessutom gjorde Viktor Bäckström provisorisk comeback idag. Kul såklart. Vi spelar skitbra defensivt. Alltid nåt och såklart härligt med tre poäng. All cred till Azalea som spelar kul fotboll och är trevliga på planen. Extra cred till deras nummer 14. Jävla fin lirare. Nu ser vi fram emot att möta seriesegrarna Linné sista matchen. Det blir skoj. PS. Vill också passa på att berömma domaren. Dels för att domarna behöver hyllas i dessa dagar, men också för att han helt enkelt var bra.”

ABK:s tränare Jan Juhlin sa så här om förlusten:

”Fröjden startade riktigt bra och vi hamnade snett med mittfält och backlinje. Tog oss säkert 20-25 minuter att komma in matchen och vid det laget hade de 2-0. Överlag hamnade vi galet i första halvlek och fick inne igång något ordnat spel mot ett bra organiserat motstånd. I andra gjorde vi en del rockader och hade bra grepp på matchbilden även om vår ambition att gå framåt kunde kostat oss så Fröjden hotade i omställningarna. Tror att ett mål i andra kunder fått matchen att bli än hetare men Fröjden är ett skickligt och tryggt lag, så all heder till Darko och hans mannar. Kul idag att vi kunde lyfta upp två 15- åringar i a-laget. Överlag en fartfylld division 6 match mellan två jämna lag där Fröjdens inledning fällde avgörande. Blir gott att styra denna skuta även nästa år, då blir vi snäppet vassare och lite därtill.”

Fröjden är trea i tabellen och avslutar alltså mot redan klara seriesegrarna FC Linné.

ABK är femma och spelar sin sista match nu på torsdag mot Vrångö.

 

6D

Hisingen FC – IF Vardar/Makedonija 3-1 (1-1)

Hisingen slåss för nytt kontrakt i 6D och Vardar är redan klara seriesegrare. Möjligen var det motivationen som fällde avgörandet när Hisingen vann med 3-1 i fredags. Det var dock Mario Atanasovski som gav Vardar ledningen i början av matchen. Strax efter kom dock en kvittering efter mål av Samir Taha. Efter paus blev sen Steven Tran matchhjälte med dubbla frisparksmål där även Vardar drabbades av dubbla utvisningar.

Vardar som sagt redan klara mästare och de avslutar borta mot Backatorp till helgen.

Hisingen är nu åtta (de vann även igår mot Västkurd) och blir sämst åtta då nian Knippla inte kan komma ifatt. Det är även bara en poäng upp till sjuan Nödinge och helt säkrat kontrakt (då åttondeplatsen kan betyda kval). HFC avslutar mot jumbon Fotö.

 

Bosna IF – Västkurd BK 2-3 (0-2)

Topplaget Västkurd besegrade Bosna, som därmed är klara för nedflyttning. VBK fick en fin start med 2-0 redan efter en kvart efter mål av Zerian Mohammad Ali och Nassim Ben Sassi. En kvart in i andra kom även 3-0 genom Vedad Arnautovic. Bosna höjde sig och dubbla mål av Ajdin Smajlovic gav lite hopp men ett rött strax efter förstörde lagets chanser till poäng. 

VBK:s Roni Kurdali sa så här om matchen:

”Vi kommer till matchen med många ordinarie borta men vi gör en grym insats ändå. Vi har första halvlek helt under kontroll. Bosna har några skott mot mål men det blir aldrig riktigt farligt. Andra halvlek börjar också okey och vi gör 3-0 efter dryga 20 genom vår pigga assisterande tränare Vedad som blir serverad bollen och kan inte missa (bra löpning dock). Men Bosna ger inte upp och kommer in i matchen mer och mer samtidigt som vi slappnar av. De gör både 1-3 och 2-3. Vi missar säkert tre frilägen som skapas p.g.a att Bosna blir väldigt långa i sina lagdelar i slutet. Fredrik Ritter storspelade i mål och gör en del makalösa räddningar. I det stora hela så hade matchen kunnat sluta hur som helst. Men det gjorde den inte. Vi vann och tog tre poäng.”

VBK är tvåa i tabellen inför sista omgången där de ställs mot Knippla.

Bosna är tia och har inte längre chansen att nå åttondeplatsen.

 

LÖRDAG 13/10

6D

Nödinge SK – Diseröd SK 3-2 (1-1)

Nykomligen Nödinge slåss för nytt kontrakt och tog ett steg i rätt riktning i lördags efter 3-2 hemma mot Diseröd. Stor matchhjälte blev Emanuel Kollén som svarade för alla NSK:s mål! Kollén gav NSK ledningen innan Jakob Yngve kvitterade för DSK. I den andra halvleken upprepades mönstret men denna gången var det Anton Karlsson som kvitterade Kolléns ledningsmål. Kollén och NSK fick dock sista ordet med ett segermål med åtta minuter kvar!

Hattrickmannen Kollén sa så här om segern:

”Oerhört skön vinst, sen är det ju extra roligt när man gör tre mål. En bra insats av hela laget som krigar tills sig tre poäng. Diseröd var tuffa men vårt försvar gör en dundermatch. Nu ska vi bara vinna sista matchen och visa att vi är bättre än vad vi visade första halvan av säsongen.”

Nödinge är sjua inför sista omgången, en poäng före Hisingen. NSK avslutar säsongen hemma mot Bosna. NSK kan som sämst bli åtta och har därmed garanterat minst kval för att hålla sig kvar.

DSK är färdigspelade för i år och är femma just nu men Backatorp skulle kunna kliva förbi tack vare en seger i sista omgången.

 

Hälsö BK – Fotö GoIF 5-2 (5-1)

Hälsö jagar en fin andraplats och besegrades jumbon Fotö med 5-2 i helgen hemma på Stuvö Backe. Matchen var i stort sätt över efter 20 minuter då hemmlaget hade 4-0! Lite senare i den första halvleken kom även 5-0. Gustav Börjesson och Lukas Clarke blev båda tvåmålsskyttar och Petter Magnusson gjorde även ett för hemmalaget. Fotös Alberth Gustavsson putsade siffrorna lite då han reducerade med ett mål innan och ett efter paus.

Fotös Mikael Beckius sa så här om förlusten:

”Ö-derby, med allt vad det innebär, på Hälsös gräsplan som jag nog inte spelat på sedan Skärgårdscupen med Öckerös P-92or för runt 15 år sedan. Underbart väder, en hel del publik och dessutom ett gäng bra insatser i bagaget in till denna matchen (Nödinge pratar vi inte om!), kort och gott bra förutsättningar! Första minuterna sätter vi hög press och lyckas vinna bollen högt och skapa några halvchanser, men ingen riktig farlighet. När vi känner att vi har klarat oss undan de där inledande minuterna när vi brukar släppa in mål, så kommer Hälsö upp och gör mål på sitt första läge. Ketchupeffekt är nog bästa förklaringen för resten av första halvlek där de gör fem mål i ganska snabb följd, vi lyckas genom notoriske målskytten Alberth få in ett mål innan domaren blåser av första. Där och då kändes skillnaden mellan toppen och botten verkligen avgrundsstor. Pga skada i första hade vi bara en avbytare kvar, och sedan lite halvsjuka spelare ledde till målvaktsbyte i paus. Vi kommer ut till andra med ny energi, och ganska snart kommer utdelningen genom att Alberth på femtioelfte returen lyckas trycka in 5-2. Därefter sjunker spelkvalitén rätt ordentligt hos båda lagen, Hälsö rullar runt bra, men får mest till ett gäng skott utifrån som passerar målet utan större pulshöjning. Vi försöker med vårt djupledsspel som vanligt, och kommer fram på kanterna flertalet gånger, dock utan att få in bollen till farliga lägen. Alltid tungt att förlora derbyn förstås, men det var en välförtjänt seger för Hälsö. Vi gör en bättre andra halvlek, men det är mer av akademisk betydelse när man har ett fyramålsunderläge att börja från. Slutet på hösten har dock varit en markant förbättring spelmässigt från vår sida, bortsett från några plumpar i protokollet, lite att vi höjer oss mot bättre motstånd, men inte räcker hela vägen fram. En match kvar nu, sen är det dags att börja förbereda sig för nästa säsong som förhoppningsvis bjuder på mer positiva resultat.”

Det är redan klart att Fotö kommer sluta sist i årets 6D.

Hälsö är trea men har chansen att passera Västkurd i sista omgången.

Fotö har kvar att möta Hisingen och HBK möter Neutrala.

 

Knippla IK – Neutrala IF 2-1 (2-1)

Knippla har inte varit bortskämda med segrar under hösten men när den väl kom så var det för sent. Laget kan inte sluta högre än nia och åker därmed ut. Det blev som sagt dock seger i helgen och Robin Eriksson inledde målskyttet redan i andra minuten! 2-0 kom via Peter Arvidsson en kvart senare. Precis innan paus kunde Neutrala reducera (Hamza Hussein). Matchen bjöd inte på några fler mål och Knippla vann sin första höstmatch! 

KIK:s målvakt Joel Carlryd sa så här om matchen:

”Årets sista hemmamatch, 18 grader och sol. Trots beskedet innan match att vi inte kan klara kontraket var alla taggade till tusen. Matchen börjar perfekt med 1-0 redan i andra minuten. Kvarten senare uppstod en situation där nästan alla tror att domaren blåst för offside, men han valde att inte blåsa då vår spelare slutade springa mot bollen. Målvakten hämtade bollen och spelade upp den i mitten, då han trodde det blåsts av. Bollen till vår spelare och öppet mål. 2-0. Ibland får man bara ta såna mål utan att skämmas allt för mycket. I 44e minuten får vi en hörna. Den leder till en snabb kontring och 2-1. Tungt med mål bakåt precis innan halvtid, speciellt när vi vet hur många matcher i höst vi haft ledningen och tappat. I andra halvlek har vi motvind och får svårare att komma upp i planen. Neutrala får flera chanser, bland annat skott i stolpen och nick i ribban. I slutet byter de målvakt och kör lite hockey, tom kasse. Vi lyckas hålla emot hela matchen. Äntligen vinst! Man hade nästan glömt hur det känns med tre poäng.”

Knippla är nia och kan alltså inte sluta högre och får ladda om för division 7-spel nästa säsong. Sista matchen spelas mot Västkurd.

Neutrala är fyra och avslutar mot Hälsö.

 

SÖNDAG 14/10

6C

Tynnered FC – Önnereds IK 1-2 (1-1)

I söndags säkrade Önnereds IK andraplatsen i serien efter 2-1 mot Tynnered. Det var rutin i målprotokollet då först Olof Möller satte 1-0 för ÖIK efter tio minuter och Mohammed Ali Khan kvitterade en kvart senare. I andra kunde sedan Möller även göra segermålet för gästerna.

ÖIK:s Marcus Carlström sa så här till bloggen om segern:

”En rätt dålig match med lågt tempo och många felpass. Man kände att matchen inte betydde något för båda lagen. Men ändå skönt att vinna och det får vi nog tacka Möller för som drog på två riktiga dunderskott. Även beröm till domaren som var utmärkt.”

Tynnereds Haris Hadzic sa så här till bloggen:

”Finns inte så mycket att säga. Vi gick bara ut och spelade bara och försöker avsluta de sista matcherna fint.”

ÖIK:s matchrapport hittas HÄR.

Önnered säkrade alltså andraplatsen och avslutar mot SK Argo hemma på Apelsinplan.

Tynnered har Vrångö borta i sin sista match. När det gäller den avbrutna matchen mellan Slottsskogen/Godhem IF från omgång 15 så har bloggen nåtts av rapporter att båda lagen kom att tilldömas en förlust och 0-3 då båda lagen ansåg lika ansvariga. Så det resultatet lär dyka upp i tabellen snart.

 

/Rasta