Vi avslutar som vanligt rapporteringen med våra division 7-serier:

 

LÖRDAG 13/10

7A

Lövet/Johannebergs IF – Gunnared KIF 1-4 (0-1)

Topplaget Gunnared tog en trepoängareGuldheden Södra mot Lövet/Johanneberg i lördags men det satt riktigt långt inne. Hanad Yusuf gav förvisso GKIF ledningen i den första halvleken men tidigt i andra kvitterade Henrik Larsson för hemmalaget. 1-1 stod sig sedan till matchens sista tio minuter! Då klev Nadim Raisi fram med tre raka mål (80:3 , 85:e och 90:e) och fixade segern! 

Gunnareds Robert Veres sa så här om matchen:

”Tuffa närkamper från Lövet, tror vi fick med oss mer än 25 frisparkar. Men 1-1 med 10 minuter kvar så var vi tvungna att växla upp och göra lita taktiska ändringar som gav resultat till slut. Nu väntar dubbelmöten mot Lekstorp så blir intressant seriefinal.”

Lövets målskytt Henrik Larsson sa så här om förlusten:

”En go match mot ett bra lag. Gunnared försökte trilla boll och vi låg för det mesta rätt i vår defensiva spel och fick några lägen på kontringar. 0-1 i halvtid och efter ett fint anfallsmål från oss i andra stod det 1-1 väldigt länge. Sista tio tog vi slut. För svårt att ragga folk en lördag helt enkelt men bästa laget vann. Siffrorna rann iväg men hade vi varit lite mer effektiva på våra frilägen hade vi nog kunnat hyfsa siffrorna om inte annat, enligt coach Rino även vunnit, men det skall en coach säga efter en rätt säker 1-4 förlust. I övrigt mötte jag en underbar spelare i nr 3 (Hiwa) i Gunnared. Bra defensivt, teknisk och extremt trevlig. En Maldini i den Göteborgska lokalfotbollen helt enkelt.”

Lövets matchrapport hittas HÄR.

Gunnared toppar 7A, två poäng före tvåan Inter Linné och trean Lekstorp. LIF har dock två matcher mindre spelade så en liten fördel för Gråbo-laget. LIF fick sin match igår måndag avbruten men mer om det i nästa inlägg. Gunnared och just Lekstorp har alltså båda sina möten kvar.

Lövet/Johanneberg återfinns på en sjätteplats.

 

Geesguud UF – Croatia Göteborg 2-7 (0-6)

Croatia har tappat mot topptrion men går ändå mot en fin säsong och Geesguud hade inget att sätta emot i helgens möte. 6-0 efter första 45 talar sitt tydliga språk och där blev Eldiiar Esenbekov och Mikail Sepahi tvåmålsskyttar medan Haris Memisevic och Tim Berndtson gjorde varsitt. I andra putsade Geesguud siffrorna lite med mål från Abdirahman Wacays och Miro Jamil. Sepahi passade även på att fullborda sitt hattrick. 

Croatias Tim Berndtson sa så här om segern:

”Finns egentligen inte speciellt mycket att säga om matchen i sig. Är väldigt slappt från våran sida hela matchen. Känns som att energin har gått ur oss lite de två senaste matcherna och det syns väldigt tydligt på planen. Vi vinner med 7-2 men ska också nämnas att Geesguud spelade med en man mindre nästan hela första halvleken. Vi vinner så de är ju gött men finns mycket som måste bli bättre från våran sida. En stor eloge till våran målvakt Jovan som gör att vi inte släpper in mer än två mål.”

Croatia är fyra i tabellen och Geesguud är nia.

 

7B

Solväders FC – BK Björkåsen 10-1 (6-1)

Topplaget Solväder föll oväntat mot Hjuvik i förra omgången men hade absolut inga problem att köra över jumbon Björkåsen med hela 10-1 i lördags. Redan efter en kvart stod det 5-0 och 6-1 i paus blev till slut alltså hela 10-1! SFC:s mål gjordes av Hassan Hassan (3), Amart Jagne (2), Yannick Alexandre Ibrahim Diakite (2), Ali Farah, Haitham Ayoub och Zakaria Sheikh. BKB:s tröstmål gjordes av Robert Andersson.

Solväder är trea men kommer nog få det svårt att hinna ikapp tvåan BK Skottfint. Skottfint har dock en svår match mot seriesegrarna Järnbrott imorgon som kanske kan öppna upp striden om andraplatsen lite.

Björkåsen är fortsatt sist i 7B

 

SÖNDAG 14/10

7A

Inter Linné IF – Gothenburg Celitc FC 6-1 (4-0)

Toppen av 7A har utvecklats till ett triangeldrama och Inter Linné IF är högst inblandade. I söndags blev det en väntad seger mot Celtic. Efter halva den första halvleken började målen trilla in och i paus stod det 4-0 efter att Armando Smedberg DalenceCristian Ramirez Betancur, Abel Zerai och Braulio Rodriguez hittat rätt. Zerai satte även 5-0 innan Florent Sylvain Schildknecht fick in en boll för Celtic. Miliyon Hailemariam avslutade sedan målskyttet för Inter Linné med sitt 6-1 mål.

Inter Linnés Carl Demirtas Sjödin hade följande att säga om matchen:

”Skönt att vara tillbaka på Heden efter ha spelat på en plan av bedrövlig kvalitet förra helgen. Förra matchen hade vi väldigt svårt att vinna något på mittfältet men våra mittfältare hade en betydligt bättre dag idag. Ramirez var helt dominant på innermittfältet tillsammans med Claudio och Rolando. Vi tar ledningen efter ett fint anfall som Armando avslutar drygt 20 minuter in i första halvlek. Vårat passningsspel fungerar väldigt bra i perioder och vi lyckas peta in tre bollar till innan halvtid. I andra halvlek börjar vi lite sämre och Celtic kämpar sig lite in i matchen. I 65:e gör vi turligt 5-0 genom att Abel blockar deras målvakts resning och bollen går rakt in i mål. Celtic gör 5-1 efter väldigt tveksamt defensivt arbete av våra mittfältare men vi gör 6-1 genom vår outröttliga kantspringare Miliyon. Bra match ifrån vår sida i detta Hedenderby. Lite ojämn domarinsats men Celtic höll god ton hela matchen och vi får tacka för ett gott motstånd.”

Celtics målvakt Tor Berggren sa så här om förlusten:

”Linné var nog det bästa laget vi har mött i år. Vi är kanske naiva i första halvlek där vi står högt och lämnar stora ytor bakom vårt försvar flera gånger men Linné var riktigt bra på att utnyttja dom givna ytorna. Precisa passningar runt vårt försvar och sedan på ett par av målen i sidled i och omkring vårt straffområde vilket gör det svårt för mig som målvakt att hänga med i avsluten. Offensivt för vår del kommer vi upp lite här och var men vi skapar egentligen inget större läge däremot har Linné ytterligare några chanser bl.a. två ramträffar utöver sina mål i första halvlek. I halvtid bestämmer vi oss för en omstart. Att hitta våra positioner och framförallt sätta försvarsspelet. Det tycker jag att vi gör direkt i andra där vi kommer upp ett par gånger och vinner bollen högt i plan och något sånär stabiliserar vårt spel. Linné visar ändå klass igen och gör 5-0. Strax efter det reducerar vi ändå så vi får hål på dom vilket vi inte fick i våras. Sedan bjuder jag Linné på ett mål när jag rensar bollen på en av deras framrusande spelare som vår försvarare inte hänger med och bollen tar en olycklig studs in i mål. Klart man inte är nöjd med 6-1 men vi får se det som en förbättring jämfört med vårens möte. Vi bättrar oss också totalt sett i andra halvleken och håller humöret uppe hyfsat så att det inte blir något fult spel vilket lätt kunde hänt med det underläget. Lycka till Linné i den fortsatta toppstriden. Vi tar med oss det goda vi kan hitta till nästa helg och Lövet/Johanneberg som alltid brukar vara tuffa matcher.”

Inter Linné är tvåa i tabellen men har fler spelade matcher än både ettan Gunnared och trean Lekstorp och behöver hjälp med lite resultat för att knipa någon av de två första platserna.

Celtic är tia.

 

Kareby IS – Hermansby IF 2-4 (1-1)

I söndags tog även Hermansby en seger då det blev 4-2 borta mot Kareby. Det var dock KIS Hugo Backman som inledde målskyttet men innan paus hade Samuel ”Sonkan” Holgersson gjort ett sällsynt mål och kvitterat för HIF! I andra kopplade sedan HIF greppet om matchen med två snabba mål av Joakim Rosqvist Ström och Birk Larsson. Kareby fick lite kontakt igen via Joakim Andreassons reducering men i slutminuterna kunde Henrik Backman stänga matchen med sitt 4-2 mål.

HIF:s ena målskytt Samuel ”Sonkan” Holgersson sa så här om segern:

”En härlig varm söndagskväll i mitten av oktober bjöd på ett riktigt Kungälvsderby. Trots att båda lagen ligger långt ner i undre halvan av tabellen hindrade inte det att locka många att se matchen. Alltid viktigt att vinna sådana här derbymatcher.
Vi Hermansby visste att det skulle bli en tuff match efter att vi vunnit med 1-0 hemma i våras men då var det Kareby som spelade fin fotboll och vi lyckades kontra in ett mål. Vi visste att de har ett ungt och talangfullt lag som gärna lirar fotboll med mycket passningsspel. Vi kom till matchen med några tunga avhopp (avstängningar och typ släktkalas). Matchen började ganska lugnt med alldeles för få närkamper för att vara ett derby! Inget gult kort första 30 minuterna är ju nästan en ren katastrof med tanke på att det spelas ett derby! Kareby tog tag i taktpinnen i början av matchen och fick in ett mål. Med ca tio minuter kvar av första halvlek kvitterar Hermansby med en fruktansvärt hård nick av den nyblivna 40-åringen Samuel!
I andra halvlek tycker jag att vi Hermansby tar över matchen. Gör ganska snabbt 2-1 och även senare 3-1.  (målskyttar Ström och Birk). Kareby försöker sedan flytta fram positionerna och reducerar till 2-3 men vi lyckas i slutat av matchen sätta 4-2. Tycker att det var en jämn match men att vi vann rättvist! Alltid kul att möta unga talangfulla Kareby (tror de hade en snittålder på 20 år idag). Skulle förvåna mig mycket om vi inte ser Kareby högre upp i seriesystemet om ett par år. Många av spelarna idag var födda -03 och med den unga åldern på 15 år visade de att de har ett lag för framtiden. En rolig match och förbannat gott med tre poäng!”

HIF är sjua i tabellen och KIS är elva.

 

7B

IFK Hindås – Hjuviks AIK 5-0 (3-0)

IFK Hindås tog en riktigt fin hemmaseger mot formstarka Hjuvik i söndags. Safar Hazani inledde målskyttet efter dryga halvtimmen och precis innan paus kom både 2-0 (Joakim Örneflo) och 3-0 (Ionut Geampalia). Örneflo blev sen tvåmålskytt tidigt i andra innan Markus Lund satte femman strax efter.

Hindås tränare Johan Viktor sa så här om matchen:

”Stabil insats från vår sida. Kändes bra från start även om planen var svårspelad. Var riktigt skönt med tre poäng. Alla i laget stod upp och kämpade. En extra eloge till Johan Hallin som ställde upp och stod i mål då våra målvakter var borta, och gjorde det med den äran.”

Hjuviks Oskar Rybo sa så här om förlusten:

”Vi åker ut med 12 man efter en del sena avhopp och som om inte det vore nog så fick vi en armbåge ur led efter 15 minuter. I dagens varma och soliga väder så hade vi verkligen behövt några gubbar på bänken för vi var många som gick på knäna idag. Vi skapar dock mängder med bra chanser men avsluten är alldeles för dåliga och när man inte ens kan göra mål när man kommer tre gubbar fria mot målvakt så blir det svårt. Försvarsmässigt så ligger vi för långt ifrån motståndarna och det resulterar i en del billiga mål. Hindås vinner rättvist då fotboll går ut på att sätta sina chanser och där måste vi höja oss till nästa match. Trots att planen var tungsprungen så var det riktigt trevligt att komma ut och spela på en riktig gräsplan.”

Hjuvik är åtta i tabellen men bakom närmar sig Hindås som är tia, fyra poäng bakom.

 

/Rasta