Serierna börjar att avslutas men sexorna och sjuorna kör på och följande matcher spelades igår:

 

MÅNDAG 15/10

6D

Västkurd BK – Hisingen FC 3-4 (1-1)

Det mesta i 6D är redan klart. Vardar har säkrat seriesegern och Fotö och Knippla kommer att få lämna. Inför den här matchen var dock fortfarande Hisingen FC indragna i kontraktsstriden. Laget höjde sig dock och tog en imponerande seger mot topplaget Västkurd. Meron Amare Mekonnen satte 1-0 efter tio minuter för HFC men Kebba Njie kvitterade innan paus. Ramazan Erdal såg sen till att VBK tog ledningen tidigt i andra, en ledning som stod sig fram till matchens sista tio minuter. HFC lyckades då både kvittera (Smain Heouaine) och sätta 3-2 (Kaleb Mekonen på straff). Målet kom med bara två minuter kvar men dramatiken var inte slut! Dilér Deveci satte nämligen 3-3 för hemmalaget minuten efter men på övertid satte Kaleb Mekonen sitt andra mål och blev matchhjälte för Hisingen!

HFC är nu åtta och segern gjorde att Bosna får lämna 6D. Åttondeplatsen är ju dock inte säker utan kan leda till kval. Det är dock bara en poäng upp till sjuan Nödinge med en match kvar att spela. Hisingen ställs då mot jumbon Fotö medan Nödinge möter Bosna.

VBK är fortfarande tvåa, en poäng före Hälsö, och avslutar säsongen mot Knippla.

 

7A

Santos Cruz Azul IF – Lekstorps IF AVBRUTEN

Ännu en gång denna säsongen nås bloggen av rapporter om att en match har avbrutits. Denna gången gäller det mötet mellan jumbon Santos Cruz Azul och topplaget Lekstorp. Enligt de uppgifter bloggen fått från båda lagen så bröts matchen strax innan paus vid ställningen 6-0 till Lekstorp och då hade även Santos fått två spelare utvisade. En Santos-spelare blev liggande efter en duell varpå publik kommer in på planen och det även riktas kritik mot domaren. Matchen avbryts men är på väg att återupptas men efter en diskussion mellan Santos ledare och domaren väljer domaren att avbryta.

Återigen otroligt sorgligt att domarna i lokalfotbollen inte får göra sitt jobb. Detta är en nedåtgående spiral som lokalfotbollen måste lösa.

När det gäller matchen kan det ju inte bli annat än att LIF tilldöms segern. Det bör också bli med 6-0 då det står i tävlingsbestämmelserna att det icke felande laget ska tilldömas en 3-0 seger ELLER det resultat om var när matchen bröts om det är mer fördelaktigt. Vilket det var i detta fallet.

 

7B

Käringöns FC – Elisedals IS 2-1

Elisedal jagar uppflyttning till sexan men gick på en mina igår när laget oväntat föll mot Käringöns FC. Bloggen har inte så mer gälland matchen.

EIS är nu fyra och har i nuläget två poäng upp till tvåan BK Skottfint men med bara en match kvar att spela. Skottfint har tre matcher kvar. EIS har dock just Skottfint i den sista matchen men det är en hel del andra resultat som måste gå vägen också.

KFC är sjua i tabellen.

 

/Rasta