Det börjar tunnas ut med matcher men så här gick det igår:

 

ONSDAG 17/10

7A

Lekstorps IF – Gunnared KIF 4-1 (1-1)

Toppmöte i 7A där Lekstorp behöll greppet om seriesegern. Lukas Ottosson fortsätter att göra mål för Gråbo-laget och han satte 1-0 tidigt i matchen. En annan het målgörare är Gunnareds Nadim Raisi (hattrick i senaste matchen) och han kvitterade till 1-1, ett resultat som stod sig till paus. I andra halvlek var dock Lekstorp hetare och kunde gå ifrån sista kvarten. Marcus Gylling satte 2-1, William Mellingsäter 3-1 och precis i slutet blev Ottosson tvåmålsskytt med sitt 4-1 mål.

LIF:s tränare Joakim Andreasson sa så här om segern:

”Ja vad skall man säga? En match mellan två lag som gjort det helt outstandig under våren hösten. En ren serie final. Vi kom till matchen med en stark trupp samt go stämning i laget. Vi ville visa att våran hemmastatistik på 43-6 med bara vinster inte var något undantag . Matchen började i högt tempo där vi lyckades göra 1-0 första 10 minuter. Det skall också poängteras att vi hade två ramträffar tidigt i matchen. I mitten av första halvlek tog Gunnared över mer och mer och gjorde 1-1 via ett turligt skott stolpe in som lyckades leta sig fram i mål då våran målvakt var helt skymd. Sedan visste vi att Gunnared gillade att hålla i bollen och rulla runt men så fort det blev närkamp så visade vi att vi är serien fysiskt starkaste lag och att det är inte lätt att skapa målchanser mot oss. 1-1 stod sig halvleken ut. Andra halvlek fortsatte likadant som första avslutades. Gunnared hade bollinnehavet men så länge det inte blev något farligt så fick de lov att rulla runt. Det skulle dröja ända fram till 77:e minuten då Marcus Gylling hittade nätet. Sen efter det så gick väl luften ur Gunnared och vi lyckades göra både 3-1 (William Mälingsäter) och 4-1 (Lukas Ottoson) via fina omställningar. En underhållande match där våran fantastiska publik var med och heja fram från start till slut . Från våran sida så var det kollektivet som vanligt som bidrog till segern men om det är någon jag får lyfta fram så är det våran juniormålvakt som gjorde det väldigt bra. Vi tackar även Gunnared för fin fotboll och schyssta att möta även om det var en del hårda kamper, precis som det skall vara i en seriefinal . Vi önskar dem lycka till.”

Gunnareds Robert Veres sa så här om förlusten:

”Spelmässigt tycker vi att vi var det bättre laget fram till sista 15-20 minuterna. Men tyvärr kunde vi inte förvalta våra chanser. Sedan rann det iväg när vi gjorde misstag på 2-1 målet som de gjorde med 13 minuter kvar och efter det satsade vi framåt och då tappade vi fokus och släppte in både 3-1 och 4-1. Lekstorp tog vara på sina chanser och de gjorde inte vi. I helhet så kändes inte Gunnared sig själva i matchen, om de berodde på nervositet, dålig fokus eller för mycket egoism är ju frågan men nu väntar returen hemma på söndag då gäller de att ladda om och fokusera på vår viktigaste match under hela säsongen.”

LIF är nu en poäng före Gunnared med en match mindre spelad. Den matchen är dock den avbrutna mot Santos Cruz Azul där LIF kommer att få tre poäng. Med två matcher kvar har alltså LIF en fyra-poängsledning. Lagen kommer dessutom att mötas igen redan på söndag och seger för LIF där säkrar seriesegern! Det skulle också öppna upp för Inter Linné IF, då de kan smita förbi Gunnared och sno åt sig andraaplatsen!

 

7B

BK Skottfint – Järnbrotts IF 1-1 (1-0)

Järnbrott är redan klara seriesegrare så någon ”seriefinal” handlade det kanske inte om då tvåan BK Skottfint tog emot JIF på Bravida Arena. Den stora frågan var ju dock om JIF:s första poängförlust (efter 18 raka segrar) skulle komma? Halvvägs in i den första halvleken var det också Skottfint som tog ledningen genom Rasmus Pihlqvist men precis innan paus hade Henrik Lundh kvitterat för JIF. Den andra halvleken blev mållös och Järnbrott fortfarande obesegrade men inte längre fullpoängare!

Skottfints tränare Daniel Åman sa så här om matchen:

”2008 så spelade Skottfint en avgörande match på Välen mot just Järnbrotts IF. Då vann Bra Killar med 5-0 och gick upp till division 4. Riktigt kul att 10 år senare spela en match igen mot Järnbrott som gäller något. Årets bästa publiksiffra, seriefinal och ett hemmalag som varit lite extra aktiva i sociala medier och hemsida för att bygga upp ett större intresse för det som för BK Skottfint var årets sista hemmamatch. Tycker det är synd att alldeles för många hemsidor och aktivitet på sociala medier hos andra lag på den här nivån är mer eller mindre utdött. En match precis som seriefinalen i 6A häromdagen som slutar 1-1. Först och främst vill jag ge eloge till Järnbrotts IF som inte satte ut skorna trots överlägsen klar serieseger redan. Framförallt så här i tider där många lag lämnar WO. Många av dessa WO i vår serie har inte direkt gynnat oss. Solväders FC har nu 6 poäng på WO. Som sagt, Järnbrott kom med en riktig stark trupp och gick all in för att spela hem en perfekt säsong som inget annat lag klarat på herrseniorsidan i Göteborgsfotbollen. Vi kom med en 16-mannatrupp, men precis som matchen innan blev det ett pussel att lägga när mittfältsmotorn Johan Karlsson hade insjuknat och André Klint borta sedan matchen innan. Det är trots allt killar som ligger bakom 30 mål framåt, men BK Skottfint har bredd och mycket hjärta den här hösten. Järnbrott tillhör de lag jag faktiskt sett en hel del den här säsongen. Spelar ett rakt och ett tydligt 4-4-2 med en klar spelidé och med mycket spetskompetens. Pratade med killarna innan matchen att ta bort kantspelet och få en förstapress på Järnbrotts mittbackar som gärna dunkar långt ibland. Tycker vi lyckas rätt bra med det. Vi har en period i första halvlek där presspelet biter riktigt bra. Tycker vi spelmässigt har en bra period i första halvlek. Vi visste att vår chans i den här matchen var inlägg och skapa ytor bakom Järnbrotts ytterbackar samt fasta situationer. Vi gör också 1-0 på en hörna från höger. Vi har många hörnor i första halvlek. Viktor Paulsson slår en fin hörna på bortre ytan där Rasmus Pihlqvist som är en av våra bästa huvudspelare kan nicka in 1-0. En stund senare får Gustav Nilsson på ett fint skott som Järnbrotts pigga målvakt Hans Ekdahl precis kan peta ut till hörna. 2-0 där och det hade blivit en helt annan match i andra halvlek. Järnbrott har ett kanonläge tidigt i matchen när vi ligger för högt och vår annars eminente målvakt Stephen hamnar på mellanhand. Järnbrotts skyttekung Petter hinner emellan och får på en lyra i luften som studsar i ribban. Järnbrotts 1-1 i 42:a minuten kommer också på en fast situation där vi blir bolltittande centralt och missar i kommunikationen. Sådana misstag går inte mot ett bra lag som Järnbrott. Ett viktigt mål för gästerna precis innan paus som gör att de får mer energi och kan få mer saker gratis till andra halvlek.

I andra halvlek blir vi trötta på slutet och stundtals väldigt långa. Järnbrott tar över spelet med den energi de fick av målet, men Skottfints mittbackar och målvakt är omutbara. Vi kastar in lite folk från bänken för att få igång lite energi och vinna boll centralt som ger resultat. Järnbrott har en dubbelchans på slutet som Stephen Egbe dubbelräddar och där visar han vilken atletisk målvakt han är. Christoffer Petersson gör sin första match för hösten och kommer in på balansrollen ungefär sista 15 vilket gav oss energi och vunna andrabollar. Vi spelar hela matchen med två killar födda 96 och 97 i backlinjen som visar upp ett mycket moget spel. Lovar gott för framtiden. De flesta lag på den här nivån brukar ha ”bäst före datum” längst ner där. Max Bergenheim har ett skott nära 2-1 till Skottfint precis i slutet, men matchen slutar 1-1 vilket vara båda lagens första oavgjorda match för året. Vi har 30-35 minuter spelmässigt i första där vi hade möjligheter att göra 2-0. I andra tröttnar vi, men slutar aldrig kämpa plus en stark defensiv centrallinje plus målvakt. Järnbrott tycker nog inte 1-1 är rättvist, men tycker vi taktiskt efter våra förutsättningar genomför den här matchen väl. Både press samt ta bort yta i Järnbrotts uppspelsfas gav bra resultat. Gästernas duktiga forwards hade inga större målchanser efter stabilt mittbacksspel från Skottfint. Stor eloge till Järnbrott som gav oss en rejäl kamp. Lite smågrinigt, men mycket hjärta. Det behöver lokalfotbollen.”

JIF:s tränare Carl-Johan Svensson hade följande att säga om första poängförlusten:

”Förstås riktigt surt att tappa poäng och inte få en ”perfekt säsong” som vi kämpat för hela året. Matchen mot Skottfint har alla sett fram emot sedan i våras. Alla visste att det skulle bli riktigt tufft. Jag höll Skottfint som knappa favoriter inför matchen och vi pratade mycket om tändning och glöd innan matchen. Första 20 minuterna är Skottfint helt klart det bättre laget. Vi vinner i stort sett alla förstabollar i vanlig ordning men de plockar ner alla andrabollar och kommer rättvända i anfall efter anfall. Vi står dock upp bra försvarsmässigt och de saknar de riktigt farliga chanserna. Sedan får de en hörna som de är först på. 1-0. Hatten av. Vi knyter näven och äter oss in in matchen. Flyttar upp laget och sätter press på dem i uppspelsfasen vilket de inte är bra nog att hantera. Detta jämnar ut matchen och vi är lite bättre än dem i senare halvan av första. Vi lyckat kvittera och är en lobb i ribban från 2-1. Inför andra halvlek känner vi att vi har dem. De är trötta. Vi ångar på. Sätter press. Sliter. De är inte med i matchen. De orkar inte hänga med våra konditionsstarka spelare. Vi radar upp chanser – våg efter våg. Hörnor, frisparkar, stolpskott etc. Vi saknar dock den sista touchen och förblir mållösa i andra halvlek. Samtidigt ska Skottfints försvar och framför allt målvakt ha en eloge. Man skulle kunna likt andra lag i serien, ingen namn nämnda, kunna skylla på domare, missade straffar, manfall i truppen, avstänga spelare på motståndarbänken etc. Men vi väljer att konstatera att vi är det betydligt bättre laget sett över 90 minuter, men att vi inte hade skärpan i avsluten denna kväll. En match kvar. Ytterligare 3 poäng skall inkasseras. Därefter hoppas vi på två lika tuffa bataljer med Skottfint i division 6 nästa år. Vi kan stå för matchbollarna om så önskar – vi har fler än två.”

Skottfints matchrapport hittas HÄR.

För Skottfint var det inte bara en prestige-poäng utan även en viktig poäng i kampen om den andra direktplatsen till sexan.  Skottfint är tvåa just nu med två matcher kvar. Trean Solväder har samma poäng, men med betydligt sämre målskillnad, och bara en match kvar. Solväder avslutar mot Ramberget och bör ju vinna den. Då bör det alltså räcka med en seger för Skottfint i någon av de två sista matcherna. Skottfint möter också Ramberget innan de avslutar mot Elisedal.

 

Högaborg Kärralunds FC – Solväders FC 0-3 (WO)

Tyvärr ännu en WO (den fjärde för säsongen i 7B) där Högaborg Kärralund inte kom till spel mot topplagen Solväder. Solväder har nu bara en match kvar, mot Ramberget, och där måste det bli seger för att sätta press på tvåan Skottfint.

 

/Rasta