Det finns fortfarande en hel del att spela om och det här är matcherna att hålla koll på i helgen:

 

LÖRDAG 20/10

KVAL TILL DIVISION 3

GRUPP 8

IK Kongahälla – Guldhedens IK (12.00 Kongevi)

Dags för ”Göteborgsderby” i kvalet till trean även om matchen går i Kungälv. Båda lagen spelade 2-2 i första matchen, IKK mot Munkedals IF och Guldheden mot Ulricehamn. Skulle matchen sluta med en segrare så har det laget en riktigt bra chans att vinna gruppen. Ett kryss gör å andra sidan att båda lagen är med inför sista.

GRUPP 11

Åstorps FF -KF Velebit (14.00 Bjärshögs IP)

Velebit ska bege sig drygt 20 mil söderut till Åstorp (utanför Helsingborg) för att möta ÅFF i kvalet till trean. ÅFF inledde med en 0-4 förlust mot Åsa medan Velebit kryssade mot Ulricehamn. Velebit behöver en trepoängare om drömmen om trean ska leva vidare. Ett kryss skulle kunna funka beroende på hur den andra matchen går.

 

6B

Fässbergs IF – Solängens BK (14.15 Åbyvallen)

Hällesåker IF – FC Härlanda (14.15 Hällesåker IP)

6B ska avgöras och inför sista matchen leder FC Härlanda tabellen på målskillnad före Fässberg! ”Fångarna” har +34 mot Fässbergs +27. Det luriga här är också att Härlanda har det på pappret svåraste motståndet. Visserligen har Hällesåker inget att spela för men de spelar hemma på gräset och har ju 35-målsmannen Johan Gunnarsson i laget. Fässberg spelar hemma mot Solängen som haft en höst som varit upp och ner. Det ska dock tilläggas att Hällesåker bara är tre poäng före Solängen i tabellen. Om vi förutsätter att både Härlanda och Fässberg vinner sina matcher skulle vi faktiskt kunna få ett scenario där laget slutar med exakt samma målskillnad! Vinner Härlanda med 2-1 samtidigt som Fässberg krossar Solängen med 8-0 hamnar båda lagen på 54-19 i målskillnad! Inte så troligt men Solängen har några matcher där bollarna trillat in under hösten (0-6 mot Härlanda och 2-8 mot FTU). Skulle lagen sluta på exakt samma målskillnad är det inbördes möten som gäller och där har Härlanda fördel, 2-2 i våras och 4-0 nu i höst. Upplagt för dramatik i 6B på lördag!

 

6D

Fotö GoIF – Hisingen FC (12.15 Fotö Gräs)

Fotö är hjälplöst sist men Hisingen har fortfarande mycket att spela för. Den nuvarande åttondeplatsen kan mycket väl leda till kval för att hålla sig kvar. Seger för HFC samtidig som Nödinge förlorar gör dock att laget slutar sjua och inte behöver oroa sig över kval.

Nödinge SK – Bosna IF (12.15 Vimmervi)

NSK är sjua och vill behålla den platsen och hålla Hisingen FC bakom sig. Seger hemma mot Bosna så löser de det. När det gäller Bosna så är de tia just nu men kan sluta nia som bäst. Niondeplatsen betyder nedflyttningen men som vi alla vet kan det hända saker efter säsongen och det är aldrig fel att vara ”bästa laget som inte höll sig kvar” om det ska tillsättas fler lag eller om tabellerna skulle ritas om.

Knippla IK – Västkurd BK (12.15 Sälöfjordsvallen)

KIK är nia och kan inte sluta högre. Samma resonemang som för Bosna gäller dock här. Det skadar aldrig att vara ”bästa laget som inte höll sig kvar”. Nykomlingen VBK vill nog gärna behålla sin fina andraplats så det kommer nog bli tufft.

 

SÖNDAG 21/10

KVAL TILL DIVISION 2

OMGÅNG 1

Västra Frölunda IF – IFK Tidaholm (18.00 Ruddalen)

Returmötet mot Tidaholm för Frölunda och det ser ju riktigt tufft ut. Frölunda föll nämligen med hela 0-5 borta och det ska ju mycket till om det här ska gå vägen. En tidsmaskin som trollar fram Niklas Skoog, Hasse Blomqvist, Nidde Spencer och Janne Ahlbom i toppform kanske.

 

6A

Bergsjön SK – Real Maskin BK (12.15 Bergsjövallen)

Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg – Surte IS (12.15 Bläsebovallen)

Real har egentligen redan åkt ur och BSK är klar som åtta. MEN, precis som med 6D så kan det hända saker efter säsongen är färdigspelad och för Reals del är det aldrig fel att stå på tur som nia om tabellen till exempel skulle skrivas om.

Samma sak som gäller för Real gäller ju även för Surte. Surte och Real står båda på samma poäng men Real har betydligt bättre målskillnad och är nia inför sista matchen med Surte som tia.

 

6C

Vrångö IF – Tynnered FC (14.15 Klingkärr)

Ösets BK – Pushers BK (14.15 Gröna Vallen)

Inför sista omgången i 6C ligger Vrångö IF på en åttondeplats och Pushers BK är nia. VIF har två poäng och 13 mål tillgodo. Vid seger för VIF så är laget åtta (och får invänta besked om kval) men det bör ju även räcka med en poäng då PBK knappast lär vinna med 13 mål mot ÖBK.

 

7A

Gunnared KIF – Lekstorps IF (16.15 Gunnaredsplan)

Seriefinalsretur i 7A. Lagen möttes i veckan och då vann LIF med 4-1. Lekstorp har greppet om serien och leder med en poäng men har egentligen fyra poängs försprång då laget kom få tre pinnar från den avbrutna matchen mot Santos Cruz Azul. Detta gör att LIF vinner serien även vid oavgjort. En ny förlust för Gunnared skulle också kunna innebära att trean Inter Linné IF kan gå om!

 

/Rasta