Vi går mot slutet av säsongen och så här gick det igår:

 

TORSDAG 18/10

6C

Vrångö IF – Azalea BK 2-4 (1-1)

Viktig match för VIF som vid seger hade kunnat säkra åttondeplatsen och därmed garantera minst kval för att hålla sig kvar. Det började också bra när Karl-Johan Levin satte 1-0 i 20:e minuten ”hemma” på Påvelund. Strax innan paus kom dock kvitteringen genom Omar Mahjoub. Vrångö återtog dock ledningen i början av andra efter att Levin satt en straff. Azalea avslutade dock matchen bäst. 2-2 kom även det på straff (Dennis Nilsson) innan Philip Juhlin och Alessandro Quintanilla avslutade med varsitt mål.

ABK:s Philip Juhlin sa så här om segern:

”Alltid härligt att avsluta säsongen med en seger! Kort och gott startar vi matchen med att försöka rulla bollen så som vi alltid vill. Vi hittar inte riktigt rätt på sista tredjedelen och en stor eloge till Vrångö som ofta ligger rätt, vi flyttar upp laget mer och mer och då dyker 1-0 Vrångö upp, kanske inte helt rättvis men ett fint och effektivt mål. Matchen ser väl ungefär ut så i 90 minuter. Vi för boll och de kontrar. I det hela en rättvis seger och något vi behöver. Alltid kul att näta en gång i år efter en tradig säsong med ett opererat knä. En stor eloge till laget för att vi äntligen börjar hitta rätt med inställningen! Önskar även lycka till till Vrångö mot Tynnered, även ett stort tack till dig som brinner för lokalfotbollen och viljan att belysa alla omkring! Forza ABK!”

Vrångös Carl Levin sa så här om förlusten:

”Det är tungt, Azalea spelar bra men vi står upp hyfsat och har en del vassa omställningar. Men varje felpass, varje feltajmad löpning, varje förlorad närkamp drar oss en nivå lägre ner i Dantes helvete och till slut är vi så långt ner att Azalea komfortabelt kan vinna.”

Azalea har ingen matchrapport men väl en summering av säsongen (HÄR) då matchen var lagets sista då de skulle mött nedlagda Proletären i sista omgången. ABK är femma och kommer med största sannolikhet även sluta femma. SG har chansen att gå om men då behöver de tre poäng i sista matchen och även en skrivbordsseger från förbundet i den avbrutna matchen mot Tynnered.

Vrångö är åtta inför sista matchen (Tynnered hemma på Klingkärr) och det bör räcka med en poäng för att hålla Pushers bakom sig. Det skiljer nämligen två poäng ner till PBK (som möter Öset i sista matchen) men VIF har bättre målskillnad.

 

7A

Croatia Göteborg – Kareby IS 11-1 (3-0)

Croatia hade inga som helst problem att köra över Kareby. Ett Kareby som för dagen ställde upp med ett väldigt rutinerat lag med vissa som var med innan Apollo 11 landade på månen. Det var förvisso bara 3-0 i paus innan det rann i väg ordentligt. Mikail Sepahi blev femmålsskytt medan Valdrin Mekaj, Rejin Ahmad, Haris Memisevic, Ashraf Hamzeh, Ervin Gulin och Dejan Holmgren gjorde varsitt. KIS fick in ett tröstmål i slutet genom Daniel Ivarsson.

Croatias Haris Memisevic sa så här om matchen:

”Känslan var väl lite sådär innan matchen, då Kareby såg mycket mer fokuserade ut än vad vi gjorde på uppvärmningen. Vi förstod dock att de saknade par unga spelare som brukar vara ordinarie i deras lag. Redan från start så inser vi dock att vi är det bättre laget, men vi tar en del felbeslut när chanserna dyker upp. 1-0 kommer efter 11 minuter, men det dröjer till 35:e minuten för att få utdelning igen. I halvlekspausen gör vi par byten, mest för rotationens skull, och flyttar positionerna ännu högre upp. Vi visste att det skulle ge utdelning då det bjöds på stora ytor av Kareby, och målen bara trillade in. Vi gör en betydligt bättre andra halvlek och vår backlinje har faktiskt inte mycket att jobba med under matchen. Kareby lyckas få in en boll med matchens sista spark, och jag vill ge en eloge att de lyckas hålla humöret uppe hela matchen trots en tung kväll. Anmärkningsvärt är att Dejan Holmgren gör sitt första nickmål i karriären, samt att coachen Ervin byter in sig själv och självklart gör mål mitt framför GP:s utsända redaktion, som gjorde ett reportage om föreningen och livesände matchen. Mikail Sepahi ska inte glömmas bort med sina 5 mål ikväll – agenterna lär stå i kö!”

Croatia är fyra och avslutar säsongen mot trean Inter Linné IF som fortfarande har chansen på på andraplatsen och uppflyttning. För den som har konto hos GP hittas artikeln HÄR och höjdpunkterna HÄR.

KIS är elva.

 

7B

BK Björkåsen – IFK Hindås 3-2 (2-2)

Plötsligt händer det! Jumbon i 7B, BK Björkåsen, tog igår sina första poäng för säsongen när laget besegrade Hindås hemma på Ruddalen. Mario Pardo Araya gav BKB ledningen direkt efter tre minuter och det var även han som satte 2-0 strax efter. En kanonstart för Björkåsen men innan paus hade Hindås både reducerat (Ionut Geampalia) och kvitterat (Mathias Nygren Miletic). För en gångs skull var det dock alltså Björkåsen som skulle dra det längsta strået och i mitten av den andra halvleken satte Robert Andersson 3-2, som också blev segermålet! 

Björkåsen är fortfarande sist i tabellen och Hindås är närmaste laget framför.

BKB avslutar säsongen mot Käringön och Hindås möter Högaborg Kärralund.

 

Käringöns FC – Hjuviks AIK 2-2 

KFC går mot sin bästa säsong på väldigt länge och har chansen att tangera sin sjätteplacering från 2014. Igår blev det nya poäng när laget spelade 2-2 mot HjuvikHeden 4. Tyvärr har bloggen inte så mycket mer om matchen i nuläget förutom att KFC:s mål gjordes av Jakob Andersson och Viktor Arvidsson.

KFC är iallafall sexa och möter Björkåsen i sista matchen. Hjuvik är åtta och avslutar säsongen mot seriesegrarna Järnbrott.

 

Rambergets SK – Menisken IF 2-5 (1-1)

Menisken är färdigspelade i årets 7B och avslutade med en fin 5-2 seger mot Rambergets SK. Det var 1-1 efter den första halvleken där Darin Bahmani satte 1-0 för RSK innan ett självmål utjämnade strax innan paus. Lagen följdes sedan åt i början av andra med 2-1 för MIF genom Per Alexandersson och 2-2 en stund senare genom Sam Kalin på straff. Menisken kunde dock sen gå ifrån med tre raka mål! Sermed Reda Taki satte 3-2, Hassan El-Hussein gjorde 4-2 innan Alexandersson nickade in slutresultatet med sitt andra mål för kvällen.

MIF:s Calle Petersson sa så här om matchen:

”Vi var fast beslutna om att hamna plus i år i mål och vunna matcher! Matchen börjar och vi går ut med en stenhård press och äger matchen första 10-15, sedan bjuder vi till på ett skott som givetvis går in. Vi blir som vanlig lite ängsliga och sjunker lite i pressen men det rinner av oss när Maoda trycker in 1-1 kort där efter. Vi tar sedan ledningen med 2-1 efter Bror snyggt passat fram Per som smeker in den i krysset! Därefter blir det 2-2 men det blir ingen nerv då vi steppar upp och vinner med 5-2 till slut! Uppseendeväckande är att Kapten Hassan gör årets första mål på ett fint långskott! En välspelad säsong är över där vi nog dock känner att vi kunde fått med oss 10 pinnar till, tre garanterade mot Elisedal senast om jag inte stått i mål! Med det sagt, tack till alla motståndare och domare för det här året! ”

MIF alltså färdigspelade för i år och laget slutade på en stabil femteplats.

RSK är sjua och möter först Skottfint innan säsongen avslutas mot Solväder.

 

/Rasta