Igår avgjordes 6B och det blev dramatiskt enda in i mål!

 

LÖRDAG 20/10

Fässbergs IF – Solängens BK 5-3

Fässberg har varit i förarsätet nästan hela hösten men tappade initiativet sent till FC Härlanda. Inför sista omgången var de tvungna att förlita sig på andra resultat samtidigt som det var seger som gällde mot Solängen. FIF löste seger med det satt ganska långt inne och 4-3 målet kom med kvarten kvar. Det blev till slut 5-3. Samtidigt föll konkurrenten Härlanda borta mot Hällesåker med 0-1 och seriesegern hamnade alltså hos Fässberg! De som har följt lokalfotbollen veta att FIF rasade från division 2 (2013) ner till division 6 med fyra raka degraderingar. Nu har laget alltså börjat resan uppåt igen. Det blev till slut tre poängs marginal ner till Härlanda. Stort grattis säger bloggen!

Fässbergs Mustafa ”Shirren” Shirwani sa så här om matchen:

”Otroligt kul med serieseger. Det här har vi väntat på. Vi förväntade oss inte något mindre än just det här resultatet innan säsongen. Måste erkänna att vi gjorde det onödigt spännande nu under hösten samtidigt som Härlanda varit i bra form. Vi måste även passa på att tacka Hällesåker för deras insats mot Härlanda. Vi har haft två fantastiska år i division 6B med både motgångar och framgångar. Nu tar vi an utmaningen som division 5B har att erbjuda. Vill passa på att gratulera mina lagkamrater och alla inblandade i föreningen för årets insats. Det här har vi förtjänat. Ett stort tack till Rasta&Dalla som ger lokalfotbollen det lilla extra som får oss alla att vilja bli mer delaktiga.”

För Solängen blev det till slut en åttondeplats, vilket gör att laget kan behöva kvala sig kvar i sexan. SBK får avvakta kvalet till trean.

Bilden till inlägget är lånat från FIF:s hemsida.

 

Hällesåker IF – FC Härlanda 1-0 (0-0)

Hällesåker själva var bortspelade från toppstriden men hade ändå en huvudroll i guldkampen. Gästerna FC Härlanda hade ett litet grepp om seriesegern inför matchen och tre poäng för ”Fångarna” skulle med största sannolikhet räcka till guldet. Matchen bjöd dock bara på ett mål och det var hemmalagets Marcus Svensson som slog till i mitten av andra. Hällesåker fick avsluta sista tjugo med tio man men Härlanda fick inte håll på hemmalaget och eftersom Fässberg vann sin match slutade Härlanda tvåa.

Härlandas Jonatan Hellman sa så här om matchen:

”Tungt såklart. Vi krigar på gött i 90 minuter men får verkligen inte till det. Gräs är inte vår grej. Djävulskt tråkigt att tappa guldet sista matchen men efter några gravöl är det ändå gött att hänga med boysen och konstatera att vi gör det förjävla bra i år.”

Hällesåkers sportchef Jesper Lönn hade följande att säga om segern:

”Vi avslutar starkt hemma, man vill ju alltid vinna sista matchen. Vi har även haft ”nöjet” att haft flera seriesegrar på vår plan över åren, dock är det motståndarna som stått för firandet. Vi gick ut med inställningen att det inte skulle få hända igen. Vi startar bra, har mycket boll. Tvärtom vad vi trodde innan så har Härlanda inte den press vi förväntat oss, så vi åker på några farliga kontringar, mållöst i första. Andra ser likadan ut. Vi åker på ett direkt rött i 65’ och tror att pressen ska öka. Sen om Härlanda är trötta då gräset är tungsprunget eller nåt annat så blir det inte den offensiv vi trott. Efter en soloräd av vår Marcus så gör vi 1-0! Härlanda går upp med allt de har på fasta, men utan resultat. 1-0 blir resultatet. Tack för denna säsongen, vi väntar spänt på den nya indelningen!”

Trots det tunga slutet är andraplatsen Härlandas bästa placering någonsin.

HIF var ju med bra på våren men föll lite på hösten och slutade femma. Laget får trösta sig med att de hade seriens överlägsna skyttekung i Johan Gunnarsson som slutade på 35 mål.

 

Chalmers Studentkårs IS – Landala IF 4-0 (2-0)

Nykomlingen Chalmers avslutade snyggt och slog överraskningslaget Landala med hela 4-0. Segern gjorde också att Chalmers undvek den ovissa åttondeplatsen. Det blev två mål i varje halvlek för Chalmers där Martin Hansson och Joel Lidin gjorde mål före paus och Lidin satte även 3-0 efter vilan innan Petter Andersson avslutade målskyttet i slutminuterna.

Chalmers Marcus Berghamn Claesson sa så här om segern:

”Vi kom till matchen med vår starkaste trupp och med huvudet högt, stämningen var god och fokuset låg på att ha kul. Vi har alltid vetat var vår högsta nivå är och idag tog vi med oss den. I år höll vi oss kvar i 6:an, nästa år går vi upp till 5:an!” 

LIF:s tränare Viktor Ohlsson sa så här om laget blott tredje förlust:

”Fanns inget tagg i laget idag, alltid svårt med en match som inte gäller något. Lägg där till att Chalmers faktiskt har ett förmodat säkrat kontrakt vid seger. Inte mycket och säga, var 90 plågsamma minuter på Heden idag.”

Landala var redan klara som trea inför matchen och Chalmers klättrade upp till en sjundeplats tack vara bättre målskillnad än Solängen.

 

Göteborgs SIF – BK S:T Jakob 5-2 (1-1)

Mittenlaget GSIF tog en seger i sista matchen mot redan nedflyttade BK S:T Jakob. Det var dock en jämn match som inte avgjordes helt förrän i slutet. Ludvig Björk satte 1-0 för S:T Jakob tidigt men Jacob Nilsson kvitterade några minuter innan paus. Ehab El-Ali gav sen GSIF ledningen i mitten av andra och Nilsson satte 3-1 med tio kvar. Björk reducerade dock omgående men S:T Jakob kom inte närmare. Nilsson fullbordade sitt hattrick i 84:e och El-Ali blev tvåmålsskytt två minuter senare.

GSIF slutade sexa och S:T Jakob blev tia.

 

Sjövalla FK-Mölnlycke IS – FTU 1-7 (0-3)

Sjövalla-Mölnlycke var redan klara för sjuan inför sista matchen och det blev en storförlust när FTU kom på besök. I mitten av den första halvleken gjorde FTU tre snabba mål genom Fabian Martinsson, Ali Bedir och Gökhan Görgülü. Paul Zaya gav hemmalaget lite hopp med en reducering i mitten av andra men bara minuter senare kom både 4-1 (Gabriel Gallardo Sepulveda) och 5-1 (Oguzhan Yilmaz). Det blev till slut 7-1 efter att både Yilmaz och Gallardo Sepulveda blivit tvåmålsskyttar. 

FTU:s tränare Romeo Vidovic sa så här om segern:

”En avslagen historia med lågt tempo där vi ganska lätt vinner. Vi är det bättre laget och det märks. Säsongen är slut. Vi är lite besvikna över vår insats i år. Jag personligen kommer inte vara med FTU nästa år men jag ser dom som stora favoriter att vinna serien nästa år istället. Bra lag med mycket talang som saknar det lilla extra. Det kommer nästa år förhoppningsvis. Tack alla för i år och önskar alla lag lycka till nästa år.”

FTU slutade på en fjärdeplats men många (inklusive bloggen och troligtvis FTU själva) trodde ju att laget skulle vara med i den absoluta toppen hela säsongen.

Sjövalla-Mölnlycke slutade elva i årets 6B och får ta nya tag i sjuan.

 

/Rasta