Det har spelats kvalmatcher i helgen med följande resultat:

 

LÖRDAG 20/10

KVAL TILL DIVISION 3

GRUPP 8

IK Kongahälla – Guldhedens IK 2-1 (1-1)

Dags för de två lagen från Göteborgs Fotbollförbund att göra upp i den andra matchen. Båda kom ju från en 2-2 match i första omgången. Redan efter tio minuter var det gästerna GIK som inledde målskyttet på Kongevi när Simon Möller nickade in 1-0. Innan paus hade dock Joakim Thornberg och det var även samme Thornberg som sedan skulle bli matchhjälte för IKK med segermålet med bara tre minuter kvar av matchen!

IKK:s Jesper Nilsson sa så här om segern:

”Gött att äntligen få med oss en vinst i slutet, väldigt rättvist dessutom! Vi var det bättre laget över 90 minuter så det var skönt att få göra 2-1 i slutet och ta med oss alla tre pinnar idag. Nu blir det en rysare i sista matchen, finns bara vinst som gäller för oss. Kul att det lever in i sista omgången och att våran match blir lite av en ”final”. Nu går vi ut och gasar i sista matchen för säsongen och hoppas på tre poäng på söndag.”

GIK:s Svante Möller sa så här om matchen:

”Tufft givetvis men ett väldigt rättvist resultat. Vi blir mer eller mindre utspelade hela matchen och jag tror inte att vi har ett enda organiserat anfall på 90 minuter så Kongahälla var helt klart värda segern idag, dock ruggigt tungt att de inte avgör förrän i 87:e. Hade nog varit århundradets rån om vi kommit ifrån Kongevi med poäng. Dålig tidpunkt av oss att göra årets sämsta match.”

Bloggen tog även ett snack med Kållereds tränare Adej Hayek som var på plats och han sa så här om matchen:

”Kongahälla får till slut utdelning och vinner matchen fullt rättvist. Man skapar flertal klara målchanser sista kvarten innan man avgör genom Joakim Thornberg som kom att bli matchhjälte med sina två mål. Matchen inleddes i högt tempo där hemmalaget drev på ganska rejält. Men första målet gjorde ändå bortalaget Guldhedens IK efter en längre slagen frispark som måltjuven Simon Möller kom högst på och ganska enkelt nickar i mål. Överlag var det mest Kongahälla denna matchen även om GIK hade flertal fina omställningar speciellt under första halvlek. Kongahälla kan nu se fram en helt avgörande match i sista kvalomgången. Vinst och man spelar i trean även 2019.”

GIK:s matchrapport hittas HÄR.

I den andra matchen vann Ulricehamn över Munkfors med 3-1 vilket gör att Ulricehamn och Kongahälla gör upp om gruppsegern och spel i trean 2019. Även den matchen spelas på Kongevi (28/10) men det är liten fördel Ulricehamn då de vinner gruppen även på oavgjort då de har bättre målskillnad. Kvaläventyret alltså över för GIK som avslutar mot Munkfors.

 

GRUPP 11

Åstorps FF – KF Velebit 0-1 (0-1)

Hoppet om division 3-spel 2019 lever också för Velebit som återvände från Skåne och matchen mot Åstorp med tre poäng! Roko Miocic blev matchhjälte med matchens enda mål i mitten av första.

Velebits Paolo Rossi sa så här om segern:

”En match som börjar lite trevande ifrån bägge lagen, där de kanske har lite mer boll och försöker konstant komma runt på kanterna, vilket inte lyckades. Matchen är jämn och i ca 20 (?) matchminuten får vi en frispark som slås snabbt till Roko som skjuter ett skott som dyker ner bakom målvakten och ledningen var ett faktum. Resten av halvleken försvarar vi mycket bra och det de skapar är la via fasta. Vi får även ett mål lite konstigt bortdömt när målvakten tappar bollen, men får frisparken med sig. Andra halvleken börjar de trycka på direkt och rejält vilket resulterade i lite bekymmer för oss, men vi redde ut stormen och kom in i de mer och mer. Det är dock i slutet av matchen de mesta händer när vi missar öppet mål från rätt långt håll dock, och de med matchens näst sista spark träffar stolpen. Så ja, kvalet lever och ska bli kul med en helt avgörande drabbning borta mot Åsa i en match där vi inte har något att förlora.”

I sista matchen ställs alltså Velebit i en ren final mot Åsa FF. Åsa är dock fullpoängare och Velebit måste vinna för att gå upp i trean! Matchen spelas söndag (28/10) på bortaplan.

Så hoppet lever alltså för både Kongahälla och Velebit och därmed även för de lagen längre ner i lokalfotbollen som slåss om kontrakt eller uppflyttning.

 

SÖNDAG 21/10

KVAL TILL DIVISION 2

OMGÅNG 1 MATCH 2

Västra Frölunda IF – IFK Tidaholm 2-2 (1-0)

Frölunda hade verkligen uppförsbacke inför dagens match då det blev hela 0-5 i första mötet mot Tidaholm. Visst ledde Frölunda med 1-0 efter den första halvleken efter mål av Simon Chekroun precis innan paus men det blev aldrig spännande. Tidaholm satte nämligen både 1-1 (Jesper Johansson) och 2-1 (Jesper Vulevity) i mitten av andra. Matchen slutade 2-2 efter en sen kvittering av Lucas Ucar. Frölunda alltså ute ur kvalet med sammanlagt 2-7 och laget får kämpa vidare i trean nästa år.

Frölundas matchreferat hittas HÄR.

 

/Rasta