Vi fortsätter att bocka av våra division 6-serier och även i 6A blev det lite oklarheter i slutet.

 

SÖNDAG 21/10

Bergsjön SK – Real Maskin BK 0-3 (WO)

Det blev inget derby på Bergsjövallen mellan Bergsjön SK och Real Maskin BK i sista omgången då BSK helt enkelt inte dök upp. Som bloggen uppfattat det så hade BSK kontaktat domaren men inte meddelat Real att de inte tänkte spela. WO i sista omgången leder ju till uteslutning ur serien så tabellen kommer skrivas om. Enligt de uppgifter bloggen har gällande Bergsjön SK:s avbrutna match mot Syrianska/Arameiska i omgång 21 så var förbundets beslut att båda lagen skulle tilldömas förlust (0-3) vilket då betyder att båda lagen ansågs lika ansvariga. I beslutet slogs det även fast att BSK skulle uteslutas ur 6A. Anledningen till detta bör ju vara att laget redan varit inblandad i en annan avbruten match (mot Bjurslätt) där också båda lagen tilldelades förluster men även möjligtvis ett ärende gällande spel med otillåtna spelare i vårmatchen mot Bergsjö IF. Här blir det ju lite knivigt då BSK alltså lyckats med bedriften att bli uteslutna två gånger. En WO i sista omgången leder alltså till uteslutning men ALLA resultat från säsongen står kvar (detta för att inte andra lag ska drabbas av att ett lag lämnar in i sista omgången). Om ett lag dock utesluts innan sista omgången så tas alla resultaten från säsongen bort och tabellen räknas om. Frågan här är ju då vilken av uteslutningarna som kommer att gälla? Oavsett så kommer ju BSK att blir sist vilket betyder att Real Maskin just nu flyttas upp till en åttondeplats och Surte IS FK till en niondeplats och Partille IF SC till en tionde. Real får alltså plötsligt chansen att hålla sig kvar (beroende på kvalet till division 3). MEN om BSK:s uteslutning skulle klassas som INNAN sista omgången så tas i så fall alla resultaten bort. I det fallet blir Real Maskin av med tre poäng (då de vann en och förlorade en mot BSK). Surte blir dock bara av med EN poäng då de förlorade en och spelade en oavgjord mot BSK. I detta scenariot så kliver Surte upp på åttondeplatsen istället och får chansen att hänga kvar. Toppen skulle dock inte påverkas då både Sveakurd och GaFF skulle bli av med lika många poäng.

Rörigt är bara förnamnet men bloggens gissning är att BSK hamnar sist i tabellen men att ALLA resultat står sig. Tekniskt sett så var ärendet med den avbrutna matchen inte avslutat innan den sista omgången (sista dagen för överklagan var idag måndag) så uteslutningen för WO i sista matchen kom då före även om den avbrutna matchen självklart kom innan. Det känns lättare för förbundet att slippa räkna om hela tabellen.

 

Gamlestaden FF – Bergsjö IF 7-1 (2-1)

Redan klara tvåan GaFF hade uppenbarligen släppt 1-1 matchen mot Sveakurd i förra omgången som säkrade SFC:s serieseger. Laget avslutade med en storseger hemma mot Bergsjö IF. Hoang Pham inledde målskyttet i sjunde minuten innan Lamin Kanteh kvitterade för BIF efter en halvtimme. Innan paus gjorde Robin Forsberg 2-1 och Forsberg satte även 3-1 i början av andra. Det rann sedan iväg till hela 7-1 i den andra halvleken. Pham blev tvåmålsskytt och det blev också hela 6A:s målkung Tobias Bui som gjorde mål nummer 30 och 31 för säsongen. Även Christopher Goncalves Melo blev målskytt för GaFF i den andra halvleken. 

GaFF:s Bui sa så här om segern:

”Årets sista match och vi möter ett Bergsjö IF som gjort en fin höst! Jämför med matchen mot Sveakurd så har vi ett större bollinnehav och spelar stundtals riktigt bra fotboll. Vi tar ledningen rätt så tidigt men BIF kvitterar när ganska omgående, men när vi får in 2-1 så känns det som luften går ur bortalaget rejält. Andra halvlek så var det egentligen bara ett lag på banan, vi lyckas göra fem mål och kunde gjort fler! Nu är säsongen över och dags för lite efterlängtad vila! Stort tack för ditt bloggande denna säsongen!”

BIF:s ena tränare Pelle Lagerqvist sa så här om förlusten:

”Ja, vad säger man? Stort grattis till Gamlestan för en fint genomförd säsong till att börja med! Men idag behövde de inte anstränga sig nämnvärt. Massor av återbud till att börja med men vi börjar bra. När de sen gör 3-1 viker vi ner oss fullständigt. Vi var pinsamma i andra halvlek och man skämdes på linjen. Det här var inte ett trappsteg nedåt från tidigare, det var som att ramla nedför hela trappan till övervåningen, med huvudet före, för att fortsätta ned i källaren, och där landa på den rostiga krattan, med röven! Tråkigt att avsluta på det här sättet när hösten i övrigt varit fantastiskt. Bara dra nåt gammalt och illaluktande över sig…”

Ord och inga visor från herr Lagerqvist.

GaFF:s matchrapport hittas HÄR.

Gamlestaden alltså solklar tvåa i 6A och även bästa tvåan bland de fyra sexorna. Det är redan klart att det inte blir något kval för tvåorna i sexorna MEN i lokalfotbollen vet man aldrig och lag kan lägga ner eller dra sig ut.

BIF slutade på en fjärdeplats efter en fin höst.

 

Tollereds IF – Sveakurd FC 2-1 (1-0)

Redan klara seriesegrarna Sveakurd föll i sista matchen borta mot Tollered. Björn Mellberg såg till att TIF ledde i paus men en bit in i andra kvitterade Rasim Husejnovic för SFC. Mellberg fick dock sista ordet när han satte segermålet 2-1 i slutet. Matchhjälten lyckades dock åka ut i slutet tillsammans med lagkompisen Daniel Edgren då båda fick ostskiva nummer två.

SFC:s tränare Behar Tahiri sa så här om matchen:

”Sista omgången och vi åker ut till Tollered med flerta gubbar som gör sin debut. Flera tongivande spelare hamnar utanför truppen men tycker vi gör en helt okej match trots detta. Tollered skapar mer i första men i andra ger vi dem en ordentlig fight. Tollered är ett gott gäng trots att deras skyttekung gnäller något oerhört (åtminstone för dagen), haha 😉. En ganska schysst match trots att vi lyckades få två spelare till sjukhus, varav en med ambulans.”

TIF:s QPR-supporter Anders ”Lillis” Danielsson sa så här om segern:

”Alltid kul med fotboll på en höstfin Spinnarvallen! Tycker vi spelar fantastiskt bra och har gjort så det sista matcherna synd att det var lite för sent på säsongen. Lite onödigt många kort idag men stämningen var bra på plan tycker jag ändå kanske på grund av alla tunnlarna som rullade igenom, sånt sprider glädje 😀. Tråkigt att man slutar på 0 mål denna säsongen det var oerhört länge sen finns inte ens i minnet men jag får skylla det på tränarna som inte sett mina offensiva förmåga och spelat mig alldeles för långt ner i planen 😉 (ja och de kommer säga att jag ska vara glad för att få vara med ).”

Sveakurd alltså seriesegrare men det står dock klart att de kommer att få klara sig utan sin tränare Behar Tahiri i division 5 då han inte kommer att träna laget nästa säsong.

TIF slutade sexa till slut.

 

Bjurslätts IF – Götaholm BK 3-3 (1-1)

Det var en tredjeplats som stod på spel när Bjurslätt och Götaholm drabbade samman på Tuvevallen. Det var 1-1 efter första 45 efter att Benny Brunberg gjorde 1-0 för BIF och Mohamed Omar Aday kvitterat. I mitten av andra kunde GBK gå ifrån med mål från Charlie Bergström och Pontus Svenberg. Bjurslätt svarade dock i slutet och Christoffer Lundin reducerade till 2-3 med fem minuter kvar och i 89:e kom även kvitteringen (Josef Al-Bayati)!

GBK:s Pontus Svedberg sa så här om matchen:

”Ja det kändes som ett väldigt onödigt poängtapp. Leder med 3-1 och sju minuter kvar, en del slarv och en motståndare som inte ger sig gör att vi tappar. Är nog inte en av de mest välspelade matcherna på Tuvevallen men kan väl lätt bli så sista matchen när inget av lagen har något att spela för.”

Krysset räckte dock för att Götaholm skulle säkra tredjeplatsen. Det är klubbens bästa placering sen 2009 då laget slutade tvåa.

Bjurslätt slutade på en femteplats.

 

Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg – Surte IS FK 0-1 (0-1)

Surte IS FK har haft det tufft under säsongen men avslutade iallafall med en seger. Peter Slak satte matchens enda mål i mitten av den första halvleken.

Surtes Christofer Küchler sa så här om segern:

”Årets första nolla och vinst! En härlig avslutning på en annars svag höst säsong ifrån oss. Det var en trevlig match rakt igenom utan särskilt mycket chanser åt något håll men desto fler avblåsningar. Nu tar vi ett break och kommer tillbaka nästa år. Tack för trevlig läsning på bloggen.”

Som ni kunde läsa i början av inlägget så finns det ett scenario där Surte alltså kan krångla sig upp till en åttondeplats och därmed möjligen hålla sig kvar. Men bloggens gissning är ju dock att BSK:s resultat inte kommer plockas bort.

I den tabellen som finns nu så är Surte tia medan Syrianska/Arameiska slutade sjua.

 

Alltså ännu en snurrig division 6-avslutning där vi får invänta sluttabellen.

 

/Rasta