I helgen avslutades också 6C och det blev även lite dramatiskt i denna sexa:

 

SÖNDAG 21 /10

Vrångö IF – Tynnered FC 21-0 (11-0)

Nope, det är inget slarvfel. Vrångö besegrades Tynnered hemma på Klingkärr med 21-0 i gårdagens match. Bloggen hade kontakt med TFC:s tränare Ibbe Maruvge på förmiddagen och de hade riktiga problem att få ihop folk. Efter mycket dividerande kom vi fram till att det behövdes sju spelare för att starta en match. TFC hade nämligen fått uppgifter om att det var nio gubbar som gällde. Hur som helst så åkte TFC med åtta man (där flera inte ens spelat i år) till Vrångö. Som bekant så utesluts lag som lämnar WO i sista omgången. Själva matchen var det inte mycket att säga om och målen trillade självklart in i en strid ström. Målskyttet spreds ut på hela tolv spelare där Marcus Johansson blev bäst med sina fyra.

TFC:s tränare Ibbe Maruvge sa så här om den märkliga matchen:

”Vi åker till slut till Vrångö med åtta man. Tidigt på morgonen var vi bara sex man. Av dessa åtta var endast tre spelare ordinarie i laget. Så tacksam mot övriga som ställde upp. Dock besviken på spelarna i laget som ej hade ork/lust att ställa upp. Vi hade även fyra avstängda spelare till dagens match, så det blev som det blev. Målen trillade in och det stod 11-0 i halvtid. I andra halvlek gick en av oss sönder och kunde ej springa och slutresultatet slutade 21-0. Kunde ha slutat med ännu större siffror med lite skärpa från Vrångö. Tråkigt att vi inte kunde göra det mer rättvist gentemot Pushers då dom var beroende av resultatet från vår match. Ett stort tack till Vrångö för en god match och ett trevligt bemötande. Tack för i år.”

VIF:s målvakt Tobias Julin sa så här om matchen:

”Nja, inte mycket att säga. Årets sista match ute på Vrångö och det är förståeligt att Tynnered inte får ihop folk. De kommer till start med 8 och vi med 4 avbytare. I övrigt en väldigt trevlig match utan gnäll vilket det brukar bli i liknande matcher annars. Så kredd till våra motståndare! Nu är det bara att vänta in resultaten från kvalen till trean.”

För TFC gällde inte matchen något men för Vrångö var det viktigt med tre poäng för att de skulle behålla åttondeplatsen och chansen att hålla sig kvar. 

VIF alltså åtta och TFC slutade fyra. Tynnereds avbrutna match mot SG är inte inlagd ännu men oavsett beslut så kommer det inte att ändra tabellen. 

 

Ösets BK – Pushers BK 0-4 (0-2)

Derby på Gröna Vallen där Pushers behövde en trea för att ge sig själva chansen att inte åka ur. Det blev också seger efter 2-0 i paus och 4-0 totalt. Då även Vrångö vann sin match så räckte det dock inte och PBK får ta nya tag i sjuan. 

PBK:s Eric Ahlberg sa så här om segern:

”Stabil match, vi var väl lite mer på tårna än Öset redan från start. Fick en straff som vi gjorde mål på hyfsat tidigt och sen flöt det på, och när de fick en utvisad i mitten av andra kändes det hyfsat klart. Skönt att få avsluta med en vinst!”

PBK slutade alltså nia och får lämna 6C tillsammans med bland annat Ösets BK, som slutade tia. 

 

Fröjdens FK – FC Linné 4-2 (1-0)

Fröjdens FK avslutade sin starka höst med ännu en seger, denna gången mot redan klara seriesegrarna FC Linné. Det blev 4-2 till Fröjden efter mål av Magnus Svantesson (2), Naser Rahimi och Viktor Hansson

FFK:s Jonathan Mattsson sa så här om segern:

”Vill börja med att gratulera FC Linné till seriesegern, efter båda mötena tycker jag trots att vi vann båda matcherna att de välförtjänt vann serien. Första halvlek har vi bra koll på Linné och de fick inga större målchanser. Det är vi som får de farligaste chanserna och Mange kan sätta 1-0 som står sig till paus. Vill även tillägga att framåt har vi enligt mig seriens bästa anfall med Mange och Naser som tillsammans lyckades göra 43 mål på 20 matcher (sjukt bra)! Andra halvlek gör vi relativt snabbt 2-0 och har bra kontroll på matchen. Tyvärr fokuserade motståndarna enligt mig för mycket på domaren och följden av det blev att en motståndare fick två gula kort för tjat och blir en man mindre. Vid det tillfället börjar vi slappna av och bjuder in Linné i matchen. Vi reder dock ut det och lyckas vinna rättvist vår åttonde raka match, go avslutning! Även stort tack till dig Rasta som gör riktigt bra jobb med bloggen!” 

Linnés Robert Lundström sa så här om sista matchen:

”Det är okej match från båda lagen, större delen av matchen har vi ett bra spel inom laget men kommer inte till några bra chanser samtidigt som Fröjden är väldigt snabba och effektiva när vi väl tappar boll! Ett tråkigt avslut på en bra säsong men nu tar vi nya tag i femman!”

Fröjden avslutade alltså säsongen med åtta raka segrar och enda förlusten efter sommaren kom i omstarten mot SK Argo. Den fina formen gav en tredjeplats, lagets högsta placering någonsin. 

FC Linné som sagt redan klara seriesegrare. 

 

Önnereds IK – SK Argo 7-0 (3-0)

Ett hösttrött Argo hade inte mycket att sätta emot serietvåan Önnered på Apelsinplan där Olof Möller briljerade med fyra strutar. Argo stod emot hyfsat halva första även om ÖIK var spelförande men ett bolltapp i fel läge ledde till 1-0 genom Möller. 2-0 kom efter en hörna och en kanonträff från samme Möller när Argo inte kommer upp i press. Tyvärr får ÖIK sedan in 3-0 precis innan paus. Argo inleder den andra halvleken piggt men får ingen utdelning och istället kommer 4-0. Matchen spelas sedan av och Argo orkar inte stå emot. Förutom Möllers fyra baljor gjordes ÖIK:s mål av Erik Ewerlöf (2) samt ett självmål av Argo. 

ÖIK:s matchreferat hittas HÄR

Argos hittas HÄR

Önnered svarade för en fin säsong och slutade tvåa. 

Argo blev sjua. 

 

Slottsskogen/Godhem IF AIF Göteborg 1-3 (0-2)

AIF vann sin blott andra match för säsongen och det var självklart för lite och för sent för bottenlaget även om det säkert var skönt att avsluta med en seger. José René Carpio Rojas satte 1-0 i mitten av första och Johannes Lindelöw ökade på till 2-0 lite senare. I början av andra kom även trean då Lars Wingfors satte en frispark. SG fick sen inne reducering genom Joel Bengtsson men kom aldrig närmare.

AIF:s Erik Entin sa så här om segern:

”Vi presterar när vi väl inte har någon chans att hänga kvar, det måste ha varit tyngden på våra krävande supportrar som fått oss att underprestera hela året! Skämt åsido så var det riktigt skönt att få avslut med en välförtjänt seger, jag saknade SG:s målvakt från förra mötet med hästsparken, det kanske det var Lars märkte med när han steg fram för att ta en frispark långt ifrån målet. Med handen på bibeln så var det inte många på bänken som trodde på det, men Lars steg fram och dunkade in 3-0 och avslutade säsongen!”

SG:s kapten Albin Westerlund sa så här om matchen:

”En avslutningsmatch där vi inte kommer upp i någon standard alls tyvärr. Speglar väl hösten för oss rätt bra. AIF vinner matchen fullt rättvist. Nya tag nästa säsong.”

AIF slutade elva och åkte alltså ur. Nykomlingen SG blev sexa. SG:s avbrutna match mot Tynnered är inte inlagd heller men oavsett resultat så kommer det inte att påverka tabellen.

 

/Rasta