6D är nu färdigspelad och med tanke vilken höst vi haft i lokalfotbollen så blev det självklart lite oklarheter även i sista omgången.

 

LÖRDAG 20/10

Fotö GoIF – Hisingen FC 7-0 (3-0)/AVBRUTEN

Vi börjar väl med själva matchen där Hisingen FC kom till spel utan avbytare och Fotö tog greppet om matchen direkt med tre mål (David Garcia Almar två och Samuel Gustafsson ett) första halvtimmen. Michael Christensen satte 4-0 på straff tidigt i andra och målen fortsatte att trilla in. Daniel Berntsson satte 5-0 och Christensen 6-0. Sista kvarten fick tre Hisingen-spelare sina andra ostskivor och fick alltså lämna. Gustavsson gjorde sedan 7-0 i 84:e men med bara 4-5 minuter kvar klev majoriteten av Hisingen FC:s spelare av planen och vägrade spela klart. Matchen är bokförd som 7-0 på förbundets sida men rent tekniskt spelades den inte klart och enligt de uppgifter bloggen har så kommer den troligtvis att behandlas som en WO-match. 

Fotös Gustav Bäck sa så här om matchen:

”Sista matchen för säsongen på en riktigt fin gräsmatta i härligt väder! Vi har matchen i våra händer från minut 0, de har egentligen bara två chanser på hela matchen. Båda lagen vaknade på fel sida av sängen för vår del var det egentligen mest gnäll i första. Desto fler mål vi gör, desto fler vansinnestacklingar blir det som tillslut renderar i tre röda om jag inte minns fel. Svårt att vara så glad man borde vara efter en 7-0 vinst. Tråkroligt slut på en tråkig säsong. Ett stort plus är ändå att vi för första gången i år håller nollan! Avslutningsvis ber vi om ursäkt till domaren som jag tycker hanterar matchen bra trots allt. Både Carl och jag tackar för denna säsongen även om det inte alls blev som vi trodde eller hoppats. Tack för en riktigt trevlig blogg som lyfter lokalfotbollen till oanade höjder!”

Självklart ett tråkigt slut och oklart vad som händer nu. En WO i sista omgången innebär ju uteslutning men en avbruten match som sen skrivs in som WO är inte samma sak. Bloggen kan ju dock avslöja att Hisingen FC är inblandade i andra disciplinärenden (där beslut dock inte tagits ännu). Skulle förbundet komma fram till att laget inte följt reglerna så läggs ju även den här matchen mot Fotö i den högen och då är det ytterst oklart vad som händer med laget.

Vi nog räkna kallt med att 6D-tabellen kommer att skrivas om. I nuläget är dock Hisingen FC åtta och Fotö slutade elva och spelar sjuan nästa år.

 

Backatorp IF – IF Vardar/Makedonija 1-4 (0-1)

Seriesegrarna Vardar avslutade säsongen med att besegra Backatorp med 4-1 på bortaplan. Ismer Bilajbegovic inledde målskyttet för Vardar efter 13 minuter och i början av andra kom även 2-0 genom Dime Angjelovski. Bilajbegovic blev sen tvåmålsskytt med sitt 3-0 mål innan Nikola Markovic satte 4-0. BIF fick in ett tröstmål i slutet genom Alexander Granström

Vardars spelande tränare Dime Angjelovski sa så här om segern:

”Vi har avslutat säsongen så som vi började den, med vinst. Vi var revanschsugna efter förlusten mot Backatorp sist, och vi gjorde en bra match. Jag vill tacka alla Vardarspelare för en bra säsong och hoppas på en ännu bättre i division 5 nästa år.”  

Vardar var ju redan klara seriesegrare och Backatorp slutade till sist på en sjätteplats.

 

Västkurd BK – Knippla IK 4-0 (4-0)

Västkurd BK avslutade sin första säsong i sexan med en stabil seger hemma mot Knippla. Hemmalaget avgjorde matchen i den första halvleken då alla målen föll. Zerian Mohammad Ali (2), Kebba Njie och Dilér Deveci blev målskyttar. 

En av VBK:s tränare, Labinot Aziraj, sa så här om segern:

”En match som vi kontrollerar från start till slut. Vi hade många hungriga spelare som ville avsluta serien på bästa sätt och säkra 2:a platsen. Vi gör jobbet som ett kollektiv och går upp till en stabil ledning i paus. I andra halvlek spelar Knippla upp sig avsevärt och dem ska ha en stor eloge till hur dem som lag genomför säsongens sista 45 minuterna. De täpper till bakåt och jobbar föredömligt tillsammans och kapar ytorna vilket gör att vi har svårt att komma till kvalificerade målchanser. När vi väl gör det finns inte skärpan där. Men tre säkra poäng i slutändan som sagt och vi är väldigt nöjda över hur vi genomför säsongen i stort. Vi vill passa på och tacka Dalla och främst Rasta för ett fantastiskt jobb under året som varit. Vill även passa på att tacka samtliga lag i 6D för en väl genonförd säsong med många roliga och tuffa kamper. Sist men inte minst vill vi tacka våra underbara fans som i vårt och torrt varit ett stort stöd under säsongen. På återseende nästa år!”

Knipplas målvakt Joel Carlryd sa så här om förlusten:

”Årets sista match…Då har vi plötsligt gott om folk tillgängliga. Tänk om det alltid var så. Samling vid omklädningsrummen vid Sälöfjordsvallen. Omklädningsrummen låsta. Ringer kontaktpersoner enligt lista, inget svar. Som vanligt funkar det inte att få tillgång till omklädningsrum innan match (efter var det upplåst). Tack vare ett sällskap i Wartagården fick vi och domaren komma in där och byta om. Själva matchen börjar bra från vår sida. Västkurd är dock snäppet vassare och för spelet. 1-0 släpper vi in efter att vi, enligt mig, borde fått frispark. Efter detta tar Västkurd över mer och mer och 2-0 kommer ganska kort efter 1-0. Solklar offside, men domaren missar denna och jag köper att det är svårt som ensam domare. 3-0 är riktigt snyggt då deras högerytter skottningar sig förbi 2 försvarare och lyfter in den i bortre krysset. 4-0 kommer efter en för snål bakåtpass. Resultatet står sig i halvlek och vi kan prata ihop oss och göra lite justeringar. Andra halvlek blir mycket bättre från vår sida. Vi har dock svårt att få till det där sista och faktiskt göra mål. Västkurd skapar en del, men nu är vi på rätt ställe och kan rensa när det behövs. Efter matchen får vi veta att Hisingen lämnat planen innan matchen mot Fotö var slut (Hoppas de hann med en färja tidigare, så de inte fick vänta på nästa som de hade hunnit med ändå). I våra ögon är det ett solklart fall av WO och om förbundet tycker samma så verkar det som att vi kan ha klarat oss kvar trots allt. Det dröjer nog länge innan vi vet hur serien slutar detta år. Oavsett är det bara att bryta ihop och komma igen mer förberedda inför nästa säsong!”

I den tabellen som finns nu så är Knippla nia och Västkurd tvåa. Möjligt dock att båda de placeringarna kan att ändras. Om nu Hisingen skulle uteslutas så flyttas ju Knippla upp ett snäpp och blir åtta. När det gäller Västkurd så är de just nu alltså tvåa, en poäng före Hälsö BK. Det är dock mycket troligt att Hälsö BK kommer att få två poäng till. I 3-3 matchen mot Bosna IF i omgång 18 har förbundet upptäckt att Bosna spelat med två otillåtna spelare. Bosna kan dock överklaga beslutet med det väldigt ovanligt att en överklagan skulle gå igenom. Det tragikomiska med denna kråksången är dock att även Västkurd kanske kommer att få fler poäng.

 

Neutrala IF – Hälsö BK 2-3 (1-2)

Hälsö avslutade alltså säsongen med en seger som kan räcka till en andraplats. Det började dock inte så bra då Mahamed Abdirezak Hassan satte 1-0 för Neutrala redan efter tre minuter. Innan paus hade dock HBK gjort både 1-1 (Rasmus Kolenda) och 2-1 (Adam Magnusson). Neutrala kom tillbaka en kvart in i andra när Hussein Farah kvitterade. Med tio kvar kunde dock Gustav Börjesson avgöra matchen med sitt 3-2 mål!

HBK:s Jacob Pettersson sa så här om matchen:

”Sista matchen för säsongen mot Neutrala på bortaplan. Innan matchen hade vi fått höra att vi kommer bli tilldelade segern från en match tidigare i år där vi tappade poäng (otillåtna spelare) vilket gjorde att matchen faktiskt fick betydelse – seger och vi säkrar andraplatsen. Visserligen verkar det inte som att det blir något kval för tvåorna i år men i dessa serier vet man aldrig, lag försvinner, kombineras, kastas ut och lappas ihop så det finns alltid en möjlighet att något händer. Gott väder möter vår tolv man starka trupp på Länsmansgårdens IP och dessutom tre domare! På grund av tidigare incidenter har förbundet skickat ut linjemän för att hjälpa huvuddomaren här, vilket för vår del var oerhört välkommet. Jag tror vi slapp 5-6 frilägen emot oss under matchen – möjligt att en ensam domare hade sett ett par av dessa offside också, men knappast alla. Matchen startar som alla våra matcher känns det som, vi sover och släpper in ett mål efter tre minuter. Neutrala kommer runt på kanten, hittar snett inåt bakåt och dunkar in den lågt i hörnet. Sedan kommer vi som vanligt in i det och kvitterar efter ca en kvart på hörna genom nick av Rasmus Kolenda som gjort en stor majoritet av sina mål i år från exakt det läget. Därefter går matchen lite i stå – Neutrala vill försöka spela sig upp från backlinjen och gör det helt okej men det slutar ändå alltid med en långboll på forwards som antingen är offside eller så rinner bollen ned till vår målvakt. Vi har mer boll men kommer inte heller närmare än ett par distansavslut, ett gäng hörnor och frisparkar. Sedan lägger Johnny (vår målvakt) en perfekt boll till vår högerback Joel som tar sig hela vägen i straffområdet, blir kapad och Adam trycker in 2-1 på den efterföljande straffen.

Andra halvlek drar igång på exakt samma sätt, vi skapar hörnor och frisparkar men inga farliga lägen och Neutrala spelar fint på egen planhalva utan att ta sig fram. Femton minuter in kommer kvitteringen. Bollen rensas undan från en hörna men lyfts direkt in igen och det blir en duell mellan vår målvakt och deras gubbe som slutar i straff och 2-2. Vi höjer oss ett snäpp efter målet och trycker på för att säkra andraplatsen. Vi har en boll som jag vill säga är över mållinjen (men domarna håller inte med) och ett par avslut där Neutralas målvakt gör fina räddningar innan målet tillslut kommer i den 80:e minuten genom Gustav Börjesson. Ett långt anfall där bollen lyfts in flera gånger innan han når högst med huvudet och sätter den i hörnet. Därefter följer tio minuter av riktigt dåligt spel från vår sida och bättre från Neutrala där vi helt plötsligt släpper till flertalet lägen, slår bort boll efter boll och stressar upp oss men lyckas ändock hålla undan och vinna. Sammanfattningsvis var det en ganska trevlig match. Mycket roligt att ha linjemän, det blir ett helt annat spel när offside går från chansning till faktisk bedömning och fyra extra ögon gör mycket för att hjälpa huvuddomaren i övrigt också. En andraplats i serien (verkar det som) är okej men med lite bättre träningsnärvaro nästa säsong hoppas jag att vi kan vara med i kampen om serieseger mycket längre in på hösten.”

HBK troligtvis alltså tvåa men med årets 6D så vet man aldrig. Neutrala fyra i tabellen men de har också en icke slutförd match då deras möte med Bosna fick avbrytas.

 

Nödinge SK – Bosna IF 5-3 (3-1)

NSK säkrade kontraktet efter en målrik seger mot Bosna. Det blev mål direkt för hemmalaget när Emanuel Kollén och Robin Kandemalm såg till att NSK ledde med 2-0 redan efter åtta minuter. Ajdin Saeed reducerade förvisso för Bosna men Aram Mohammed satte 3-1 strax efter. I andra gjorde sedan Kollén sitt andra och matchen verkade avgjord. Beno Gvozdar och Ajdin Smajlovic såg dock till att det blev både 2-4 och 3-4. Kollén stängde dock sen matchen när han fullbordade sitt hattrick med två minuter kvar! 

NSK:s Jesper Garvetti sa så här om segern:

”Känns skönt att hålla sig kvar och en fantastisk eloge till både tränare och spelare som gjorde det möjligt. Sen får man ju slänga in en extra stjärna till Emanuel som gjorde hattrik igen.” 

NSK slutade sjua och löste därmed kontraktetBosna är tia men har ju då som sagt en match som inte är medräknad (mot Neutrala) och har alltså även ett ärende mot sig för otillåtna spelare i matchen mot Hälsö (3-3).

 

Som sagt ett stökigt ”slut” i 6D där tabellen lär revideras och vi får avvakta tills alla ärenden är slutförda.

 

/Rasta