Det har spelats en hel del matcher i 7A i helgen:

 

LÖRDAG 20/10

Hermansby IF – Inter Linné IF 0-9 (0-5)

Inter Linné har inte gett upp drömmen om uppflyttning och hade inga problem att besegra Hermansby i helgen. Det var 5-0 redan i paus efter bland annat ett hattrick av Armando Smedberg Dalence. Tomas Alazar blev sen tvåmålskytt efter paus och övriga målskyttar var Guillermo Moreno Rivera, Carl Demirtas Sjödin, Cristian Ramirez Betancur och sist men inte minst Braulio Rodriguez

Linné är tvåa inför den sista omgången, två poäng bakom ledande Gunnared. Trean Lekstorp har samma poäng som Inter Linné man då har laget inte fått sina tre poäng från den avbrutna Santos-matchen. Med de poängen så är Inter Linné trea inför avslutningen och laget får hoppas att Gunnared eller LIF förlorar. Linné har dessutom en riktigt svår match själva mot formstarka Croatia.

 

Gothenburg Celtic FC – Lövet/Johannebergs IF 3-3 (1-2)

Det blev lika i en svängig match på Heden när Celtic tog emot Lövet/Johanneberg. Corrado Motta gav Celtic ledningen tidigt men Lövets målkung Henrik Larsson satte både 1-1 och 2-1 innan domaren blåste för paus. Matchen vände igen efter paus då Florent Sylvain Schildknecht kvitterade och strax efter kom 3-2 till Celtic genom Joris Le Coq. Det skulle dock sluta oavgjort på Heden och Olof Eklund satte 3-3 nästan direkt efter Celtics ledningsmål. 

Lövets tvåmålsskytt Larsson sa så här om matchen:

”Som alltid mot Celtic var det en fysisk match med mycket kamp och lite skönspel. Celtic inledde bäst i båda halvlekarna och vi avslutade båda bäst. Sett till antalet chanser så borde vi väl ha vunnit matchen även om Celtic var bäst rent spelmässigt. All eloge till Celtic, alltid lika kul att möta dem.”

Lövet är sexa och kommer sluta sexa. I sista matchen tar laget emot Hermansby hemma på Guldheden Södra.

Celtic är nia och har två matcher kvar att spela.

 

SÖNDAG 21/10

Gunnared KIF – Lekstorps IF 3-1 (1-1)

Seriefinal igen mellan Gunnared och Lekstorp. Lagen möttes ju förra onsdagen och då blev det seger för LIF men igår var det Gunnared som var starkast. Matchen bjöd på två mål direkt då Abdul Rahman Jebnoun satte 1-0 i sjätte minuten och Marcus Gylling kvitterade tre minuter senare! Resultatet stod sig halvleken ut men i början av andra återtog Gunnared ledningen genom Mustafa Amiri. Med dryga kvarten kvar kom även 3-1 (Nadim Raisi). 

LIF:s Carl Cedergårdh följde matchen från läktaren och sa så här om förlusten:

”Det var en match där vi inte kom upp i vår vanliga nivå. Vi hade ju chansen att säkra seriesegern och tror många tänkte på det istället för på matchen. Gunnared började bättre och gör också 1-0 ganska tidigt, vi jobbar oss sedan in i matchen och Gylling kvitterar till 1-1. Sen i andra så är vi inte nära idag och Gunnared gör det väldigt bra och gör rättvist 2–1 och 3–1. Vi saknar bland annat Lukas, Hedström och mig själv idag och orkar inte riktigt mot ett bra Gunnared. Vill också tacka det stora bortaföljet som var och tittade på matchen.”

Triangeldramat i toppen fortsätter alltså. Gunnared leder tabellen inför sista matchen men då ska LIF ha tre poäng till från den avbrutna matchen mot Santos. Så egentligen är det LIF som leder, en poäng före Gunnared och tre före Inter Linné. LIF avslutar mot Celtic och Gunnared har Rödbo.

 

Santos Cruz Azul IF – Rödbo IF 1-7 (0-3)

RIF tog en skön seger och går mot sin bästa säsong på väldigt, väldigt länge. Rödbo ledde i paus med 3-0 efter mål av Ali Alemi (2) och Michael Le Breton. Målen fortsatte att trilla in efter paus och Le Breton blev till slut tremålsskytt. Även Markus Hasselblom och Johan Tengberg blev målskyttar in den andra halvleken. Santos tröstmål gjordes av Cristian Navarrete Arancibia.

RIF:s Olle Mildén sa så här om segern:

”Bra förutsättningar. Kommer till start med några få avbräck men ändå ett starkt lag. Vi visste vad vi skulle göra och spela enkelt och rulla boll. Vi försökte ej tänka för mycket på deras resultat matcherna innan här utan helt enkelt spela vårt spel. Matchen e lite segstartad från vår sida då vi inte riktigt får till det. Vi skapar läge efter läge efter bra press högt upp i plan men får ej till något riktigt bra avslut. När det väl släpper så har vi en stabil 3-0 seger första 45 minuterna och vi kan fokusera på att spela mer fokuserat och enkelt i andra halvlek. Vi låter dock Cruz Azul föra spelet i början av andra halvlek och vi känns lite tafatta. Vi får inte alls dit dom som vi vill. Efter lite mer vilja från vår sida så släpper allt och vi kan kontra in 2 mål när dom börjar lyfta upp sitt lag å tappa boll. Vi var även ruggigt starka på fasta idag där vi gör två baljor. Rolig match. Trevlig och inget gnäll från något av lagen. Heder till Cruz Azul som sliter å kämpar trots motvind hela säsongen. Nu fokuserar vi på sista matchen mot topplaget och njuter av en mycket fin säsong av Rödbo IF.”

RIF är sjua och avslutar säsongen mot ett Gunnared som jagar uppflyttning. Bilden är lånad från RIF:s Facebookgrupp.

Santos Cruz Azul är sist, fortfarande utan poäng.

 

/Rasta