Både 7A och 7B är igång fortfarande men går mot sitt slut. Så här gick det igår i 7B:

 

Rambergets SK – BK Skottfint 4-5 (2-2)

Bravidaderby där Skottfint kunde ta ett stort kliv mot uppflyttning vid seger. Det blev också tre poäng för de blågula men det blev ingen promenadseger. Matchen började dock bra för BKS när Johan Taube och André Klint såg till att laget ledde med 2-0 efter en kvart. RSK reste sig dock och både reducerade (Darin Bahmani) och kvitterade (Nana Kwase Addai-Mensah Piesie). I början av andra återtog Skottfint ledningen, genom Johan Karlsson, men RSK:s Kwase Addai-Mensah Piesie slog till igen med sitt 3-3 mål. Det var måltätt i början av andra och bara minuter efter 3-3 målet satte Max Mårtensson 4-3 för Skottfint innan Klint gjorde 5-3 med sitt andra mål. Med kvarten kvar fick dock RSK in 4-5 (Alihashi Ahmed Samater) vilket gav matchen lite nerv i slutet. Skottfint behöll dock ledningen och kunde kamma hem  segern.

Skottfints tränare Daniel Åman sa så här om matchen:

”Vi behövde tre poäng och det fick vi. Spelmässigt och hur vi organisationsmässigt genomför den här matchen var nog det sämsta för året. Alldeles för många som satte ute skorna innan ens matchen hade börjat. Även om det var Bravida Arena så var vi bortalag i denna match. Som hemmalag på Bravida Arena säger statistiken att vi släppt in 8 mål på 10 matcher vilket är bäst i serien. I den här matchen släpper vi in hälften av det och det bara på en match. Det summerar det mesta i hur vi uppträder i den här matchen. Bolltrygghet och centrallinje var som bortblåst. Alldeles för få som tar skitjobbet utan boll och förlitar sig till andra. Grova fel och tekniska misstag i pressyta och fallyta. Vill inte skylla på det, men vi tvingades till en massa ommöbleringar och nya positioner då vi saknade en hel del spelare, men så här skall det inte se ut. André Klint var tillbaka till den här matchen och fick göra 2 mål och 2 assist. Hans prestation räcker långt när laget som helhet fallerar. Får också nämna balansspelarna Johan Karlsson samt Max Mårtensson varav den sista ställde upp trots sjukdom och dessa fick slita extra mycket i ett för dagen väldigt statiskt Skottfint. Laget har nu också efter 19 matcher gjort 78 mål vilket är nytt klubbrekord i antal mål på en säsong. Tidigare rekord var 74 från säsongen 2007. Om man bara skall utgå från just den här matchen, så har vi inget i division sex att göra. Nu hoppas jag killarna tar sig samman inför avslutningen på torsdag då vi samtidigt får tillbaka en hel del killar.”

Skottfints matchreferat hittas HÄR.

Seger innebär att Skottfint i praktiken säkrat andraplatsen och därmed uppflyttning. Men en match kvar har laget tre poäng ner till trean Solväder men också 23 plusmål på SFC.

Skottfint möter Elisedal i sin sista match redan imorgon torsdag. Poäng där och avancemanget är helt klart men även om laget skulle förlora så känns de otroligt att Solväder skulle ta in 20 mål. Solväder möter Ramberget på lördag i 7B:s sista match 2018. RSK är för övrigt sjua i tabellen.

 

Käringöns FC – BK Björkåsen 1-0 (1-0)

Björkåsen tog säsongens första seger i förra omgången när Hindås besegrades med 3-2. Laget kunde dock inte följa upp den segern utan det blev förlust mot KFC i en tät match. Gustaf Lorén gjorde matchens enda mål efter 25 minuters spel.

Matchen var båda lagens sista för säsongen. Björkåsen slutade sist i årets 7B och KFC är sexa och kommer med största sannolikhet även sluta sexa.

 

7B har nu bara fyra matcher kvar:

 

TORSDAG 25/10

BK Skottfint – Elisedals IS

Järnbrotts IF – Hjuviks AIK

FREDAG 26/10

IFK Hindås – Högaborg Kärralunds FC

LÖRDAG 27/10

Solväders FC – Rambergets SK

 

/Rasta